• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin takıntısı

Bu benim esim Allahim hastalik hastasiydi sebepsiz yere agri kesicileri yuttu tuttu simdid3 ilac düşmanı. Psikolojik tedavi gördü nelwr yapti gitmedigi doktor bolum kalmadi . Gecmeyen el ayak yanmalari ve karincalanmalarj var( psikolojik ve strese bağlı) 4 yildir yasiyoruz birsekilde.
Hic cekilecek dert değil Allah enistenize yardım etsin tabi banada.

Doktor değilim ancak ablanızın şu anlattıklarınıza bakarak okb si olduğunu düşünmüyorum.

Kadın gözümün önünde siyah noktacıklar uçuşuyor demiş. Tamam iyi niyetle göz doktoruna gitmişsiniz , doktor birşeyi yok dedikten sonra siniri bozulmuş. Muhtemelen ben yalan mı söylüyorum noktasına geldi. Depresyon vs denilince de kırıldı sizlere. Onu anlamadığınızı düşünüyor.

Hele de son dönemde bir hamile ile ilgili kötü bir olay duyduysa hepten içine kapanıyor ; size söylerse psikiyatriye çıkıyor işin ucu diye.

İlaç vs içmeye teşvik etmeyin. Bebeğin gelişine ne kadar kaldı , biraz ilgisini farklı yönlere çekin. Okb si var ablamın deyip daha da kızdırmayın.

Bu konuyu okutun ablanıza.
Yok gerçekten okb var.yani küçüklüğünde vardı hatta kompülsif hareketleri de vardı.Aynı şeyi defalarca kontrol etmek,yataga yatamamak,belli şeyleri belli sayıda yapmazsa kötü bişey olcagını düşünmek gibi.sonra kendiliginden geçmişti.Hamilelikte tekrar başladı.psikologlarla görüşmeleri var yani tanı aldı okb için.göz için de profesör doktora dahi götürdü eşi.yani gözünde normalde olan belki bilemiyorum hamilelikte azcık artmış olan noktacıklara taktı acayip şekilde.zaten altta yatan bir göz hassasiyeti eskiden beri vardı.gebelik 32. Haftada çok kalmadı.ilaç da daha 20 gündür falan kullanıyor.baya direndi kullanmamak için.bebek geldikten sonra gerekirse başka ilaçlar kullanıp kendini toparlaması lazım.işin kötüsü düzelecegine de inanmıyor.Ben öldüm ben bittim diyip duruyor

Yok gerçekten okb var.yani küçüklüğünde vardı hatta kompülsif hareketleri de vardı.Aynı şeyi defalarca kontrol etmek,yataga yatamamak,belli şeyleri belli sayıda yapmazsa kötü bişey olcagını düşünmek gibi.sonra kendiliginden geçmişti.Hamilelikte tekrar başladı.psikologlarla görüşmeleri var yani tanı aldı okb için.göz için de profesör doktora dahi götürdü eşi.yani gözünde normalde olan belki bilemiyorum hamilelikte azcık artmış olan noktacıklara taktı acayip şekilde.zaten altta yatan bir göz hassasiyeti eskiden beri vardı.gebelik 32. Haftada çok kalmadı.ilaç da daha 20 gündür falan kullanıyor.baya direndi kullanmamak için.bebek geldikten sonra gerekirse başka ilaçlar kullanıp kendini toparlaması lazım.işin kötüsü düzelecegine de inanmıyor.Ben öldüm ben bittim

Korkunç hamilelik hikayeleri okumuş , dinlemiş veya doğum videosu izlemiş olabilir mi ?

Lohusa depresyonu gibi doğum öncesinde depresyona giren , doğum korkusu geliştiren çok kadın var.

Bir şekilde o ruh halinden çıkması için yardımcı olun. İlaçlarda ruhsal iniş çıkış yaratabilir.

Haberlerden etkileniyor olabilir , izletmeyin , izlemesin mesela. Malum kaza ve ölüm haberleri en başta yer alıyor.

