Karşı apartman balkonunda ağlayan bebek

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.247
15.244
448
İyi geceler kızlar, öncelikle kafayı yemek üzere olduğumu ve sinirlerimin çok bozuk olduğunu belirteyim. Saçmalarsam kusuruma bakmayın.

Karşı apartmanımızda bir bebek var, çocuk gece 2'den sabah 6'ya kadar aralıksız ağlıyor ve ailesi ne yazık ki çocuğu balkonda tutuyor. Balkonda annesinin, anneannesinin vb. kucağında ve biz hiçbir şekilde UYUYAMIYORUZ.

Yan odada bebek ağlıyor gibi şu an, hatta baş ucumuzda. Benim annem hasta, ilaçlarla uyuyan bir insan, kendimi boşverdim artık. Benim de yeğenim geldi geçenlerde, hatta konu açtım, kolik diye. Sabahlara kadar ağlıyordu biz bu sıcaklarda kapıyı pencereyi kapatıp bakıyorduk ses gitmesin diye.

Bu nasıl bir düşüncesizlik ya? İşimiz var gücümüz var hadi işi gücü geçtim bu sokakta nice hasta insan vardır okulu olan küçük çocuk vardır. Minik masumun günahı yok, diyeceğim de yok, elbet ağlar çocuktur ama bu ailenin yüzünden uykusuz kalan çocuklar, yaşlılar ne olacak?

Bu konuda ne yapayım sizce? Yüzlerini bile bilmiyorum bu insanların, sadece geceleri balkonda gölgelerini görüyorum. Tanımam etmem. Siz olsanız ne yaparsınız? Uykusuzluktan beynim kulaklarımdan akıyor artık.

İyi geceler kızlar, öncelikle kafayı yemek üzere olduğumu ve sinirlerimin çok bozuk olduğunu belirteyim. Saçmalarsam kusuruma bakmayın.

Karşı apartmanımızda bir bebek var, çocuk gece 2'den sabah 6'ya kadar aralıksız ağlıyor ve ailesi ne yazık ki çocuğu balkonda tutuyor. Balkonda annesinin, anneannesinin vb. kucağında ve biz hiçbir şekilde UYUYAMIYORUZ.

Yan odada bebek ağlıyor gibi şu an, hatta baş ucumuzda. Benim annem hasta, ilaçlarla uyuyan bir insan, kendimi boşverdim artık. Benim de yeğenim geldi geçenlerde, hatta konu açtım, kolik diye. Sabahlara kadar ağlıyordu biz bu sıcaklarda kapıyı pencereyi kapatıp bakıyorduk ses gitmesin diye.

Bu nasıl bir düşüncesizlik ya? İşimiz var gücümüz var hadi işi gücü geçtim bu sokakta nice hasta insan vardır okulu olan küçük çocuk vardır. Minik masumun günahı yok, diyeceğim de yok, elbet ağlar çocuktur ama bu ailenin yüzünden uykusuz kalan çocuklar, yaşlılar ne olacak?

Bu konuda ne yapayım sizce? Yüzlerini bile bilmiyorum bu insanların, sadece geceleri balkonda gölgelerini görüyorum. Tanımam etmem. Siz olsanız ne yaparsınız? Uykusuzluktan beynim kulaklarımdan akıyor artık.
Evli degilsiniz sanirim anne de degilseniz anlayamazsiniz...eminim annesi de cok rahatsiz dir ama iki cocuk annesi olarak cocuk hele bebek buyutmek hic kolay degil grcekten cok zor..uyumayan aglayan bir bebegi uyutmak susturmak imkansiz bazen.kapayin caminizi uyuyun..anne olunca cok iyi anlayacaksiniz eminolun..

