- 7 Nisan 2017
- 1.034
- 1.809
- 48
- 36
- Konu Sahibi Olakimefta
-
Kardesinle aran iyiyse yanina tasinip orda bi is baksan kendine
Hayir cunku tasima suyuyla degirmen donmez ki hep onin verecegi 3 5 kurusla yasamini surduremezsin tabiki kardesin cok zorda kalir istersin ama duzenli para istemekte olmaz e ihtiyacta bitmiyor senin yapacagin en mantikli sey biran once ise girmek madem sizin kasaba kucukve is imkaani yok kardesinle birlikte yasamayi orda ise girmeyi bi konussan citlatsan kardesine
Amin.. hele birde çoluk çocuk isteyip de alamamak çok daha zor
şükür demeliyiz her halimize
konunuza gelince ben olsam bende isteyemem ne yalan söliyim
kardeşinizden borç olarak isteseniz işe girince ödemek kaydıyla?
Kardesin bekar zaten evli olsa hic isteyemezdimKardeşinden ne zamana kadar isteyeceksin ki?
Bekar olsa daha kolay ama dediğin gibi evli.Burada da çoğu zaman okuyoruz eşinin ailesine yaptığı harcamalardan rahatsız olanları.Allahım bu mübarek günde kimseye muhtacın olmayacağın güzel bir iş nasip eder de sıkıntılarından kurtulursun inşallah.İleride bunun nişanı ,çeyizi de var.Muhtemelen babanız ona da bütçe ayırmaz.Sizin için en olası çözüm güzel bir iş.
Amin insallahIyi kötü demeden çok acil iş bulmanız lazim.
Sizi cok iyi anliyorum bende isteyemezdim bu gune kadar isteyemedim de. Hatta suan esime bile soylerken cekiniyorum.
Bende bekarken 2 tane abim memurdu. Ben liseye giderken cebimde sadece yol param olurdu. Bi ihtiyacin var mi diye sorarlardi ama ben hep yok sagolun derdim. Belkide onlar tahmin etmeliydi neye ihtiyaclarim olabilecegini onu bekliyordum. Ha onlar tahmin edemedi bende hic soylemedim. Evet sıkıntı çektim yeri geldi eve yuruyerek gittim yeri geldi aç kaldım. Ama kimseye minnet etmedim. Kardesim bile olsa.
Rabbim darda olan herkesin yardimcisi olsun.
Iyi kötü demeden çok acil iş bulmanız lazim.
Sizi cok iyi anliyorum bende isteyemezdim bu gune kadar isteyemedim de. Hatta suan esime bile soylerken cekiniyorum.
Bende bekarken 2 tane abim memurdu. Ben liseye giderken cebimde sadece yol param olurdu. Bi ihtiyacin var mi diye sorarlardi ama ben hep yok sagolun derdim. Belkide onlar tahmin etmeliydi neye ihtiyaclarim olabilecegini onu bekliyordum. Ha onlar tahmin edemedi bende hic soylemedim. Evet sıkıntı çektim yeri geldi eve yuruyerek gittim yeri geldi aç kaldım. Ama kimseye minnet etmedim. Kardesim bile olsa.
Rabbim darda olan herkesin yardimcisi olsun.
Kendi kira ,elektrik ,mutfak gideri var deyince bir an evli sandım ,dikkatli okumamışım.Kardesin bekar zaten evli olsa hic isteyemezdim
Allah razi olsun insallah dualariniz kabul olur gerci ortada aday adayi bile yok ama bazen sirf bu durumlar yuzunden bile evlenesim gelmiyor cunku babamin ustune duseni yapmayacagini cok iyi biliyorum en azindan isim olsa 3-5 kenara biseyler atarim o gunler icin
Bi is basvyrusu yaptim dua edip ondan haber gelmesini bekliyorum
Cok tesekkur ederim Allah var inkar edemem onun verdikleride olmasa ustte yok basta yok olurdu durumum cok yoruldum gercekten insallah bulurumBenim kardeşim isterdi benden okurken yetmediği yerde, dara düştüğünü bilirdim bazen istemediği zaman ben kızıyordum ona. Bence kardeşler arasında böyle şeyler sorun olmamalı.
Kardeşiniz bekar sanırım evli olsa durum değişebilirdi ama o zaman bile insan cebinde para varken kardeşinin yokluk çekmesine dayanamaz bence. En kısa zamanda iş bulursunuz umarım.
Onun calistigi yerde merkezden uzak sartlari burdan cok daha kotu bir yerKendi kira ,elektrik ,mutfak gideri var deyince bir an evli sandım ,dikkatli okumamışım.
Yazdıklarınıza bakılırsa zaten abiniz sizi düşünüyor ,kişisel ihtiyacınıza harcamanızı istiyor ama elinden gelen de o kadar demek ki.İmkanı olsa daha fazla verir gibime geldi.Abinizle kalmaya babanız izin vermez mi?Beraber çalışsanız ,belki psikolojinize de iyi gelir yeni mekan ,yeni iş vs.
Yasadigim yer kucuk bir yer lcw bim gibi kurumsal magazalar bi elin parmaklarini gecemeyecek kadar az yoksa bende dusunuyorum yani alım olursa basvuru yaparim ama hic alım oldugunu gormedimE.A.senmisin canım,bak sana bir şey söyleyeceğim,A 101 bim,lcw gibi yerlere girmeyi neden denemiyorsun,babam ancak memuriyet olursa yollar diyordun,kendini onun insafina bırakma.Havasından geçilmiyor adamın ama ne yaşadığın umurunda değil...Benim babamda beni sürücü kursuna göndermek istemiyordu.Çunki annesini çok küçük yaşta kaybettiği için, sevdiklerini kaybetme korkusu vardı.Bense bunu çok istiyordum.Baktım olmayacak,bir gün sürücü kursu binasının önünden gecerken bir deli cesareti geldi.İçeri girdim,kayıt yaptırdım,ödemelerde anlaştık,çıktım.Çalışıp paramı da biriktirmiştim.İşin zor kısmı nasıl söyleyeceğim.Geldim eve,babaa, baba sana bir sürprizim var,öyle sevinçliyim ki dedim,ama heyecandan ölüyorum.Durumu anlattım,şaşırdı canı sıkıldı çok,ama ben öyle mutlu görünüyorumki birşeyde diyemedi.Öylece bunu çözdüm.Dene bence.Sökmezse de,yeter artık,halimi görmüyormusun,ben çalışacağım de.Bir yazı okumuştum.
Sen,sen için.
Kim sen için?
Şimdi değilse ne zaman?
Onun calistigi yerde merkezden uzak sartlari burdan cok daha kotu bir yer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?