Gebeliğe Hazırlık Kasım Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ekldim canım hoşgeldin :) sende bahseder misin bira zhikayenden
Tabi ki. 2yıllık evliyim. Yaklaşık 1yıldır çocuk istiyoruz. Herhangi bir sorunum yok. Kan tahlillerim amh vs ve hsg temiz. Eşimde varikosel yok. Sperm sayısı normal. İleri hız çok az düşük. Takviye vitamin verdi dr. Hsg yi geçen ay çektirdim. Bu ay umutluyorum hsg sonrası olumlu yorumlardan dolayı.

Adetime 1-2 gün kala betahcg 101 cıktı.Bu deger düsük mü normal mi? Yoksa bu değer degil de iki günde iki kat artması mı önemli kızlar
Normal. Herkeste aynı olmaz değerler. Benimde adet günü 228 çıktı. Hayırlı olsun. İnşallah sağlıkla gelir

Normal. Herkeste aynı olmaz değerler. Benimde adet günü 228 çıktı. Hayırlı olsun. İnşallah sağlıkla gelir
canım bencede alakalı bildirim değil mesela ben kayıpmettiğim bebeğim de erken gebelik testi ile öğrenmiştim 4 gün önceden hemen gibi kan verdim kanım 655 çıkmıştı. erken oluştu sanırım gebelik yenilerken yumurtlamadan kaynaklı olabilir bu durum bend e 2 saat e alacağım kan testi regli den 1 gün geçmişti bakalım sonuç ne cıkacak

canım bencede alakalı bildirim değil mesela ben kayıpmettiğim bebeğim de erken gebelik testi ile öğrenmiştim 4 gün önceden hemen gibi kan verdim kanım 655 çıkmıştı. erken oluştu sanırım gebelik yenilerken yumurtlamadan kaynaklı olabilir bu durum bend e 2 saat e alacağım kan testi regli den 1 gün geçmişti bakalım sonuç ne cıkacak
Benim ilk defa başıma geldiği için baya araştırdım. Erken döllenme ile alakalı bi durum sanırım. İnşallah sıkıntı yoktur tabi. Bilemeyiz

Arkadaşlar bana da bir fikir verir misiniz benim bir kızım var normal yolla hamile kaldım sezeryan doğum yaptım

1.5 yıl önce dış gebelik geçirdim ilaçla tedavi oldum. Sonrasında da daha hamile kalmadım yaşım 35

şimdiye kadar muayenelerde bir sorun yoktu. Bu ay rahim filmi de çektirdim onda da bir sorun yoktu bu ay yumurta geliştirme için klomen ve iğneye başladım bugün yine kontrole gittim

Rahim filminde görülmemiş ama rahimde bir polip varmış. Şu anda bir mercimek tanesinden büyük dedi tam sınırdaymış

Solda 1 tane 13 mm sagda da en büyüğü 13 mm olan 3-4 tane yumurta oluşmaya başlamış
20 mm olunca çatlatma iğnesi yapıcak

Bu durumda iki seçenek var
İlişki günleri söylediğinde ilişkiye girip akışına bırakmak
Ya da aşılama

Doğal yolu denersen tutma ihtimali yüzde 6 dedi
aşılama 2500 tl
Bu ay iki yoldan birini seçtik tuttu tuttu tutmadı o polipi almak için işlem yapıcakmış

Sizce bu ay çatlatma iğnesi ile normal ilişki ile mi denesem aşılama mı yaptırsam bilmiyorum yada başka doktora mı gitsem ?

Bu arada her ay yumurtlama ve çatlama oluyor ama ilk defa takip yaptırıyorum yumurtalarının kaç mm olduğu vs hiç ölçülmemişti daha önce.

Hormon testlerinde de sorun yok

Birde ben şimdi merional iğne kullanıyorum polip konusu ilk defa bugün oldu soğan kürü yapsam kötü bi etki olur mu acaba

Canım öncelikle geçmiş olsun, ben 8 sene hamile kalamadım drlar polipi göremediler nedense, ben de bir şeyim yok zamana bırakalım dedim, sonra bir gün sancı ile gittim polip 5cm olmuş artık, o gittiğim hastanedeki dr şunu söyledi, ‘polip olduğu sürece hamile kalamazdın’
O sebeple istersen önce polipi aldır sonra diğer yöntemleri dene.
Polip ler ara kanama yapti mi sizde

