Kaşıntı!Derdime derman olun =((

korkmakalbim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2012
986
2
Arkadaşlar nasıl desem bilmiyorum
vajina bölgemde bitmek bilmeyen bir kaşıntı var=(
bir kere jinekoloğa gittim ama muayene olmadım sadece kaşıntıyı söyledim
ilaç yazdı ama ben kullanmaya cesaret edemedim=(
ne alaka ise korkuyorum krem sürmeye=(
Özellikle adetin son ünlerinde ve geceleri hiç dayanamıyorum
ve bu bende senelerdir var
ama çok çekiniyorum krem vs. Sürmeye..
Mantar mı yoksa ne bilmiyorum
Lavabo sonrası mutlaka tuvalet kağıdı kullanırım
ama bazen onun bile kaşındırdığını hissediyorum=(
mantar mı değil mi nasıl anlaşılır bu?
Dr a gidip o konuda muayene olmayı düşünmüyorum
annem bir fısfıstan bahsetti "git yazdır" diyor
bana yardımcı olabilecek olan varsa cevaplarınızı bekliyorum =(

Canım böyle anlayamazsın ki sana nasıl tavsiye verelim, neden ihmal ediyosun? belki önemli bişeydir kaşıntının sebebi, git bi jinekoloğa adam gibi muayene ol...

Bulunduğum yerdeki jinekologlar erkek
şehir dışına gittim diyelim ona da annem asla izin vermez
kist için ultrasona girdim onda bile izin vermeyecekti nerdeyse
toplum,çevre böyle bastırdıkça ben hepten korkuyorum
Şimdi bir de makat bölgesnde başladı aynı şey...=(

anlattığın şey kesinlikle mantar doktor yardımı almadan kurtulmazsın ondan dayanabileceğin kadar sıcak suya karbonat karıştır ve o bölgeyi onunla yıka bir süre biraz daha rahat edersin gerçi geçici yöntemlerle ertelersin sadece ara ara kendini tekrarlar umarım en kısa zamnda sağlığına kavuşursun geçmiş olsun..

bence ihmal etme hiç iyice yayılır ....bence mantar olmuşsun:KK31: sürekli doktor kontrolünde ve bir sürü ilaç kullanarak 7 ayda kurtulabildim şükür..kabus gibiydi ......hemen bir doktora görün ve ilaçlarını düzenli kullan yoksa kurtulamazsın daha da ilerler ....doktorun bazı tavsiyeleri olucak onlarıda uygula ...pişman olursun yoksa ...buradan ilaç ismi öneremeyizki ?

söyleyebileceğim ...çamaşırını çok sık değiştir o bölge ıslak kalmasın,iç çamaşırlarını kaynat ve ütüleyerek giy ...kesinlik sadece pamuklu çamaşır giy ...birde NUMİSMED diye bir vajina temizleyici jel kullandım doktorun önerisiyle normalde de kullanmak gerekiyormuş onu da sor kullanayım mı diye ..geçmiş olsun :KK34:

Çok teşekkr ettm kızlar...zaten yayıldığını hissediyorum
en iyisi bir dr olacak ....

öncelikle geçmiş olsun bu sorun bir arkadaşımdada vardı bir tanıdığı alternatif bişey önermeişti ve geçtiğini söylemişti.1 litre ılık suya 1 tatlı kaşığı karbonatı katıp karıştırıyor ve genital bölgeyi bu suyla yıkıyordu geçtiğini söylemişti denemekte zarar olurmu bilemem.

öncelikle geçmiş olsun bu sorun bir arkadaşımdada vardı bir tanıdığı alternatif bişey önermeişti ve geçtiğini söylemişti.1 litre ılık suya 1 tatlı kaşığı karbonatı katıp karıştırıyor ve genital bölgeyi bu suyla yıkıyordu geçtiğini söylemişti denemekte zarar olurmu bilemem.

sağol canım ama yakmaz mı o yaa

arkadaşım bir krem önerdi onu kullanıcam

yine de geçmesse mecbur dr a gidicem artık...

