• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardes kiskancligi😔

İyi aksamlar,

Biri uc yasinda digeri uc bucuk aylik iki kizim var.İlk kizim tup bebekle evliligimizin altinci yilinda oldu, sonra da surpriz bir sekilde ikinci kizim oldu, asla pisman degiliz, iki kizimda Allah'in en guzel armagani bize.

Fakat soyle bir problemimiz var,kizim kucuk kizimi cok kiskaniyor,surekli yuzune tokat atiyor,kafasina bir seyler firlatiyor.😔 Artik tukenmis hissediyorum,kiziyoruz olmuyor guzellikle anlatiyoruz olmuyor😔 Benzer sorun yasayan annelerin tevrubelerine cok ihtiyacim var, az once kafasina oyincak telefon firlatti,artik cinnet gecirip kendi sacimi basimi yoluyorum,bunun bir cozumu yok gibi,sanki bu dongu hep boyle devam edecekmis gibi😔.

Kizimi asla dovmuyorum,siddetle siddet sorununu cozemeyecegumizi biliyorum,dayim cocuk psikiyatrisi onunlada surekli konusuyorum, bu bir surec herkes yasiyor kimisi daha siddeli,kimisi daha hafif sabredeceksin diyor ama cok yipraniyorum,tukeniyorum her gecen gun😔
Ben varım benimkilerin arası 1.5yas ilk başlarda biraz oluyor evet ama misal şöyle atlattık demeyim hala var biraz bezini açalım sen mama iciyorsa hado annem sen içir gibi gibi ben öyle yapıyorum bazen biberonu alıp kardeşine su içiriyor...falan ama kıskançlık mesela bebeğin beşiginde yatıyor uyuyana kadar uydukdan sonra yerine alıyorum biraz zaman lazım biraz büyüsün küçük bak gör size bile bırakmaz sevecem diye

Ay ben de ablamı kıskanıyormuşum kafasında bardak kırmaya çalışmışım çocukken.. ama kendimi bilecek kadar büyüdüğümde asla kıskanmadım çok seviyorum onu balım o benim. Yani zamanla düzeliyor böyle şeyler tek gereken şey sabır sabır sabır. Zor biliyorum kolaylıklar diliyorum size.

Benim kız 25 aylıkken 2.kızım doğdu. Biz önceden çocuk doktoruna danışmıştık. Klinikte bir kaç branşta çalışan doktor vardı. Bizi pedagogla görüştürmüştü. Onun yönlendirmesiyle bir kaç tane hediye paketi hazırlamıştık. Bak kardeşin sana hediye getirmiş deyip bir kaç gün arayla verdik. Hediyeler başını döndürdüğü için pek elleşmedi. Yalnız ben büyük kızı her şeye dahil etmiştim. Kardeşini beraber yıkadık kuruttuk. Ben giydirirken ona da çoraplarını verirdim giydirir misin diye. Küçüğü emzirirken büyüğü de yanıma alır sarılırdım. Küçüğü pasladım babaya büyüğü değil. Emzirirdim verirdim, baba gazını çıkartır uyuturdu biz de büyük kızımla dışarı çıkardık. Parka yemeğe oyuncakçıya falan giderdik.

Hep babasına paslamanız hata. Düne kadar annesi hep onunlaydı her şeyi beraber yapıyordunuz ama kardeş gelince kendisiyle ilgilenmeyip babasına bırakmanız hırçınlaştırmış. Babanın da çocuğu denmesin çünkü bu yaş çocuk tamamen anneye bağımlı.

tabi ki. dövme, sarsma, saçını çekme, yüzünü sıkma, itme, üstüne yatma her şey. ilk vurduğunda kardeşi daha 3-4 günlüktü. altına kaka çiş yapmaya başlama, çok sosyalikten bir an da aşırı asosyal olma vs vs. biz oyun terapistine falan da gittik de bi işe yaramadı açıkçası. dedim ya özellikle ilk 5 ayı hatırladıkça gözlerim doluyor hala. şuna an bi tık daha iyim ama tabi hala çok zor. ilk zamanlar ne gerek vardı kızıma iyilik yapıcam diye yalnız kalmasın diye kızımın psikolojisini bozdum kötülük yaptım diye çok üzüldüm. çünkü cidden çok pozitif çok neşeli mutlu sosyal bir çocuğum vardı. tam tersine döndü. hala çok üzülüyorum
ben de kızım da çok üzüldük çok hırpalandık bi tık daha iyiz ama her çocuk ve aile 2. çocuğa hazır olmuyormuş bunu anladım. Rabbim ikisine de hayırlı uzun ömür ve güçlü bir kardeşlik bağı versin inşallah
O kadar benziyorki yasadiklarimiz sanki bizi anlatmis gibisin, ikinci bebegin kiz oldugunu ogrenince o kadar mutlu olmustum ki iki kiz kardes cok iyi anlasirlar,paylasimlari cok daha fazla olur diye dusunmustum,ilerde olacak cok inaniyorum ama bugunleri cok zorluyor. Kendi kendime bir daha bebek cocuk olmayacaklar tadini cikar diye gune basliyorum ama gunu cogunlukla olayli bitiriyoruz.Allahim bir kolaylik versin size de bize de.

