Kardes kiskancligi😔

masal3487

💙💙💙💙
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2015
12.843
29.165
798
İyi aksamlar,

Biri uc yasinda digeri uc bucuk aylik iki kizim var.İlk kizim tup bebekle evliligimizin altinci yilinda oldu, sonra da surpriz bir sekilde ikinci kizim oldu, asla pisman degiliz, iki kizimda Allah'in en guzel armagani bize.

Fakat soyle bir problemimiz var,kizim kucuk kizimi cok kiskaniyor,surekli yuzune tokat atiyor,kafasina bir seyler firlatiyor. Artik tukenmis hissediyorum,kiziyoruz olmuyor guzellikle anlatiyoruz olmuyor Benzer sorun yasayan annelerin tevrubelerine cok ihtiyacim var, az once kafasina oyincak telefon firlatti,artik cinnet gecirip kendi sacimi basimi yoluyorum,bunun bir cozumu yok gibi,sanki bu dongu hep boyle devam edecekmis gibi.

Kizimi asla dovmuyorum,siddetle siddet sorununu cozemeyecegumizi biliyorum,dayim cocuk psikiyatrisi onunlada surekli konusuyorum, bu bir surec herkes yasiyor kimisi daha siddeli,kimisi daha hafif sabredeceksin diyor ama cok yipraniyorum,tukeniyorum her gecen gun

Offf çok zor benimde iki kızım var 4 yaş ve 4 aylık, ilk zamanlar aşırı kıskandı birkaç defa şiddette uyguladı onun yanında kardeşini sevmemeye çalışıyoruz, büyük kızıma abartılı ilgi gösteriyorum ara ara kardeşini kıskanıp zarar vermesin diye, yakın çevremizde aynı şekilde büyük kızıma ilgi gösterir küçük bir defa seviliyorsa o iki defa sevilir.
Çocuklar 2 şekilde kardes kıskançlığıni belli edermiş ya şiddet uygulayarak yada abartılı sevgi göstererek benim kızım abartılı sevgi gösterisinde bulunuyordu ama zamanla alıştı. Kardeşine çok düşkün şuan, kardeşinin ihtiyaçlarını giderirken ondan yardım isterim herşeye ortak ederim sorumluluk almak hoşuna gidiyor. Sizinki 3 yaşında bunları yapmak zor olabilir

Bence daha sakin olmalısınız.Saç baş yolmak çözüm değil.Konuşarak ,onunla da ilgilenerek,zaman geçirerek onu rahatlatabilirsiniz.Birbirine yakın üç erkek çocuğu sahibi bir arkadaşımın davranışını örnek verebilirim.Çocukluklarında birbirini kıskanan,kavga eden yaramaz çocuklarına hep tatlı dille sakin sakin konuşurdu,sanki sinirleri alınmış gibi.Hiç bağırmaz sinirlenmezdi,biz çok şaşırırdık nasıl sakin kalabiliyor diye.Şimdi çocukları büyüdü hepsi çok iyi anlaşıyor ve annecim,babacım o kadar tatlı dilli konuşuyorlar ki.Lütfen sakin olun büyük kızınız da daha bebek sayılır,güzel güzel anlatın.

Çocuğu mu kıskanıyor sizi mi paylasamiyor ben büyükleri paylaşma durumunu yegenimde yaşadım herkesi tek tek denedi çocukla derdi yoktu buyuk çocuk ile özel zaman en büyük çözüm olmuştu

Cevaplariniz icin tesekkur ederim kizlar,ozel vakit geciriyoruz,sinirimi kendimden cikariyorum kizimdan degil, merak ettigim benzer surec yasayanlarda ne zamana kadar surdu bi durum

Yani bunun net bir cevabi olamaz tam olarak sizi kilee ayni aralikta iki oglum var basta evet zorlandik ama oedagogun dedigi bisey yapamazsiniz sadece vurmasina falan engel olun tepki vermeyin bu sekilde ikisinide sevin buyuk kiskanmasin diye kucuk sevgisiz kalmasin ayrica sen ablasin sen buyuksun tarzi konusmalarda bulunmayin bunlardan hoslanmiyor cocuklar. Ben bebege bez getirebilirmisin o daha kucuk hicbiseyi tek basina yapamiyo buyudukce senden ogrenicek tarzinda hep konusuyodum kendisi bi yemek bile yiyemiyo baksana ben yedirmek zorunda kaliyorum vs bunlar abisinin cok hosuna gidiyodu sorun etmiyordu surekli benim yedirmwmia falan belki yardimci olmustur

Benim oğlum 2 yaşında, tüp bebek Bir de sürpriz yumurtamız var 5 aylık. İlk günler O kadar zorlanıyordum ki, çıldıracak gibiydim. Kıskançlık olmaz dediler diye tandem emzirmeye başladım ama ne fayda.. Tek çözümü zaman.. zamanla su akara yolunu bulur diyorum artık.

