• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kariyer Planı

Birdenizden

Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2020
41
34
8
30
Herkese merhaba,
Bir konu hakkında sizlere danışabilmek adına üyelik açtım.

25 yaşındayım, Türk Edebiyatı mezunuyum - 2019'da mezun oldum-, pedagojik formasyon belgem var. Yalnızca birkaç ay öğretmenlik yaptım. Ardından, bir yayınevinde çalışmaya başladım, 1 yıldır çalışıyorum. Editöryel çalışmalar dışında, genel olarak yayın sürecini yönetiyorum. Fakat butik yayınevlerinde çok az kişi çalıştığı için, bir kişiye düşen iş yükü ve sorumluluk çok fazla oluyor, haliyle son derece stresli ve yorucu. İş tanımımın oldukça dışında birçok şeyle mütemadiyen uğraşıyorum. Pandemiden önceki süreçte, ofiste çalışırken 10'da bile çıktığımız oluyordu işten. Giderek artan bir iş yükü ve stres altında çalışıyorduk.

Hiçbir zaman memur olmak, KPSS çalışıp atanmak gibi bir planım olmadı, yayıncılıkta aslında mutluyum, fena sayılmayacak bir para da kazanıyorum. Fakat özel sektörün her manada belirsizlikler içinde olması, önümü görememek vs. beni kaygılandırıyor.

Yaşım geçmeden, oturup düzgünce ders çalışarak KPSS için şansımı denemeli miyim sizce? Tabii bu işte, bu tempoyla çalışırken çok iyi bir puan almak pek mümkün görünmüyor, o sebepten, gözümü karartıp işten çıkıp ders mi çalışmalıyım?

Bir not: Ailemle yaşıyor, evi ben geçindiriyorum. İşten çıkıp atanamazsam, ardından yeniden iş bulmak vs daha zahmetli olacak, özellikle pandemiyle beraber.

Bundan bir 5 yıl sonra, keşke yapsaydım, gibi bir pişmanlığa kapılmak istemiyorum, gelecekle ilgili kaygılanmaktan günlük hayatıma odaklanamaz hâle geldim ve sizlerin fikrini almak istedim.

Şimdiden teşekkürler...

Şu dönemde yani en azından birikiminiz yoksa işten ayrılmayın,ancak bir süre çalışıp virüs bittikten sonra biraz da birikmiş para yapıp ondan sonra KPSS calısabilirsiniz.Tabi en onemlisi sizi maddi manevi denge açısından hangisi memnun edecek? En önemlisi mutluluk,para ikinci planda olmalı

İşten kesinlikle ayrılma. İş hayatında bir dalı turmadan diğerini bırakmamak lazım. Arada boşluk olursa yıpranırsın işin daha da zorlaşır. Mümkünse kpss ve işi birlikte yürütmeye çalış. Ya da mesleğinle ilgili geliştir kendini. Herkes devlet memuru olacak diye bir kural yok.

Eve yardımcı olurken şu dönemde işten çıkmak mantıksız. Siz işten çıkınca geçinmeyi nasıl sağlayacaksınız

Tabiki kpss çalışıp devlete atanmak iyi ama şuan eve siz bakıyormuşsunuz. Işten çıkınca ne olacak. Kıra faturalar yeme içme karşılayacak biri var mı veya birikiminiz

Evi siz gecindiriyormussunuz,isten ayrilmak ailenizi oldukca zora sokar.

Devlet memuru olmayan bir tek ben varim herhalde. Yayinci olmak cok daha guzel bence.

Merhaba ben de benzer süreçlerden geçtim.

2013 senesinde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum. 2013-2014 senesinde sadece dershaneye gittim, 2014-2015 senesinde hem formasyon aldım hem de dershaneye tekrar gittim. 2015-2016 eğitim öğretim yılında bir kolejde öğretmenlik yapmaya başladım. O sene KPSS’ye bir daha girdim. 81 küsuratlı bir puan aldım. 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğretmenlik yapmaya devam ederken 2017’de bir daha KPSS’ye girdim hatta düğünümden 2 gün sonra ☺️ ancak 2016 senesinde girdiğim puanla açıktan atamaya başvuru yapmıştım ve o puanla 2017 senesinin Temmuz ayında memur olarak atandım.
Şimdi memurlukta 3 seneyi devirdim. Bazen özelde yaptığım öğretmenliği özlesem de çalıştığım şartların ne kadar yıpratıcı olduğu aklıma geldikçe iyi ki memur olarak atanmışım diyorum. Gönül isterdi ki öğretmen olarak atansaydım lakin 2016 senesinde bölüm ortalamasının 11 net üstünde net yapmama rağmen mülakat sıralamasına bile giremedim. Size belki bir örnek olur diye kendi hikayemi anlatmak istedim.

özelde çalışmak her şartta zordur. Örneğin ilk pandemi döneminde kronik rahatsızlığımdan dolayı 2 ay işe gidemedim ama maaşım hiç aksamadan yattı (tabii evden çalıştım). Eşimse özelde öğretmenlik yapıyor ve marttan beri devlet desteği maaşı alıyor.

herkesin fikri bir olamaz ancak devlet memuru olmak sizi holding Sahibi yapmasa da bir şeylerin garantisini veriyor.

şu an iş bulamama probleminiz olabilir, o yüzden bu zorlu süreç geçsin sonra KPSS’ye çalışın derim ben. Zaten 2021 puanıyla memur olarak atanmak zor malum 2 senede 1 aldığımız puanlar geçerli. Belki açıktan atama şansınız olabilir. Öğretmenlik içinse her sene şansınız var. bizim bölümün içeriği de yok Osmanlıcası yok Kırgızcası yok Cumhuriyet dönemi derken derya olduğu için sıkı çalışmak lazım.

Şunu da belirteyim, memur olduğunuzda “sen nasılsa edebiyat öğretmenisin” mantığı oluyor ve genelde yazışma işleri yaptırılıyor.

dilerim gönlünüzce olsun her şey 🙏🏻

Back
X