• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Kardeşimin kaynanasının nişan alışverişi konuşmasında söyledikleri normalmi bi bakın

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Lolo

eşim ve oğullarım
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
3.704
10
356
ben bişey sormak istiyorum size

benim kardeşimin temmuzun 9 unda nişanı olucak

dün nişan da yapılcakları istenecek altınları konuşmak için kardeşimin kayınvaldesiyle bir araya geldik

kızlar kadın hiç bi şeyin oluruna gitmiyo

herşeye gerek yok evlendikten sonrada yapılır önemli değil diyo ama nişanda benim akrabalaım neyle buraya gelicek diyede sormaktan geri kalmıyo

bizim bu işe canımız çok sıkıldı
dün bizim arkamızdan oğlunu baya bi doldurmuş

kızlar benim kardeşimin yazlık bi evi var kardeşim hemşire maaşı var sigortası var

oğlanın evi yok hiç bişeyi yok bi maaşı var

biz bu halde bile herşey güzel olsun dedik masraf etmeye hazırdık

gel görki oğlanın anası hiç oluruna gitmiyo
istediğimiz bişeyde yok hani bişeyler istesek dicemki durumları belli güçleri yetmiyo ama genede üç aşşa beş yukarı bi orta yol bulurduk

kadın 4 tane bilezik takıcakmış düğün ve nişanda toplam
bende dedimki biz 8 düşünüyoduk ama neyse o zaman 6 olsun kadın itiraz ediyo
bende oğluyla konuştum tamam dedi oğlu ama eve gidince oğlunu çok fena doldurmuş

kardeşiminde üzülmesini istemiyorum napmak lazım bilemedim ufak tefek detayları bile kadın çok görüyo

siz de nasıl oldu acaba hiç bişey dememekmi lazım
öylede olmazki kardeşime verilen değer bu muymuş

kayın valde yanımdaydı annemde yanımdaydı laf açıldı anneme dedimki anne şu yapışmaz kızartma tavalarından karnıyarık pilav tencerisi falanda almamız lazım kardeşime dedim
kayınvalde ordan hemen lafa giriyo gerek yok öyle herşey alınırmıymış ne gerek varmış ben hep aldım başkalarına dağıttım
diyorumki bu kardfeşimin çeyizi sizle alakası yok ister ben alırım ister kendi kime ne çeyiz sonuçta yapabildiğimiz kadar yapıcaz kadın yok herşey dört dörtlük olmaz
yaa altı üstü tencere hem ona noluyoki anlamadım onun lafını bile etmiş ablası tencere tava istiyo demiş

kızlar bi akıl verin nolcak şimdi o kadar sinirliyimki kardeşim çok üzülüyo

ben bişey sormak istiyorum size

benim kardeşimin temmuzun 9 unda nişanı olucak

dün nişan da yapılcakları istenecek altınları konuşmak için kardeşimin kayınvaldesiyle bir araya geldik

kızlar kadın hiç bi şeyin oluruna gitmiyo

herşeye gerek yok evlendikten sonrada yapılır önemli değil diyo ama nişanda benim akrabalaım neyle buraya gelicek diyede sormaktan geri kalmıyo

bizim bu işe canımız çok sıkıldı
dün bizim arkamızdan oğlunu baya bi doldurmuş

kızlar benim kardeşimin yazlık bi evi var kardeşim hemşire maaşı var sigortası var

oğlanın evi yok hiç bişeyi yok bi maaşı var

biz bu halde bile herşey güzel olsun dedik masraf etmeye hazırdık

gel görki oğlanın anası hiç oluruna gitmiyo
istediğimiz bişeyde yok hani bişeyler istesek dicemki durumları belli güçleri yetmiyo ama genede üç aşşa beş yukarı bi orta yol bulurduk

kadın 4 tane bilezik takıcakmış düğün ve nişanda toplam
bende dedimki biz 8 düşünüyoduk ama neyse o zaman 6 olsun kadın itiraz ediyo
bende oğluyla konuştum tamam dedi oğlu ama eve gidince oğlunu çok fena doldurmuş