Büyük olan da küçük normal küçük de büyükten öğreniyor şimdi 1 sene sonra o da başlar yalnız bırakmayın. Vurmaya kalkınca vurma demeyin olumlu cümleler kurun ellerimizi sevmek için kullanıyoruz diyip cici yaptırın her seferinde. Bebeği arada babaya bırakıp sadece büyükle ilgilenin. Yaptığınız işlere büyüğü dahil edin mutfakta yemek yaparken vs oyalayın. Kızmadan anlatın canının yandığını anlar. Kardeş sevgisiyle ilgili hikayeler anlatın. Kardeşin seni seviyor bak sana güldü seni istiyor vs diyin. Çok fazla dokunma elleme demeyin. Aklıma gelenler bunlar.
Şuanda bölünen ilgiyi geri almak için yapıyor. Kızmak da Bi ilgilenmedir çocuklar için. Siz kızdıkça ya da sürekli üstüne düştükçe ilgilenmiş olduğunuz için süreç uzayabilir.

Bizim küçüğün içinden ne çıktı bilemiyoruz kafa kizdimi patır kütür gidiyor ve öyle hamleler yapıyor ki ablasına sanki yıllarca şiddet okulu okumuş 1.5 yaşında bebeye ne laf anlatırsın ablasıda teyze acımadı ki olsun diyo yavrum

Bu günler de geçecek emin ol. Şuan sizi ve sevginizi paylaşmak istemiyor. 1 yıl önce emdiği memeyi başkası emiyor çok normal davranışlar. İlerde bıcır bıcır birbirleriyle oynadiklarin da kahveni yudumlayıp çok şükür diyeceksin. Sağlıkla buyusunler

Kızım 4 yaşında. Oğlum 1 yaşında. İlk doğduğu zamanlar kızımda kardeşine tekmeler falan atıyordu ve geceleri kardeşinin ağlama sesine çok uyaniyordu. Sonra zamanla onu sevmeye başladı şimdi biri ben bebeği götüreyim benim olsun dese ağlamaya başlıyor. Vermem kardeşimi diyor.

Ama hâlâ kıskançlıklari var mesela evdeki hiç bir oyuncağı vermek istemez. Kardeşi artık ona tepkiler veriyor ısırmaya çalışıyor ablasını hatta geçenlerde çok kötü ısırmış. Ve artık kardeş de ablasını kıskanıyor.

Oyy masallah kuzulara saglicakla buyusunler. Ya insallah oyle olur,evlat kadar tatli bir o kadar zor bir sey yokmus

benimkiler de aynı aralık var. şu an kızım 3.5 yaşında oğlum 8 aylık. özellikle ilk 5 ay hayatım kabus gibiydi. büyük kızıma maalesef çok sabır gösteremedim ben. çok bağırdım çok kızdım. şu an daha iyiz ama büyük kızım değiştiği için değil ben sakinleştim biraz. artık daha az sinirleniyorum. ama ben bu sürecin geçici olduğunu düşünmüyorum sadece anne baba alışıyor ve sabrı artıyor bence

Aslinda şunu bende fark ettim, buyuk kizimi hep babasina pasliyorum kucukle daha cok ilgileniyorum sanki,benimde ozel vakit gecirmem lazim,oteki yazdigin her seyi uygulamaya calisiyorum, ama yarindan itibaren kucugu babaya birakip buyukle daha cok ilgileneyim.
Ahh insallah o gunler gelse belkide bebeklik,cocukluk hallerini ozleyecegim.
Ahaha bir sene sonra da kucuk kardesin kiskancligini yasamayiz umarim ya o kadar uzak geliyorki sanki hep kiskanacakmis gibi bir korku var icimde

Sizde de dovme,bir seyler firlatma var miydi? Ben ona kizmiyorum daha xok kendime zarar verme noktasindayim, saclarimi yoluyorum resmen Bugun suratina oyuncak telefon firlatti sinirden ayagimi duvara vurdum neredeyse ayagimi kiracaktim ikisini de xok cok seviyorum ama cok sancili bir donem benim icin.Allah bana da sabrini versin

tabi ki. dövme, sarsma, saçını çekme, yüzünü sıkma, itme, üstüne yatma her şey. ilk vurduğunda kardeşi daha 3-4 günlüktü. altına kaka çiş yapmaya başlama, çok sosyalikten bir an da aşırı asosyal olma vs vs. biz oyun terapistine falan da gittik de bi işe yaramadı açıkçası. dedim ya özellikle ilk 5 ayı hatırladıkça gözlerim doluyor hala. şuna an bi tık daha iyim ama tabi hala çok zor. ilk zamanlar ne gerek vardı kızıma iyilik yapıcam diye yalnız kalmasın diye kızımın psikolojisini bozdum kötülük yaptım diye çok üzüldüm. çünkü cidden çok pozitif çok neşeli mutlu sosyal bir çocuğum vardı. tam tersine döndü. hala çok üzülüyorum
ben de kızım da çok üzüldük çok hırpalandık bi tık daha iyiz ama her çocuk ve aile 2. çocuğa hazır olmuyormuş bunu anladım. Rabbim ikisine de hayırlı uzun ömür ve güçlü bir kardeşlik bağı versin inşallah

Günde 1 saat de olsa sadece büyüğe ayrılmış Bi zaman olsun yemek yedirmek falan değil ama konuşmak oyun oynamak gibi hatta parka çıkarabilirsiniz . O sürede küçük ağlasa da siz etkinliği bölmeyin baba sustursun.

Çok dikkatli olun derim ..geçtiğimiz hafta çalıştığım kurumda 4 yaşındaki ablasi tarafindan 5.kattan aşağı atılan 3 yaşındaki bir bebek vefat etti..aile yıkıktı en çokta anne tabiki...
Kardeş kıskançlıkları vahim sonuçlar dogurabiliyor

aman Allahım çok korkunç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…