KARIN AĞRISI VE ŞİŞLİK

cice_k

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
246
78
318
Selam kızlar
benim derdim karınımdaki ağrı ve şişlik doktora gittim ama bi sorun yok bütün herşey yolunda bi kabızlık dışında. doktora gittim ama ilac verdi sorunu çözmedi bende devamlı ilaç almak istemiyorum. zaten çıkarmıyorlar ilaçlarda . bi şurub işe yarayor o konuda ...zaten doktor bi sorun yok psikolojiden dolayı olabilir dedi.benim bi sıkıntım yok çok şükür. tabi arada oluyor. yine karınım şişti sanki 5 aylık hamileyim ağrım yok ama hafiften hissediyorum. ne yapmam gerekiyor şaştım kaldım bi çözüm yolu öneriniz var mı ??? ( hamile değilim :))) )

Son düzenleme:
Bende böyle sorun olunca egzersiz yapıyorum ya da yürüyüş yapıyorum ve iyi geliyor.

kuru kayisinin hosafini için. kuru erik yiyin.
bol sivi tuketin. kahve iciyosaniz icmeyin bi sure. bulgur nohut fasulye gibi bakliyatlarida yemeyin bi sure.

çalışıyorum masa başı egzersiz yapma ihtimalı yok gibi...

Hamile olduğunuzu yazmışsınız. Hamileler ne tür egzersizler yapıyor bilmiyorum ama müsait zamanlarda yürümek iyi gelecektir. Belki hamilelikten kaynaklana bir durum da olabilir.

biz eşimle herhün bi küçük kase kuru meyve yiyoruz aynı problememiz vardı şuan tuvalete çıkmamız da sıkıntı yok şişlik gitti. resmen düzene girdik.. he bünye alışır da sonra eski halimize dönersek naparız bilmem :)

Gluteni hayatından çıkarmayı denedin mi?

Bir de sabah aç karnına 2 bardak su iç, evden çıkmadan 1 saat önce.
gluten ekmek falan dimi ( aksine ekmeksiz birşey yiyemem ama ekmeği de kesmeye çalışıyorum) iki ögün yiyorum yoksa şişkinlikten ölürüm...

iki ogun yemeniz ne kadar dogru bilememde. aralik fazla oluncada kotu olmazmi ?
gunde bes alti ogun yiyin ama az araliklari olsun oyle daha iyi bence

gluten ekmek falan dimi ( aksine ekmeksiz birşey yiyemem ama ekmeği de kesmeye çalışıyorum) iki ögün yiyorum yoksa şişkinlikten ölürüm...
Yemiyeceksin canım, bunun başka çaresi yok: gluten de aynı sigara ve şeker gibi bağımlılık yapıyor. 1 haftaya alışırsın.

Makarna ve ekmeği tamamen hayatından çıkar. Ya da netten araştır, geçen bir arkadaş söyledi Siyez buğdayına bak.

araştırayım canım ama zor olacak benim için ama yapmaya çalışcam artık yetti hergün şişlik agrı çekiyorum yeter artık ....

araştırayım canım ama zor olacak benim için ama yapmaya çalışcam artık yetti hergün şişlik agrı çekiyorum yeter artık ....
Inan burada da deneyim konusuyor,ben de ayni senin gibiydim. Sis geziyordum, sanki 5 kg gobegimde toplanmis gibi. Ekmegi yulafla degistirdim bir donem, sindirim sistemiz yeniden 18 yasindayim gibi oldu ama un iceren hic bisey tuketmedim. Gluten bildigin bagirsak cepherini mahvediyor, o yuzden hicbiseyi sindiremez oluyorsun. Bak simdi alternatifler de var en azindan. Ekmeksiz olmuyorsa bu ozel bugdaylardan kendi ekmegini yap. Ilaclarla olucak is degil.

1. ekmeği hayatından çıkarmadan asla çözüm bulamazsın .az yiyeceksin çok az.yani glutene dikkat edeceksin.
2. diyelim abarttın yedin en kısa çözümü keten tohumu yağı içeceksin 1 ya da 2 yemek kaşığı birebir gelecek hem doğal hem omega 3 kaynağı çok faydalı.
yıllarca çekmiş birisi olarak en kestirme çözüm bu ikisini uygulamak.
3. doktorların çözüm bulamayınca herşeye stresten demelerine hastayım ,yalan o.

kesinlikle katılıyorum ilaçla olmuyor zaten ilaç içmesini sevmiyorum. Deneyecem inşallah çözüm budur.

kesinlikle katılıyorum bir şey bulamıyorlar stres den diyorlar.keten tohumunu da deneyeyim artık bi çözüm bulmam gerekiyor ...

Gluteni bırakıp her öğün ekmek yiyebilirsiniz. Glutensiz undan ekmek yaparsınız. Mısır unundan da olur. Hatta mayasız ekmek de yapabilirsiniz. Gluten ve maya intoleransı yaygınmış sanırım. Ama sizin başka gıdaya da olabilir. Domates veya bibere bile olabilir. İnek sütü de yaygın sanırım. Şüphelendiğiniz gıdaları birer hafta arayla hayatınızdan çıkarıp etkilerine bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…