karnıyarık çok yağlı olmasın diye

butterflys73

Tek Bayrak Tek Millet
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2009
649
4
96
51
Diğer
karnıyarık yaparken patlıcanı kızartıyoruz ya malum patlıcan çok yağ çeker şu yöntemi kullanıyorum patlıcanları hiç soymuyorum, baş tarafını da kesmiyorum sadece sapını kesiyorum ama hiç bir şekilde patlıcanın etli kısmını ortaya çıkarmıyorum öyle kızartıyorum . içi yumuşacık kızarıyor, çok lezzetli oluyor ve patlıcan bir damla bile yağ çekmemiş oluyor içine cokacimcoook

aa cok guzel tsk ederım bende bunna care arıyodum ıyı fıkır zaten sadece dısının kızarması yeterlı fırında ıcı pişoyrr

ben patlıcanı kızartmk yerıne kabuklarını hiç soymadan yağlıyorum.
sonra doğru fırına içinide herzamanki gibi yapıp dolduruyorum
tekrar fırına
çok hafifi oluyo

ben de közleyerek yapıyorum güzel oluyor da kızartmanın yerini hiçbiri tutmuyor,ayda 1 kere kızartıp yapıyorum oooooh.
senin yöntemin de güzel denemekte yarar var.teşekkürler.

Patlicanlari ocakta közlüyorum, üzerine koyacagim biber ve domatesi de közlüyorum, hem yagsiz hem de cok lezzetli oluyor.
Denemenizi tavsiye ederim.cokacimcoook

közleyerek de yapıyorum ama bana sorarsanız kızartarak yapılanın ( orjinal tarifinin ) yerini hiçbişey tutmuyor

patlıcanları soyup ortalarını yarıp fırına da verebilirsin
çıkınca malzemesini doldur içinee
sonra tekrar fırın
bu şekilde de çok hafif oluyor tavsiye ederim...

ben teflon tavaya 1 yemek kaşığı kadar yağ koyup patlıcanları iyice buluyorum ağzı kapalı bişekilde çevire çevire kızartıyorum ohh mis gibi senlerdir boyle yaparım çok lezzetli olur kızartma gibi aynı tavsiye ederim

annem kızartma yağının içine bi kaşık sirke koyardı.hiç yağ çekmez.biz öyle yapıyoruz.kızartma lezzetini hiç bir şey vermiyor bence.tadınıda bozmuyor.bi kaç damla sirke koyup deneyin kızartmayı kızlar.

Çok sık yapmasam da kızartmanın yerini birşey tutmuyor, temiz yağda kızartırım kağıt havlunun üzerine alırım başka da yağ koymam yemeğin içine.....

ben patlıcanı kızartmk yerıne kabuklarını hiç soymadan yağlıyorum.
sonra doğru fırına içinide herzamanki gibi yapıp dolduruyorum
tekrar fırına
çok hafifi oluyo

Arkadaşlar Bu yöntem sağlıklı oluyor ama kızartma kadar lezzetli olmuyor. Kızartmanın yerini tutmuyor.

karnıyarık yaparken patlıcanı kızartıyoruz ya malum patlıcan çok yağ çeker şu yöntemi kullanıyorum patlıcanları hiç soymuyorum, baş tarafını da kesmiyorum sadece sapını kesiyorum ama hiç bir şekilde patlıcanın etli kısmını ortaya çıkarmıyorum öyle kızartıyorum . içi yumuşacık kızarıyor, çok lezzetli oluyor ve patlıcan bir damla bile yağ çekmemiş oluyor içine cokacimcoook

ama patlıcanın kabuğu hiç soyulmadanda olmazki acı olur her tarafı kapkara görüntü olarakda alacalı soyulması gerekir bence.

ben de normal alacali soyup fircayla disini yagliyorum
ondan sonra firina atiyorum yumusayinca da icini doldurup tekrara firina
sürüyorum kizartma cok yagli oluyor

Ben geçen gün patlıcanları haşlayarak yaptım, tadı kızartmanınkine benzemez diye korkmuştum ama hiç bir farkı olmuyor. Karnıyarık tadında, çok lezzetli oldu. :smiley-cool:

arkadaşlar kaç kez denediysem bir türlü beceremedim şu karnıyarığı. birşekilde güzel olmuyor sebebini bulamadım. közledim kızarttım. off drfalarca denedim. lütfen yardımmm.

Back
X