• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşimin düğününde abiye giymem şart mı?

lilith2013

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
791
234
123
Erzurum
bi fikir danışayım dedim..eğer abiye giymezsem onu önemsememiş mi olurum?..şimdiye kadar hiç abiye giymedim ve abiyeden ölesiye nefret ediyorum.sadece şık bir elbise giysem olur mu?şu an ev kredisi ödüyorum en dandik abiyeler 300 tl..halbuki aynı paraya çok güzel elbiseler var..bir daha giyilmeyecek bir elbiseye dünyanın parasını vermeli miyim? şık olmak adına giyilen bu elbiseler kesinlikle şık da değil bana göre..pullar,taşlar,zerafetten uzak kumaş kıvrımları ve uzantıları..abiye giymeyeceğimi söyleyince herkes ayıplıyor..kızkardeşine önem vermiyor musun diye? kızkardeşim bile bozuluyor...diğer davetliler de elbise giyer ,farkın olmayacak mı diyor...şu an 1 liranın hesabını yapıyorum borç yüzünden...gündelik davetlerde de giyeceğim taşı, pulu, çiçeği, böcüğü olmayan bir elbise istiyorum ama bilemiyorum haksızlık mı ediyorum ki...abiyeler de abiye olsa..anca dolap bekçisi..

kiralama imkanın var mı? o daha uyguna gelir sanırım

açıkçası bend e hazetmem öyle süslü şeylerden hem bir daha nerde giyeceksin haklısın bence...

abiye bende sevmem.. ablamin dügünündede öyle bisey giyinmedim..
cok güzel elbiseler var bence abiye giymeniz sart degil..
öyle bir kural bir adette yok istegen istedigini giyer..
zevkler ve renkler tartisilmazmis.. istemediginiz bir seyi giymek zorunda degilsiniz.. bana göre :54:

valla canım ben hem kardeşimin hem ablamın düğününde abiye giymedim dizlerde şık bi elbise giydim kardeşiminkinde hatta
sevmem abiye bende zaten olur bence takma yani

ben ablamınkinde abiye almıştım dolapta bekliyo dediğin gibi..
içinden geleni yap. kullanışlı olması daha iyi

cok haklisin.. bende sevmiyorum o tipik dügün abiyelerini..
cok itici ve $atafatli geliyor..
bence $ifondan uzun ve tüllü beyaz ama cicekli bir elbise düsün..
o bile cok hos olabilir.. (tabi kir dügününe daha uygun ama olsun :) )

Sade şık bir takımı mesela hafif taşlı pullu bir bluzla kombinleyebilirsin. Hem düğünlük hem sonralık :1: Ben de kıyafet alırken sonra da giyebilme ihtimalimi düşünüyorum. Yoksa Yazık o paraya.

Bende nefret ederim abiye kıyafetlerden. Kardeşimin düğününde abiye tarzı bir elbise aldım şık bir şalla kombinledim. Aldığım elbise şatafatlı abiyelerden değil. Başka düğünlerde özel günlerde giyebilirim. Alışverişe çıkmadan önce önyargılıydım, pahalıdır, önüme tuvalet tarz şeyler çıkarırlar diye. Bence sende tarzına uygun şık bir şeyler bulursun.

bende öyle ağır abiyelerden pek hoşlanmam,giymemde...

şimdi her yerde cok güzel kıyafetler var.hem özel bir yere giderken giyebilirsin hem düğündü yemekti...abiye alıp sadece bir defa giymektense hem şık hem kullanışlı bişey almayı tercih ederim ...

Aynen katılıyorum konu sahibi arkadaşım, yani özenmek=abiye giymek değil ki. Gayet güzel elbiseler, takımlar var.

Hatta kızmayın bana ama o taşlı pullu abiyeler bana şıklıktan çok uzak geliyor. Şu an bir çok marka seri sonu indirimindeyken dandik dediğin abiyelerin yarı fiyatına çok şık bir elbise alabilirsin.

http://www.adilisik.com/elbise_tek-kollu-volanli-mini-elbise_8_30338 al sana 100 tlye elbise, abiyeden de uzak değil yani. Tabi tarzını bilemiyorum ama kapalı bile olsan(tesettür giyim biraz tuzlu sanırım çok bilgim yok) yine de ucuza getireceğin markalar ve seçenekler mevcut.

http://www.herryshop.com/?urun-4670-H12Y60825-YAKASI-BAGLAMALI-ABIYE-ELBISE.html bu pahalı ama kullanışıl bence

http://www.koton.com.tr/Default.aspx?Id=85&PDID=1204&CID=132&LID=8 gece elbisesi diye geçse de gündüz de kullanılabilir, 100 tlcik

