• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşler arası adaletsizlik

krizantem42

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
158
47
318
Diğer
Hanımlar iyi geceler. Beni şu saate kadar uyutmayan konu ailemin daha doğrusu annemin kardeşlerimle beni hiçbir konuda bir tutmaması. Her türlü olumsuzluğu ya da güzel durumu benden gizliyor. Şu an eline toplu bir para geçti. Bu yüzden benimle iletişimi bile kesti diyebilirim. Kardeşlerime araba almış. Kardeşlerim her anlamda benden alt seviyedeler. Sanırım annem de bu durumu kendine kompleks yaparak onlarla beni eşitlemeye çalışıyor. Ama ben bu durumu artık kaldıramıyorum. Zaten babam yok bir de annemi kaybetmek istemiyorum ama enayi yerine konduğumu düşündükçe çok üzülüyorum. Zamanında babası da anneme aynı durumu yaşatmış. Her anlamda mahrum bırakmış bu yüzden çok sıkıntı çekti kendisi. Şu an aynı durumu bana yaşatıyor ama farkında değil. Derdim para pul vs. değil yalnızca onlardan farklı davranarak dışlamaya çalışması. Sizce ne yapmalıyım?

Genelde kız çocuklarına nasılsa evlenip el oluyorlar,
kocası baksın,
oğlumuz hep bizimle olacak nasılsa deyip kayırırlarya
ne bileyim bu tarz saçma düşünceye sahip anne-babalar vardırya ondan sordum yanlış anlamayın...

Konuştunuz mu bu konuyu kendi aranızda ?

Annene bu duruma uzuldugunu guzelce anlatsan cozum olur mu? Maddi degil manevi olarak kotu hissettigini soylesen.
Söyledim hatta kendimi üvey olarak hissettiğimi beni her zaman dışlamaya çalıştığını ağlayarak anlattım. Bu sefer annelik duyguları depreşti. Ben her zaman senin yanındayım sen saçmalıyorsun diyor. Şimdi beni yıllardır yaşadığımız şehirde (memleketimizde) bırakıp diğer kardeşlerimin olduğu şehire taşınmaya karar verdi.

Genelde kız çocuklarına nasılsa evlenip el oluyorlar,
kocası baksın,
oğlumuz hep bizimle olacak nasılsa deyip kayırırlarya
ne bileyim bu tarz saçma düşünceye sahip anne-babalar vardırya ondan sordum yanlış anlamayın...

Konuştunuz mu bu konuyu kendi aranızda ?
O düşünceye sahip olduğuna eminim. Diğer kız kardeşim de zor durumlar yaşadı o yüzden de ona destek olmak zorunda kaldı uzun bi süre. Ama ben hep nasılsa çok iyi bi hayatı var pozisyonumdayım onun gözünde. Halbuki alakası yok. Küçücük bebeğimi bırakıp çalışıyorum araba, ev kredisi ödüyoruz. O da biliyor bu durumları. Hatta şunu da söyleyim biz şu an oturduğumuz ev küçük geldiği için satmak için uğraşıyoruz. Annem de eline para geçince yatırım amaçlı bir ev aldı. O sürede Beni arayıp sormadığı için sonradan öğrendim. EV bizim evimize çok yakın aynı standart ve fiyatta. Ben duyunca kötü oldum tabi. Eşime belli etmedim ama bi anne bunu evladına yapar mı?

Söyledim hatta kendimi üvey olarak hissettiğimi beni her zaman dışlamaya çalıştığını ağlayarak anlattım. Bu sefer annelik duyguları depreşti. Ben her zaman senin yanındayım sen saçmalıyorsun diyor. Şimdi beni yıllardır yaşadığımız şehirde (memleketimizde) bırakıp diğer kardeşlerimin olduğu şehire taşınmaya karar verdi.