kardeşiminde üzülmesini istemiyorum napmak lazım bilemedim ufak tefek detayları bile kadın çok görüyo

siz de nasıl oldu acaba hiç bişey dememekmi lazım
öylede olmazki kardeşime verilen değer bu muymuş

kayın valde yanımdaydı annemde yanımdaydı laf açıldı anneme dedimki anne şu yapışmaz kızartma tavalarından karnıyarık pilav tencerisi falanda almamız lazım kardeşime dedim
kayınvalde ordan hemen lafa giriyo gerek yok öyle herşey alınırmıymış ne gerek varmış ben hep aldım başkalarına dağıttım
diyorumki bu kardfeşimin çeyizi sizle alakası yok ister ben alırım ister kendi kime ne çeyiz sonuçta yapabildiğimiz kadar yapıcaz kadın yok herşey dört dörtlük olmaz
yaa altı üstü tencere hem ona noluyoki anlamadım onun lafını bile etmiş ablası tencere tava istiyo demiş

kızlar bi akıl verin nolcak şimdi o kadar sinirliyimki kardeşim çok üzülüyo

Valla arkadaşım işiniz zor.Daha şimdiden böyle davranmaya başladıysa.Yani tamam durumu olmayabilir ama ne bilyim.Herşeye muhalefet olmakta hoş değil.Ayrıca yeni evleniyor tabiki en iyisini güzelini istemek hakkıdır bi kızın.Bende 4 aylık evliyim.Hiç böyle bişi yaşamadım.K.validemde hiç yaşatması sağolsun.Her iki tarafta gücünün yettiğini yaptı.

bizim babamız yok yetim kız böyle olduğu halde nişanını yapabildiğimiz kadar güzel yapmayı pilanladık hep taki dün kaynanayla konuşana kadar

insan kızım nasıl istiyosa onları yapmaya çalışırız der ama bu herşeye olmaz gerek yok

efendim filancı tanıdığı evlenmiş
herşeyi kız tarafı yapmış oğlan tarafı bi düğün yapmış sadece takı bile takmamışlar

başka bi tanıdığı köyden kaçmış gelmiş oğlana bi nikah yapmışlar önemli olan mutlu olmalarıymış

oğlum maaşını parasını bunlara verirde sonra bunlar mutsuz olur diyo kadın
yaa kadın bide hasta bişey desem bayılıcak üstümüze kalıcak yaa sabır çektim akşama kadar

madem herşeye ne gerek var diyor bu kadın oglunu niye evlendirmeye kalkıyo onada ne gerek var diye niye sormuyo imkanın yoksa tatlılıkla söyle olsun bitsin ya abartmaya gerek yok bence sinir oldum yaw:19:

kadın başlı başına normal değil bence. tamam o alabildiğini alsın ama bunu da söylemenin bi güzel yolu vardır elbet. "kızım işte bizim gücümüz bu kadar sen daha iyilerine layıksın elimizden geleni yapıcaz" şeklinde konuşsaydı zaten siz de üzülmezdiniz. ayrıca sizin yapacağınız çeyizden ona ne? onun evine mi gelin gidecek kardeşiniz?
asıl mesele,bence kilit nokta ise oğlunu doldurması.hem de böyle bir sebepten. çeyizden daha önemli bence bunlar. demekki kadın kıskanıyor gelinini, araları açılsın istiyor. bu konuda daha dikkatli olun bence.

lilpoy'a katılıyorum. Lütfen kardeşiniz ile konuşun uzak durun böyle insanlardan melese ne altın melesi ne başka bir şey çok iyi biliyorum böyle tipleri

kızkardeşiniz yarın öbür gün evlenir baş edemez bu kadınla
bir de bu çocuk her seferinde böyle dolduraşa gelirse hep yandı bacınızz

insan önce üstüruplu olacak
böyle durumlarda 2 tarafta elinden geleni yapar.Yapamıyorsa bile güzel bir dille anlatır.Gerek yok demez.Gerek yok diyorsa da bence gerek yok çünkü onların huzurları olmucak.Yarın öbür gün oğlumu ben ayartıp bir oturucaz demek istiyordur belki de..ama mutlaka bir bildiği vardır o kadının kendi içinde yoksa böyle kafasına buyruk gerek yok demezz :47:

nefret ediyorum böyle tiplerden yaa
benim dayımın kızının kaynanası da böyleydi.

