• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kariyer mi yoksa çocuk mu?

Onlyhopex

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2020
433
-181
18
Arkadaşlar 95 doğumluyum, 27 yaşına girmiş sayılırım ve eşim de 36 yaşında. 4 aylık evliyim ve yüksek lisans mezuniyetime aylar kaldı fakat çocuk mu kariyer mi diye düşünüyorum. Çünkü çocukla aramda jenerasyon ve yaş farkı çok olsun istemiyorum. Benim annem de 30 yaşında doğum yapmış, çalışan ve pek de enerjisi olmayan biriydi. Ben de bir an önce çocuk istiyorum ve sonrasında iş hayatı düşünüyorum. Eşim de yaşı gereği çocuk istiyor ve 40tan sonra kafam kaldırmaz diyor. Sizce de yüksek lisans biter bitmez ise atılıp 3 4 sene çocuğu ertelesem mi yoksa bir an önce yapıp sonra mı çalışsam?

30undan sonra sıfır iş tecrübesi ile iş bulmak zor olur. kariyer hayaliniz varsa ertelemek sizi zorlar.
hatta sizden küçükler şefiniz pozisyonuna gelmiş olduğundan çok yerde seçilmeme nedeniniz yaşınız olur.

Arkadaşlar 95 doğumluyum, 27 yaşına girmiş sayılırım ve eşim de 36 yaşında. 4 aylık evliyim ve yüksek lisans mezuniyetime aylar kaldı fakat çocuk mu kariyer mi diye düşünüyorum. Çünkü çocukla aramda jenerasyon ve yaş farkı çok olsun istemiyorum. Benim annem de 30 yaşında doğum yapmış, çalışan ve pek de enerjisi olmayan biriydi. Ben de bir an önce çocuk istiyorum ve sonrasında iş hayatı düşünüyorum. Eşim de yaşı gereği çocuk istiyor ve 40tan sonra kafam kaldırmaz diyor. Sizce de yüksek lisans biter bitmez ise atılıp 3 4 sene çocuğu ertelesem mi yoksa bir an önce yapıp sonra mı çalışsam?
Şuan 27 yaşındasınız. Aynı yaşlardayız. Tamam kariyer de çok önemli ama çocukta düşünüyorsanız onu da çok ertelemeyin . Zaman ne getirir bilemezsiniz. Biz çocuk olsun diye çok uğraştık 3 sene gitmediğimiz yer kalmadı en son tüp bebek yaptırdık. Çok erteleyince bir zman sonra isteseniz de hemen olmayabiliyor. Sizin yaşınız genç ama eşinizin de yaşı belli olgunlukta. Ne çok geç kalın ne çok erteleyin

Çocuk daha önemli çocuk yapcaz diyede strese girmeyin ama strese girerseniz geç olur

Bence ne kariyer ne çocuk
Sabah akssm yatmak istiyorum 😅

Cocuk ve kariyeri bi arada goturen cok arkadasim var bence korkulacak bir durum yok allah yardim eder:) hayat ne getirir ne götürür belli olmuyor 3 sene cocugu ertelesen 3 sene daha cocuk olsun diye ugrasmak zorunda kalabilirsin bu sana 6 seneye mal olur. Tabii ki allah istedigin zaman nasip etsin ama ben epeydir bekledigim icin ertelemeyi tavsiye etmiyorum kimseye:) Hem zaten korunsan bile bir sekilde gebe kalabilirsin yani onun ne zaman gelecegine aslinda biz karar veremiyoruz bence oluruna birak.. Kariyerine odaklan ve korunma;)

Mümkün olduğu sürece ikisi birden bence☺️ birkaç ay önce olsa kariyer derdim ancak geçen ay kimyasal gebelik geçirdim o kısacık süre bile anneliğin mucize olduğunu öğretti bana. Annelik ateşi insanın içine düşünce geç kalmaktan çok korkuyor insan. Bu yüzden bence çok fazla ertelenmemeli

Ben çalışmıyorum işi bıraktım hamilelikte. Daha doğrusu hayatım bu şekilde ilerlemek zorunda kaldı. Şükür maddi sıkıntımız yok halimdende memnunum ama gönül rahatlığıyla önce çocuk diyemem 🤷‍♀️ önce kariyer sonra çocuk net...

Kariyer derdim eskiden olsa ama çok uzun süredir bekliyorum ve ertelediğim için de çok pişmanım istediğim zman olur kafasi vardi o işler öyle olmuyormuş iyi düşünün derim

Çok teşekkür ederim kızlar haklısınız. Ertelemeyecegim çocuğu.

