- 23 Haziran 2024
- 7
- 7
- 1
- 35
- Konu Sahibi bittersweetfruit
Merhabalar, 3 sene önce eşimin iş bulmasıyla yurtdışına taşındık. Normalde sağlık çalışanıyım fakat henüz burdaki şartları(dil sertifikası, mesleki sınav vb) tamamlayamadığım için işime dönüş yapamadım. Şartları tamamlayabilmem de en az 1 sene daha sürecek gibi duruyor ki sağlık sistemi Türkiye’den çok farklı, adapte olabilir miyim onu da bilmiyorum. Burda yaşamayı çok sevsem de sırf bu yüzden bazen Türkiye’ye dönmeyi düşünüyorum. Çalışmaya uzun süre ara verip işe tekrar döndüğünde adapte olabilen var mı? Ya da çalışmaya ara verip bu kararından pişman olan? Şu an hiçbir şey bilmiyor gibi hissediyorum kendimi, sanki işe dönsem de yeni mezundan bir farkım olmayacakmış gibi. Bu düşünceler beni çok endişelendiriyor. Bir yandan da çocuk sahibi olma düşüncemiz var fakat bu belirsizlik yüzünden onu da erteliyorum. Buraya taşınmamış olsak muhtemelen şimdiye kadar çocuk sahibi olmuş olurduk. Anlayacağınız kafam çok karışık ve endişeliyim. Siz olsanız ne yapar, nasıl bir yol izlerdiniz? Benzer tecrübesi olan var mı?