Bulunduğum yerdeki jinekologlar erkek
şehir dışına gittim diyelim ona da annem asla izin vermez
kist için ultrasona girdim onda bile izin vermeyecekti nerdeyse
toplum,çevre böyle bastırdıkça ben hepten korkuyorum
Şimdi bir de makat bölgesnde başladı aynı şey...=(

bulunduğun yerde kadın doktor yoksa
başka alternatifin yoksa erkek doktora gitmelisin
mantar ciddi bi rahatsızlık kadın hastalığı olarak
sağlık söz konusu sonuçta
çevre baskısı sağlığından daha önemli değil
allahın verdiği cana acı çektiriyosun boş yere
canına günah
git bi doktora tedavisi çok basit ve kolay
ama ihmal edersen enfeksiyona kadar gider yolu

Öncelikle çok geçmiş olsun. Feci bir kaşıntıdır bilirim. Hayattan falan soğursun. Ben herşeyi denedim tıbbi olarak. Artık alternatif tıbba yani bitkisele yöneldim. Son zamanlarda çok rahatım. Yapman gereken makyaj pamuğuna 10 damla kadar susam yağı damlatıyorsun ve vajina girişine yerleştiriyorsun. Asla çok dibe itme alman zor olur. Hemen girişte dursun yağı vücut emiyor. Susam yağı antiseptik gibi bir etki yapıyor kaşıntıdan eser kalmıyor. Bir de sabahları uyandığında idrarını yapınca elma sirkesi ile ıslattığın bezle(tuvalet kağıdı ile yapıyorum ben) taharatlan. Tüm gün çok rahat edersin. Gün içinde pamuğu çıkarıp atabilirsi. Etkisi uzun sürüyor. Eğer evdeysen sorun değil ama benşm gibi çalışıyorsan tüm gün konfor sağlar bu sana. Akşam yatmadan önce aynı işlemi tekrarla. Birkaç gün düzenli devam edersen tamamen iyileşirsin. Ben de böyle oldu.

merhaba tam 1 hafta önce aynı şikayetten doktora çıktım bende mantar olmuşum birde hafif koku hissim vardı. özellikle kaşıntıdan nefret etmiştim. çünkü ne geçiyor ne de azalıyordu:KK43:
en sonunda doktora gttim verdiği ilaçlar ve 2 tanede kremi karıştırarak sabah akşam sürüyordum. ve sabahında mükemmel bir azalma oldu :KK70:
banada diyenler oldu erkek doktoramı gideceksin yok işte bekar kız krem sürer mi vs. diye ama hiç biri benm için önemli değil çünkü o acıyı çeken benim kimseninde umrunda olmaz. bence alternatif tıpı kullanmak yerine daha kesin çözüm alacağın ilaçları ya da kremleri kullan zaten mantr genelde dış bölgede olduğu için krem sürmekde zarar vermez.
geç kalmadan doktora gitmelisin :)))

bence doktora git. illaki jinekolojiye gitmen gerekmez problemini anlatırsan aile hekimi de ilaç yazar. tabi senin senelerdir varmış ilerlemiş olabilir. bana tyrosid krem vermişti doktor, daha sonraları başıma geldiğinde kendim eczaneden aldım.
en kötü ihtimalle eczacıya danış doktora gidemem diyorsan. kendi kafana göre bişey kullanma....

aynı sorunu ben de yaşamıştım eczacıya danıştım bi merhem verdi ama pek işe yaramadı daha sonra doktor bi ilaç vermişti o tık diye kesti bencede doktora gitmelisin
bide cildin hassas sanırım adetin son dönemleri fazlalaştığını söylemişsin üzeri naylon pedlerden kullanma keza iç çamaşırlarını da pamuklu kullan ve mümkünse elde yıka deterjan kalıntısı da yapabilir

mantar illetine bi kere bulaştınmı kurtuluşu çok zor. bende tekrarladığı zaman eczaneye gidip mantar kremi istiyorum genital bölge için veriyor 1 hfta kullanıyorum geçiyor. tabi çamaşır temizliği çok önemli mutlaka pamuklu giymelisin ve ütüleyip giy. Sürekli kuru tut ve batikonla gece yatmadan silersen bu illletten kurtulursun ama sende muhtemelen baya ilerlemiş hap ta kullanman lazım doktora danışırsın onuda. Genelde 2 kapsüllü hap verirler 1 tanesini içtikten sonra diğerinide haftaya içiyorsun. Kremi mutlaka güzelce yedirerek makata kadar sür. genital bölgenin dış dudaklarınıda unutma çünkü yayılmıştır. Krem sürmeyle hiç bir şey olmaz korkma

hiç ihmal edilecek bir şey değil mantardan daha ciddi bir problemin habercisi olabilir.ayrıca bulunduğun yerde erkek jinekolog olduğunu söylemişsin olsun yani ne var ki bunda.

X