Gebeliğe Hazırlık Kasım Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
kizlarrr bende gebelik planlıyorum vajinismus hastasıydım yeneli 1 ay oldu son 5 defadır filanda korunmasız birliktelik oldu tabi vajinismusu yeni yendiğim için gerilememek adına doktor tavsiyesiyle her gün birliktelik oldu bu ay şimdi herhangibir belirti yok bende bi an önce doktora gidip folik asit başlaman ve kan değerlerini düzene sokman gerekli dediler salı günü özel hastanede doktor randevum var ama çok korkuyorummm muayene nasıl olacak 😑😑 vajinaya bisey yerlestirip bakiyolarmis diye duydum vajinismus geçmişim var yeni yendim desem ustten ultrasonla bakarlarmiki 🤨

Yok ya hiç öyle düşünme neden kalmayasın 2 tane kist ama çok büyük değiller bence yumurtanın yolunu bulsun yeterki. 😂 gün aşırı ilişkiye girmek gerekiyormuş adet sonrası bugün doktor söyledi. Çok şükür temizmiş benim 18mm bi yumurta var işte sağ tarafta dedi. Ama ona kürtaj olduğumu söylemeyi unuttum umarım benim tüplerim açıktır😬

2. Çocuk konusunda hangi anlamda sıkıntı yaşıyorlar acaba ?
Olmuyor çevremde herkes ilk çocuk ilk denemede falan olmuş 2.cocuk olmuyor

kizlarrr bende gebelik planlıyorum vajinismus hastasıydım yeneli 1 ay oldu son 5 defadır filanda korunmasız birliktelik oldu tabi vajinismusu yeni yendiğim için gerilememek adına doktor tavsiyesiyle her gün birliktelik oldu bu ay şimdi herhangibir belirti yok bende bi an önce doktora gidip folik asit başlaman ve kan değerlerini düzene sokman gerekli dediler salı günü özel hastanede doktor randevum var ama çok korkuyorummm muayene nasıl olacak 😑😑 vajinaya bisey yerlestirip bakiyolarmis diye duydum vajinismus geçmişim var yeni yendim desem ustten ultrasonla bakarlarmiki 🤨
Durduk yere vajinana bakmaz ki arkadaşım doktor ancak gebelik uzun süre olmazsa bakar.Senden istenecek rutin muayne simdilik

Spekulum yerleştiriliyor ama derin nefes alır kasmazsan hiç acı felan olmuyor ki canım. Zaten bi kaç snlik bakılıyor. bugün gebelik düşündüğüm için kontrole gittim bende alttan bakılıyor.

Olmuyor çevremde herkes ilk çocuk ilk denemede falan olmuş 2.cocuk olmuyor
Öyle düşünüp o enerjiyi çağırma bence. Hormonlar, adet düzenleri.. yani zaman herşeyi değiştirebiliyor değiştirmeyedebiliyor Sen güzel düşün. Reglin düzenli mi ? Kontrole git için rahat etsin

Spekulum yerleştiriliyor ama derin nefes alır kasmazsan hiç acı felan olmuyor ki canım. Zaten bi kaç snlik bakılıyor. bugün gebelik düşündüğüm için kontrole gittim bende alttan bakılıyor.

Öyle düşünüp o enerjiyi çağırma bence. Hormonlar, adet düzenleri.. yani zaman herşeyi değiştirebiliyor değiştirmeyedebiliyor Sen güzel düşün. Reglin düzenli mi ? Kontrole git için rahat etsin
evet regl düzenli benim kan değerlerim düşüktü ilaç kullanıyordum ama vajinismus tedavisine başlayınca ağır bi psikolojiye girdigim için ilaçları içmedim demir eksikliği ve d vitamini eksikliği vardı yarıda bıraktım tedaviyi bağışıklığım düşük çıkmıştı son kan testimde şimdi hamile kalırsam belki bebek tutunamaz kan değerlerim düşük olduğu için o yüzden bi ön muayene olmak istiyorum vajinismus geçmişim olduğu için kasılmadan durabilmek benim için çok zor eşimle birlikteliktede kasılıyorum zamanla geçecek kasılmalar dedi doktor ama ne zaman bilmem o yüzden endişeliyim muayeneden ama mecbur gideceğim 😏😏 Allahtan doğumum sezeryan olacak yoksa hiç bebek düşünmezdim heralde 🤦‍♀️🤦‍♀️

