• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşler arası yaş farkı

karlarduser

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2016
177
277
103
Merhaba arkadaşlar.

9 aylık bir kızım var ve şuan hamile olduğumu öğrendim daha çok çok ufak. Allah izin verirde doğum yaparsam yaş farkı 17 ay olacak ve ben çok korkuyorum.

Bakma konusunda yanımda birileri olacağından bir sıkıntım olacağını düşünmüyorum ama psikolojik olarak ikinci bir çocuğu nasıl karşılayacağımı, ilk yavrumla nasıl ilgileneceğimi, doğum stresi, tekrar hamilelik hepsi o kadar gözümde büyüyor ve korkutuyor ki..

Aranızda az yaş farkıyla evlat sahibi olanlar var mıdır? Var ise neler yaşadınız, nasıl atlattınız paylaşırsanız sevinirim.

karlarduser karlarduser abimle aramda 16 ay fark var. Diğeriyle 10 yaş öbürüylede 5 yaş. Yaş fakı çok olanlarla irtibatım bile yok bir abiliklerini de görmedim ama yaş farkımız 16 ay olanı canımdan çok seviyorum. Arkadaşım gibi.. kıyamaz bana. Cam sileceğim desem ben silerim sen bezi ver sadece der o derece. Büyürken de bir zorluğunu görmedim ama küçükken ben minnak olduğum için benim biberon daki suyumu falan içmek istermiş :)) onun harici bütün hayatım onunla harika geçti. Diğerlerini hatırlamıyorum bile hayatımda

İnşallah kolay atlatabilirim bu dönemi. İlk hamileliğimde 9 ay kusmuştum onun korkusuda kaldı bende. Hayırlısı artık.

Çocukları yaş Farkının az olmasının olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Büyük olan çocukluğunu yaşayamıyor erken büyüyor hatta bizim oralarda halk arasında çocuğun üstüne kuma gelmiş gibi derler bu duruma. 5 yaş olması gerektiğini düşünüyorum. Benmde kardeşimle aramda 2 yaşa yakın fark var. Ama iletişimimiz kopuktur. Çocukluğum hep onun kıskançlıklarıyla geçti. O da çocuktu. Ama küçük kardeşimize karşı böyle bi olay yaşamadık. Hepimiz onun üzerine titredik. Ama madem hamilesiniz yapacak bişey Yok Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı Nasip etsin inşaallah

Ben ilk çocuğa haksızlık olduğunu düşünüyorum hele ki burda ikisi de aradan çıkar falan diyolar ifrit oluyorum çocuk aradan çıkacak yapayım da bitsin denecek bisey mi?

Sağlık açısından da çocuğun gelişimi açısından da uygun olan 3 4 yaş ara,çocuk 3 4 yaşlarında ben merkezci oluyo hep ben deme eğiliminde o süreçte ailesi için gene olmayı hakediyo her çocuk

Illa ki zor olur bakma anlamında değil ilgi anlamında ama olan olmuş artık yapacak bşy yok.
Beraber büyürler iyi de olur ilerisi için siz elinizden geldiğince adaletli olmaya çalışın.

karlarduser karlarduser abimle aramda 16 ay fark var. Diğeriyle 10 yaş öbürüylede 5 yaş. Yaş fakı çok olanlarla irtibatım bile yok bir abiliklerini de görmedim ama yaş farkımız 16 ay olanı canımdan çok seviyorum. Arkadaşım gibi.. kıyamaz bana. Cam sileceğim desem ben silerim sen bezi ver sadece der o derece. Büyürken de bir zorluğunu görmedim ama küçükken ben minnak olduğum için benim biberon daki suyumu falan içmek istermiş :)) onun harici bütün hayatım onunla harika geçti. Diğerlerini hatırlamıyorum bile hayatımda
Yas farkı az olan kardeşler daha ıyı anlasıyor kesinlikle katılıyorum tabı anne ilk iki yıl zorlanır sonra oda rahat eder kı kardeşler bırlıkte çok rahat vakit geçirir yalnız bı vicdan azabı olur hep içinde ilkine haksızlık mı ettik kı dıye