Günde 1 saat de olsa sadece büyüğe ayrılmış Bi zaman olsun yemek yedirmek falan değil ama konuşmak oyun oynamak gibi hatta parka çıkarabilirsiniz . O sürede küçük ağlasa da siz etkinliği bölmeyin baba sustursun.
Cok daha fazla ilgilenecegim,evde oynuyoruz beraber ama parka cikarma isini ben yapacagim.
Çok dikkatli olun derim ..geçtiğimiz hafta çalıştığım kurumda 4 yaşındaki ablasi tarafindan 5.kattan aşağı atılan 3 yaşındaki bir bebek vefat etti..aile yıkıktı en çokta anne tabiki...
Kardeş kıskançlıkları vahim sonuçlar dogurabiliyor
Aman Allahim korkunc, uc yasinda mi uc aylik mi acaba,uc yasina kadar devam etmis olamaz kiskanclik😔
Ben varım benimkilerin arası 1.5yas ilk başlarda biraz oluyor evet ama misal şöyle atlattık demeyim hala var biraz bezini açalım sen mama iciyorsa hado annem sen içir gibi gibi ben öyle yapıyorum bazen biberonu alıp kardeşine su içiriyor...falan ama kıskançlık mesela bebeğin beşiginde yatıyor uyuyana kadar uydukdan sonra yerine alıyorum biraz zaman lazım biraz büyüsün küçük bak gör size bile bırakmaz sevecem diye
Ben de dahil ediyorum aslinda,cokta hosuna gidiyor,kardes kardes deyip en son bir tane patlatiyor suratina.
Ay ben de ablamı kıskanıyormuşum kafasında bardak kırmaya çalışmışım çocukken.. ama kendimi bilecek kadar büyüdüğümde asla kıskanmadım çok seviyorum onu balım o benim. Yani zamanla düzeliyor böyle şeyler tek gereken şey sabır sabır sabır. Zor biliyorum kolaylıklar diliyorum size.
Cok tesekkur ederim🤗
Benim kız 25 aylıkken 2.kızım doğdu. Biz önceden çocuk doktoruna danışmıştık. Klinikte bir kaç branşta çalışan doktor vardı. Bizi pedagogla görüştürmüştü. Onun yönlendirmesiyle bir kaç tane hediye paketi hazırlamıştık. Bak kardeşin sana hediye getirmiş deyip bir kaç gün arayla verdik. Hediyeler başını döndürdüğü için pek elleşmedi. Yalnız ben büyük kızı her şeye dahil etmiştim. Kardeşini beraber yıkadık kuruttuk. Ben giydirirken ona da çoraplarını verirdim giydirir misin diye. Küçüğü emzirirken büyüğü de yanıma alır sarılırdım. Küçüğü pasladım babaya büyüğü değil. Emzirirdim verirdim, baba gazını çıkartır uyuturdu biz de büyük kızımla dışarı çıkardık. Parka yemeğe oyuncakçıya falan giderdik.

Hep babasına paslamanız hata. Düne kadar annesi hep onunlaydı her şeyi beraber yapıyordunuz ama kardeş gelince kendisiyle ilgilenmeyip babasına bırakmanız hırçınlaştırmış. Babanın da çocuğu denmesin çünkü bu yaş çocuk tamamen anneye bağımlı.
Biz de kardesinden hediye aldik dogum zamaninda, aslinda babasiyla vakit gecirmeyi benden daha cok seviyor kizim,evde oyunlar oynuyoruz fakat parka cikarma ya da disarda vakit gecirma olayini yaoamadim dogumdan sonra,ona dikkat edecegim