kız en son sonunda bayılmaya fln başladı.
çocuğa en sonunda msj attı
bıktım senin bu dolduruşa gelmelerinden
gel yüzüğünü al istemiyorum ne seni ne aileni görmek istiyorum dedi :47:
çocuk ağlaya ağlaya aradı sonra dolduruşa gelirken iyiydi ama
her şeyin tek tek hesabını verdi bütün o kıza hesap sormalarının hemde dayıma
çocuk hepsini itiraf etti. Annem girdi kanıma özür dilerim benim aklım başıma geldi. Söz veriyorum kızınızı üzmücem diye. Sonradan akıllandı. Yoksa yaşdı işleri

bizim babamız yok yetim kız böyle olduğu halde nişanını yapabildiğimiz kadar güzel yapmayı pilanladık hep taki dün kaynanayla konuşana kadar

insan kızım nasıl istiyosa onları yapmaya çalışırız der ama bu herşeye olmaz gerek yok

efendim filancı tanıdığı evlenmiş
herşeyi kız tarafı yapmış oğlan tarafı bi düğün yapmış sadece takı bile takmamışlar

başka bi tanıdığı köyden kaçmış gelmiş oğlana bi nikah yapmışlar önemli olan mutlu olmalarıymış

oğlum maaşını parasını bunlara verirde sonra bunlar mutsuz olur diyo kadın
yaa kadın bide hasta bişey desem bayılıcak üstümüze kalıcak yaa sabır çektim akşama kadar

Aaaa başınız sağolsun.Bilirim cnm benimde ilk evliliğimde nişandan 12 gün sonra kaybettim babamı.İnsanı sahipsiz buluyolar.Çok çekmiştim o zamanlar.

bir de siz falancı filancı değilsiniz ki ya
kim ne yapdıysa yapmış
elalemin derdi onu mu gerdi
herkez ne yapabiliecek ona bakar

bu gün ablam oğlanı aramış gel al bohçanı biz sözü atıyoruz demiş

oğlanda hiç sesini çıkarmamış

bende bunun üzerine oğlanı aradım noluyo sorun ney diye

oğlanla konuştum annesinin yaptıklarını söyledim
senin annenle anlaşamıyoruz dedim
ben başka konuşuyorum annen başka dedim
böyle nasıl orta yolu bulucaz dedim

çocuk abla bende istiyorum her şeyin iyi olmasını annem konuşuyo ama zaten herşeyi yapıcak olan benim

annem ne derse desin benim kararım önemli dedi

baya bi öğütte bılundum damada baya bi konuştuk annenle konuş böyle yapmasın dedim

bu olaya inat
nişan alışverişinde ne alınıcaksa tek tek çorabına kadar yazıp oğlanın eline vericem bunlar alınıcak dicem demekki bunlar böyle anlıyolar
çocuğa dedim annene çok düşkünsün yarın evlenince annen seni dolduru gelir kardeşime bişey dersin yada en ufak bi fiske vurursun annen yüzünden
işte o zaman kardeşime yaptığının aynısını bizde sana yaparız ona göre dedim
damat tabi haklısınız öyle şey olurmu annem yüzünden ben hiç eşime kötü davranırmıyım orta yolu bulmak bana düşer ben 2 tarafıda idare ederim dedi

şimdilik oğlanın konuşması bana iyi geldi akıllı düşünüyo fakat arada yanlış düşünceleride olabiliyo

mesela kardeşime demişki
benim daha önceden hazırladığım altınlarım var onları takarız sana kardeşimde ben eski şeyleri takmam demiş
damatta diyoki abla altın altındır değer kaybetmezki nolcakki
zannettiki ben ona tabi takın dicem

kardeşim bu konuda haklı dedim
genç kız neden eski model şeyleri taksınki
gidersin kuyumcuya bozdurursun alışverişe çıkıncada kardeşimin istediği modellerden alırsın daha iyi değilmi dedim