Gözdeki o noktalar gözün içinde yerleşik değil , daha çok bir anda gözünün önünde uçuşmaya başlayan noktalar şeklinde. Gözünü kapatıp bedenini dinlese geçecek. Tansiyona , strese biraz dikkat etmesi lazım tabi.

Korkunç hamilelik hikayeleri okumuş , dinlemiş veya doğum videosu izlemiş olabilir mi ?

Lohusa depresyonu gibi doğum öncesinde depresyona giren , doğum korkusu geliştiren çok kadın var.

Bir şekilde o ruh halinden çıkması için yardımcı olun. İlaçlarda ruhsal iniş çıkış yaratabilir.

Haberlerden etkileniyor olabilir , izletmeyin , izlemesin mesela. Malum kaza ve ölüm haberleri en başta yer alıyor.

Gözdeki o noktalar gözün içinde yerleşik değil , daha çok bir anda gözünün önünde uçuşmaya başlayan noktalar şeklinde. Gözünü kapatıp bedenini dinlese geçecek. Tansiyona , strese biraz dikkat etmesi lazım tabi.
Hamile olması daha da zorlaştırdı herşeyi hormonlardan dolayı paikolojik olarak sağlam olan insanlar dahi bu süreçte zorlanıyor.Kardeşim çok çok zorlanıyor.önerilerinizi de değerlendirecegim ona aktaracagım inşallah bakalım faydası olur.

Hamile olması daha da zorlaştırdı herşeyi hormonlardan dolayı paikolojik olarak sağlam olan insanlar dahi bu süreçte zorlanıyor.Kardeşim çok çok zorlanıyor.önerilerinizi de değerlendirecegim ona aktaracagım inşallah bakalım faydası olur.

Şimdi fark ettim siz 33 yaşındaymışsınız , ablanızın da en az 35 olduğunu varsayıyorum. Densizin biri 35 ten sonra hamilelikle alakalı olumsuz konuşmuş olabilir mi ?

Biraz kafasını dağıtsın , karnındaki bebeğinin hareketlerine odaklansın.

Sağlıkla kucağına alsın inşallah.

Şimdi fark ettim siz 33 yaşındaymışsınız , ablanızın da en az 35 olduğunu varsayıyorum. Densizin biri 35 ten sonra hamilelikle alakalı olumsuz konuşmuş olabilir mi ?

Biraz kafasını dağıtsın , karnındaki bebeğinin hareketlerine odaklansın.

Sağlıkla kucağına alsın inşallah.
Aslında o kardeşim.bir buçuk yaş var aramızda.31 yaşında.herşeyini bana anlatır normalde.hiç öyle olumsuz hikayelerden bahsetmedi.bu bebek de zor oldu.sürekli düşük yapıyordu öncesinde.düşük önlemek için şuanda da iğne fitil vs kullanıyor.ben şöyle düşünüyorum.zaten hamilelik hormonları insanın ruh halini tepe taklak ediyor.kardeşim hamilelik hormonları harici
Düşük önlemek için dışarıdan da hormon alıyor.üstüne de kendi altta yatan psikolojik rahatsızlıgı olunca gözündeki belki tansiyonunun zaman zaman düşmesine bağlı ufak görüş farklılıklarını çok kafaya takıyor.çünkü gözünde bşey olsa o kadar çok doktor gezdiki birinden biri mutlaka anlardı.

Lustral çok ağır bir ilaç
Ben hamilelik planlarken uyku problemim için psikologum organik ilaçlar kullandirmisti.
Bı psikolog yardımı öneririm.
O ilaçlar bebeğe zarar vermiyor yani diğer ilaçlara oranla.
Çok geçmiş olsun hamilelikte bu durumu daha da tetiklemis olabilir ihmal etmeyin.
Göz doktoruna boşu boşuna vakit harcamayın psikolog yardımı almaya ikna edin.

