Karında sıvı birikmesi…

Umarım platforma benim gibi sorun yaşayan olmuştur. İnşallah cevap gelir.

Geçen cuma günü felaket bir ağrılı karın ağrısı, mide bulantısı ile acile gittim.
Karnıma enfeksiyonlu sıvı dolmuş.
Kadın doguma yönlendirildim. Kist patladı dendi.
Su rektumla rahim arasına dolmuştu ile çok zorluklar yaşadım. Crp biraz yükselmişti.
Desefin igne azitro verildi.
Kontrol’e çağrıldım.
Tekrar desefin azitro.

Bugun gittim. (Fakat suyun azaldığını bende anladım. Daha rahatım)
Rahim ve yumurtalıkların alıcam dedi doktor, bende neden alıyorsunuz. Sorunu tüp yapıyorsa tüpü alırsınız dedim.
Ben açar bakarım gerek görürsem alırım görmezsem almam dedi. ( benim ameliyat maceralarımı bilen üyeler vardır, zor geçer kadın hastalıkları ile ilgili bi çok ameliyat oldum.)

Koştur koştur kendi doktoruma gittim.
Rahim ve yumurtalıklar da sorun olmadığı neden alacak ki, rahim ve yumurtalığını almam 1 saatimi alır ama sorun yok ki dedi. Crp düştü.
Bağırsaklarda yapar bu sorunu kolonoskopi çektir ca’larına baktır, gastroentoloji doktoruna dedi. Pazartesi gidip baktırıcam.

Karnımda biraz hala su var, midem bulanıyor.
Geçmiş olsun canım dikkat et bence hemen ameliyat olma iyice araştır başka uzmanlardan da görüş al.

Çok geçmiş olsun.
İmkanınız varsa güvenilir bir özel hastane tavsiye ederim. Birkaç aydır ciddi bir hastalıkla sınanıyorum ben de. Ankara da pek çok doktora ve hastaneye gittim. Şunu diyebilirim ki Allah kimseyi devlet hastanelerine düşürmesin. Ne zaman gitmek zorunda kalsam günlerde psikolojimi toparlayamadım. Şimdi doktorumu buldum çok şükür, güvenle kendimi teslim edebiliyorum.
Kadın doğum doktorum var çok güveniyorum.
Zaten bu yönlendirmeleri de o yaptı.

Şimdi sıra iyi bi genel cerrah ya da gastroentoloji doktoru bulmakta.
Detaylı bi şekilde kolonoskopi ve endoskopi yapsında, tekrar tekrar yaptırmak zorunda kalmayayım.

Ciddi anlamda hastayım. Hiç böyle olmamıştım.
Sağ bacağıma çizgi gibi ağrılarda giriyor.

Devlette ki doktor birde açık ameliyat yapıcam dedi. Açıp bakıcam diyor.
Kendi doktorum adam sinirlendi açık ameliyat mı kalmış, birde hic sorun olmayan organları alacak dedi.

Allah size de acil şifalar versin bana da versin.
Tüm hastalar versin.

Geçmiş olsun canım dikkat et bence hemen ameliyat olma iyice araştır başka uzmanlardan da görüş al.
Canım benim; Allah hepinizden razı olsun.

Yok olmayacağım da bu ağrılar da dayanılmaz oluyor. Bi ağrılar hafiflese çocuklarıma da bakabilicem, doktora da rahat gidicem.

Canım benim; Allah hepinizden razı olsun.

