Kariyer sitelerinden is bulunabiliyor mu?

sevde_

Sokak hayvanlarına su, yemek ve şefkat."Sevap"tır
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
10.393
25.120
598
Selamlar,
Internetteki kariyer bulma sitelerinden is bulan veya bulan tanidigi olan var mi? Bana nedense boyle siteler inandirici gelmiyor; sanki buyuk bir is arayanlar havuzuna bilgini gonderiyorsun, ama onlarla kimse ilgilenmiyormus gibi geliyor. Mesela kariyer.net'e uye oldum, bilgilerimi girdim. Hatta bir yere denemek icin basvuru bile yaptim, bakalim ilgilenecekler mi diye. 2 hafta gecti, ses seda yok. Ayrica orda is profilin kac kisi tarafindan goruntulenmis gosteriyor. Benimkine kimse bakmamis. Profilimde resim yok, ondan mi acaba...

Su an zaten yurtdisinda yasiyorum. Ama 1-2 sene icerisinde Turkiye'ye donme dusuncem var.

Bu gibi siteler is bulmada etkili mi? Eger etkiliyse ne yaparak is verenin dikkati cekilir? Ise basvurduktan ne kadar zaman sonra sana geri donulur? Bunlari bilen varsa cevaplarini bekliyorum.

ben böyle sitelere daha üye değilim ama yeni mezun olan bir arkadaşım 2 hafta önce kariyer.netten iş buldu ve tekstil müh. şuan çalışmaya başladı. istanbulda taçta çalışıyor ve çok memnun bence sen başvur kendin fazla bekleme..

Ben de kurumsal bir işyerindeki işimi kariyer.netten buldum ve bundan önce de pekçok yere o site sayesinde mülakata gittim. Özgeçmişiniz yeterince detaylı olursa, fotoğrafınız da bulunursa ilgilenilebilir. Tabii sadece 1 firmaya başvurup yorum yapmamak lazım, benim çok fazla başvurum olmuştu ve yarıdan fazlası dönüş yapmadı ama dönenler de yetti.

bende ilk işimi secretcv den bulmuştum.
kariyerden de arayanlar olmuştu daha sonra.
ama yenibiriş ölü yatırım gibiydi ne arayannn vardı ne de soran
bu arada profilinde resim olmaması kesinlikle etkiliyordur.

Son düzenleme:
Hmm. Anladim. Tesekkur ediyorum herkese cevaplar icin. Daha fazla yere de basvururdum ama simdilik geregi yok, 1-2 sene icinde esas ihtiyacim olacak.
Resim eklemek icin once guzel bir resim cekilmek lazim. Facebook'a koydugum resimler olmayacagina gore. :44:
Turkiye'de is basvurulari ile benim yasadigim yerdeki basvurular cok farkli yaa, dikkatimi cekti. Burda is basvurusunda resim sorulmaz, etik bulunmaz. Turkiye'de ise her is resim istiyor.

iş arama döneminde pek çok iş görüşmesine ben kariyer siteleri sayesinde gitmiştim..
malum bizde tanıdık,dayı falan yok en güzeli kariyer siteleri..şuanki işimde internet sayesindee

belki de mesleğe göre değişiyordur.
ben de mesela çok önce başvurmuştum birçok yere.
hiç dönüş olmadı.
hatta alası işlerde çalıştığım dönemlerde, siz kabul edemiyoruz tadında cevaplar aldığım oldu (aylar sonra)

o yüzden bu sitelere güvenim kalmadı.
şirketlere direkt mail atarım daha iyi.

Ben hemsireyim.
ABD'de okudum ve calistim; hala calisiyorum. Yabanci dilim var.
Turkiye'ye kesin donus yapinca da kaliteli, guzel bir hastanede calismak istiyorum. O yuzden kariyer siteleri bana yarar mi bilmem. Ben hastanelerin kendi sitelerine girip is ilanlarina basvurmayi tercih edebilirim bu yuzden. :44:

bende ilk işimi yenibiriş sitesinden buldum canım..

elemanonline diye bi site var orada biraz daha alt seviyelerdeki işler var.. burdanda cok arayan olmustu ama ben işimi bulmustum zaten:)

ayyy sakın dönmeyin :44:

bende yenibiriş kariyer secret cv bunlardan iş arıyorum 6 aydır bi kez bile arayan olmadı

valla ben tüm işlerimi kariyerden buldum,en uzun bir hafta içinde arandım ve kendim tercih yaptım aralarında.önemli olan düzgün bir fotoğraf,açıklayıcı,doğru bilgiler ve önsöz de yardımcı oluyor.sonrasında gelsin mülakatlar..heyecanlı,keyifli durumlar bunlar,doğru yere başvurmak lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…