Valla bizde gaz sancısı çekiyoruz ve balkona çıktığımız an susuyor mecbur balkonda yaşar olduk halı kilim attık yapacak bişey yok çocuğa ne yapabilir ki veya bebeğe susmuyor gaz sancısı yaşayan bebekler biraz anlayışşş!! Bizde yaşadık üst komşumun kızı gece yorulmadan uyumazdı korıdorun bir başından diğer başına bisikletini sürerdi sabah 5 de kalkardık eşimle annesi durumu izah ettiğinde kusura bakmayın dediğinde ne kusuru bebek napabilirsin demiştim şimdi mecbur balkondayız çocuk İHH dediğinde komşular kafasını çevirip ters ters bakıyor ne yapabilir ???
Çatlıyor çocuk eve girdiğimizde saatlerce odaya kapatıp gözlerinden yaş gelene kadar ağlamasınamı izin veriyim balkona çıkartıp rahatlatıyımı ??

Kendileriyle düzgünce konuşabilirsiniz. İnsanlar konuşa konuşa anlaşır. Balkondan başka evlere çok ses gittiğinin farkında olmayabilirler.

Bütün sokak ışıklar açık şekilde camdan bakıyor, hiçbirimiz de bir şey söylemiyoruz bebektir diye. Anlamaları lazımdı ama mecburen konuşacağım bu gidişle. Bizdeki de can.

Evli degilsiniz sanirim anne de degilseniz anlayamazsiniz...eminim annesi de cok rahatsiz dir ama iki cocuk annesi olarak cocuk hele bebek buyutmek hic kolay degil grcekten cok zor..uyumayan aglayan bir bebegi uyutmak susturmak imkansiz bazen.kapayin caminizi uyuyun..anne olunca cok iyi anlayacaksiniz eminolun..

Evli değilim. Anne de değilim. Aynı zamanda, anne olmak nasip olursa hiçbir zaman çocuğumun sesiyle koca bir sokağın uykusuz kalmasına izin vermeyeceğim. Büyük konuştum, bu da burada dursun.

Havanın kaç derece olduğunun farkındasınızdır umarım. Kapatamam camı maalesef.

Valla bizde gaz sancısı çekiyoruz ve balkona çıktığımız an susuyor mecbur balkonda yaşar olduk halı kilim attık yapacak bişey yok çocuğa ne yapabilir ki veya bebeğe susmuyor gaz sancısı yaşayan bebekler biraz anlayışşş!! Bizde yaşadık üst komşumun kızı gece yorulmadan uyumazdı korıdorun bir başından diğer başına bisikletini sürerdi sabah 5 de kalkardık eşimle annesi durumu izah ettiğinde kusura bakmayın dediğinde ne kusuru bebek napabilirsin demiştim şimdi mecbur balkondayız çocuk İHH dediğinde komşular kafasını çevirip ters ters bakıyor ne yapabilir ???
Çatlıyor çocuk eve girdiğimizde saatlerce odaya kapatıp gözlerinden yaş gelene kadar ağlamasınamı izin veriyim balkona çıkartıp rahatlatıyımı ??

Çocuk balkona çıktığı zaman sussa sorun yok ki, keşke sussa. "Biraz anlayışşşşşşş" diyorsunuz da bizim hayatlarımız ne olacak? Erken kalkıp işe güce koşturuyoruz, bütün gün sarhoş gibi geziyoruz. Bize yok mu "anlayışşşşşş?" 4 saat çocuk balkonda aralıksız ağlıyor, demek ki balkonda sakinleşmiyor bu çocuk. "Ne yapabilir???" bir doktora gidebilir mesela, ya da balkonda sakinleşmediğini anlayıp en azından uyumamıza izin verebilir

Bütün sokak ışıklar açık şekilde camdan bakıyor, hiçbirimiz de bir şey söylemiyoruz bebektir diye. Anlamaları lazımdı ama mecburen konuşacağım bu gidişle. Bizdeki de can.

Evli değilim. Anne de değilim. Aynı zamanda, anne olmak nasip olursa hiçbir zaman çocuğumun sesiyle koca bir sokağın uykusuz kalmasına izin vermeyeceğim. Büyük konuştum, bu da burada dursun.