aa tabiki olur öyle yaparız dedi ben öyle deyince

bunlar hiç örf adet bilmiyo ben onu anladım kadında çok cimri

bide kadın ağır şeker hastası bayılma huyu var bide psikolojik sorunları varmış ilaç kullanıyomuş

anneni karıştırmıcaksın o zaman dedim

şimdi kardeşimle barışmışlar ama benim içim hala rahat değil

neyse bakalım bi daha annesiyle karşılaştığımızda tavrı nasıl olucak

Bence annesine bu kadar aldırış etmeniz anlamsız belki maddi güçleri yoktursadece alınan şeylerle ölçmeyin değerinizi.
Önemli olan damat beyin tutumu annesinin dolduruşuna gelen bir tipse ki öyle söylüyorsunuz ondan hiçbir hayır gelmez. Sizin kaç tane bilzik takılacak konusundan ziyade oğlanın tutumuna takılmanız gerekir.
Böyle zamnalarda illaki sorunlar çıkar kimseyi memnun etmek mümkün değil ama bir orta yol bulunur elbet. Nişana daha kaç ay var siz birbirinize düşüp, yüzgöz olmuşsunuz bile. Bana çok doğru gelmiyor kızımıza şu kadar altın takıp şunları alacaksınız demek. Önemli olan çiftler arasındaki sevgi saygı 2 çaput parçası her zaman alınabilir.

bence altın pazarlığı çok ayıp biz 8 istiyoduk 4 takıcaklarmış tamam 6 olsun dedik ne pazarlığı anlamadım önceden altınını yapmış koymuş ne var bunda demekki durumu müsait değil altın değer kaybetmez sonuçta
ama eğer oğlan çok fazla anacıysa o kötü işte ama sonuçta herşeyi yapıcak olan benim anneme aldırmayın demiş çocuk iki taraf arasında arada kalmış hak verin oda annesi sonuçta eğer seviyosa kız razı gelicek oğlan almıycam dememişki

yaa zaten olaylar buraya varmadan önce altını hiç sorun etmedik nişanda yapılcakları konuşurken altın konusu açıldı bizde öyle lafa girdik yoksa biz şu kadar altın istiyoruz demedik

benim kızdığım ufak tefek şeyleri bile kaynana fazla görüyo
en basti nişan fotoğrafına bile laf etti

bizim kızmamızın sebebi bu zaten yoksa altının miktarı değil

neyse zaten ben çocukla konuştum baktımki çocuk aklı başında laflar ediyo

anneleri bu kadar karıştırmayalım önemli şeylerde haber verelim yeter dedim

allaha şükür sorun düzeldi

önemli olan çocukla kardeşimin anlaşması annesi beni sevse ne olur sevmese ne olur

ama ben genede kardeşimin içinde kalmaması için herşeyinde yanında olucam

mesela beyendiği nişanlığı pahallı bulurlarsa gerekirse üstünü ben tamamlar alırım yeterki istediği olsun
bu günler bi daha geriye gelmicek çünkü
kardeşimede şu sözleri söyledim

şu anını iyi değerlendir bu anı bu heyecanı bir daha yaşayamıcaksın
kimseyi kafana takma sen sadece nişanlığının rengini modelini saçını nasıl yaptıracağını falan düşün gerisini biz hallederiz dedim

yaa zaten kızın hiç vakti yokki bişeye hep çalışıyo nöbetleri oluyo yoğun olduğu için bide bu sıkıntıları düşünmemesi lazım

oğlanın annesiyle bir daha konuşucam bu olayı olmamış sayıcaz inşallah bir daha yaşanmaz aramızda böyle gereksiz şeyler

zaten çocukta kabul ediyo annesinin hasta olduğunu
yaa ben kardeşimin çeyiziyle ilgili bile konuşurken annemle araya giriyo yaa hep yanlış anlıyo zannetmişki ben onlardan istiyorum
yaa laf açıldı öylesine konuştuk ben sana bişey al dedimmi sanki lafa atlıyosun
zaten kadın konuşmaya başlayınca susturmak ne mümkün
kadın konuşuyo ama ben yanlış anladın seninle alakası yok desemde kadın anlamıyo
neyse yaşlı kadın üstünede gidemedim zaten hasta diye