Lustral çok ağır bir ilaç
Ben hamilelik planlarken uyku problemim için psikologum organik ilaçlar kullandirmisti.
Bı psikolog yardımı öneririm.
O ilaçlar bebeğe zarar vermiyor yani diğer ilaçlara oranla.
Çok geçmiş olsun hamilelikte bu durumu daha da tetiklemis olabilir ihmal etmeyin.
Göz doktoruna boşu boşuna vakit harcamayın psikolog yardımı almaya ikna edin.
Evet haklısınız göz doktorları çözüm olmuyor.psikiyatr ve psikologa götüreceğiz tekrardan bakalım.

Bende de var. Bi ara bir memem daha buyuk diye kanser oldugumu dusunup agliyordum. Sonra bi sure gecti bu. Hamileyken hortladi erken dogurdum. Dogumdan sonra da bebegimin felcli oldugunu dusunup aylarca agladim. Halbuki cocuklar ay ay ellerini kullanmayi ogreniyomus 6. Ayda nesnelere uzanmaya basladi.Hatta once down sendromlu sandim. Ellerinin icine bakiyodum duz cizgi varmi. Ayak parmaklarina bakiyodum yapisik mi. Oturup agliyodum. Balkona cikinca her ciktigimda atlamak istiyodum.icimden bi ses sadece bir saniyene bakar sonra hersey bitecek diyordu. Az biraz aile destegiyle hafifledi kontrol edilebilir oldu. Evden tasininca yine duruldu suan cok sukur. Ama ben yinede randevu aldim. Anksiyete panik atak vs. Icin..

Şuanda o siyah noktaları göreceginden dolayı ne kitap okuyor ne dogru düzgün tv izliyor.kafasını bişeyle de meşgul etmiyor.varsa yoksa bu probleme takmış durumda başka bişey düşünmüyor.ilaca mecbur kaldık.çok ağır durumda okbsi ve artı depresyon da var çok şiddetli.
Birde o noktalar hamilelikte oluyor diye bi konuda okumustum umarim bilgisi olan yazar.

Bende de var. Bi ara bir memem daha buyuk diye kanser oldugumu dusunup agliyordum. Sonra bi sure gecti bu. Hamileyken hortladi erken dogurdum. Dogumdan sonra da bebegimin felcli oldugunu dusunup aylarca agladim. Halbuki cocuklar ay ay ellerini kullanmayi ogreniyomus 6. Ayda nesnelere uzanmaya basladi.Hatta once down sendromlu sandim. Ellerinin icine bakiyodum duz cizgi varmi. Ayak parmaklarina bakiyodum yapisik mi. Oturup agliyodum. Balkona cikinca her ciktigimda atlamak istiyodum.icimden bi ses sadece bir saniyene bakar sonra hersey bitecek diyordu. Az biraz aile destegiyle hafifledi kontrol edilebilir oldu. Evden tasininca yine duruldu suan cok sukur. Ama ben yinede randevu aldim. Anksiyete panik atak vs. Icin..
Siz de neredeyse benzer şeyler yaşamışsınız.İnşallah tekrar yaşamazsınız.inşallah kardeşim de atlatır.okb zormuş hamilelikte daha zor

Siz de neredeyse benzer şeyler yaşamışsınız.İnşallah tekrar yaşamazsınız.inşallah kardeşim de atlatır.okb zormuş hamilelikte daha zor
Evet o yuzden tedavi olmali cunku dogum sonrasida bebekte sikinti hastalik vs. Aramaya baslayabilir benim gibi. Tsk ederim kardesinize de allah sifa versin.

Evet o yuzden tedavi olmali cunku dogum sonrasida bebekte sikinti hastalik vs. Aramaya baslayabilir benim gibi. Tsk ederim kardesinize de allah sifa versin.
Amin teşekkür ederim haklısınız bu seferde bebege yönelip ondaki bazı şeyleri takıntı yapabilir Allah korusun bir de üstüne lohusalık var sağlıklı insanınn psikolojisini bile darmaduman eden.Allah bütün hastaların yardımcısı olsın şifa versin🤲🏻

Back