Ooo bizdede var o patlatma işi bitince ben görmeyince yapıştırıyor tokatı 🙂

benimkiler de aynı aralık var. şu an kızım 3.5 yaşında oğlum 8 aylık. özellikle ilk 5 ay hayatım kabus gibiydi. büyük kızıma maalesef çok sabır gösteremedim ben. çok bağırdım çok kızdım. şu an daha iyiz ama büyük kızım değiştiği için değil ben sakinleştim biraz. artık daha az sinirleniyorum. ama ben bu sürecin geçici olduğunu düşünmüyorum sadece anne baba alışıyor ve sabrı artıyor bence
Büyük cocuk da giderek kabulleniyor aslında ama dediklerinize katılıyorum. Tüm çocuklar değil ama bazı çocuklarin kardeş doğduktan sonraki değişimi geçmiyor. Benim çocuğum da bu şekilde, kardeşi 2,5 yaşına geldi ama asla kardeşi olmadan önceki haline gelmiyor. Kac seans yardım aldık. Kendim de bu işin içindeyim. Özel zaman geçirme, olumlu cümleler kurma vs. Hiçbiri ise yaramıyor.
Kardeşi uyurken, evde değilken , başbasayken küçük arkadaşım, herşeyi anlayan uyumlu bir çocuk ama kardeş faktöru oldu mu, sürekli şikayet eden ,. mızmizlanan ,tatmin olmayan bir çocuğa dönüyor.
Bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum. Çünkü hep iki farklı çocuk var. 5 dakika önceki çocuğum mu bu diyorum.
Ben de genel olarak kabullendim. Artık böyle bir çocuk diyorum

Büyük cocuk da giderek kabulleniyor aslında ama dediklerinize katılıyorum. Tüm çocuklar değil ama bazı çocuklarin kardeş doğduktan sonraki değişimi geçmiyor. Benim çocuğum da bu şekilde, kardeşi 2,5 yaşına geldi ama asla kardeşi olmadan önceki haline gelmiyor. Kac seans yardım aldık. Kendim de bu işin içindeyim. Özel zaman geçirme, olumlu cümleler kurma vs. Hiçbiri ise yaramıyor.
Kardeşi uyurken, evde değilken , başbasayken küçük arkadaşım, herşeyi anlayan uyumlu bir çocuk ama kardeş faktöru oldu mu, sürekli şikayet eden ,. mızmizlanan ,tatmin olmayan bir çocuğa dönüyor.
Bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum. Çünkü hep iki farklı çocuk var. 5 dakika önceki çocuğum mu bu diyorum.
Ben de genel olarak kabullendim. Artık böyle bir çocuk diyorum
İyice gozum korktu,ben gecici bir durumdur diye kendi kendimi teselli ediyordum😔

Benimkilerin arası iki buçuk yaş, küçük şuanda 2 yaşında. Hâlâ devam ediyor kiskanclik. Küçükken çok vurma yoktu bizde ama çok huy değiştirdi. Ağlama nöbetleri inatlasmalar, bize vurma başladı. Şimdi küçükte olaya dahil oldu. Birbirlerine vuruyorlar. Sürekli gözümüz ustlerinde. Öpüp koklasirken bir anda kavga baslayiveriyor🤦 birlikte oynayabilecekleri oyunlar hâlâ kısıtlı. İnşallah seneye daha rahat olacak diyorum.

Bu süreçte ben şunu anladım ki bebek aslında umrunda değil, umrunda olan tek şey benim. Bana seni artık sevmiyorum babamı seviyorum diyordu. Ama aslında anlatmak istediği şey çok baskaydi. Birlikte vakit geçirmek iyi geliyor. Anne kız günü yapıyoruz arada. Bebekte babasıyla kalsın diyor 🙈

İyi aksamlar,

Biri uc yasinda digeri uc bucuk aylik iki kizim var.İlk kizim tup bebekle evliligimizin altinci yilinda oldu, sonra da surpriz bir sekilde ikinci kizim oldu, asla pisman degiliz, iki kizimda Allah'in en guzel armagani bize.

Fakat soyle bir problemimiz var,kizim kucuk kizimi cok kiskaniyor,surekli yuzune tokat atiyor,kafasina bir seyler firlatiyor.😔 Artik tukenmis hissediyorum,kiziyoruz olmuyor guzellikle anlatiyoruz olmuyor😔 Benzer sorun yasayan annelerin tevrubelerine cok ihtiyacim var, az once kafasina oyincak telefon firlatti,artik cinnet gecirip kendi sacimi basimi yoluyorum,bunun bir cozumu yok gibi,sanki bu dongu hep boyle devam edecekmis gibi😔.

Kizimi asla dovmuyorum,siddetle siddet sorununu cozemeyecegumizi biliyorum,dayim cocuk psikiyatrisi onunlada surekli konusuyorum, bu bir surec herkes yasiyor kimisi daha siddeli,kimisi daha hafif sabredeceksin diyor ama cok yipraniyorum,tukeniyorum her gecen gun😔
31 aylık ve 11 aylık benimkiler de ve aynı şey var başta herşey daha kolaydı bu problem yoktu ama küçük emeklemeye başladı abinin yanına gidip oyuncak almaya vs çalışınca böyle şeyler yaşanıyo bizde de çözüm bulamadım güzellikle anlattım defalarca yok kızdım yok yani çözülmüyor

Back