Kardeş geliyor :) yeni abi adayına nasıl davranmalı.

ben de aynen böyle düşünüyordum. sonra haber olmuştu şu olay. çocuk kardeşine gidip bana şunu al diyor. bebek tabi anlamıyor. diğeri de sinirlenip kardeşini bıçaklıyor. şok olmuştum ben. çocukların beyni bizden farklı çalışıyor. bu iyi bir çözüm olmayabilir.
Dogru degil demi bu saka yapiyorsun.bebege ne oldu peki

Oğlum kardeşi olduğunda 3 yaşındaydı doğumuna yakın zamanda çocukta iştah kalmadı cook zayıfladı tırnak yemeye başladı çok dikkat etmeme rağmen ne yaparsanız yapın kıskanır normal kıskanması ama dogumunuzda oglunuzun sevdiği oyuncak alıp kardeşin sana hediye getirmiş diyebilirsiniz kardeşi dogunca uyuduğu ve durduğu zamanlarda hep abisiyle vakit geçirin küçüğü baba yarım saat oyalarken anne oğul vakti diyip oglunuzla güzel etkinlikler yapabilirsiniz kardeşinin bezini getirmesini banyo yaptırırken küçüğe suyu abisinin dokmesini isteyebilirsiniz ona yardım ettikçe benimsemeyede başlar benimkiler küçük 2 yaşına girdi büyük 5 bizden çok kolluyor savunuyor kardeşini çok seviyor şimdi:) allah yavrulariniza güzel ömür versin

hanımlar merhaba öncelikle bu bir dert değil :) ben şuan yaklasık 7 aylık hamıleyım ve 3,5 yasında bır oğlum var. Onu cok sevıyorum ben suan calıstığım için krese gidiyor evde olduğum tüm zamanları beraber geçiriyoruz. kendisi de bıraz yaramaz ama cok akıllı kötü davranışları yoktur vurmak ısırmak vb şeyler.geçimli de bir çocuk.kreştede evdede bir problem hayatımızda yok cok şukur.Gelgelim benım konuma bız yakında doğum olacağı için yavastan kardes geleceğini abi olacağını söyledik .abı oldum dıye baya bı sevındı hatta herkese dillendirdi.bu aralar ise söyleyin kardeşime gelmesin istemiyorum diyor.halbuki kardeşi ile ilgili gündeme gelecek hiç bişey demiyoruz gün içinde .ama benım karnım buyudukçe sanki panikliyor :) gecen de küçülen kıyafetlerını sana yenısını alalım bunu da kardesıne verırız o gıyer dedım.hayır çöpe atalım o gıymesın dedı :) yanı ufaktan kıskanclıklar gelıyor sinyalleri aldım ama bunu nasıl asıcaz pek fikrim yok,kardes gelince o kırılacak üzülecek diye içim içimi yiyor , psikolojisi bozulur diye de korkuyorum ,ne yapıcam şimdi hanımlar nasıl davranmam lazım ; özellikle tecrübeli annelerin yorumlarına cok ıhtıyacım var yardımcı olursanız sevınırım.şimdiden teşekkürler.
benimde oğlum 3,5 yaşında abi olmuştu ...doğumdan kısa bir süre önce ona güzel büyük bir oyuncak alıp hediye paketi yaptırdık ..doğum olduğu gün de bak bunu sana kardeşin getirdi abilik hediyesi olarak gibi bir şey söylemiştik..

hanımlar merhaba öncelikle bu bir dert değil :) ben şuan yaklasık 7 aylık hamıleyım ve 3,5 yasında bır oğlum var. Onu cok sevıyorum ben suan calıstığım için krese gidiyor evde olduğum tüm zamanları beraber geçiriyoruz. kendisi de bıraz yaramaz ama cok akıllı kötü davranışları yoktur vurmak ısırmak vb şeyler.geçimli de bir çocuk.kreştede evdede bir problem hayatımızda yok cok şukur.Gelgelim benım konuma bız yakında doğum olacağı için yavastan kardes geleceğini abi olacağını söyledik .abı oldum dıye baya bı sevındı hatta herkese dillendirdi.bu aralar ise söyleyin kardeşime gelmesin istemiyorum diyor.halbuki kardeşi ile ilgili gündeme gelecek hiç bişey demiyoruz gün içinde .ama benım karnım buyudukçe sanki panikliyor :) gecen de küçülen kıyafetlerını sana yenısını alalım bunu da kardesıne verırız o gıyer dedım.hayır çöpe atalım o gıymesın dedı :) yanı ufaktan kıskanclıklar gelıyor sinyalleri aldım ama bunu nasıl asıcaz pek fikrim yok,kardes gelince o kırılacak üzülecek diye içim içimi yiyor , psikolojisi bozulur diye de korkuyorum ,ne yapıcam şimdi hanımlar nasıl davranmam lazım ; özellikle tecrübeli annelerin yorumlarına cok ıhtıyacım var yardımcı olursanız sevınırım.şimdiden teşekkürler.