Çocukları yaş Farkının az olmasının olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Büyük olan çocukluğunu yaşayamıyor erken büyüyor hatta bizim oralarda halk arasında çocuğun üstüne kuma gelmiş gibi derler bu duruma. 5 yaş olması gerektiğini düşünüyorum. Benmde kardeşimle aramda 2 yaşa yakın fark var. Ama iletişimimiz kopuktur. Çocukluğum hep onun kıskançlıklarıyla geçti. O da çocuktu. Ama küçük kardeşimize karşı böyle bi olay yaşamadık. Hepimiz onun üzerine titredik. Ama madem hamilesiniz yapacak bişey Yok Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı Nasip etsin inşaallah

Bu biraz vence yapiyla alakali diye dusunuyorum. Kardesimle aramda 13 ay var. Annem hic disariya ihtiyac duymazdiniz beraber oynardiniz derdi. Beraber bulasik filan yikardik cok fark olmamis. Ama kucuk kardesimle 6 yas var ve benden cok cekti. Obur mahallede birakip gelirdim seni istemiyoruz diye. Hep aglatirdim onu ve yas 28 oldu yeri gelir hala kislancligimiz olur ama 13 aylik olanla cok didismemiz olmaz. Bana gore cok yas farki iyi degil buyuk olan idrak etmeye basladiginda kiskanclik fazla oluyor gibi geliyor nedense

Ben yasamadim. Kendim tek cocugum ve oglum da tek cocuk simdilik.

Ama ailemde ve arkadas cevremde 17 ay, 22 ay gibi farklarla pespese cocuk sahibi olan annelerin cok yoruldugunu ve de buyugun hemen abi abla pozisyonuna sokuldugunu farkettim.
Ilk cocuk bi cocuklugunu yasasin ve de tum sevgi ilgiyi doya doya alsin diye dusunuyorum.
3-4 yas en ideali bence. Aslinda hem bence hem cocugun psikolojik ve sosyal gelisimi acisindan da.

Toz pembe tablo cizilebilecek bir durum degil kolaylik diliyorum.

Ayrica AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ arkadasa da katiliyorum, 2nci aradan ciksin dusuncesi de son derece tuhaf ve yanlis.

Ilk çocuğa sen büyüksun abi ablasin muamelesi yapilmamasi gerekiyor. Bizim aramızda 4 yaş vardı yinede kıskançlıklar kavgalar vs oluyordu.

2. aradan çıksın kafasıyla olmadı tabi mümkün olsaydı bende daha geç olsun isterdim ama Allah nasip etti işte. Şuan sadece düşündüğüm kızım. Ve ne olursa olsun elimden geldiğince onunla daha çok ilgilenmeye çalışacağım bunu başarabileceğimi umuyorum Şimdi bu şekilde konuşmak kolay tabi doğum olduktan sonraki zamanda göreceğim bakalım. Bazılarınız iyi bazılarınız zor yazmış inşallah iyi olan kısımda olurum.

Yasamayan herkes ilk cocuga haksizlik demis. Yasayan biri olarak konusuyorum. Yaklasik 16 ay var tek basima bakiyorum. Masaallah evlatlarim arasinda ne ezilen ne de cabuk buyumek zorunda olan oldu. Rabbim dengeyi saglamami nasip etti. Cok guzel bisey. Ikisinin de ilgi alani asagi yukari ayni. Ayni oyuncaklarla ayni kitaplarla vakit gecirebiliyoruz. Benzer yiyecekler yiyorlar yani biri 5 yasinda biri 2 yasinda olsaydi 5 yasindaki cikolata yerken digerini uzaklastirmak ya da ona da vermek zorunda kalacaktim. Birarada buyuyorlar.
Tek sikinti biri hasta oldu mu oburu de oluyor ama sanirim bu cok yas farkinda da oluyor. Dengeyi saglarsan esit degil adaletli davranirsan hersey iyi olacak.
Bence masaallah cok ama cok sanslisin yasayinca goreceksin. Suanda biri yaklasik 2.5 digeri de 1 yasini gecti iste.

Kardesımle aramda 11 yaş var erkek küçük hemde o cok kavga ederdık sımdı ergenlıge gırdı cok daha hurcın üstüne gıdınce ama genel olarak best friend foreverız

Back