• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin düşüncesiz hareketleri

Mor lahana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2021
165
165
33
Merhaba. Annemler köyde yaşadığı için kız kardeşim bizde kalıyor bi önceki konumda bahsetmiştim dershaneye gidiyo burda, köyden servis olmadığı için. 16 yaşında kendisi ama hiç bişey dikkat etmiyo mesela afedersiniz tuvalete giriyo pis bırakıyo tuvaleti, yattığı yatağı toplamıyo her yer kıyafet çıkardığı çıkardığı yerde, kıyafetlerimi hiç sormadan giyer. Direk yüzüne söyleyemiyorum rahatsız olduğumu ama yüz ifademden belli ediyorum anlamıyor ama. Eşimin ayakları küçüktür biraz onun çoraplarını dahi giyiyor. Bunaldım iyice gerçekten bide bebeğim var. Annemlerin zaten fazla ilgilendiği yok sinir oluyorum artık nasıl dayanıcam bilmiyorum.

Odanizi kitleyin esyalarini toplamayin be en onemlisi acikca soyleyin rahatsizliginizi is verin eline yapana kadar da söylenin

Niye kırılacakmış ? Valla ben çatt çat söylerim. Kimsenin (bebişkom hariç) mokunu temizleyemem. Ya temizle ya da yurda yerleş derim. İğrenç cidden.
Al karşına bu evin kuralları var de. Bebekli kadınsın yazık , günah. Bebekli olmasan da olmaz !

Eniştesinin çoraplarını mı giyiyor? :KK57: Yok artık!
Hadi siz ablasısınız, bir yere kadar tolere edersiniz de, enişte ne alaka?
Ben öz kardeşimin, babamın bile eşyasını izinsiz almam.
Hele bir de 16 yaşında genç kız, eniştesinin çorabını nasıl giyiyor ya? :olamaz: Iyyy falan demesi gerekiyordu, bu kadar rahatlık fazla. Yakında adamın iç çamaşırlarına falan çökmeden el koymanız gerekiyor duruma acilen.
Kenara çekip konuşun, ablacığım ben bu evde tek yaşamıyorum. Haliyle bu evin kuralları var. Kullandığın alanları temiz tutmalısın ve kişisel eşyaları izinsiz kullanmamalısın minvalinde bir konuşma şart.

O sizin kardeşiniz niye alınsın küssün. Açık açık konuşun ki böyle kendinizi doldurmayı. Evin kuralları olduğunu söyleyin, sorumluluk verin koca kız yani. Kıyafetlerinizi kullanmasından hoşlanmadığınızı da söyleyin. Eniştenin çorabını giymek nedir 🥴

Merhaba. Annemler köyde yaşadığı için kız kardeşim bizde kalıyor bi önceki konumda bahsetmiştim dershaneye gidiyo burda, köyden servis olmadığı için. 16 yaşında kendisi ama hiç bişey dikkat etmiyo mesela afedersiniz tuvalete giriyo pis bırakıyo tuvaleti, yattığı yatağı toplamıyo her yer kıyafet çıkardığı çıkardığı yerde, kıyafetlerimi hiç sormadan giyer. Direk yüzüne söyleyemiyorum rahatsız olduğumu ama yüz ifademden belli ediyorum anlamıyor ama. Eşimin ayakları küçüktür biraz onun çoraplarını dahi giyiyor. Bunaldım iyice gerçekten bide bebeğim var. Annemlerin zaten fazla ilgilendiği yok sinir oluyorum artık nasıl dayanıcam bilmiyorum.
Ayy kusura bakmayın ama güldüm, eşinin çoraplarını mı giyiniyor? Yok artık 🤣

Niye kırılacakmış ? Valla ben çatt çat söylerim. Kimsenin (bebişkom hariç) mokunu temizleyemem. Ya temizle ya da yurda yerleş derim. İğrenç cidden.
Al karşına bu evin kuralları var de. Bebekli kadınsın yazık , günah. Bebekli olmasan da olmaz !
İşte kendime de kızıyorum söyleyemediğim için eşimde kızıyor söyle bu kadar da olmaz diyor. Söylicem artık yoksa dayanamıyorum en ufak bişeye de alınıyor hemen