ekledim canım sende hoşgeldin yumurtlama takibi yapıyor musun ne kadardır istiyorsunuz?
Ya aslında hikayem biraz uzun. 4 yıllık evliyiz. Birinci yıl normal yolla gebelik oldu ama 2 aylık kalbi durdu kürtaj oldum. Sonra 2.yıl bazı takviye ilaçlar ve çatlatma iğnesiyle hamile kaldım ama dış gebelikmiş sol tüpümün alınmasıyla sonuçlandı. Sonra 3. Yıl tüp bebek yaptık olmadı eşim varikosel ameliyatı oldu sonra kendiliğinden yine hamile kaldım ama 7. Ay da preaklempsi ve hellp sendromundan dolayı bebeği kaybettik. Şimdi tam bir yıl geçti. Allah izin verirse acılarımızı unutup yeni umutlarla tekrar bebek istiyoruz 🙏🏻 Evet kendim takip yapıyorum bu ay sağdan yumurtlama olduğu için şansım var o yüzden bakalım hayırlısıyla hepimiz yavrularımızı kucağımıza alalım ☺️🌸

Merhaba canım
Ben de bu ay reglimin 2. Gününden itibaren klomen kullandım.sabah akşam. İr adet tok karnına aldım.5 gün sürüyor.ardından ilacın bitişinden 3 gün sonra doktor kontrole çağırdı yumurtalar istediğimiz gibi olmuş deyip gmbekten çatlatma iğnesi vurdu.ilişki günlerini değerlendiriyoruz şimdi.2 kasımda tekrar randevumuz var inşallah.
Bana şu anda bir iğne bir ilaç 3 gün kullanıcan 4. Gün kontrol bakalım hayırlısı

Ben de senin gibi yeni yendim. Eylülde anestezili rahim filmi çektirdim. Geçen ayda aşılama yaptırdım. Nasıl yapılacak diye korktum açıkcası. Tüm cesaretimi topladım. Bir de uyuşturucu krem kullandım. O da bana cesaret verdi. Alet biraz açıtıyor. Oda kendini sıkarsan. Derin derin nefes alıp verdim. Bir şekilde yapıldı. Korkma yapabilirsin.

Ekim ayından ümidi kesmiş arkadaşlarımızı bat tarihleri ile birlikte böyle alalım :)

Yavaştan listemizi oluşturmaya başlayalım. B
at tarihleriniz ile birlikte ismimi etiketlerseniz sizleri tabloya dahil edeyim.

KullanıcıB.A.T.Sonuç

Hulahula

01.11.2020
aysebasar01.11.2020
corekotuannesi01.11.2020
gecenin_resmi01.11.2020

destinalar

01.11.2020
korfezida02.11.2020
Bidebayilistersenferiha Bidebayilistersenferiha 03.11.2020

brcnyldz13

03.11.2020

Hepgulenyuz Hepgulenyuz

03.11.2020
serenndrmz04.11.2020
spring_04.11.2020

aydogan7

04.11.2020

Merifettah

05.11.2020
kafasikarisikkiz05.11.2020
tess0705.11.2020
umudum5805.11.2020
Ansumjora05.11.2020
Gdkd05.11.2020
ManyakPrenses05.11.2020
lorenaece06.11.2020
Nane surubu Nane surubu 07.11.2020

sinemimsi35

07.11.2020
camlihemsinli08.11.2020
Cemren0604 Cemren0604 08.11.2020
sesett2308.11.2020
sutlaacc08.11.2020
GLBNZZ08.11.2020

TuseSU

08.11.2020
Ebru139109.11.2020

fulyam2727

09.11.2020

haticeclk22

09.11.2020
janabobc10.11.2020
Chemteach10.11.2020
skylight0606060610.11.2020
deryam0310.11.2020

D Derinee

11.11.2020
Ppsta12.11.2020
atmosfer3912.11.2020
MarV-el12.11.2020

Duygunisa2

13.11.2020
Selinos14.11.2020

ayavuz18

14.11.2020

Bahara giderken Bahara giderken

14.11.2020

elfayd06

14.11.2020

Dfs

15.11.2020

Hafize2511

15.11.2020
Blacklight16.11.2020
bssraa16.11.2020

marymine

17.11.2020

sedanur4004

17.11.2020
newmoon10 newmoon10 18.11.2020

Arzu1292

18.11.2020

borasu

18.11.2020

P Princessxxx

18.11.2020
N Nehir444 20.11.2020

ysm6161

21.11.2020

Papatya2208 Papatya2208

22.11.2020

IlyZcn

23.11.2020

DusunceBulutu

24.11.2020

nuray0303

26.11.2020

Ferder

28.11.2020

burcu24242

30.11.2020
04.11.2020 bat tarihim eklermisin benide:)