Polip ler ara kanama yapti mi sizde
hayır yapmadı ama adetlerim 40-45 günde bir oluyordu, tabii o zaman çok gençtim ve bu kadar internet yaygın değildi, gençlik başımda duman önemsemedim.. bir gün çok sancım oldu bacaklarımı karnımdan aşağıda indiremedim, o ağrıyı anlatmam mümkün değil, allah kimseye yaşatmasın.. 40 dk kadar sonra aniden ağrı kesildi wcye gitme ihtiyacı duydum ve yarım yumruk kadar bir şey düştü, hemen alıp dr a götürdük biyopsi yaptılar ve polip olduğunu söylediler. işte o zaman öğrendim herşeyi.. mercimek kadar başlayıp zamanla büyürmüş ve polip varken çocuk sahibi olamazmışsın. belki çeşit çeşit polip vardır ve benimki o cinstir onu dr lar bilir.. zaten 10 sene kadar önceydi bu olayda :)

Benim de bir kaybım oldugu icin ister istemez takıntılı oldum.İnsallah dediginz gibi olur cok teşekkür ederim.😇Amin hepimizinki sağlıkla gelsin insallah

Bu sabah itibari ile hasta oldum yeni bat tarihi 02.12.2020 kızlaaar ovulasyon test kullanımını öneriyor musunuz
Evet kesinlikle. Toplam da 3 ay takip yaptım. İlkinde 19. Gün ikincisinde 21. Gün geçen ay da 15. Gün yumurtlama oldu. Tabi geçen ay klomen kullandım ondan da olabilir. Pko varsa bence kesinlik takip yapılmalı. Mesela herkes akıntısına göre yapıyor ama benim akıntıdan 2 3 gün sonra yumurtlama oldu her seferinde. Bilmem lh takibi yapanlar benim gibi düşünür ama. Ben lh takibi yaptığım aylar kafa olarak daha rahattım. Telefondaki takvimle pek alakaso yoktu yumurtlamaların

Kızlar selam bugün 43.günümdeyim hala regl olmadım zaten 55-60 günde bir oluyorum olmamaya alıştımda yumurtlama falanda görmedim. Yarın için randevu aldım bi bi doktora gidip en azından yumurtalıklarıma baktırayım diyorum? Daha önce gidip yumurta takibi yaptıran var mı? İlk defa bu sebeple gideceğim eylül sonunda tahlillerimi yaptırdım fakat herhangi bir problem yoktu.

Siz doktora gidip yumurtam büyümüşmü onu kontrole geldim diye mi soruyorsunuzz? Yardımcı olur musunuz?

Kızlar selam, 2.ay denemem olacak, bu ay ovulasyon testiyle yaptık, yumurtlama çatlama gününü de yakaladık. Bat günüm yarın ama bugün böyle koyu kahve az bir leke geldi, sanırım bu ayda olmayacak. Biraz moralim bozuldu ama 2 aydır çok kafama takıyorum. Doktora da gideceğim ama 2 ay olmaması normal midir :KK43: sizde genel olarak durumlar nedir, nasıl oldu :KK43: çok istiyorum, bir de bu ay ovulasyon testiyle yapınca baya umutluydum, olmaması üzdü 🙄😔

Kızlar selam, 2.ay denemem olacak, bu ay ovulasyon testiyle yaptık, yumurtlama çatlama gününü de yakaladık. Bat günüm yarın ama bugün böyle koyu kahve az bir leke geldi, sanırım bu ayda olmayacak. Biraz moralim bozuldu ama 2 aydır çok kafama takıyorum. Doktora da gideceğim ama 2 ay olmaması normal midir :KK43: sizde genel olarak durumlar nedir, nasıl oldu :KK43: çok istiyorum, bir de bu ay ovulasyon testiyle yapınca baya umutluydum, olmaması üzdü 🙄😔
14aydir bekliyorum canim ben 2 ay gayet normal 1yil zaten dogal olmamasi 1 yildan sonra tedavi gerektriir daha basindan kendini bu kadar strese sokma bence cok yenisin ama inşallah bian once olir🤲

Kızlar selam bugün 43.günümdeyim hala regl olmadım zaten 55-60 günde bir oluyorum olmamaya alıştımda yumurtlama falanda görmedim. Yarın için randevu aldım bi bi doktora gidip en azından yumurtalıklarıma baktırayım diyorum? Daha önce gidip yumurta takibi yaptıran var mı? İlk defa bu sebeple gideceğim eylül sonunda tahlillerimi yaptırdım fakat herhangi bir problem yoktu.

Siz doktora gidip yumurtam büyümüşmü onu kontrole geldim diye mi soruyorsunuzz? Yardımcı olur musunuz?
Ben ovulasyon testinden sonuç alamayınca takip için gittim geçen ay durumu anlattım ovulasyon testiyle pik görmediğimi takip yaptırmak istedim baktı yumurtam yoktu bikaç gün sonra yine çağırdı hala yoktu bazı testler yaptı sonra adeti bekledik ve klomen başladık süreç bu şekilde oldu bende

X