Kaşın kaşın kaşın: Ürtiker

Fotofiker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2012
156
36
98
Kaşınmaya bayılırım.
Özellikle uyku öncesi, masaj gibi gelir.

İdi...

Bir gün

Kaşın kaşın kaşın...
Kollarım, bacaklarım, sırtım, diz kapaklarım, dirseklerim, boynum, karnım, ayaklarımın altı, burnum, saç köklerim, parmaklarım...
Kaşıdığım her yerde kırmızı kabarcıklar.
Ne olduğunu anlayamadan üç dört gün dayanabildim.
Sonunda koyuverdim yaygarayı.
Oturdum ağlıyorum.
Bir zamanlar bana zevk veren kaşınma şimdi ise bir ızdıraba dönüşmüş durumda. Hıçkıra hıçkıra ağlıyorum.
Sonunda doğru dermatolojiye.

Sonuç: ÜRTİKER

Kan testleri, idrar testi.
Sonuçlarda herhangi bir bulgu yok. 20 gün ilaç kullandım, ama geçmedi. Tekrar doktor yollarına düştüm kaşına kaşına.
Renklendirici içeren her türlü hazır gıda yasak, alerjik meyveler kivi, ananas, çilek yasak, içmiyorum ama kola, meyve suyu yasak, her türlü pastane ürünü yasak, dondurma yasak, çikolata, kuruyemiş ve kurutulmuş meyveler yasak...

Sonuç mu?

Hala kaşınıyorum :(
- See more at: Acemi ANNE ve BABA: Kaşın kaşın kaşın: Ürtiker

arkadasm ben de dogmdan sonra urtıkerle tanıştm:(anlattgn herseyı fazlasyla yasadm gtmdgm doktr kullnmadgm krem kalmadı sonuc aynı kasnmaya dewam psıkoljı dıe bısı kalmamştı kııı bı gun esm netten bunla ılglı bı karsm yapldgnı okumş hemn malzemlerı alıp bızde yaptık bılmıorum gerckten o karsmdan mı yoksa ben psıkolojık olarak gececegne ınandgm ıcın mı yemeye basladktan 2 gun sonra kasntılrm azaldı cok sukur sımdı hıj bısym yok allhm ıns. bıdahada karsılştrmz bu dertle sana tawsıyem kesnlkıle kasıma o bolgelerı ve asla kasndgn zaman yıkama dusunu kesınlıkle ılık suyla al ne sıcak olucak ne de soguk ve sureklı nemlendırıcı kullan bana doktor advantan losyon dıe bı krem werdı allerset 10 mg sabah akşam1 tane ıctım bı de dedgm karısımı sabah aksam ac karnına 1 yemek kasıgı yedım karısm soyle tabı yapmak ıstersen:30 gr zerdecal,30gr sahdere,30 gr cörekotu,30gr ısırganotu(tohum+otu)hepsını havanda dov daha sonra yarım kılo bala karıstır...cok gecmş olsn sımdıden umarım tez zamanda gecer de kurtulursn bu ılletten ha bı de kesnlıkle ınternetten urtıkerle ılgılı yazı resm falan ınceleme ordakıler daha da tetıklıo hastalıgı cok abartı seyler war...ıyı haberlernı duymal ısterız tekrar gecmş olsn...

yıllardır ürtiker dökerim..atopik dermatitim de var..allerjilerimin sınırı yok..üzülünce, sevinince, her an çıkıyorlar. zamanla onlara dokunmamayı öğreneceksin..şu anda da ürtikerim var hala geçmedi 5 gün oldu. yıllardır alıştım ben..tek sorun zaman zaman nefessiz kalıyorsun o kötü..artık allerji ilaçlarımı sadece nefesim daralınca içiyorum.

Bende oğlum 15aylıkken tanıştım kaşıntıyla saç dibimden ayaklarıma kadar her yarim kaşınmaya başladı bir anda gele sıcak suyun altında ölüyordum kaşınmaktan nasıl güzel kaşınıyor tabii banyodan çıkıncada acıdan ölüyordum
Doktora gitti ilk sonuç ürtiker kan testi yapıldı birde yama testi deniliyor galiba sırtına bant yapıştırdılar üç gün durdu vücudum banttaki bir maddeye reaksiyon gösterdi NİKEL....kaşınmamın sebebi bileşimi başlıca takılar ve saat olmak üzere deterjanlar şampuanlar kozmetik ürünler dişçi malzemeleri(dolgu,yapma diş vs) gibi bir sürü şeyde var bu madde :((
Eşim raporu görünce iyiki ipliğe alerji yok yoksa ne giyersin dedi :))))
Ben ve benim gibi Kaş'ın arkadaşlara çooook geçmiş olsun....

Back