Çocuk balkona çıktığı zaman sussa sorun yok ki, keşke sussa. "Biraz anlayışşşşşşş" diyorsunuz da bizim hayatlarımız ne olacak? Erken kalkıp işe güce koşturuyoruz, bütün gün sarhoş gibi geziyoruz. Bize yok mu "anlayışşşşşş?" 4 saat çocuk balkonda aralıksız ağlıyor, demek ki balkonda sakinleşmiyor bu çocuk. "Ne yapabilir???" bir doktora gidebilir mesela, ya da balkonda sakinleşmediğini anlayıp en azından uyumamıza izin verebilir
Havanın kaç derece olduğunun farkındasınız ve çocuğun içeri sokulup camı pencereyi kapatıp ağlatılması mı çözümünüz? Yani rahatsız olan sizsiniz. Annenize de geçmiş olsun. Klima taktırın bence. Önce kendi önleminizi alın, sonra başkasından fedakarlık bekleyin. Yeğeninize de üzüldüm. Camı pencereyi kapatırsanız bu sıcakta bebek ancak ağlamaktan yorulup susar.

Bende çalışıyordum ve çocuğum yoktu sabah 5 de kalkmaması rağmen komşunun çocuğuna hiç sessiz ol demedim ağzına bantmı taksınlar çocuğun bağlasınmı yada ne yapılabilir hee sen çoçuğunu ağlatmadan büyütürsün biz millet olarak ne zaman bu kadar anlayışsız olduk yazıkk.

Havanın kaç derece olduğunun farkındasınız ve çocuğun içeri sokulup camı pencereyi kapatıp ağlatılması mı çözümünüz? Yani rahatsız olan sizsiniz. Annenize de geçmiş olsun. Klima taktırın bence. Önce kendi önleminizi alın, sonra başkasından fedakarlık bekleyin. Yeğeninize de üzüldüm. Camı pencereyi kapatırsanız bu sıcakta bebek ancak ağlamaktan yorulup susar.
Rahatsız olan benim evet. Her zaman doğru çözüm de rahatsızlığa sebep olanın bir yöntem bulmasıdır. Rahatsız olanın değil. Bu bakış açısıyla tacize uğrayanlar da ülkeyi falan terk etsin mesela, ne güzel anlayışmış. Rahatsız olan değil, rahatsız eden çözüm bulmak zorundadır.

Çocuğu içeri sokup camı pencereyi kapatsınlar demiyorum, balkonda bakmasınlar diyorum. Çünkü balkonda da susmuyor. Sussaydı zaten böyle bir sorun olmazdı.

Rahatsız olan benim evet. Her zaman doğru çözüm de rahatsızlığa sebep olanın bir yöntem bulmasıdır. Rahatsız olanın değil. Bu bakış açısıyla tacize uğrayanlar da ülkeyi falan terk etsin mesela, ne güzel anlayışmış. Rahatsız olan değil, rahatsız eden çözüm bulmak zorundadır.

Çocuğu içeri sokup camı pencereyi kapatsınlar demiyorum, balkonda bakmasınlar diyorum. Çünkü balkonda da susmuyor. Sussaydı zaten böyle bir sorun olmazdı.
Tacizle çocuğun ağlamasının ne ilgisi var, demagojidir bu. Başkası ile muhattap olacağınıza klima taktırın olsun bitsin. Bugün bu bebek ağlar, yarın yoldan araba geçer. Yapacak bir şey yok, tıkış tıkış binalarda yaşıyoruz. Tekrar söylüyorum önce kendi önleminizi alın. O bebek içeride pencere önünde ağlasa da ses değişmeyecek.