damatla aramızda hallettik sorunu

yaa zaten olaylar buraya varmadan önce altını hiç sorun etmedik nişanda yapılcakları konuşurken altın konusu açıldı bizde öyle lafa girdik yoksa biz şu kadar altın istiyoruz demedik

benim kızdığım ufak tefek şeyleri bile kaynana fazla görüyo
en basti nişan fotoğrafına bile laf etti

bizim kızmamızın sebebi bu zaten yoksa altının miktarı değil

neyse zaten ben çocukla konuştum baktımki çocuk aklı başında laflar ediyo

anneleri bu kadar karıştırmayalım önemli şeylerde haber verelim yeter dedim

allaha şükür sorun düzeldi

önemli olan çocukla kardeşimin anlaşması annesi beni sevse ne olur sevmese ne olur

ama ben genede kardeşimin içinde kalmaması için herşeyinde yanında olucam

mesela beyendiği nişanlığı pahallı bulurlarsa gerekirse üstünü ben tamamlar alırım yeterki istediği olsun
bu günler bi daha geriye gelmicek çünkü
kardeşimede şu sözleri söyledim

şu anını iyi değerlendir bu anı bu heyecanı bir daha yaşayamıcaksın
kimseyi kafana takma sen sadece nişanlığının rengini modelini saçını nasıl yaptıracağını falan düşün gerisini biz hallederiz dedim

yaa zaten kızın hiç vakti yokki bişeye hep çalışıyo nöbetleri oluyo yoğun olduğu için bide bu sıkıntıları düşünmemesi lazım

oğlanın annesiyle bir daha konuşucam bu olayı olmamış sayıcaz inşallah bir daha yaşanmaz aramızda böyle gereksiz şeyler

zaten çocukta kabul ediyo annesinin hasta olduğunu
yaa ben kardeşimin çeyiziyle ilgili bile konuşurken annemle araya giriyo yaa hep yanlış anlıyo zannetmişki ben onlardan istiyorum
yaa laf açıldı öylesine konuştuk ben sana bişey al dedimmi sanki lafa atlıyosun
zaten kadın konuşmaya başlayınca susturmak ne mümkün
kadın konuşuyo ama ben yanlış anladın seninle alakası yok desemde kadın anlamıyo
neyse yaşlı kadın üstünede gidemedim zaten hasta diye

damatla aramızda hallettik sorunu

Canım, yazdıklarını okuyunca ablamı hatırlattın bana. benim de bi kısmetim çıktı yakında sözümüz var. ablam her şeye maydonoz oluyor. ben her şeyi karşı tarafa bıraktım. şükür her şeyim var sadece huzur istiyorum. adamı beğendim temiz bi insan. bence sen de fazla karışma. altının eskisi mi olurmuş. sonra maddi durumları iyi değilse, borca filan girerler kız kardeşinle birlikte öderler; yani ne koparabilirsek kar mantığıyla yaklaşmayın ya da alayiş numayiş işine girmeyin. nasıl mutlu olurlar diye düşünün. istediğiniz şeyi almaması kardeşinize değer vermediği anlamına gelmez. daha evlenmeden birbirinden soğutmayın gençleri. bunlar önemsiz şeyler.

size tek bir tavsiyem var,,lütfen dikkate alın...
1) aslında evlilikte senin malın benim malım olmaz, fakat kız kardeşinizin mal varlığı olması(kız başına maaşını harcayıp gezip tozmak yerine bir yerlere yatırım yapması) onun tutumlu olduğunu gösterir...(ki kadınlar gelende kıyafete, bakıma..vss harcar ve para kalmaz..)
erkeğin ise bekar bir erkeğin belli süre çalışmış ama birikim adına hiçbirşey pamamış olması o erkeğin savurgan olduğunu yada parasını ailesiyle paylaştığı anlamına gelir ki. çalışma süresini pek bilemiyorum ama en az 2 yılı geçtiyse bir şekilde bir yatırımı olmalı diye düşünüyorum...bu tutum arası farklılığı düşünün..

