Kardeşten Para İstemek Yada İsteyememek

Olakimefta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2017
1.034
1.809
48
36
Günaydın kızlar belki okuyanlar içinde seninkide dert mi diyenler olacak evet burda okuduğumuz dertlerin yanindan gecmez ama benimkide bana sorun paylasmak istedim sadece

Gecen actigim konuyu okuyanlar olduysa nasıl bi is sıkıntısı cektigimi bilenler vardir

Bilmeyenler icin ozet geceyim koyden bi tık buyuk bi yerde yasiyoruz is imkanlarinin neredeyse hic olmadigi vs detayli bi sekilde anlatmistim

Soyle soyleyeyim nasil soyleyecegimide bilmiyorum ama babam maddi olan her durumu problem eder bisey kırılsın sanki yapilmaz tamir etmez bagirir cagirir yani parasini istemeyibde canını isteyin oyle biri evin en elzem ihtiyaclari bittiginde dahi problem eden sorun cikaran biri mutfagin aylik duzenli alisverisi yoktur biten seyleri isteyecegimiz zamsn dahi nasil isteyecegimizi bilemiyoruz
Aldigindada mutlaka eksiklikler oluyor soylesende pek umursamiyo ama unuttuklarida oyle onemsenmeyecek seyler degil

Neyse benim birde kardesim var yeni memur olaram atandi ve sehir dısında ama yakin bi ilde oldugu icin her ay gelebiliyor

Tahmin ettiginiz gibi ayri evde yasadigi icin onunda kendi masraflari oluyor kira elektrik mutfak vs
Neyse kardesim her ay gelfiginde sagolsun annemede banada kucuk bi miktar bi harclik veriyor kucuk dedigim icin lutfen azimsadigimi yada kucumsedigimi dusunmeyin durumu anlatmak adina soyluyorum

Neyse babamin durumunj soyledim iste kardesimin bana verdigi paranin cogu genelde babamin almadigi icin evde eksik olan şeylere gidebiliyor

Kardesimde bi kac kez neden parani kendine degilde eve harciyirsun gibi bi kac kez sitemvari konustu ama eve harcamak dedigi

misal gecenlerde dis macunu bitmisti soyledik ama alisveris yaparken almamis mecburen almak zorundayim yada gecen bulasik makinasinin tuzu bitmis almiyo bendede para yoktu almak icin bir aya yakin makina tuzsuz calisinca evdeki bardaklar batti yada misafir gelir evde pasta malzemesi yoktur onlari alirsin falan bu tarz seylere gidiyor

Kac kere babamin umursamadigini ve mecburen almak zorunda kaldigimi falan anlatmaya calistim ama bi sure soylemese tekrar tekrarlaniyor ve ben bu durumdan asiri sekilde bunaldim anlatinca haklisin dogrusun diyor ama sonrasindan tekrar devam ediyor

Diger bi konuda yani kesinlikle cok zorunda kalmadikca kendisinden para falan lazim olsada isteyemiyorum cok cekiniyorum mesela gecen yil iki ay kadar icin egitime gittim ama yol masrafi icin neredeyse 1 yila yakin para biriktirdim kurusuna karismadim anca biriktirebildim
O zaman ayakkabim yoktu kendime biriktirdigim parayla bi ayakkabi aldim ayagim neredeyse sakatlanacakti cok ozur dileyerek soýluyorum ayakkabiyi cikarinca cok defa corabimin kan ve irinden ayagima yapismisligi olmustur

Hatta bir ara ayak parmagim apse yapmisti ben dolama zannedip cok korkmustum bi doktor arkadasa gostermistim oda ayakkabinin uyguladigi baskidan olmus bi sure rahat biseyler giy demisti ama ben o ayakkabiyi mecburiyetten 1 yil yirtilana kadar giymek zorunda kaldim

Mesela gecenlerde bi is gorusmesi icin cagrildim ama ustume basima giyinecegim neredeyse hicbirseyim yoktu oturup cocuklar gibi agladim gitmekten vazgecmistim ki baska sansim yok diye olabilecegi kadar oldurup gittim

Ha yanlis anlamayin Allah var istesem almayacak biri degil defalarca kez kendiside almistir bana biseyler ama ben son haddeye kadar olabildigi kadar istememek icin kendimi zorluyorum

