• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Kardes kavgası

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Tavuskelebegi

Guru
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2009
1.297
16
358
Diğer
Merhaba benım 34 aylık kızım 14 aylık oglum var kızım ogluma sureklı vuruyor ıtıklıyor canını yakıp aglatasıya kadar ugrasıyor sakın bır sekılde uyarıyırum anlatıyorum super dadı. Isımlı bır program var bılırsınız ondakı gıbı dusunme mınderı yaptım kardesıne vurunca orda oturtup ozur dıletıyorum bıdaha yapmıycam dıyor ama yıne yıne yapıyı napıcagımı sasırdım ıkısıde benım canım ıksıde uzulmesınler ıstorum nasıl vazgecırebılır. Kızımı bu huyundan fıkırlerınızı beklıyorum

küçüğü ne kadar korursanız büyüğü küçüğe o kadar düşman edersiniz ve sanki siz küçük olanı tercih ediyormuşsunuz gibi algılar. bence güvenliklerini çok tehdit edecek bir durum olmadıkça müdahale etmeyin. küçük kendini savunmayı öğrenir. büyükte sizin onu değil küçüğü tercih ettiğinizi düşünmezse zarar vermekten vazgeçer.

küçüğü ne kadar korursanız büyüğü küçüğe o kadar düşman edersiniz ve sanki siz küçük olanı tercih ediyormuşsunuz gibi algılar. bence güvenliklerini çok tehdit edecek bir durum olmadıkça müdahale etmeyin. küçük kendini savunmayı öğrenir. büyükte sizin onu değil küçüğü tercih ettiğinizi düşünmezse zarar vermekten vazgeçer.

Evet dogru soyluyorsunuz ama soyle bır durum varkı kucugu bır aglamaya baslayınca nefesı kesılene kadar aglıyo korkuyorum ona bırsey olcak dıye 7_8 aylıkkende boyleydı aglaması mecburen kucagıma alıyorum ve tessellı etmeye calısıyorum ılgısını dagıtmaya calısıyorum yoksa cok kotu oluyo tabı baktım tepkısız kaldı aglamadı almıyorum kucagulıma kızımada bır sey demıyorum

her zaman ters etki iyidir bence .
Oğlunuz minik zaten
Kızınızın yanında onu sevmiyormuş gibi hatta ondan nefret ediyormuş gibi yapın.
Kızınızada of ben bu çocuğu sevmiyorum vs gibi şeyler sööyleyin.
Kızınız kardeşini korumaya başlar bence.
Hatta daha çok koruyucu olur.

Evet dogru soyluyorsunuz ama soyle bır durum varkı kucugu bır aglamaya baslayınca nefesı kesılene kadar aglıyo korkuyorum ona bırsey olcak dıye 7_8 aylıkkende boyleydı aglaması mecburen kucagıma alıyorum ve tessellı etmeye calısıyorum ılgısını dagıtmaya calısıyorum yoksa cok kotu oluyo tabı baktım tepkısız kaldı aglamadı almıyorum kucagulıma kızımada bır sey demıyorum

çocuk ağlayınca anne yüreği dayanmıyor değil mi ama ufak bir sürede olsa deneyin derim. kardeş kıskançlığının izleri ileriki dönemlerede yansıyabiliyor. o yüzden kızınız açısından daha çok bakıyorum şuan olaya. birde başka bir önerim onların birlikte başbaşa paylaşımlar yapmasını güzel vakit geçireceği etkinlikler ayarlayın. kardeşlikten arkadaşlığa bir adım atmış olurlar. size başka bir önerimde oğlunuzu kızınıza emanet edin mesela siz iş yaparken filan, korumasını bakmasını isteyin. göz ucuylada takip edin bakın bakalım koruyacakmı yoksa yinemi zarar verecek..

Oğlunuz minik zaten

anne oğlunu seviyorken sevmiyormuş gibi davranırsa kızını kandırmış oluyor. bu çocuğa hem yalanı öğretir hem de onun kafasını karıştırır ve şüphe duymasına yol açar. bence böyle bir tutum yanlış olabilir. koruma duygusunu ön plana çıkarmak mantıklı ama bu şekilde olmamalı. onun yerine koruması direkt olarak istenirse daha dürüst bir yol olur

anne oğlunu seviyorken sevmiyormuş gibi davranırsa kızını kandırmış oluyor. bu çocuğa hem yalanı öğretir hem de onun kafasını karıştırır ve şüphe duymasına yol açar. bence böyle bir tutum yanlış olabilir. koruma duygusunu ön plana çıkarmak mantıklı ama bu şekilde olmamalı. onun yerine koruması direkt olarak istenirse daha dürüst bir yol olur

evet dediğiniz doğru fakat annelerin ufak tefek sırları olmalı bence.
Kızına benim onu sevmeme yardımcı ol tarzından yaklaşması kızına daha güzel şeyler öğretebilir bence.
Ufak bir sır bence bu :50:

çocuk ağlayınca anne yüreği dayanmıyor değil mi ama ufak bir sürede olsa deneyin derim. kardeş kıskançlığının izleri ileriki dönemlerede yansıyabiliyor. o yüzden kızınız açısından daha çok bakıyorum şuan olaya. birde başka bir önerim onların birlikte başbaşa paylaşımlar yapmasını güzel vakit geçireceği etkinlikler ayarlayın. kardeşlikten arkadaşlığa bir adım atmış olurlar. size başka bir önerimde oğlunuzu kızınıza emanet edin mesela siz iş yaparken filan, korumasını bakmasını isteyin. göz ucuylada takip edin bakın bakalım koruyacakmı yoksa yinemi zarar verecek..

Evet bende kızımın psıkolojısını dusunuyorum derın bır yara acmak ıstemıyorum bugun bırlıkte cok eglendıler kıtaplara baktılar odada gıtmedım yanlarına kapıları acıktı uzaktan seyrettım kızıma dıyorum kardesıne kıtaptakı seylerı ogret dıye onu oyala dıye ama o da kucuk tam anlamıyo ısıne gelmıyo bazen yapıyo aslında bır uzmana gıtmelıyım ama bulundugum yerde yok sanırım yarım hastaneyı arayıp soracagım ıns yarım bı emanet edeyım bakalım ne yapıyo kardesıne

Oğlunuz minik zaten

Bu oglumu dıslamaya sebeb olabılır kızım hıc ıstemeye bılır ben hep sızı cok sevıyorum dıyorum senı sevıyorum demıyoru onerın ıcın sagol yınede

sakın sakın çocuklardan birini sevmiyormuş gibi yapmayın.. oğlunuz kızınıza karşı "zaten annem seni sevmiyor" mantığında büyümesin, bu kardeşini korumasına değil "annem bile seni sevmiyor" diyerek daha da kinlenmesine yol açar.. ayrıca aile içinde, aile fertlerinin birbirlerine karşı sırları olmaz, olmamalı..

benim 2 oğlum var ve evde sürekli bir kavga ortamı hakim.. açıkçası iş şiddet boyutuna ulaşmadığı sürece müdahale etmiyorum ama ne zaman ki itişmeler başlıyor o zaman dikkat dağıtıyorum.. hadi bakalım sofra hazırlıyoruz, hadi şimdi evi toplayacağız diyerek iş bölümü yapıyorum, birbirlerine yardım etmelerini sağlıyorum zaten aradan 10 dakika geçmeden barışıyorlar :)
ben çalıştığım için çoğu zaman anneannemiz ve teyzemiz de bu yöntemle devam ediyor.. sık sık konuşup birbirlerine sahip oldukları için ne kadar şanslı olduklarını yer ettiriyorum akıllarında.. siz de büyük oğlunuzla konuşabilirsiniz sakin sakin, sanki hikaye anlatır gibi.. ama hemen kavganın ardına değil, daha sakin bir zamanda.. en iyi arkadaşının kardeşi olduğunu, büyüdüklerinde neler yapacaklarını anlatın çok işe yarıyor :34: ama ufak kavgalara da göz yumun, biz kaç yaşındayız hala yapıyoruz :27:

Son düzenleme:
benimde 2 tane oğlum var ..araları günü gününe 1,5 yaş. sizi anlıyorum ...bende mola listesi yaptım ve uymadığında odasına göderip alarmı kuruyorum..bazen okadar zorluyorlarki elimde olmadan bağırmaya başlıyorum. sonrada çok üzülüyorum ama insan bazen sabrına yenik düşüyor.

Benim 3 yasindaki kizim 8 yasindaki abisine karsi cok saldirgan..Allahim Allahim ne yapacagimi bilmiyorum.kizim abisini cok kiskaniyor.kiskanmasi icin hicbir sebebte yok.abisine kendinden daha cok ilgi göstermiyorum,esit tuttugum halde kizim tatmin olmuyor.evde sürekli ikisinin bagirtisi cagirtisi...:43::37:

Back