komşumuzun torunuda öyleydi kardeşi doğduktan sonra kimsseye sevdirtmedi korumaya aldı kardeşini

ama kıskançlık muhakkak oluyor ne kadar telkinlerle abiliğe hazırladığınızı düşünsenizde öyle olmuyor..ben kızım birkaç haftalıktı oğlumu yüzüne yastık koyarken yakalamıştım:KK57: ki çok dikkatli hareket ediyorduk kıskançlık damarını kabartmamaya çalışıyorduk ..ama demekki yeterli doğru davranamamışız..şimdi oğlum 8,5 yaşında kızımda 5 ..kardeşler arası kıskançlık muhakkak oluyor ..şimdi bir hafta sonra kızımın doğum günü var kızıma hediye alırken oğlumada aldım çünkü herşeyin hesabını yapıyor mesela ona şu kadar şey aldın bana bu kadar vs..adalet duygusu çok gelişmiş

ben de aynen böyle düşünüyordum. sonra haber olmuştu şu olay. çocuk kardeşine gidip bana şunu al diyor. bebek tabi anlamıyor. diğeri de sinirlenip kardeşini bıçaklıyor. şok olmuştum ben. çocukların beyni bizden farklı çalışıyor. bu iyi bir çözüm olmayabilir.
çocuk psikolojisini anlamak cok zor :/ allah cümlemizin evladını korusun

ama kıskançlık muhakkak oluyor ne kadar telkinlerle abiliğe hazırladığınızı düşünsenizde öyle olmuyor..ben kızım birkaç haftalıktı oğlumu yüzüne yastık koyarken yakalamıştım:KK57: ki çok dikkatli hareket ediyorduk kıskançlık damarını kabartmamaya çalışıyorduk ..ama demekki yeterli doğru davranamamışız..şimdi oğlum 8,5 yaşında kızımda 5 ..kardeşler arası kıskançlık muhakkak oluyor ..şimdi bir hafta sonra kızımın doğum günü var kızıma hediye alırken oğlumada aldım çünkü herşeyin hesabını yapıyor mesela ona şu kadar şey aldın bana bu kadar vs..adalet duygusu çok gelişmiş[/QUO cok şaşırdım canım ya. muhakkak yalnız bırakmamak lazım haklısın aradaki bağı dengeli bir şekilde kurmak gerekiyor . allah yardımcımız olsun .

ama kıskançlık muhakkak oluyor ne kadar telkinlerle abiliğe hazırladığınızı düşünsenizde öyle olmuyor..ben kızım birkaç haftalıktı oğlumu yüzüne yastık koyarken yakalamıştım:KK57: ki çok dikkatli hareket ediyorduk kıskançlık damarını kabartmamaya çalışıyorduk ..ama demekki yeterli doğru davranamamışız..şimdi oğlum 8,5 yaşında kızımda 5 ..kardeşler arası kıskançlık muhakkak oluyor ..şimdi bir hafta sonra kızımın doğum günü var kızıma hediye alırken oğlumada aldım çünkü herşeyin hesabını yapıyor mesela ona şu kadar şey aldın bana bu kadar vs..adalet duygusu çok gelişmiş
Benimde oğullarımın arasında 5 yaş. Küçük yeni yüz üstü dönmeye başlamıştı poposu morarıyordu eşim düşürdünmü falan diyordu bende düşünüyordum niye oluyor diye bir odaya bi girdim küçük yüz üstü abiside poposunu ısırıyor :KK57::KK57: ben şok oldum. Oysa kıskandığını hiç belli etmiyordu. Yakalanınca bi daha yapmadı :KK48:

Benimde oğullarımın arasında 5 yaş. Küçük yeni yüz üstü dönmeye başlamıştı poposu morarıyordu eşim düşürdünmü falan diyordu bende düşünüyordum niye oluyor diye bir odaya bi girdim küçük yüz üstü abiside poposunu ısırıyor :KK57::KK57: ben şok oldum. Oysa kıskandığını hiç belli etmiyordu. Yakalanınca bi daha yapmadı :KK48:
aman yarabbi bende neler duydum neler ,allah yardımcımız olsun.rabbım daha beterınden saklasın .

Arkadaşlar beni düşündüren konu ise bez mevzuu
Şimdi şöyle anlatayım kızım var 2.5 yaşında bebegimizi de 2 ay sonra kucagımıza alacagız inş.
Bebegi bezlediğimi gördüğü zmn beni de bezle derse... Kızım 6-8aydır çişini çok güzel söylüyor arada bı kaçırdığı oluyor bir iki damla ama normaldir diye düşünüyorum
geceye de 3-4aydır alıştı
Geçen bebek bezi gördü hemen takmak istedi. Dedim bu bebekler için sen büyüdün artık. Ama oyun gibi oynadı onunla kilodunun içine yarım yamalak koydu seslenmedim biraz gezdirdi sonra bıraktı işte kafam karışık tecrübeli anneler yatdım lütfen

Back
X