Merhaba kizlar bir sorum olacakti belki aranizda tecrubeliler vardir ben iki ay once tedaviye basladim once klomen ve catlatma ignesi gecen ayda sadece klomen bu ay normalde sperm testi ve rahim filmi cekilecekti ama islerimizden dolayi gidemedik ve tedavisiz deneyelim bu ayi dedik yalniz tedavi sureclerde adetin 14.gunleri piki goruyodum ama bu ay goremedim ama biz yinede uc gune bi degerlendirip bir saat kalkmiyorum hatta gecen ay dort saat kalkmadigimda oluyordu her defasinda. Sanirim ilacsiz yumurtam buyumuyor bu rahim filmi etki edermi yoksa rahim filmi cekilse bile yumurtan ilacsiz buyumezmi dersiniz

Ben de senin gibi yeni yendim. Eylülde anestezili rahim filmi çektirdim. Geçen ayda aşılama yaptırdım. Nasıl yapılacak diye korktum açıkcası. Tüm cesaretimi topladım. Bir de uyuşturucu krem kullandım. O da bana cesaret verdi. Alet biraz açıtıyor. Oda kendini sıkarsan. Derin derin nefes alıp verdim. Bir şekilde yapıldı. Korkma yapabilirsin.
inşallah yaparım acaba anestezik sprey sıksam gitmeden önce işe yararmiki ilk eşli denemede sakinleştirici içmiştim rahatlatmıştı ondan içeyim diyorum ama bilemedim ki kan tahlili filan yaparlar belki

Sevgili BATDAŞLARIM @brcnyldz13 Hepgulenyuz Hepgulenyuz sizin nasıl gidiyor. Yumurtlama dönemini geçtiniz mi?😎
Uygulama ile takip ediyorum 19 de ekim yumurta çatlayacağını gösteriyordu. 21 ekimde doktora kontrolde gittim her şey yolunda mı diye. Bir sıkıntı yok dedi. Muayene masasından kalktığımda yumurtam çatlamış mı diye sordum. Evet çatlamış dedi. Sanki ona bakmamıştı ve geçiştirir gibi dedi ama pek emin olamadım 🤔 son 10 gün kaldı işte beklemedeyiz 😂😂

Arkadaşlar sizlerde hoşgeldiniz ekledim ikinizide sizde biraz bahseder misiniz gebeliğe hazırlık ile ilgili yaptığınız şeylerden? Kaç yaşındasınız ovu takibi yapıyormusunuz v.s. :)

Güncelledim bebeğim tarih öne gelmiş hadi bakalım burda hepinizle birlikte bende heyecanlanıyorum :) :)
Ben ovu takıbını ovulasyon testıyle yapmıyorum telfon uygulaması ıle takıp edyrm 15 haftalık gebelıgımı sonladırmak zorundaydım 4 ay gectı ekım ayından itibaren tekar gebe kalmk istıyorum ınsallah bu ay kosmet olur 😊

Uygulama ile takip ediyorum 19 de ekim yumurta çatlayacağını gösteriyordu. 21 ekimde doktora kontrolde gittim her şey yolunda mı diye. Bir sıkıntı yok dedi. Muayene masasından kalktığımda yumurtam çatlamış mı diye sordum. Evet çatlamış dedi. Sanki ona bakmamıştı ve geçiştirir gibi dedi ama pek emin olamadım 🤔 son 10 gün kaldı işte beklemedeyiz 😂😂
Gerçekten de bu doktorların umursamazlığı böyle geçiştirmeleri beni deli ediyor. Artık nefret ettim doktora gitmekten. Benim de 19 ekim de yumurtlamam oldu 😂 ovu testi buldum evde geçen aylardan kalmış onu 21 ekim de bi yapayım dedim böyle çok koyu çıkmadı tam çatlıyormuş 😂 o günü de değerlendirdim. İnşallah güzel haberler alırız💖

X