Cevredeki bazi kisilerle konusuyorum kendi durumumu degil tabi onlar abilerindende kardeslerindende cok rahat isteyebildiklerini yada bisry begendiklerinde cok kolay istebilfiklerini falan soyluyorlar ama ben yapamiyorum

Biliyorum vermek zorunda degil ama dusunuyorumda o benim kardesim bi sıkıntımda onunda kapısını calamayacaksam nereye gideyim inanin kac aydir su is guc duruarini dusunmekten kafayi yemek uzereyim ne yapacagimi sasirdim ondanda isteyemiyorum mesela gecenlerde basvuru yaptigim bi yerden haber bekliyotum yer biraz uzak yani yurume mesafesiyle gidilecek bir yer degil kardesim giderken durumu biliyordu ama ihtiyacin var mi yok mu diye sormadi bende soyleyemedim

Inanin inancli biri olmasam sirf bu maddi sikıntılar yuzunden canima kiymak istiyicem o kadar bunaldim artik neredeyse hayatin herseyinden kendimi soyutladim ama yinede mutlaka bir yerden biseyler icin para gerekiyor

Bu durum bekar halimle beni bu kadar etkiliyor Allah evli barkli olupta bu sıkıntıları cekenlere yardim etsin onlarinki daha zor

Kardesinle aran iyiyse yanina tasinip orda bi is baksan kendine
Hayir cunku tasima suyuyla degirmen donmez ki hep onin verecegi 3 5 kurusla yasamini surduremezsin tabiki kardesin cok zorda kalir istersin ama duzenli para istemekte olmaz e ihtiyacta bitmiyor senin yapacagin en mantikli sey biran once ise girmek madem sizin kasaba kucukve is imkaani yok kardesinle birlikte yasamayi orda ise girmeyi bi konussan citlatsan kardesine

Zaten onun kaldigi yerde merkez degil sartlari buranin altinda omur boyunca onun verecegi harclikla yasanmayacaginin farkindayim ama iste is yok

Amin.. hele birde çoluk çocuk isteyip de alamamak çok daha zor
şükür demeliyiz her halimize

konunuza gelince ben olsam bende isteyemem ne yalan söliyim
kardeşinizden borç olarak isteseniz işe girince ödemek kaydıyla?

Kardeşinden ne zamana kadar isteyeceksin ki?
Bekar olsa daha kolay ama dediğin gibi evli.Burada da çoğu zaman okuyoruz eşinin ailesine yaptığı harcamalardan rahatsız olanları.Allahım bu mübarek günde kimseye muhtacın olmayacağın güzel bir iş nasip eder de sıkıntılarından kurtulursun inşallah.İleride bunun nişanı ,çeyizi de var.Muhtemelen babanız ona da bütçe ayırmaz.Sizin için en olası çözüm güzel bir iş.

Halinden anlıyorum, benim de kardeşim işsiz aylardır iş arıyor, tek fark babalarımız sanırım, ki ablam kredi kartını ona bıraktı ihtiyaçlarını al diye, ben de yardımcı olurum annem de babam da,

Geçici de olsa az maz demeden bir işe girsen hiç mi iş imkanı yok market gibi falan,

Tekve kesin cozum aenin ise girmen oda is imkaani yok diyosun anliyorum cok sor ama istemekte olmuyo iste sonucta herkesin kendine gore ihtiyaci oluyor birinde gonullu olsa birinde olmaz diye insan cekinir insalalh tez zamanda bi is bulursun

Iyi kötü demeden çok acil iş bulmanız lazim.
Sizi cok iyi anliyorum bende isteyemezdim bu gune kadar isteyemedim de. Hatta suan esime bile soylerken cekiniyorum.
Bende bekarken 2 tane abim memurdu. Ben liseye giderken cebimde sadece yol param olurdu. Bi ihtiyacin var mi diye sorarlardi ama ben hep yok sagolun derdim. Belkide onlar tahmin etmeliydi neye ihtiyaclarim olabilecegini onu bekliyordum. Ha onlar tahmin edemedi bende hic soylemedim. Evet sıkıntı çektim yeri geldi eve yuruyerek gittim yeri geldi aç kaldım. Ama kimseye minnet etmedim. Kardesim bile olsa.

Rabbim darda olan herkesin yardimcisi olsun.

