Karıncalar

eviniz eski bir yapıysa (ki bu kadar dirençli olduklarına göre öyle) ne yapsanız fayda etmez. mecburen ilaçlatacak ya da taşınacaksınız

Benim evimi de karıncalar dönem dönem istilâ ediyorlar ,kvalidem demişti ki " kızım eline biraz un al karıncaların üstüne serp ve deki ; gidin vatanınıza , yuvanıza gidiiin ,vatanınıza gidiiin " inanmadım ama yaptım gittiler ,şimdi ne zaman gelseler aynısını yapıyorum gidiyorlar , unu avuç dolusu serpme, bir tutam yeterli olur

Benim evimi de karıncalar dönem dönem istilâ ediyorlar ,kvalidem demişti ki " kızım eline biraz un al karıncaların üstüne serp ve deki ; gidin vatanınıza , yuvanıza gidiiin ,vatanınıza gidiiin " inanmadım ama yaptım gittiler ,şimdi ne zaman gelseler aynısını yapıyorum gidiyorlar , unu avuç dolusu serpme, bir tutam yeterli olur

unu gerçekten duymamıştım, deneyeyim bi, teşekkürler :)

Benim mutfağında da bir ara çok vardı.
İnternette yazan herşeyi denedim bana mısın demedi.
Annem bir yerde okumuş, geldikleri yeri bulup karabiber dök dedi. Denedim ve o günden sonra hiç gelmediler çok şükür öldürmede kurtuldum :))

İyi akşamlar arkadaşlar.

Evimi karıncalar bastı ve artık başedemiyorum. geçen sene de bu aralar evde karınca çıkmış, dönemsel ve bölgesel yoğunluk yaşanıp kaybolmuşlardı. sanırım kış uykusundan uyanma dönemlerinde basıyor evi karınca ama benim artık başedecek durumum kalmadı.

Müstakil evde yaşıyoruz ama karıncalar kapıdan camdan falan girmiyor. mesela elektrik buatından çıkıyor, bi,ldiğiniz işaret parmağı kalınlığında yol yapıp etrafa dağılıyorlar. mutfak tezgahını günde belki 10 kere çamaşır suyuyla siliyorum arkamı dönüyorum tezgah karınca içinde. bulaşık süngerini, bulaşık makinesinin içini, banyoyu fayanları falan öyle bir kaplıyorlar ki simsiyah oluyor.

ortada açık hiçbirşey bırakmıyorum ama yine de baş edemiyorum.

Çamsakızı, yani bildiğimiz ağda... bir kısmını kullanıp kapadım, banyodaki dolabın çekmecesine koydum. geçen lazım oldu geri aldım, kapağını bir açtımkarıncadan ağda gözükmüyor, hepsi yapışmış ölmüş. kapalı yerde, ağdanın kapağını bilirsiniz sıkı kapanır, nerden ne zaman girdiniz oraya.

doğal yöntemlerin okuduğum, duyduğum hepsini denedim ama önüne geçemedim. bugün karınca ilacı aldım ama vicdanen rahat değilim böyle de. onları öldürmeden nasıl bu sorunu çözebilirim. denenmiş etkili yöntemi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim :)
ilaç kullan başka çaren yok

ben heryere tablet koydum tabi koltuk altlarına koydum oğlum ellemesin diye bide heryere karınca ilacı sıktım oğlum alır yer diye rahatsız oluyodum o tablet ve ilaç işe yaradı bitirdi karıncayı ama ne tuz ne limon hiçbiri işe yaramıyor.

İyi akşamlar arkadaşlar.

Evimi karıncalar bastı ve artık başedemiyorum. geçen sene de bu aralar evde karınca çıkmış, dönemsel ve bölgesel yoğunluk yaşanıp kaybolmuşlardı. sanırım kış uykusundan uyanma dönemlerinde basıyor evi karınca ama benim artık başedecek durumum kalmadı.

Müstakil evde yaşıyoruz ama karıncalar kapıdan camdan falan girmiyor. mesela elektrik buatından çıkıyor, bi,ldiğiniz işaret parmağı kalınlığında yol yapıp etrafa dağılıyorlar. mutfak tezgahını günde belki 10 kere çamaşır suyuyla siliyorum arkamı dönüyorum tezgah karınca içinde. bulaşık süngerini, bulaşık makinesinin içini, banyoyu fayanları falan öyle bir kaplıyorlar ki simsiyah oluyor.

