• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Kardeşimin kaynanasının nişan alışverişi konuşmasında söyledikleri normalmi bi bakın

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
bayanlar hepinizin yorumlarını okudum

bazılarınız beni anlamamış

ben ablasıyım ve ailede böyle işleri tek bilenim ve kardeşim bana saygı duyuyo

annemiz rahatsız ben uğraşamam biz konuşuruz seninle sende damadın tarafıyla konuşursun dedi annem

bu sebepten bu kadar işin içine girdim

ve ufak tefek şeyleride konuşamıcaksak karşı tarafla bu hiç bir zaman anlaşamıcamız anlamına gelir

malsef kaynana oğlunu dolduruyo oğluda lafını dinliyo

bi arkadaşımız yazmış birikimi konusunda

bu adam yıllardır çalışıyo elinde bi arabası var onuda satıcak babasının bile evi yok kardeşim kiraya gelin gidicek

babasına bişey olursa yada hastalanırlarsa ailesini yanına almak istediğini söylemiş artı bide abisi var hepsine bakması gerekiyomuş

sürekli para yardımı yapıcakmış

kadının şöyle bi lafı oldu benim oğlum maaşını harcıcak bunlara bitircek bunlar mutsuz olucak
sanki biz çok lüks şeyler istemişiz
sanki düğün nişandan hemen sonra olucak düğün nişandan 1 sene sonra olucak
borca girseler borç biter niye üzülsünlerki nişanda bohça yaptılar diye anlayamıyorum

mantıken bu damat bize gelmez ben damadı ilk gördüğüm günden beri ısınamadı
ısınamadım diyede kardeşime hiç olumsuz bişey demedim hiç bişey için baskı yapmıyorum:26:

bu yazdiklarin birseyi hatirlatiyor bana.....
ben eylülde sözümü attim canim... ve SÜKÜRLER olsunki cok iyiyimmm.
bu kayinvalide ayni benim ex kayinvalide gibiydi.. FELAKET... herseyee cimrilik herseyeee.....
en sonunda oglunuda doldurmustu... (erkek dediign doldurtmicak kendisini)!!!!!!!! ne yalan sölim cekemedim biraktim.. cok da mutluyum...anasinin lafina bakiosa cok zor kisa yoldan dönsün diyim...
enisteniz cimrimi acaba? bundan emin olun yoksa o hayat cekilmez! 4 veya 6 bilezik fark etmez bosverin.... devreye girecek olan DAMAT ADAYI!!! hersey onda bitiyo

mantıken bu damat bize gelmez ben damadı ilk gördüğüm günden beri ısınamadı
ısınamadım diyede kardeşime hiç olumsuz bişey demedim hiç bişey için baskı yapmıyorum

kardesin kendisi gercekleri görmesi lazim yoksa ters teper malesef
ben sükür ki kendim gördüm ve bitirdim

kardeşin bir daha düşünsün derim. evlendikten sonrada kendi kazancını erkeğin ailesine yedirecek yedirmezse olumsuzluklar kavgalar çıkacaktır. benim kaynanamda aynıydı hiçbirşey yapmadı istediğim 5 bilezikti hem adedi hem gramı düştü yinede ses çıkartmamıştık. kınada düğünde nikahta her şeyde kavga çıkarttılar sırf para harcamamak için. ev aldığımızda bir sürü laf söylediler eve ihtiyacımızmı varmış heryer kiralık ev doluymuş. meğerse diğer oğlunun evlemesi için destek bekliyorlarmış. eşimde ben nasıl kendim yaptıysam düünümü oda yapsın deyiverdi.
yani iş erkekte bitiyor güzelim hani çocuk onalrın ağzına bakmasa mal mülk boşuna diyecem ama yok artık şimdiden şer koymaları çok saçma.