Tacizle çocuğun ağlamasının ne ilgisi var, demagojidir bu. Başkası ile muhattap olacağınıza klima taktırın olsun bitsin. Bugün bu bebek ağlar, yarın yoldan araba geçer. Yapacak bir şey yok, tıkış tıkış binalarda yaşıyoruz. Tekrar söylüyorum önce kendi önleminizi alın. O bebek içeride pencere önünde ağlasa da ses değişmeyecek.
Peki. Medeniyetle ilgili bir konuyu bebişli hamişli bir forum sitesine açarak ve empati bekleyerek ben hata yaptım zaten. Rahatsız olan taraf olarak sabah 5'te önlem aramak üzere terk ediyorum forumu. İyi sabahlar sizlere.

Çocuğun ne derdi var gece 2- sabah 6 aglıyor biliyor musunuz? Belki balkonda daha sakin. Yoksa insanlar eglencesine balkona cikarmaz. Siz caminizi kapatin ve Eczanelerde silikon kulaklık satılıyor. Alın yetişkin insanlarsınız kullanın mis gibi uyursunuz.

Peki. Medeniyetle ilgili bir konuyu bebişli hamişli bir forum sitesine açarak ve empati bekleyerek ben hata yaptım zaten. Rahatsız olan taraf olarak sabah 5'te önlem aramak üzere terk ediyorum forumu. İyi sabahlar sizlere.

Bu medeniyet ile ilgili bir konu değil. Siz caminizi kapatmayı sıcak gerekçesi ile reddediyorsunuz. ama zaten huzursuz bebek camları kapali sicak evde dursun ona ne olursa olsun istiyorsunuz.

Su an burada Saat 4 20, bebegim agliyor bir saattir. Kulaklarim dayanamadi oturma odasinda gectim TV actim az dinlenecegim. Uyuyali zaten dort Saat oldu onda da mememi tirnaklariyla cimdikliyor ancak oyle susuyor. Sussun diye saatlerce meme oynattim esime gore buna alistirdigim icin sucluyum. Bir bucuk senedir uyumuyorum.bazen Boyle canim cok yaniyor memem cok aciyor dayanamiyorum. bacagim ugustu baskidan. Surekli tatli yiyorum kendimi rahatlamak icin. Iki bucuk Saat sonra buyuk kizimi hazirlamam lazim. Genelde sabaha karsi uyuyunca insan kalkamiyor yedide yataktan.
Yalniz bir anneyim, Sabah olunca bir Saat uyuyim sen oyala diyebilecek kimsem yok.
Alt ve ust katimdaki komsulardan acaba ne küfür yedim diye dusunuyorum bebegim agladikca.
Millet rahat uyusun diye bir senedir memelerimi tirlakliyor bu cocuk. Göz yunuyorum. Bu zevkinden mahrum kaldigi an agliyor bu sefer de komsular uyaniyordur. Oyle Boyle aglama degil, tekme yiyorum kollarim bebegim surekli yatakta duzeltmekten agriyor. Aylarca Turlu Turlu agri cektim , cekiyorum.
Yanimda su an, TV bakiyor Ben mememi dinlendiriyorum bu sekilde. Beynim zonkluyor, gece tuvaletim gelse cocugu esime emanet etmek zorundayim pesimden agliyor ciglik cigliga, isemenin de bir bedeli var.
Bir bebek kolay buyumuyor yani. Ben gideyim de dondurma yiyeyim cikolata bitti onunla idere ediyorum. Neyse konu neydi unuttum. Kulaklarim ugulduyor

Bu konuyu neden buraya açtınız ki? Biliyorsunuz bebekler ağlar, aileler önlem alma gereği duymayabilir. Ama siz rahatsızlığınızı bebeğin ailesini geçtim, burada bile dile getirseniz tepki alırsınız.
Bebek muhtemelen güneyde olan salon balkonunda ağlıyorken, muhtemelen evin taa diğer ucunda kuzeyde bulunan yatak odasında o bebeğin babası fosur fosur uyuyordur. Çünkü o yarın işe gidecek. Bebek evde ağlasın da uyansın mı adamcağız? Onun yerine siz uyanın. Çok düşüncesizsiniz. :KK43:

Bu konuyu neden buraya açtınız ki? Biliyorsunuz bebekler ağlar, aileler önlem alma gereği duymayabilir. Ama siz rahatsızlığınızı bebeğin ailesini geçtim, burada bile dile getirseniz tepki alırsınız.
Bebek muhtemelen güneyde olan salon balkonunda ağlıyorken, muhtemelen evin taa diğer ucunda kuzeyde bulunan yatak odasında o bebeğin babası fosur fosur uyuyordur. Çünkü o yarın işe gidecek. Bebek evde ağlasın da uyansın mı adamcağız? Onun yerine siz uyanın. Çok düşüncesizsiniz. :KK43:

Bir evde bebek agliyorsa Kim rahat uyuyabilir ki? Esim su an kucaginda gezdiriyo da. Balkona cikarmasak da yine de onun sesi mahallede duyulur aslinda. Ben evin icinde aglayan bebekleri caddede cok iyi duyuyorum. Neyse esim calistigi Halde cogu zaman dort bes saatlik uykuyla gidip aksama orasini burasini kestirip geliyor.

Bu medeniyet ile ilgili bir konu değil. Siz caminizi kapatmayı sıcak gerekçesi ile reddediyorsunuz. ama zaten huzursuz bebek camları kapali sicak evde dursun ona ne olursa olsun istiyorsunuz.

Son kez; ben camları kapalı sıcak evde dursun demiyorum. Balkonda da sakinleşmiyor, en azından içeri alırlarsa ses bu kadar yoğun gelmeyecek diyorum.

Su an burada Saat 4 20, bebegim agliyor bir saattir. Kulaklarim dayanamadi oturma odasinda gectim TV actim az dinlenecegim. Uyuyali zaten dort Saat oldu onda da mememi tirnaklariyla cimdikliyor ancak oyle susuyor. Sussun diye saatlerce meme oynattim esime gore buna alistirdigim icin sucluyum. Bir bucuk senedir uyumuyorum.bazen Boyle canim cok yaniyor memem cok aciyor dayanamiyorum. bacagim ugustu baskidan. Surekli tatli yiyorum kendimi rahatlamak icin. Iki bucuk Saat sonra buyuk kizimi hazirlamam lazim. Genelde sabaha karsi uyuyunca insan kalkamiyor yedide yataktan.
Yalniz bir anneyim, Sabah olunca bir Saat uyuyim sen oyala diyebilecek kimsem yok.
Alt ve ust katimdaki komsulardan acaba ne küfür yedim diye dusunuyorum bebegim agladikca.
Millet rahat uyusun diye bir senedir memelerimi tirlakliyor bu cocuk. Göz yunuyorum. Bu zevkinden mahrum kaldigi an agliyor bu sefer de komsular uyaniyordur. Oyle Boyle aglama degil, tekme yiyorum kollarim bebegim surekli yatakta duzeltmekten agriyor. Aylarca Turlu Turlu agri cektim , cekiyorum.
Yanimda su an, TV bakiyor Ben mememi dinlendiriyorum bu sekilde. Beynim zonkluyor, gece tuvaletim gelse cocugu esime emanet etmek zorundayim pesimden agliyor ciglik cigliga, isemenin de bir bedeli var.
Bir bebek kolay buyumuyor yani. Ben gideyim de dondurma yiyeyim cikolata bitti onunla idere ediyorum. Neyse konu neydi unuttum. Kulaklarim ugulduyor

İnanın yazdığım son mesaj olacak bu, buradaki baskı ne kadar artarsa artsın, insanlar ne derse desin bir şey yazmayacağım. Hatta konuyu kapatmanızı rica edeceğim çünkü herkes anlamamakta direniyor ve olan benim sinirlerime oluyor Mune Mune