Çamsakızı, yani bildiğimiz ağda... bir kısmını kullanıp kapadım, banyodaki dolabın çekmecesine koydum. geçen lazım oldu geri aldım, kapağını bir açtımkarıncadan ağda gözükmüyor, hepsi yapışmış ölmüş. kapalı yerde, ağdanın kapağını bilirsiniz sıkı kapanır, nerden ne zaman girdiniz oraya.

doğal yöntemlerin okuduğum, duyduğum hepsini denedim ama önüne geçemedim. bugün karınca ilacı aldım ama vicdanen rahat değilim böyle de. onları öldürmeden nasıl bu sorunu çözebilirim. denenmiş etkili yöntemi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim :)
Tuz kovar ama bilmiyorum

İyi akşamlar arkadaşlar.

karınca bereket derler geçtiği yerlere limon koy tebeşir sür

ah kafam kaşınıyor bazen elimi atıyorum karınca çıkıyor :) bizde kışın ve yazın olmuyor mart-nisan böyle sonra dağılıyorlar ama bu dönem kafayı yediriyor bana. yuvaları bulup kapıyorum ama buat içinden çıktılar geçen buata birşey yapamadım, kapağının etrafını bantladım deli gibi :KK70:
İki gündür çıldırcam artık huylandığım için heryerim kaşınıyor. Terası basmışlar. Eşim kıyamıyor bende kızdım al koynunda yat diye :KK53:

Annemin evinde de oldu bi ara. Parkelerin arasindan cikiyolardi. Karinca yemi denilen tabletlerden alip tum odalara koltuk altlarina falan biraktik. Bi kac gune yok oldular. Annem 1 ay kaldirmadi onlari. Sonra bir daha gelmediler

İki gündür çıldırcam artık huylandığım için heryerim kaşınıyor. Terası basmışlar. Eşim kıyamıyor bende kızdım al koynunda yat diye :KK53:

Bir pamuğa mazot damlatıp çıktıkları yere koyarsanız uzaklaşıyorlar. Önceden evimizde çok vardı yollarını takip edip her çıktıkları yere mazotlu pamuk koydum, gün aşırı değiştirdim pamukları. Kokusundan kaçıyorlar sanırım. Bir daha da olmadı zaten.

İyi akşamlar arkadaşlar.

Sinek yada böcek spreyi.

Su an benim de mutfağım istila altinda.
2-3 günde cogaliverdiler.
Yuvalari diye tahmin ettiğim yere tuz doktum, bulasik deterjani siktim. Birkaç saat sonra baska yerden ciktiklarini gördüm.
Daha once dördüncü kattaki evimi de basmislardi, ona cozum bulamadan tasinmistik ordan.
Simdi de burda cikti.
İlac falan onceleri asla kullanmadim ama simdi cozum bulamazsam kullanacagim cunku kizim var evde uyurken kulagina burnuna falan girerler diye korkuyorum

Su an benim de mutfağım istila altinda.
2-3 günde cogaliverdiler.
Yuvalari diye tahmin ettiğim yere tuz doktum, bulasik deterjani siktim. Birkaç saat sonra baska yerden ciktiklarini gördüm.
Daha once dördüncü kattaki evimi de basmislardi, ona cozum bulamadan tasinmistik ordan.
Simdi de burda cikti.
İlac falan onceleri asla kullanmadim ama simdi cozum bulamazsam kullanacagim cunku kizim var evde uyurken kulagina burnuna falan girerler diye korkuyorum

Üstte arkadaşa yazdım, çıktıkları her yere mazotlu pamuk bırakın bir müddet.
Tuz falan fayda etmiyor. Hatta bir ara bizimkiler tuzluğun içine bile giriyorlardı, hoşlarına gittiyse demek :)

Ayyy çok huylanırımm şu yazdıgını okudugumdan berı kasınıyorum Allah yardımcın olsun yaaa ayyy cok zooorrr :KK43:(((((

X