canım aynı sorun bende de var ne alsam ne gerek var diyen bir kadın tepemde sanki ona aldırıyorum bizim beyde bi ara anasının sözünden çıkmıyordu attım yüzüğü 2 ayda ole oldu kazanan ben oldum geri geldii artık ben ne desem o oluyor zaten yatlar katlar istemedim istememde ayrıcada biraz cadılığı sen yap derim kız kardeşin yapmasın çok bişede istememişsin kii tatlım iki bileziğin lafını mı yapıyor .:3: sizde yapın durumları yoksa bilemem ama varsada arada da 1 sene var yaptırın derim

kızlar yorumlarınız için teşekkür ederim

biz her şeyi kardeşime bırakmaya karar verdik

seviyorum diyo sevdiğinden bile emin değil bana kalırsa ama hayat kardeşimin hayatı

en iyisi elimizden geleni yapıp destek olmak

zaten başından beri ben kardeşime hayat senin hayatın kararını doğru ver dedim

ben karışmıyorum sadece destek olucam ister aldırsın istediklerini ister aldırmasın

zaten bişeyde istememmiştik normal yapılması gereken nişan bohçası falan yapılıcak tı

ben kardeşimin yanında değilim evli olduğum için deniz aşırı oturuyoruz
kararım budur ben elimden gelen her türlü desteği yapıcam inşallah doğru karar verir mutsuz olmaz bilemem belkide evlenirse çok mutlu olucak hayat onun hayatı ben damadı bayramdan bayrama anca görücem önemli olan kardeşimle iyi anlaşması

sadece birinizin dediği beni üzdü ablamda herşeyime karışır diyo yorum yapanlardan biri

ben ablasıyım benim çocuğumda ne kadar emeğim varsa kardeşimdede o kadar var onu ben büyüttüm
bu kadarcık söz hakkım olsun dimi
hem hiç bir zaman ben kardeşime akıl vermedim herşeyin doğrusunu sen bilirsin dedim
kardeşimi anlayan ailede belkide tek kişiyim
kardeşimi bu kadar çok sevmesem onun için bu kadar çabalamazdım

hep kardeşimede dediğim gibi hayat senin hayatın hiç bir şey dört dörtlük olmucak önemli olan yaşadıklarına sabır gösterebilmek

ayrıca temmuzun 9 u nişanımız var nişan evde olucak
nişandan sonra biryerlere gidicek belli bir kaç kişi

bu kadar kardeşimle damat böyle karar vermişler bizde elimizden geleni yapıcaz onlar için

biz bir zamanlar damat tarafıydık..gelinimizin ailesi tam bir edebsizdir.para için herşey yaparlar,,,dinleri imanları para..... annesinin nişan ve düğün zamanındaki davranışlarını görmemezlikten geldi..kız ile ailesinin ne işi olur diye düşündü abim zamanında...ama biz en basiti...uyduruk bir nişan tepsinine 70 euro veririken, ki asla bütçeden kısmadı babamlar ne istediyse aldık, sadece düğün için gelin tarafının almaası gereken damatlığı alırken gelinin annesi magzada bizi rezil etti...koca mağzanın ortasında ben almamm ben almamm diye bas baar bağırdı...ömrümde ilkkez annemle babamın bu kadar rezil olduğunu hatırlıyorum.. şimdi abim o zaman atmadığı yüzüğü yıllar sonra atmayı düşünüyor..çünkü o ailede büyüyen kız o ailenin tüm kültürünü eve yansıtıyor ..kör cahil diyebilirim...şimdi boşanmayı düşünüyor kardeşim...zamanında annem babam uyardı ama kardeşim dinlememeişti..şimdiki tek pişmanlığı keşke o zaman atsaymışım....
ben şimdi evlenecek çiftlere özellikle uyarıyorum aşak sevgi bir yere kadar, ben bu forumda ne büyük aşkların bir kaynana sözüne feda edildiğini gördüm, geçerliliği yok ne yazıkki...kimse üzülmesin...4 açın gözünüzü sonra boşanmalar neden artıyor çok iyi anlarsınız...ben kimsenin yuvasnının bozulmasını istemem, fakat yaşadıklarımla insanları uyarmak görevimdir diye düşünüyorum...biz yaşadık sizler yaşamayın....

takmamaya çalışın kafanıza, siz ne kadar sorun ederseniz kardeşiniz de o kadar etkilenecektir. ileride o kayınvalideyle işi zor gibi duruyor, allah yardımcısı olsun.

