Karşı vekalet ücreti

DiDee

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2009
1.395
1.679
Merhabalar,
hakkımda açılan bir davayla ilgili dün elime tebligat ulaştı. Karşı tarafın avukatının vekalet ücretini ödememe hükmedilmiş.Karşı avukatla görüştüm, icra takibi başlatılmadan ödersem peşin ödeme kabul ediyormuş. Eşimin söylediğine göre peşin ödemede indirim söz konusu(?) Avukat indirim yok diyor kafam karıştı, avukat ya da konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım rica ediyorum, teşekkürler şimdiden…

indirim söz konusu olamaz . taksitli ödemeyi belki kabul eder. icraya verilmeden ödeyin bir de icra takip masrafları yük olmasın , anlaşın derim.

avukatlık ücretlerinde peşin ödeme indirimi olmaz. belki taksit yapabilir ama oda avukatın insiyatifinde

İndirim olmaz. Eşiniz yanlış biliyor. İcraya verirse mahkeme ilamını bir de icra vekâlet ücreti çıkar size

indirim söz konusu olamaz . taksitli ödemeyi belki kabul eder. icraya verilmeden ödeyin bir de icra takip masrafları yük olmasın , anlaşın derim.

avukatlık ücretlerinde peşin ödeme indirimi olmaz. belki taksit yapabilir ama oda avukatın insiyatifinde

Bu konu tamamen avukatın insiyatifine bağlı.
İndirim vs söz konusu değil.
Hepinize çok teşekkür ederim aydınlattınız 😊

Üzerine kayıtlı mal veyahut sigortalı bir işin var mı ?

İndirim olmaz. İcraya verirse 7 gün içinde ödersen icra vekalet ücretinde indirim olur sadece. İlama dayalı vekalet ücretinin hepsini ödersin yine. İndirimi boşver, icraya vermeden öde.

30.000 gibi bir meblağ istenmiş. Taş atıp da kolu mu yoruldu avukatın diyesim var. Basit bir sosyal medya hakaret suçu, yani sözün hakarek sınıfına bile girdiğini bilmiyordum düşünün…Hani söz de öyle şahsa yönelik değil eyleme yönelikti aslında (çocuğa dayak sözkonusu) Bana biraz ücret yüksek geldi ama çok güzel aldım dersimi de …..

30.000 gibi bir meblağ istenmiş. Taş atıp da kolu mu yoruldu avukatın diyesim var. Basit bir sosyal medya hakaret suçu, yani sözün hakarek sınıfına bile girdiğini bilmiyordum düşünün…Hani söz de öyle şahsa yönelik değil eyleme yönelikti aslında (çocuğa dayak sözkonusu) Bana biraz ücret yüksek geldi ama çok güzel aldım dersimi de …..
Ben hakimim ben bile İbrahim Keloğlana hakaretten ( kedi erosu 6 dakika boyunca döverek öldüren …) soruşturma izni istediler yargılanacağım çok da fifi gdgsgsgsgs 😃 uzlaşmada da ödemedim.
Yani vekâlet ücretini devlet belirliyor ama sizin dosya uzlaşmada mı şu anda yoksa yargılandınız bitti mi anlamadım orasını ?

Üzerimde kayınpederimin aracı ve eşimle ortak kullandığımız araç var toplam 2 tane. Şuan çalışmıyorum.
Üzerine kayıtlı bir şey olmasa boşver ödeme haczedilecek bir şeyin yok diyecektim de aracın varmış

Ben hakimim ben bile İbrahim Keloğlana hakaretten ( kedi erosu 6 dakika boyunca döverek öldüren …) soruşturma izni istediler yargılanacağım çok da fifi gdgsgsgsgs 😃 uzlaşmada da ödemedim.
Yani vekâlet ücretini devlet belirliyor ama sizin dosya uzlaşmada mı şu anda yoksa yargılandınız bitti mi anlamadım orasını ?
Yargılandım karar geldi.

Bu arada teşvik etmiş gibi olmayım da artık hakaret ön ödemeli suç oldu. Yani birine hakaret ettiniz diyelim sosyal medyadan filan 10 bin tl devlete ödüyorsunuz dosya kapanıyor takipsizlikle. Dava açılmıyor. Ben mesela keşke İbrahim’e geçen ay sövseydim parası neyse verirdim kapanırdı 😃

Yargılandım karar geldi.
Hagb vermiştir hakim . Avukatın ücretini ödeyin. Manevi tazminat açmaz sanmıyorum. Çünkü manevi tazminatta ıslah yok. Risk almıyorlar avukatlar genelde. Ödeyin kurtulun

Yani güleyim mi üzüleyim mi bilemedim 😅 Ama itiraf etmem gerekirse kendimi biraz daha hafiflemiş hissettim. Demek kü insani virley , demek ki bir hakimin de başına gelmiş aghsjs Hani Canan Karatay’ın bile dolandırılmasını referans alıp avunan teyzeler gibi oldum 😅

Bu arada teşvik etmiş gibi olmayım da artık hakaret ön ödemeli suç oldu. Yani birine hakaret ettiniz diyelim sosyal medyadan filan 10 bin tl devlete ödüyorsunuz dosya kapanıyor takipsizlikle. Dava açılmıyor. Ben mesela keşke İbrahim’e geçen ay sövseydim parası neyse verirdim kapanırdı 😃
Eşim de bana : Keşke dümdüz ağız dolusu sövseydin bari hakkını verseydin ona üzüldüm dedi :) “şeref yoksunu” 30 bin etmez keşke ben de sövseydim çok pişmanım..

Yani güleyim mi üzüleyim mi bilemedim 😅 Ama itiraf etmem gerekirse kendimi biraz daha hafiflemiş hissettim. Demek kü insani virley , demek ki bir hakimin de başına gelmiş aghsjs Hani Canan Karatay’ın bile dolandırılmasını referans alıp avunan teyzeler gibi oldum 😅
Ben bilerek dümdüz sövdüm ya şereftir benim için ne korkcam hagbden. Asliye ceza hakimiyim . Yani sizin dava da asliye ceza da görüldü hakaret suçunun hem yargılayanı hem sanığı olarak benden iyi bilen yok o suçu 😃
Bu arada avukatınız yok sanırım ?

Beni dava eden adam 200den fazla kişiye dava açmış, baya bildiğiniz örgüt gibi bişeyler. Hakimler savcılar da bıkmıştır artık bu angarya işlerden.. Emsal karar var diye biliyorum bu durumun önüne geçilecekti. Neyse yine de aklımızda olsun, devletin kasasına gidecekse sorun yok. Yani ne diyim yemek nasip olmasın dövdüğü çocuk üzerinden elde ettiği kazancı..

Ben bilerek dümdüz sövdüm ya şereftir benim için ne korkcam hagbden. Asliye ceza hakimiyim . Yani sizin dava da asliye ceza da görüldü hakaret suçunun hem yargılayanı hem sanığı olarak benden iyi bilen yok o suçu 😃
Bu arada avukatınız yok sanırım ?
Yok ben avukat tutmadım, görüştüm ama vekalet verme gereği duymadım. Daha doğrusu avukat gerek yok dedi :)

X