Yok olmayacağım da bu ağrılar da dayanılmaz oluyor. Bi ağrılar hafiflese çocuklarıma da bakabilicem, doktora da rahat gidicem.
Kötüyü çağırmak gibi olmasın fakat bir tanıdığımda bu karın şişmesi sıvı birikmesi oluyor. Boşaltıyorlar falan 2 senedir çözüm bulamadılar, kanser vs dediler ondan dediler ama müdahele de edemediler yaşı ileri olduğu için. İnşallah öyle bir şey değildir. Diğer bölümlere de bir kontrole git bence. Aklında olsun önceden tedbir almakta fayda var.
Hastane işi zor iş

Kötüyü çağırmak gibi olmasın fakat bir tanıdığımda bu karın şişmesi sıvı birikmesi oluyor. Boşaltıyorlar falan 2 senedir çözüm bulamadılar, kanser vs dediler ondan dediler ama müdahele de edemediler yaşı ileri olduğu için. İnşallah öyle bir şey değildir. Diğer bölümlere de bir kontrole git bence. Aklında olsun önceden tedbir almakta fayda var.
Hastane işi zor iş
Gidiyorum cuma gününden bu yana doktora gitmek iş değil doğru bölüme gitmek.
Bir prof buldum, kanser ve laparoscopi cerrahisi uzmanıymış.
Yarın için dolu dediler.
Pazartesi 9:15 e aldım randevu.
Alanında iyi bi doktora gideyim de yapılacak ne varsa bir doktorda kalayım doktor doktor gezmeyeyim.

Karında su birikti ama çok az kısmı kaldı.

Beni karın ağrısı, mide bulantısı, halsizlik, gaitamı yaparken de degişik sancılar giriyor değişik çıkıyor.
İnsallah bunların nedeni o sıvı birimesidir.
Onun sebebi inşallah önemsiz bir nedendir.

Gidiyorum cuma gününden bu yana doktora gitmek iş değil doğru bölüme gitmek.
Bir prof buldum, kanser ve laparoscopi cerrahisi uzmanıymış.
Yarın için dolu dediler.
Pazartesi 9:15 e aldım randevu.
Alanında iyi bi doktora gideyim de yapılacak ne varsa bir doktorda kalayım doktor doktor gezmeyeyim.

Karında su birikti ama çok az kısmı kaldı.

Beni karın ağrısı, mide bulantısı, halsizlik, gaitamı yaparken de degişik sancılar giriyor değişik çıkıyor.
İnsallah bunların nedeni o sıvı birimesidir.
Onun sebebi inşallah önemsiz bir nedendir.
Merhaba,
Aklım sizde kaldı. Gittiniz mi doktora?

Merhaba,
Aklım sizde kaldı. Gittiniz mi doktora?
Bende yazacaktım akşam.
Bu yaşadıklarımı inanın biri yazsa yalan söylüyor sallıyor derdim.
Pazartesi dahiliye doktoruna gittik.
Durumu anlattım.
Kadın doğum doktorum yönlendirdi dedim.
Bir sinirlendi beni bir azarlamaya başladı.
Neye uğradığımı şaşırdım.
Mide ve bağırsak karında asla su yapmaz.
Ca testi yapmam yapsam, yalancı pozitif çıksa hiç bir anlam ifade etmez.
Ben kitle alıp gerek görürsem yapıyorum.
İnanılmazdı.
Ama dedim kadın dogum doktorum dedi ki o kısmı gözü döndüğü için duymadı. Bu sorun devam ederse tanı amaclı laparoscopi yaparız dedi.
Heh bu dogru yaklasim bunu kim dedi dedi.
Kadin dogum doktorum gözü döndü gene.

Siz dedim böyle konusuyorsunuz ama sehir hastanesinde rahim ve yumurtalık alınabilir dediler ama kadin dogum doktorum dogru yönlendirdi diyorum yok.
Tamamlayıcı sigortamdan son iki hakkım kaldığı için mecbur sustum.

Gaitamda gizli kana baktı negatif, kanımda beyaz kan değerleri vs sorun yoktu kabul etmem dedi gene baktı, ultrasonu kabul etmem dedi tekrar baktı….
(Bu arada dedikleri doğru kadinlik organlarinda su birikmesiyle birlikte enfeksiyon olması durumda ca yalancı olarak yüksek çıkarmış, kolonoskopi gereksiz yapılmasına istenen birşey değil bağırsakdaki yararlı ne varsa gittigi icin vucut baya zorlanıyor toparlamak icin zaman gerekli gaita da kan bulsaydı yapacaktı. Bunları araştırdım lafım yok.)