Öncelikle size bol sabırlar diliyorum. Gerçekten anlattıklarınıza yürekten üzüldüm. Bu yüzden annelerimizin hakkı ödenmez.
Ancak şunu atlıyorsunuz; annelik ne kadar kutsal olsa da, siz millet rahat uyusun diye bunları yaşıyorsunuz diye bir şey yok. Rahat uyumak zaten default olarak sahip olduğumuz bir hak ve olması gereken. Biz bu sokağın sakinleri olarak söz konusu komşudan bebek yapmasını istemedik. Bu konuda kendilerinden talebimiz olmadı. "Millet rahat uyusun diye" konusunu sizlerden çok rica ediyorum anlayın. Çocuğunuzda hakkınız sonsuz, ama bu bizim dünyaya getirmediğimiz ve gelmesi için bir talepte bulunmadığımız bir bebek üzerinde hakkımız olmasını neden gerektiriyor? Neden biz de sizlerle beraber bunları yaşamak durumunda kalalım? Sizce bu normal bir şey mi?
Ben de size kendi günümden bahsedeyim. Freelance çalışan bir insanım. Kendi işimi yapıyorum. Haftanın sonuna yaklaşmamız nedeniyle değerli müşterilerim sabah 8'den itibaren aramaya başlayacaklar ve ben sabaha kadar uyuyamadığım için sızmış olacağım. Saat 11 gibi 28 cevapsız arama ve "dolandırdınız mı beni??????" şeklindeki yaklaşık 50 mesaja uyanacağım. Büyük bir hızla daha sesim yeni uyanmışlığın verdiği tuhaflıktan çıkmadan, en endişeli müşteriden başlayarak telefon edeceğim. Her birinden enteresan tepkiler alacağım ve muhtemelen azarlanacağım (haklılar, telefona bakmam gereken saatlerde sızmış olmam da onların sorunu değil). Tabi bu esnada kahvaltı hazırlamak, ortalığı toplamak gibi görevlerim de olacak. Bunun yanında acil işleri yapmak üzere bilgisayar başında çalışmaya başlamış olmam da gerekecek. Sabah 8'den sadece 11'e kadar geçen kısacık sürede gelen onlarca maili okumak, benden isteneni anlamak ve çözüm bulmak zorunda kalacağım. Ancak uykusuz olduğum için ve tüm günü uykusuz geçirdiğim için bunların hiçbirini sağlıklı ve doğru şekilde yapamayacağım. Annem uyuyamadığı için sürekli rahatsızlığını dile getirecek ve tansiyonu çıkacak, şekeri düşecek vb., bu sebeplerle endişelenerek "acaba acile gitsek mi?" düşüncesini sorgulayacağım. Bu sırada çalıştığım arkadaşlarımın görev dağılımını yapmak için 120 maddelik bir liste hazırlamam gerekecek, sonra hepsiyle görüşüp bu dağılımı tamamlamam gerekecek. Elbette bunu başarsam bile birilerinin çözemediği şeyler mutlaka olacak ve onlarla da görüşmek zorunda kalacağım.
Ben bu durumu dünyaya getirmediğim ve getirilmesinde payım olmayan bir bebek nedeniyle yaşayacağım, hiçbir sorumluluğum, suçum olmadığı halde.
Son mesajımda sizlere sadece şunu söylemek istiyorum; sokakta, mahallede, apartmanda, orada burada yalnız değiliz. Bizim hayatımızda zor giden şeylerden sorumlu olmayan, kendi zorluklarıyla boğuşan insanlar var. Hiçbirimizin hayatı kolay değil; kabul ediyorum en zoru sizinki. İnanın yardımcı olmayı çok isterdim. Ancak bu çocuğun balkonda katılırcasına "anne" diye çığlık atması o çocuğa bir fayda sağlamıyor, sağlasaydı eğer muhtemelen sakinleşirdi, dört saat boyunca her gece ağlayan bir çocuğun derdi balkonla çözülemeyecek kadar büyüktür, umarım en kısa zamanda çok sağlıklı ve mutlu bir bebek olarak yaşamına devam eder, uzun ömürlü olsun.
Bu mesajı buralara kadar okuyan var mı bilmiyorum, ama sadece ne olur "biz anneyiz, bebeğimiz var ve başkaları da bunla ilgili sorunlar yüzünden hayatını alt üst etmek zorunda" anlayışında olmayın. Bunu mesajınızı alıntıladığım için size söylüyorum gibi düşünmeyin ne olur, genel olarak söylüyorum.
Sizlere bol sabırlar diliyorum, umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Sevgiler.