Kirletmeye asla tahammülüm yok ya. Ben olsam kirli gördüğüm zaman çağırır kiri gösteririm ve güzelce söylerim bu şekilde bıraktığın sürece kendin temizleyeceksin diye

Büyük konuşmak istemiyorum ama bence herşey ailede başlıyor. Aileniz bak kızım dikkat et dese belki düşünmediği şeylerde daha dikkatli olurdu. Gerci küçük değil yaşı ama aslında bi çocuk bi genç bu denli düşüncesizse ailede rahattır diye düşünürüm. Nasıl akıl fikir vermezlerki. Siz ve hele eşiniz mecbur değildiniz bile evde aylarca kabul etmeye. Aileniz sizin değerinizi bilsin sadece kardeşinize değer vermesin. İkaz edin akıl verin güzelce kardeşinize. Kusura bakmayın benzer durumlar bendede var. O yüzden biraz gergin yazdim ama isteğim siz benim kadar çekmeden öğrenin. Allah yardımcınız olsun.

E kardeşin sonuçta yabancı değil, neyden rahatsız oluyosan söyle neden içine atıyorsun ki? Başta kızmadan bak ablacım bu şöyle bu böyle diye uyar. Düzelmezse de kız nolacak.

🤣🤣 Konuşmadan surat asarak çözülecek konular değil bunlar. Açık açık konuşun, iş bölümü yapın. Ben evi süpürücem sen de arkamdan sil deyin. Ya da tuvalete girip pis gördüğünde çağır, böyle olmaz, temizle bakalım mokunu 😂 de gülerek uyar.

Eğer direk bunları söylemek zor geliyor çekiniyorsanız ardından şunu söyleyin "Canım ben senin ablanım, iyiliğin için söylüyorum yarın ele karışacaksın bakarlar böyle şeylere" klişesi kullanın. %100 çalışıyor 😂😂

🤣🤣 Konuşmadan surat asarak çözülecek konular değil bunlar. Açık açık konuşun, iş bölümü yapın. Ben evi süpürücem sen de arkamdan sil deyin. Ya da tuvalete girip pis gördüğünde çağır, böyle olmaz, temizle bakalım mokunu 😂 de gülerek uyar.

Eğer direk bunları söylemek zor geliyor çekiniyorsanız ardından şunu söyleyin "Canım ben senin ablanım, iyiliğin için söylüyorum yarın ele karışacaksın bakarlar böyle şeylere" klişesi kullanın. %100 çalışıyor 😂😂
Annelerin etkili cümlesi🤣

Büyük konuşmak istemiyorum ama bence herşey ailede başlıyor. Aileniz bak kızım dikkat et dese belki düşünmediği şeylerde daha dikkatli olurdu. Gerci küçük değil yaşı ama aslında bi çocuk bi genç bu denli düşüncesizse ailede rahattır diye düşünürüm. Nasıl akıl fikir vermezlerki. Siz ve hele eşiniz mecbur değildiniz bile evde aylarca kabul etmeye. Aileniz sizin değerinizi bilsin sadece kardeşinize değer vermesin. İkaz edin akıl verin güzelce kardeşinize. Kusura bakmayın benzer durumlar bendede var. O yüzden biraz gergin yazdim ama isteğim siz benim kadar çekmeden öğrenin. Allah yardımcınız olsun.
Evet ailemden bitiyor zaten çoğu şey. Yazın taşınıcaz burdan o zaman mecbur yurtta kalıcak annem diyo ki bana 1 sene daha idare ediverin taşınmayın diyo yani zaten bu sene idare edicez 3 aydan beri bizde. Annemler çok düşüncesiz bu konuda. Sizin de Allah yardımcınız olsun sizin durumunuz nasıl?

Eve arkadaşlarını getiriyorsa ya da arkadaşları ile tanışıyorsanız her şeyi anlatmakla tehdit edin. O yaşta arkadaş uğruna ölürler.

Back