Kardeş kıskançığı

blackwolfied

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2020
48
52
38
35
Merhaba Benim 2 oğlum var biri 9 yasinda biri 11 aylik ve buyuk oglum kardesini kiskaniyor.Son zamanlarda degisik degisik sesler cikarip bagiriyor.Gece kardesi uyuyunca babasiyla birlikte üçümüz oyunlar oynuyoruz ama o oyunlardada hırçın.. konusmama izin vermiyor karsilikli konusalimmi biraz annecim diyorum yok yok bosver anne diyor.Yemek yapmam icin kardesiyle ilgilenmesi gerekiyor zoraki bakiyo tv acik onu izliyor ben mutfaga gidince..😣

Yemek yapmam için kardeşiyle ilgilenmesi gerekiyor ne demek yahu?
Büyük çocuğunuz da çocuk, onun görevi değil ilgilenmek.
Tek çocuğunuza kim bakardı da iş güç yemek yapardınız acaba?

Kardeş kıskançlığı normal bir süreç ama sizin bakış açınız normal değil, üzgünüm...

Dengeyi sağlamanız lazım büyük oğlunuz herşeyin farkında anlıyacak yaşta, onunla daha çok ilgilenmeniz gerekiyor.

Yemek yapmam için kardeşiyle ilgilenmesi gerekiyor ne demek yahu?
Büyük çocuğunuz da çocuk, onun görevi değil ilgilenmek.
Tek çocuğunuza kim bakardı da iş güç yemek yapardınız acaba?

Kardeş kıskançlığı normal bir süreç ama sizin bakış açınız normal değil, üzgünüm...
Evimiz sobali! Evde baska kimse olmuyor esim calisiyor pandemi surecindeyiz buyuk oglumda evde yani !kahvalti yemek. vs hazirlamayi birakin wcye bile gitmek sorun oluyor!Bilmem anlatabildimmi

Evimiz sobali! Evde baska kimse olmuyor esim calisiyor pandemi surecindeyiz buyuk oglumda evde yani !kahvalti yemek. vs hazirlamayi birakin wcye bile gitmek sorun oluyor!Bilmem anlatabildimmi
Yok, anlatamadınız.
2 küçük çocuklu kadına da hayatta anlatamazsınız yani, neler gördüm geçirdim.
Siz bebek bakmayı unutmuşsunuz.
Kendinize oğlunuzu yardımcı edinmişsiniz, yazık...

Peki umarim siz boyle sıkıntılar yasamazsiniz
Yok, alasını yaşadım ve yaşıyorum diyorum:)
Her çocuklu kadın da yaşıyor, size biricik değil diyorum.
Ve büyük çocuğunuza bu tavrınız komple yanlış, sorumluluk sizde, onda değil.
Gerekirse gece 1 saat geç uyur yemeklerinizi yaparsınız diyor ve bitiriyorum.

Yok, alasını yaşadım ve yaşıyorum diyorum:)
Her çocuklu kadın da yaşıyor, size biricik değil diyorum.
Ve büyük çocuğunuza bu tavrınız komple yanlış, sorumluluk sizde, onda değil.
Gerekirse gece 1 saat geç uyur yemeklerinizi yaparsınız diyor ve bitiriyorum.
Cok gaddar kotu bi anneymisim gibi hissettirdiniz.

Cok gaddar kotu bi anneymisim gibi hissettirdiniz.
Yani kusura bakmayın ama çocuğunuza çocuğunuzu emanet edip, yapmayınca kızıyorsunuz.
Kardeşi olduğu için zor ve kıskançlık döneminden geçerken, onun için işleri ekstra zorlaştırıyorsunuz.
Bu dönemde izlenecek yok mümkün mertebe bebekle temel ihtiyaç kısmıyla ilgilenip, artan zamanda büyük çocuğunuzla olmanız.
Örneğin bebek uyuduğunda oğlunuzla beraber mutfakta yemek yapabilirsiniz sohbet ederek ya da işinizi geceden yapmış olursanız bebeğin uyuduğu süre oğlunuzla baş başa sohbet, oyun vs zamanı olur.

Yani kusura bakmayın ama çocuğunuza çocuğunuzu emanet edip, yapmayınca kızıyorsunuz.
Kardeşi olduğu için zor ve kıskançlık döneminden geçerken, onun için işleri ekstra zorlaştırıyorsunuz.
Bu dönemde izlenecek yok mümkün mertebe bebekle temel ihtiyaç kısmıyla ilgilenip, artan zamanda büyük çocuğunuzla olmanız.
Örneğin bebek uyuduğunda oğlunuzla beraber mutfakta yemek yapabilirsiniz sohbet ederek ya da işinizi geceden yapmış olursanız bebeğin uyuduğu süre oğlunuzla baş başa sohbet, oyun vs zamanı olur.
Tesekkür ederim tavsiyeleriniz icin...

Back