Kas altı vs kas üstü protez

delibirselvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
1.804
1.913
26
Merhaba hanımlar meme estetiği yaptırmak istiyorum ama kas altı mı kas üstü mü karar veremiyorum araştırmalarım net bir karar verebilmem adına yardımcı olmadı yani ikisinin de kendince avantaj ve dezavantajları var belli ki. Sizce hangisi daha iyidir? Doğal bir görünüm istiyorum. Bu arada damla şekli mi yuvarlak mı ona da karar veremiyorum sizce hangisi daha güzel?

Merhaba,
Aslında kas üstü ya da kas altı tekniğine sizden çok doktor yaklaşımı ve tanısı karar veriyor. Dokunuzun yapısı ve miktarı, derinizin inceliği ve istediğiniz modellre ve sarkma olasılığına göre değerlendirmede bulunuyor. Yazdığın gibi iki yöntemin de birbirinden üstünlükleri ve dezavantajları mevcut. Ben kas üstü ya da dual plan üzerine yoğunlaşmıştım. Yeterli dokum olmadığı ve direk bombeli bir geçiş sevmediğim icin dual planda karar kıldı doktorum. Hiçbir sorun yaşamadım 26. günümdeyim.

Yuvarlak ya da damla protez konusunda ben şu yöntemi kullanmıştım; realself gibi üye olduğum sitelerden beğendiğim operasyon geçirmiş görüntüleri listeledim ve sonra begendiklerimin kaç cc ve damla veya yuvarlak protez olup olmadığına baktım. Before after görüntülerinden kendime en yakın olanları üzerinden ilerledim ve tüm begendiklerim damla çıktı sanırım 1 tanesi yuvarlak protezdi ve tüm beğendiğim boyutlar 295 ile 330 cc arasindaydı. 330 cc damla protez uygulandı.
Belki yardımcı olur bu yöntem :)

ikisini de yasamis olarak sunlari soyleyebilirim: kas ustu kullanimi rahat bir yontem. ameliyat oldugunuzu unutursunuz. sirt ustu yattiginizda goruntusu daha dogaldir. daha yumusaktir. ama ayaktaykenki goruntusu daha yapaydir. kapsul kontrakturu olma ihtimali daha yusektir. implanti cikardiginizda deformasyon daha fazla olur.
kas altinin (dual plane desem daha dogru) goruntusu daha dogal ve estetiktir. fakat daha serttir. gecmeyen bir agirlik hissi vardir. sirt ustu yattiginiz zamanki hali yarim tenis topu gibidir. zaman zaman agrisi olur. kasiniz kesildigi icin kollarinizda bazen uyusma olur. fakat kapsul olusma riski daha azdir.
implantlar zamanla kas hareketlerine gore donebilir. dolayisiyla damla tipinde bir sure sonra sekil degisiklikleri olabilir. bende olmustu.

Ayyy çok mantıklı çok sağolun. Dual plan nedir tam olarak onu hiç duymadım

Ayyy nasıl karar verilir ki buna kas üstüne daha istekli gibiyim kas altının kalıp gibi hareketsiz olduğunu duydum hep ve beni çok soğuttu bu durum. Bilemedim ki

Ayyy çok mantıklı çok sağolun. Dual plan nedir tam olarak onu hiç duymadım

Dual plan, protezin üst kısmının göğüs kasınin altına sıkıştırılması, alt kısmının ise meme dokusunun altında kalması tekniği. Doğal bir geçiş sağlamaya yardımcı oluyor. Kas kesilmesi işlemi dual planın 1,2,3 diye türleri var sanırım türüne göre değişiyor çünkü benim kaslarım kesilmedi, kısa kas ile altta bulunan göğüs kasının arasına yerleştirildi.

Ay evet ben de kaslarımın kesilmesini istemiyorum kesinlikle. Peki süt verme konusunda bir bilginiz var mı protez ve emzirme arasındaki ilişki nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…