Seçenek istememişsin ama inşallah sana fikir olur. Hiç olmadı sade bir elbise al, üzerine(omzuna, beline, yakasına vs) Taşlı, pullu bir detay yaptır terzinde. Çok kullanışlı olur. Hem düz hem abiye kullanırsın istediğin zaman:34:

Son düzenleme:
Abiye giymen şart tabii.
Ama abiye demek,illaki assolist giysisi gibi abartılı demek değil.
Daha sade ve zarif bir model bulabilirsin.
Böylece daha sonra,bir arkadaşının düğününde filan kullanma şansın olur.
Abiye,uzun olmak zorunda da değil.
İyi bir abiye,gündüz giyilmez.Gece haricinde,en fazla kokteyl veya davette giyilebilir.
Aceleyle bunları bulabildim ama gezersen çok seçenek bulabilirsin.
Normal mağazaların abiye reyonları daha uygun olur.Roman,gusto,koton,park bravo gibi...

Elbise :: Arkası V Belden Kesik Volanlı Elbise - Kırmızı - ..:: Gusto Shop - gustoeshop.com - Buy Online Fashion, Trends and Creations ::..

Elbise :: Tek Omuzlu Belden Lastikli Elbise - Saks - ..:: Gusto Shop - gustoeshop.com - Buy Online Fashion, Trends and Creations ::..

Elbise :: Altın Taşlı Abiye Elbise - Yeşil - ..:: Gusto Shop - gustoeshop.com - Buy Online Fashion, Trends and Creations ::..

LCWaikiki.com - LC WAIKIKI Elbise - BEIGE

LCWaikiki.com - LC WAIKIKI Elbise - PALE PINK

LCWaikiki.com - LC WAIKIKI Elbise - INK

elbette ki diğer davtlilerden ayrılmanız için çok şık olmanız gerekir..şıklıkillaki abiye ile olacak diye bir şart yok..saçınız-makyajınız-duruşunuz-oturmanız kalkmanıza göstereceğiniz özenle beraber şık bir kıyafet seçimiyle de kardşinizin gönlünü almış olursunuz..

teşekkürler arkadaşlar..sonunda 360 liraya çok şık bir takım elbise aldım..kemerinde parlak kristal taşlı tokası var..kumaşı da kendini gösteriyor....parlak tokası çıka da biliyor....içine de güpürlü,taşlı gömlek düşünüyorum..

hem mahçup olmayacağım, hem de o takımı heryerde giyebileceğim.ışıltıyı daha çok ayakkabı,takı ve çantayla halledeceğim...hem abartılı tarzı olmayan,hem de düğüne çok gidecek bir takım bulduğuma çok seviniyorum..

pek ucuz değil..ama derdim paradan ziyade,daha sonra da o kıyafeti kullanabilmekti..

bugün alışveriş turuna çıktığım için kıyafet önerilerinizi ancak görebildim...kapalı olduğum için pekçoğu bana uymuyormuş :)) ama yine de çok teşekkür ediyorum..zaten kapalı olduğum için,kapalılara hitap eden bir abiye alabilirdim.ki onlarda inanılmaz tuzlu ve kullanışsız..ve de zevksizler..

canım eğer maddi sıkıntın varsa ve haklısın ki abiyeler çok pahalı o aman sana tavsiyem kiralamandır.... bence çok makul fiyatlara abiye kiralayan yerler var...düğünde giyersin sonra teslim edersin hem onca yüklü parayı dolap bekçisi bir kıyafete vermemiş olursun hemde kardeşinin gönlünü etmiş olursun...haliyle kardeşin ister haklıda...bende kardeşimin diğer davetlilerden farklı ve özenli olmasını isterim....çünkü kardeşim o....özel günüm ve en iyi şekilde beni temsil etmesini isterim....dediğim gibi kiralamayı bi düşün...ha bu arada abiye denilince öyle sadece çok şatafatlı taşlı güllü dallı modeller yok...okadar zarif ve sade abiyeler varki, normal bi özel günde de giyebilirsin....mesela bi yemek davetine veya bi yakının nişan düğününe veya şık biyere giderken falan....elbise tarzı abiyeler de var....illa taşlı gösterişli olacak değil...her zevke hitap eden abiyeler var.... ben mesela tesettürlü bi bayanım ve bende o kadar dikkat çekici abiye giymem...teyzem evlendi yakın zamanda...onun düğününde çok sade bi abiye giymiştim.... ve hala yakınlarımın düğünlerine de giydiğim zamanlar oldu...sen sade bişey düşün ve kiralamak en doğrusu senin için...

canım illaki açık seçik pullu taşlı dekolteli giymen şart değil ki.. sade ama şık bi elbise güzel bi makyaj ve saçlar .. gösterişli takılarlada daha şık durur.