• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim engelli değil yardımcı olun lutfen

depresifpollyanna12

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2018
2
0
6
32
Kardeşim 16 yaşında 7 yıldır epilepsi hastasi. yani eli ayağı düzgün konuşmasında veya hareketlerinde herahangi anormal bir durum yok cocukta. neyse evimizin yakınında halk eğitim kursu açıldı. kardesimde resim kursuna gitmek istedi kaydini yaptık gidiyor. bir kaç kere gitti. hocası kardeşime gel sana randevu alalim doktordan. Sana rapor alırsak o zaman kursa gelebilirsin yani raporu almazsan kursa gelme gibisinden konuşmus. bunlar engelli öğrencileri olduğunda para mı alıyorlar? Niye bu kadar ısrar ediyorlar anlamıyorum. Nereye şikayet edebilirim bunları yardımcı olurmusuz

Halk eğitimin böyle bir uygulamasi olamaz engelliler için mi kurs acaba halk eğitim müdürü ile görüşün MEB şikayet edebilirsiniz

kirmizigitar kirmizigitar sanırım siz halk eğitim kursunda öğretmenlik yapıyordunuz eskiden. Yardımcı olabilir misiniz?

Ayrıca epilepsi bir engel değildir neden böyle davranmış hocası çok saçma.

kirmizigitar kirmizigitar sanırım siz halk eğitim kursunda öğretmenlik yapıyordunuz eskiden. Yardımcı olabilir misiniz?

Ayrıca epilepsi bir engel değildir neden böyle davranmış hocası çok saçma.
halk egitim kurslari degil 11 yil buyuksehir belediyesinin meslek edindirme kurslarinda calistim. konu sahibinin anlattigi gibi bir uygulamayi hic duymadim. aksine bizim hem bedensel hem zihinsel engelli ogrencilerimiz dahi oluyordu. bir kac yil once engelliler icin egitim merkezi acildi ve kayit sistemi otomatik olarak engelli raporu olanlari engelliler icin olan merkezin disindaki hicbir kursa kayit yapilmasina olanak tanimadi.

kaldiki epilepsi bir engel degil. bu neden istenmis bilmiyorum. tahmin yurutursem kursta kriz gecirmis ise sorumluluk almamak icin bunu belgelendirmek istemis olabilirler. cunku kurs icerisinde yasanacsk herhangi bir sorunda ogretmen ve idare ciddi tehdit altinda oluyor. ne yazikki cok sci tecrubeler yasandigi icin bize de bu degil ama benzer kurallar kisitlamalar getirilmisti.

derste atak grcirmese bile gecirme ihtimaline karsi sorumluluk almamak icin istemis olabilirler. nihayetinde dusebilir basini yaralayabilir. allah korusun boyle bir durum olsa kurs ciddi sorun yasar. gecmis yillarda bizimle alakasi olmayan hatta farkli kitalarda bir kurs merkezinde kucuk bir cocugun basina birsey gelmisti, idareciler ge ogretmen bir sure hapis dahi yatti ki onlari baglayan bir durum yoktu. cocuk annesinin sorumlulugunda olmasina ragmen kurs merkezi icerisinde oldugu icin cok ciddi problem yasanmisti. ve bu olay sebebiyle 296 kurs merkezinin tamamina cocuklarin ziyaret amacli dahi girisi yasaklandi. kursiyerler kayit olmak icin dahi kursa geldiginde cocuklari yanlarindaysa kurs merkezi icerisine ayak dahi basamadilar mesela.

halk egitim merkezi dedigi tam olarak neresi bilmiyorum, yerel kurslar mi belediye mi meb mi bir cok kurum var bu sekilde egitim veren. grcmis donemlerde bayilan vs bir ogrenci ile ilgili boyle bir sikini yasanmis ise bunun icin bunu raporlandirmak istemis olabilirler.

bence konu sahibi kurumu arayip ya da gidip bizzat ogretmeninden bilgi almali. kisisel bir kaygi da olabilir.

ama para vs soz konusu olacagina ihtimal dahi vermem. konu guvenlikten ote degildir

Kardeşim 16 yaşında 7 yıldır epilepsi hastasi. yani eli ayağı düzgün konuşmasında veya hareketlerinde herahangi anormal bir durum yok cocukta. neyse evimizin yakınında halk eğitim kursu açıldı. kardesimde resim kursuna gitmek istedi kaydini yaptık gidiyor. bir kaç kere gitti. hocası kardeşime gel sana randevu alalim doktordan. Sana rapor alırsak o zaman kursa gelebilirsin yani raporu almazsan kursa gelme gibisinden konuşmus. bunlar engelli öğrencileri olduğunda para mı alıyorlar? Niye bu kadar ısrar ediyorlar anlamıyorum. Nereye şikayet edebilirim bunları yardımcı olurmusuz
Direk CIMER e yazin aninda donus saglaniyor mufettis yolluyorlar sizle iletisim geciliyor yasadik bizde ama baska bir mevzu

Direk CIMER e yazin aninda donus saglaniyor mufettis yolluyorlar sizle iletisim geciliyor yasadik bizde ama baska bir mevzu
cimer konuyla ilgileniyor haklisiniz. ancak eger guvenlik gibi aslinda konusuldugunda anlasilabilecek bir mevzu ise konusmak yerine once cimer e gittiginizde konunun ne olduguna bakilmaksizin ogreticinin puantaj sistemine eksi olarak gectigini biliyormusunuz?

Back
X