Valla isim olacagini bilsem disimi sıkar kendimi zorlardimda iste oda belli degil bi yerle gorustum haber bekliyorum kactir araci kisiyi aramaktan yuzum kalmadi dua edip bekliyorum insallah acilir hayırlı bi kapı diye

Kardesin bekar zaten evli olsa hic isteyemezdim

Allah razi olsun insallah dualariniz kabul olur gerci ortada aday adayi bile yok ama bazen sirf bu durumlar yuzunden bile evlenesim gelmiyor cunku babamin ustune duseni yapmayacagini cok iyi biliyorum en azindan isim olsa 3-5 kenara biseyler atarim o gunler icin

Bi is basvyrusu yaptim dua edip ondan haber gelmesini bekliyorum

Amin insallah

Benim kardeşim isterdi benden okurken yetmediği yerde, dara düştüğünü bilirdim bazen istemediği zaman ben kızıyordum ona. Bence kardeşler arasında böyle şeyler sorun olmamalı.
Kardeşiniz bekar sanırım evli olsa durum değişebilirdi ama o zaman bile insan cebinde para varken kardeşinin yokluk çekmesine dayanamaz bence. En kısa zamanda iş bulursunuz umarım.

Bulundugum yer cok kucuk en basitinden bi markete bile eleman alinacaginda oncelikle insanlar akrabalarindan basliyor yada orda calisan personelin referans verecegi birinden

Bendede durum sizinki gibi sorsada cok zorubda degilsem kesinlikle istemiyorum zaten vermek zorubda degil diyorum ama babamin harclik falan vermedigini yada benim isteyemedigimi kendide biliyor insan bazwn dusunulmek istiyor
Konuda anlattigim gibi bende sirf iki aylik egitimin yol parasi icin neredeyse bir yıl kurusuna dokunmadan kardesimin verdiklerini biriktirdim

Allah sizinde yardimciniz olsun insallah

E.A.senmisin canım,bak sana bir şey söyleyeceğim,A 101 bim,lcw gibi yerlere girmeyi neden denemiyorsun,babam ancak memuriyet olursa yollar diyordun,kendini onun insafina bırakma.Havasından geçilmiyor adamın ama ne yaşadığın umurunda değil...Benim babamda beni sürücü kursuna göndermek istemiyordu.Çunki annesini çok küçük yaşta kaybettiği için, sevdiklerini kaybetme korkusu vardı.Bense bunu çok istiyordum.Baktım olmayacak,bir gün sürücü kursu binasının önünden gecerken bir deli cesareti geldi.İçeri girdim,kayıt yaptırdım,ödemelerde anlaştık,çıktım.Çalışıp paramı da biriktirmiştim.İşin zor kısmı nasıl söyleyeceğim.Geldim eve,babaa, baba sana bir sürprizim var,öyle sevinçliyim ki dedim,ama heyecandan ölüyorum.Durumu anlattım,şaşırdı canı sıkıldı çok,ama ben öyle mutlu görünüyorumki birşeyde diyemedi.Öylece bunu çözdüm.Dene bence.Sökmezse de,yeter artık,halimi görmüyormusun,ben çalışacağım de.Bir yazı okumuştum.
Sen,sen için.
Kim sen için?
Şimdi değilse ne zaman?

Kendi kira ,elektrik ,mutfak gideri var deyince bir an evli sandım ,dikkatli okumamışım.
Yazdıklarınıza bakılırsa zaten abiniz sizi düşünüyor ,kişisel ihtiyacınıza harcamanızı istiyor ama elinden gelen de o kadar demek ki.İmkanı olsa daha fazla verir gibime geldi.Abinizle kalmaya babanız izin vermez mi?Beraber çalışsanız ,belki psikolojinize de iyi gelir yeni mekan ,yeni iş vs.

Cok tesekkur ederim Allah var inkar edemem onun verdikleride olmasa ustte yok basta yok olurdu durumum cok yoruldum gercekten insallah bulurum

Onun calistigi yerde merkezden uzak sartlari burdan cok daha kotu bir yer

Yasadigim yer kucuk bir yer lcw bim gibi kurumsal magazalar bi elin parmaklarini gecemeyecek kadar az yoksa bende dusunuyorum yani alım olursa basvuru yaparim ama hic alım oldugunu gormedim

Bir yere basvuru yaptim haber bekliyorum insallah olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…