Endoskopi işlemi 5 dakikalik bir işlem, narkozlu yaptıracak bir durumum yok bunun icin yuksek bir miktar istediler. Sigortam gastrit çıkarsa karşılamayacakmış. O kadar sinirlendim ki doktor ayrı sinir etti hastanenin çalışanları ayrı ayri sinir etti)
Yaptırmadım.

Bu sabah ultrasonu yapan radyoloji doktoru karnımdaki bi cok ameliyat izini görünce sorular sordu konuşmaya başladık, baya ilgilendi. (Ufak bir kist tekrar oluşmaya başladı.) Hadi bi laf varya iyiler iyi ki var diye. Az da olsalar varlar…

Bana dediği kist patlamıştır, baya su dolmuştur ve karnından boşalması zaman almıştır.
Evet belki ileride rahim ve yumurtalığım alınabilir devamlı büyük büyük kistler oluşuyor ve devamlı sorun oluyor ise…
Bu yorumu bi yapamadılar.

Hastane kapatıldığı için kendi doktorum uzak bir yere gitti ama yazışıyoruz. Yakında olan devlet hastanesine git dedi. İsim verdi. Aldım randevu gidicem.

Benim anladığım kadarıyla yaygın karın zarı yapışıklığı sorunum zaten var, 2 ameliyat 2 dogum da ekstra yapışıklık yaptı 3’ ü açık ameliyat 1i kapalı ameliyattı.(kadin dogum ile ilgili ameliyatlarımda karından değil midenin ordan girip doktorum ameliyatı yapabilmişti daha önce)
Su boşalacak yer bulamadı galiba takıldı, girdi aralara zamanla boşalıyor.

Bu platform iyi ki var iyi ki sizler gibi insanlar iyi ki var. Birbirmizi merak ediyoruz. Ne üyeler vefat ettiler hele biri vardı. Yeni doğum yapmıştı, mesane …... vefat etmişti. Hiç tanımadığım insana günlere ağlamıştım hala dua ederim.
Sana da çok teşekkür ederim.
Yeni yıl sana o güzel kalbine ne istiyor isen en muhteşemini rahatlıkla nasip eylesin.

Unutmadan; öğrendiğim bir bilgi var. Karna su doldugunda hareket etmemizi istemiyorlar. Eğilme kalkma, iş yapma dedi doktor.

Bende yazacaktım akşam.
Bu yaşadıklarımı inanın biri yazsa yalan söylüyor sallıyor derdim.
Pazartesi dahiliye doktoruna gittik.
Durumu anlattım.
Kadın doğum doktorum yönlendirdi dedim.
Bir sinirlendi beni bir azarlamaya başladı.
Neye uğradığımı şaşırdım.
Mide ve bağırsak karında asla su yapmaz.
Ca testi yapmam yapsam, yalancı pozitif çıksa hiç bir anlam ifade etmez.
Ben kitle alıp gerek görürsem yapıyorum.
İnanılmazdı.
Ama dedim kadın dogum doktorum dedi ki o kısmı gözü döndüğü için duymadı. Bu sorun devam ederse tanı amaclı laparoscopi yaparız dedi.
Heh bu dogru yaklasim bunu kim dedi dedi.
Kadin dogum doktorum gözü döndü gene.

Siz dedim böyle konusuyorsunuz ama sehir hastanesinde rahim ve yumurtalık alınabilir dediler ama kadin dogum doktorum dogru yönlendirdi diyorum yok.
Tamamlayıcı sigortamdan son iki hakkım kaldığı için mecbur sustum.