damat nişanda alınacakların listesini istemiş bende listeyi yaptım verdim damada

normal nişan bohçasına ne konulacaksa onları yazdım elbisesini falan işte

adam aynı anası gibi şuna ne gerek var buna ne gerek var deyip duruyo

sinirlendim bu normal basit bi nişan bohçası bunlarda yapılmıcaksa nolcak direk nikahla verelim kızı sana o zaman dedim

bişey demedi saysısızlık etmedi ama ben çok sinirlendim
bunlar ne istiyo anlamadımki

annemde diyoki bu gün listeyi aldıktan sonra biraz değişti gibi diyo

anneme dedim hayat kardeşimin hayatı çok küçük değil 21 yaşında okumuş kültürlü bi kız

karar benim demeyi biliyosa karışmamak lazım diye düşünüyorum inşallah gerçekleri görürde bu yanlış evliliği yapmaz yoksa yazık olucak kardeşime

biz bir zamanlar damat tarafıydık..gelinimizin ailesi tam bir edebsizdir.para için herşey yaparlar,,,dinleri imanları para..... annesinin nişan ve düğün zamanındaki davranışlarını görmemezlikten geldi..kız ile ailesinin ne işi olur diye düşündü abim zamanında...ama biz en basiti...uyduruk bir nişan tepsinine 70 euro veririken, ki asla bütçeden kısmadı babamlar ne istediyse aldık, sadece düğün için gelin tarafının almaası gereken damatlığı alırken gelinin annesi magzada bizi rezil etti...koca mağzanın ortasında ben almamm ben almamm diye bas baar bağırdı...ömrümde ilkkez annemle babamın bu kadar rezil olduğunu hatırlıyorum.. şimdi abim o zaman atmadığı yüzüğü yıllar sonra atmayı düşünüyor..çünkü o ailede büyüyen kız o ailenin tüm kültürünü eve yansıtıyor ..kör cahil diyebilirim...şimdi boşanmayı düşünüyor kardeşim...zamanında annem babam uyardı ama kardeşim dinlememeişti..şimdiki tek pişmanlığı keşke o zaman atsaymışım....
ben şimdi evlenecek çiftlere özellikle uyarıyorum aşak sevgi bir yere kadar, ben bu forumda ne büyük aşkların bir kaynana sözüne feda edildiğini gördüm, geçerliliği yok ne yazıkki...kimse üzülmesin...4 açın gözünüzü sonra boşanmalar neden artıyor çok iyi anlarsınız...ben kimsenin yuvasnının bozulmasını istemem, fakat yaşadıklarımla insanları uyarmak görevimdir diye düşünüyorum...biz yaşadık sizler yaşamayın....

arkadaşım kardeşim anlamıyoki bu evlilik başından beri yanlış sonu nasıl olucak allah bilir

bende istemem kardeşimin evlenip ayrılmasını fakat kardeşim bunları göremiyo

uyarmaya çalıştım ya anlamıyo ya anlamak istemiyo beni

inşallah ben yanılırım da o adamla evlenirse mutlu olur

bilezik falan problem değil aslında duruma göre takılır farketmez bence ama kaynanası kızkardeşinizin kaynanalığını yapıcak galiba tecrubelerime dayanarak söylüyorum:27:
kötü olan bu kızkardeşiniz ben başaçıkarım diyorsa evlensin bir süre 3-5 yıl başı ağrır evlenirse

bilezik falan problem değil aslında duruma göre takılır farketmez bence ama kaynanası kızkardeşinizin kaynanalığını yapıcak galiba tecrubelerime dayanarak söylüyorum:27:
kötü olan bu kızkardeşiniz ben başaçıkarım diyorsa evlensin bir süre 3-5 yıl başı ağrır evlenirse

yok malesef ben katlanamam çekemem hiç bişey ayrılırım diyo
hatta evlenmekten korkuyo
ne düşünerek bu yola çıktırğını bilemiyorum anlam veremiyorum

kardeşimin ve damadın söz yüzükleri kırılmış o kadar ince almışlarki bi sıksan yamuluyo zaten beraber gidip söz yüzüklerini verip yerine nişan yüzükleri alıcaklarmış

kardeşim aynı yere gitmeyelim sen orda bozdur başka yerden iyi bişey alalım diyo adam izin vermiyo tanıdıkmış kuyumcu