Ben çalışmıyorum işi bıraktım hamilelikte. Daha doğrusu hayatım bu şekilde ilerlemek zorunda kaldı. Şükür maddi sıkıntımız yok halimdende memnunum ama gönül rahatlığıyla önce çocuk diyemem 🤷‍♀️ önce kariyer sonra çocuk net...
Cevabın için sağol canım peki işi bıraktın ve çalışmıyorsun diye kendini eşine mahcup veya değersiz gibi hissediyor musun? Ben öyle hissediyorum da şu an çalışmadığım için sanki onun gözünde değersiz gibi hissediyorum

Kariyer derdim eskiden olsa ama çok uzun süredir bekliyorum ve ertelediğim için de çok pişmanım istediğim zman olur kafasi vardi o işler öyle olmuyormuş iyi düşünün derim
Çok ertelemek iyi değil canım evet anlıyorum. Zaten çocuk yapsam 28 yaşında da işe atilsam geç kalmam kariyer konusunda

30undan sonra sıfır iş tecrübesi ile iş bulmak zor olur. kariyer hayaliniz varsa ertelemek sizi zorlar.
hatta sizden küçükler şefiniz pozisyonuna gelmiş olduğundan çok yerde seçilmeme nedeniniz yaşınız olur.
Cevabın için sağ ol canım ama ben çocukla arama çok yaş fark girsin istemiyorum asla. Zaten 27de anne olsam 28 gibi iş hayatına atilsam çok da geç olmaz. Ki özel sektörde bu yaş 35i bulabiliyor.

Cevabın için sağol canım peki işi bıraktın ve çalışmıyorsun diye kendini eşine mahcup veya değersiz gibi hissediyor musun? Ben öyle hissediyorum da şu an çalışmadığım için sanki onun gözünde değersiz gibi hissediyorum
Benim bazı kira gelirlerim var olmasaydı nasıl hissederdim bilmiyorum açıkçası 🤷‍♀️🤷‍♀️Ekonomik özgürlük çok önemli bence. Eşinizin gözünde değersiz olduğunuzu sanmıyorum ben ama dünyanın bin türlü hali var. Önce meslek sahibi olun. Hem kendi geleceğiniz hemde dünyaya getirmek istediğiniz bebeğinizin geleceği için.
Çocuk olduktan sonra hayat ×2 zorlaşıyor.

Cevabın için sağ ol canım ama ben çocukla arama çok yaş fark girsin istemiyorum asla. Zaten 27de anne olsam 28 gibi iş hayatına atilsam çok da geç olmaz. Ki özel sektörde bu yaş 35i bulabiliyor.

işte sizin neye öncelik verdiğiniz önemli zaten. yani burada biz ne yazsak bence kararınız değişmez. değişmemeli de. çocuk çok kritik bir karar çünkü.
ben sadece gördüklerim üzerinden şunu diyebilirim hem deneyimsiz hem de küçük bebeği olan bir anne olarak adaylar arasından seçilme şansınız, bekar bir adaydan daha az oluyor.
ne yazık ki özel sektör adanmışlık bekliyor ve hele de bebek, kadın çalışanı engelleyecek bir unsur olarak görülüyor.
üzgünüm ama özel sektörün kendi içindeki leşliklerden biri de bu.
eğer çocuk yeterki olsun kariyer 3., 4. sırada diyorsanız bu planınız mantıklı duruyor. ama kariyer içinizde kalacaksa ne yazık ki önünüze engel çıkma ihtimali çok yüksek.

benim kuzenim de çocuğum geç olmasın diyip 25 yaşında evlendi, 37 yaşında tedavilerle zar zor çocuk sahibi olabildi. nacizane tavsiyem asla asla denmemesi gerektiği.

umarım gönlünüzce olur.

Benim bazı kira gelirlerim var olmasaydı nasıl hissederdim bilmiyorum açıkçası 🤷‍♀️🤷‍♀️Ekonomik özgürlük çok önemli bence. Eşinizin gözünde değersiz olduğunuzu sanmıyorum ben ama dünyanın bin türlü hali var. Önce meslek sahibi olun. Hem kendi geleceğiniz hemde dünyaya getirmek istediğiniz bebeğinizin geleceği için.
Çocuk olduktan sonra hayat ×2 zorlaşıyor.
Benim de açıkçası kira gelirim olacaktı ama annem bana ait olan evde yani bir alt katında oturmamı mecbur kıldı. Ben de yakında olmamak için, başka eve kiracı gidince kirayı vermek tabi. Ama her ne kadar bir insan işsiz de eğitimsiz de olsa eşinin gözünde değersiz olmamalı tabi

Eşin 36 yaşında 40 dan sonra kafam kaldırmaz diyor da çocuk bu zaten şimdi olsa senin kocan 40 oldugunda 3-4 yaşında olacak çocuk birden büyüyen bişey degil her yaşta zor emin olmadan yapmayın bence

Back