Gaitamda gizli kana baktı negatif, kanımda beyaz kan değerleri vs sorun yoktu kabul etmem dedi gene baktı, ultrasonu kabul etmem dedi tekrar baktı….
(Bu arada dedikleri doğru kadinlik organlarinda su birikmesiyle birlikte enfeksiyon olması durumda ca yalancı olarak yüksek çıkarmış, kolonoskopi gereksiz yapılmasına istenen birşey değil bağırsakdaki yararlı ne varsa gittigi icin vucut baya zorlanıyor toparlamak icin zaman gerekli gaita da kan bulsaydı yapacaktı. Bunları araştırdım lafım yok.)

Endoskopi işlemi 5 dakikalik bir işlem, narkozlu yaptıracak bir durumum yok bunun icin yuksek bir miktar istediler. Sigortam gastrit çıkarsa karşılamayacakmış. O kadar sinirlendim ki doktor ayrı sinir etti hastanenin çalışanları ayrı ayri sinir etti)
Yaptırmadım.

Bu sabah ultrasonu yapan radyoloji doktoru karnımdaki bi cok ameliyat izini görünce sorular sordu konuşmaya başladık, baya ilgilendi. (Ufak bir kist tekrar oluşmaya başladı.) Hadi bi laf varya iyiler iyi ki var diye. Az da olsalar varlar…

Bana dediği kist patlamıştır, baya su dolmuştur ve karnından boşalması zaman almıştır.
Evet belki ileride rahim ve yumurtalığım alınabilir devamlı büyük büyük kistler oluşuyor ve devamlı sorun oluyor ise…
Bu yorumu bi yapamadılar.

Hastane kapatıldığı için kendi doktorum uzak bir yere gitti ama yazışıyoruz. Yakında olan devlet hastanesine git dedi. İsim verdi. Aldım randevu gidicem.

Benim anladığım kadarıyla yaygın karın zarı yapışıklığı sorunum zaten var, 2 ameliyat 2 dogum da ekstra yapışıklık yaptı 3’ ü açık ameliyat 1i kapalı ameliyattı.(kadin dogum ile ilgili ameliyatlarımda karından değil midenin ordan girip doktorum ameliyatı yapabilmişti daha önce)
Su boşalacak yer bulamadı galiba takıldı, girdi aralara zamanla boşalıyor.

Bu platform iyi ki var iyi ki sizler gibi insanlar iyi ki var. Birbirmizi merak ediyoruz. Ne üyeler vefat ettiler hele biri vardı. Yeni doğum yapmıştı, mesane …... vefat etmişti. Hiç tanımadığım insana günlere ağlamıştım hala dua ederim.
Sana da çok teşekkür ederim.
Yeni yıl sana o güzel kalbine ne istiyor isen en muhteşemini rahatlıkla nasip eylesin.

Unutmadan; öğrendiğim bir bilgi var. Karna su doldugunda hareket etmemizi istemiyorlar. Eğilme kalkma, iş yapma dedi doktor.
Çok çok geçmiş olsun. İnşallah korkulacak bir şey değildir ve kolaylıkla atlatıp kurtulursun her ne ise. Allah hepimize kolay yoldan, kalıcı şifa versin 🙏

Bir kac doktor yorumu almadan yaptirma tabiki.
bazi doktorlarin ne yaptigi belli degil hemen guvenme
Evet haklısın.
Bi kaç doktora gidicem, gidiyorum ama paramla resmen azarlanma seansı yaşadım şaka gibilerdi.
Şikayet etmeyi düşünüyorum ama etsem kim ne yapacak.
Çok moralim bozuldu…

Oturamıyorum kalkamıyorum görüyorlar.
Ama ilk günlere göre çok çok rahatım tabi ki.
Çamaşır makinama çamaşır atabiliyorum, bulaşık yıkadım, evi topladım vs vs.

Bazen acaba bunlar ülke vatandaşına düşman mı diye düşünüyorum.
Yurt dışına çıkıyorlar ya acaba orda özel bir hastane de bizi azarladıkları gibi hasta azarlıyorlar mı? Azarlayabilirler mi?
Adam sinirden kıpkırmızı oldu.

X