Niye? Benim işim yok mu? Benim çocuğum değil ki? Neden babası uyanmıyor da BEN uyanıyorum? Yukarıdaki mesajda anlattım ben derdimi, eğer isterseniz okuyabilirsiniz. İyi sabahlar

Bir evde bebek agliyorsa Kim rahat uyuyabilir ki? Esim su an kucaginda gezdiriyo da. Balkona cikarmasak da yine de onun sesi mahallede duyulur aslinda. Ben evin icinde aglayan bebekleri caddede cok iyi duyuyorum. Neyse esim calistigi Halde cogu zaman dort bes saatlik uykuyla gidip aksama orasini burasini kestirip geliyor.

Her erkek eşiniz gibi değil ki. Burada bile görüyoruz çocuğuyla ilgilenmeyen babaları. Gündüz vakti ilgilenmeyen adamlar gece uykusundan fedakarlık etmiyordur eminim.

Ben son zamanlarda gece hep uyanığım çok nadir bebek sesi duyuyorum. Çünkü yaşadığım yer çok sıcak ve eminim çocuğu balkonda uzun süre tutsalar buharlaşır. Üstelik klima çalıştığı halde balkon kapısını tam kapatmıyorum ben, yine de duymuyorum.
Alt katımızdaki bebeği duyuyorum bazen. Ama balkona çıktıklarında ses kesinlikle daha fazla geliyor. Evlerinin içinde ağlarken tabii ki "of bir uyutmadılar" demiyorum, bebektir ağlar yani çocuğun ağzını kapatacak değiller. Ama 2-3 komşuyu uyandırmak ayrı, bütün sokağı uyandırmak ayrı. Saatlerce balkonda ağlayan bebeği orada tutmanın bir anlamı yok. Konu sahibine gereksiz yüklenilmiş bence.
Konu sahibinin yaşadığı yer gece klima çalıştıracak kadar sıcak değilse evine klima alıp kapı-pencere kapatması gereken konu sahibi ya da bütün sokak değil.

Sıcak diye mi balkona çıkıyorlar acaba ? Mahallece size klima hediye etsek sizde içeri girseniz de :)
Anneyim,allah kısmet ederse ikinci defa anne olacağım ama bu yapılan saygısızlık.. sabah işe giden var,hasta olan var.. kimse gece 2’de balkondaki sesi dinlemek zorunda değil..

Anneyim ama anlayamıyorum. Evet bebektir ağlar ama o zaman evin içinin ısı şartlarını ayarlayıp başka insanları rahatsız olmasını engelleyebilirler. Klima vantilatör gibi seçenekleri düşünebilirler. Ama benim bebeğim sıcaktan bunalmasin, balkonda ağlaması geçsin diye 2den 6ya kadar bütün mahalleyi uyutmamayi anlayamam. Evin içinde aglatirlar hala ses gelir ona yapacak birşey yok. Ama anne olmak bize her hakkı vermiyor bunu bilelim. Benim kızım gece uyanıp ağladığında alt kat rahatsız olmasın diye salona götürüyorum. Sakinlestigi müziği var ses komşulara gitmesin diye salonda çok kısım seste açıyorum veya acmamaya çalışıyorum. Benim çocuğum uyusunda gerisi gözler fincan gibi ise gitsin diyemem bende çalışan insanım ve çalışan insanı hasta olan insanı dinlenmek isteyen insanı anlarım. Hepimiz için boyle olması gerekiyor.

Konu sahibi arkadaş öncelikle siz konuşun aileyle. Konuşarak çözüme kavuşturmak başka bir çareniz yok gibi.

Back
X