Her yaptığı yanlışta bize anlattığınız gibi söyleyin madem. Her halde kendine ebeveyn olarak babasını rol model almış. Yaptıklarının farkında olmayabilir. Olayı dramatikleştirmeden, ağlamadan, her yaptığı bu tarz durumda, durum tespitinde bulunun. Şunu şunu yaptın, böyle hissettim diye. Ağlamayan meme yok. Tamamen değişmese de zamanla azaltır sanırım.

Her yaptığı yanlışta bize anlattığınız gibi söyleyin madem. Her halde kendine ebeveyn olarak babasını rol model almış. Yaptıklarının farkında olmayabilir. Olayı dramatikleştirmeden, ağlamadan, her yaptığı bu tarz durumda, durum tespitinde bulunun. Şunu şunu yaptın, böyle hissettim diye. Ağlamayan meme yok. Tamamen değişmese de zamanla azaltır sanırım.
Dediğinizi kaç kere yaptım bilmiyorum. Ama her seferinde bana sen kardeşlerini kıskanıyorsuna getiriyor durumu. O yüzden ağzımı açmak bile istemiyorum. Çoğu zaman yalan söylüyor zaten onlara aldığı şeyleri saklıyor. Onların olumsuz durumlarını ya da hatalarını görmemi istemiyor. Ben başka kişilerden duyuyorum. Kardeşlerimle de aram soğuk bu yüzden. Ablanız sizi kıskanıyor modunda hep. Halbuki onları kıskanabileceğim bi durum yok ortada.

Dediğinizi kaç kere yaptım bilmiyorum. Ama her seferinde bana sen kardeşlerini kıskanıyorsuna getiriyor durumu. O yüzden ağzımı açmak bile istemiyorum. Çoğu zaman yalan söylüyor zaten onlara aldığı şeyleri saklıyor. Onların olumsuz durumlarını ya da hatalarını görmemi istemiyor. Ben başka kişilerden duyuyorum. Kardeşlerimle de aram soğuk bu yüzden. Ablanız sizi kıskanıyor modunda hep. Halbuki onları kıskanabileceğim bi durum yok ortada.

Az görüşün o zaman. Size ne kadar değer veriliyorsa siz de o kadar değer verin, aileniz bile olsa. Kimse akrabanız diye sevmek veya sık sık görüşmek zorunda değilsiniz. Çevrenizi size iyi hissettiren insanlarla doldurun. Onlara, eşinize ve çocuklarınıza odaklanın.

Kardeslerim her anlamda benden alt seviyedeler demişsin kendi agzinla..işte annen senin durumun iyi oldugu icin ihtiyacın olmadigi icin onlara veriyordur
O kendini kurtardi diyodur ..kötü dusünme bence

Kardeslerim her anlamda benden alt seviyedeler demişsin kendi agzinla..işte annen senin durumun iyi oldugu icin ihtiyacın olmadigi icin onlara veriyordur
O kendini kurtardi diyodur ..kötü dusünme bence
Yani alt seviye derken eğitim, iş, dolayısıyla maddi durumu kastettim. Ama ben de dediğim gibi çok süper durumda değilim. Borç ödüyoruz ve bebeğimi bırakıp işe gidiyorum. Onlara göre daha iyiyim diyelim.

benim anneannem de oyle kizlari ki ogullarini ayirir annemi bekarken hizmetci olarak kullanmis evlenincede oyle kimsesiz gibi kalmis ne aile sirri ne sevinc ne uzuntu paylasmazlar el gibi :( annem hep ben annesiz babasizim der cok cani yanar cok zor olmali bu durum ben gercekten sizin adinizada cooook uzuldum :(
ama malesef ki boyle seyler var hayatta bazi seyler degismez siz kendinizi daha fazla yipratmayin.
annesizlik cok zordur eminim ama huzuru mutlulugu kendi yuvanizda bulun insallah

Hemen hemen ayni seyleri yasiyorum diyebilirim. Calisana kendi ayaklari ustunde durana nasilsa durumu iyi gozuyle bakiliyor ve destek verilmiyor aileler tarafindan. Calismayanlar daha cok odullendiriliyor nedense.. bu da calisan kardesin motivasyonunu dusuruyor iste.. ne denirki..

Back