kızın önüne bir iki seçenek sunuyolar kızda mecbur birini alıyo içine sinmesede
işte böyle 2 gündede aldıkları yüzükler kırılıyo

yaa altınında değilim ama bari yüzüğünü kızın istediği gibi alsalar olmazmı

ben genede bişey demedim siz bilirsiniz dedim kardeşimede damadada

ama bana ters geliyo bu durumlar
acaba benmi fazla detaycıyım yoksa damatmı umarsız

bende 1 aydlık nişanlıyım. bizde takı söz konusu edilmez biz şunu takın bunu takın demedik bunun söz konusu edilmesi ayıptır kendini küçük düşürmektir kusura bakamayın ama birazda görgüsüzlük düğün yapmakta kolay değil durumları iyi değilmiş zaten diyosunuz heralde onlarda ister sanlı şöhretli olsun herşey iyisini yapmak çocukları için

Ben de nişanlandım , erkek kardeşimi de nişanladık ama hiçbir zaman ne takılacak konusu olmadı.

Kimin gönlünden ne geçiyorsa onu takar.Söz konusu edilmesi bana göre de ayıp

Ben nişanda bir bilezik bile görmedim size yine 6 adet takılacakmış .:1:

yaa zaten olaylar buraya varmadan önce altını hiç sorun etmedik nişanda yapılcakları konuşurken altın konusu açıldı bizde öyle lafa girdik yoksa biz şu kadar altın istiyoruz demedik

benim kızdığım ufak tefek şeyleri bile kaynana fazla görüyo
en basti nişan fotoğrafına bile laf etti

bizim kızmamızın sebebi bu zaten yoksa altının miktarı değil

neyse zaten ben çocukla konuştum baktımki çocuk aklı başında laflar ediyo

anneleri bu kadar karıştırmayalım önemli şeylerde haber verelim yeter dedim

allaha şükür sorun düzeldi

önemli olan çocukla kardeşimin anlaşması annesi beni sevse ne olur sevmese ne olur

ama ben genede kardeşimin içinde kalmaması için herşeyinde yanında olucam

mesela beyendiği nişanlığı pahallı bulurlarsa gerekirse üstünü ben tamamlar alırım yeterki istediği olsun
bu günler bi daha geriye gelmicek çünkü
kardeşimede şu sözleri söyledim

şu anını iyi değerlendir bu anı bu heyecanı bir daha yaşayamıcaksın
kimseyi kafana takma sen sadece nişanlığının rengini modelini saçını nasıl yaptıracağını falan düşün gerisini biz hallederiz dedim

yaa zaten kızın hiç vakti yokki bişeye hep çalışıyo nöbetleri oluyo yoğun olduğu için bide bu sıkıntıları düşünmemesi lazım

oğlanın annesiyle bir daha konuşucam bu olayı olmamış sayıcaz inşallah bir daha yaşanmaz aramızda böyle gereksiz şeyler

zaten çocukta kabul ediyo annesinin hasta olduğunu
yaa ben kardeşimin çeyiziyle ilgili bile konuşurken annemle araya giriyo yaa hep yanlış anlıyo zannetmişki ben onlardan istiyorum
yaa laf açıldı öylesine konuştuk ben sana bişey al dedimmi sanki lafa atlıyosun
zaten kadın konuşmaya başlayınca susturmak ne mümkün
kadın konuşuyo ama ben yanlış anladın seninle alakası yok desemde kadın anlamıyo
neyse yaşlı kadın üstünede gidemedim zaten hasta diye

damatla aramızda hallettik sorunu

insan kardeşine kıyamıyor haklısınız ama fazla da karışmamak gerek bence .
kardeşinizle nişanlısı bu meseleleri halledemiyor mu size ne kaynanaya ne anlamadım ben.
şimdi iş bozulmasın diye size tamam tamam der ama ilerde damatta sizden soğur .

Aynısının tıpkıı benim kaynanam hatta kayınpederim de böyle :1::1:

Eşşek yüküyle malı parası var ama gidecek diye aklı çıkıyor pintinin :117:

Takmamaya karar verdik ama Allah onu benim elime düşürmesin şimdi eli ayağı tutuyor diye havalanıyor, unutmasın düşmez kalkmaz bir Allah :20:

Back