2)kayınvalide ailenin büyüğüdür tabiki bir çok konuda fikrini dile getirmeli...fakat bu dile getirme karışma erbabında oluyorsa ve nişanlanacak çiftlerin kararından çok kaynananın söylediği sözler ortada ağırlık kazanıyorsa, bu damat adayının pasif olduğu hep hayat boyu bu rolde kalacağının önemli ve % 95 büyük göstergesidir...

3)en önemlisi bu fikirlerin sizin değil kardeşinizin olması çok önemlidir.eğer kardeşinizde sizin gibi düşünüyorsa nacizhane bir fikrim olacaktır..şimdi memnun değilseniz, size uygun olmadığını düşünüyorsanız bu ömür boyu böyle düşüneceğiniz anlamına gelir!! vakit varken bir adım atılmamışken çok iyi düşünün aslında bu sinyaller kardeşinizin ileride ne gibi sorunlarla karşılacağaının en güzel özetidir...

aranzda bi sorun oldu mu daha öncesinde yada kardeşini mi istemiyo acaba:26::26::26:anlayamadım normal değil böyle davranması üzüldüm de açıkçası benim kayınvalidem benim gözümde bişey kalsa beğensem yada almasam arkamdan gidip alıyo umarım o da değişmez:1: hiç normal gelmedi açıkçası sonuçta oğlunun evine alınıyo alınacaklar yapılacaklar çok enteresan

Son düzenleme:
şunu da söylemeden edemeyecem annenizden çok damat ve annesiyle siz muhattap oluyosunuz sanki anneniz evinizin büyüğü ve kayınvalidenin karşılığı olarak sorunları o konuşmalı bence nacizane fikrim allah yardımcınız olur inşallah bu dönemlerde böyle sorunlar kaçınılmaz oluyor yüzyüze bakacaksınız bi ömür en asgari sorunla atlatmanız dileğiyle..

İyi niyetli bir abla olduğunuz yazdıklarınla çok açık..

Ama bana fazla duygusal davranıyorsunuz gibi geldi.Ne kadar çok konuşursanız o kadar çok karışır işler, kardeşinizin kafası ve nişanlısının sabrı.

Şimdi size oldukça saygılı davranmış belli ; fakat bu şekilde dayatmacı davranırsanız nişanlısıda bir süre sonra kopar gibi geldi bana.

Madem çocuk annemi karıştırmayın ben hallederim diyor, sizde tekrar tekrar kayınvalidesine açmayın konuyu, nişanlısı ve sizler ufaktan ufaktan halledin ne gerekiyorsa.

Çok konuşulursa, dillenirse alınacaklar öyle bir an gelir kopar ve geriye dönüşler çok zorlanır.

Böyle alışveriş tarzındaki konularda çok ince ve sakin yaklaşmak lazım. Evliliği ilk yıpratan nedenlerin başında geliyor evlilik hazırlıkları.
....

Yanlış anlamazsanız size birşey daha yazmak istedim; bu tencere olayı madem kardeşinizin çeyizi , neden kayınvalidesinin yanında konuşma gereği duydunuz ki ?

Ha belki konu geçti söylemek istemişsiniz, ama yanlış olmuş..Kardeşinizin çeyizi çeyiz gittiği gün zaten herkes tarafından görülecek..Dolayısıyla bunu karşı tarafın bilmesine gerek yok bence.

Hele ki bu mutfağa ait gerekli ve küçük birşeyse.

Zaten müdahaleci olduğu için bunada söz eder elbet.

madem herşeye ne gerek var diyor bu kadın oglunu niye evlendirmeye kalkıyo onada ne gerek var diye niye sormuyo imkanın yoksa tatlılıkla söyle olsun bitsin ya abartmaya gerek yok .....

Bu yorumunuza katılıyorum..Kesinlikle, eğer imkan yoksa tatlılıklıkla anlatmalı kişi..

''Herşeye layık, elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışacagım ama imkanım çok kısıtlı'' derse kişi, karşı taraf zaten bu durumu anlar.

Gönüller hoş tutulursa hiç birşey göze batmıyor; aksi olursa en ufak detay bile sorun olabiliyor.

Back