- 12 Temmuz 2012
- 3.387
- 1.815
- 398
Merhaba beyazgul56,kızlar ben ıkı gün denedim ama devamlı bende bi mide şişmesi oldu daha fazla içemedim
bende kronik gastrit var etkisi olmuş olabilir mi bilmiyorum.. dikkatli kullnmakta fayda var
her yemekte 1 sürahi su tüketiyoruz eşimle ikimiz:)
Selam karışmak gibi olmasın ama yemekle beraber su içme işini tekrar düşünün bence. formlarda yemekle beraber suyu tavsiye etmiyorlar. Biz de evde eskiden öyle yapardık son 3 aydır sofraya bardak koymuyorum ya da yemekle beraber en fazla yarım bardak su içiyoruz. bunu dışında ki zamanlarda 2 litre dolu dolu içiyoruz. :)
Merhaba, Alkali diyet kitabının yazarı Dr. Ayşegül hanım, yemeklerden 20-30 dk önce ve yemeklerden 2 saat sonra su içilmesini öneriyor. Yemekle birlikte sıvı alınmamalıymış.
Alıntıdır;
DrAysegul Coruhlu; abartarak cok fazla koyuyor insanlar. zannediyorlar karbonat zayiflatir.
Alıntıdır;
Karbonatli suyun faydalari:
Asitlerin oluştuktan hemen sonra nötralize edilmesi, kandaki asit dengeleyici bikarbonatların yüksek tutulması ile mümkün olur. Bunun en temiz ve en etkili yolu ise alkali su tüketmektir.
Alkalilik, yağ asitlerini yakmaz onları çözer, nötralize eder ve sıvılaştırarak böbreklerden güvenli şekilde atılmasını sağlar.
Çiğ et veya tavuğa dokunduğumuzda ellerimiz yağdan kaygan ve yapışkan olur. Ellerimizi sadece su ile yıkamak sorunu çözmez, ancak sabunla yıkandığı zaman ellerimiz normal duruma döner. Bunun en basit açıklaması; yağın asit, sabunun ise alkali olmasıdır.
***Alkali suyun herhangi bir besin değeri veya tıbbi değeri yoktur. Sadece vücuttaki fazla asitleri nötralize ederek etkisiz hale getirir, kanın kıvamını inceltir, kan akışını kolaylaştırarak birçok hastalığın önüne geçilmesine ve kendimizi daha iyi hissetmemize katkı sağlar.
bende başlamaya karar verdim şu an itibari ile:)))
başlığı okurken son sayfada senin yazını gördüm uzeysecimbaşla tavsiye ederim ben ameliyat sonrası başladım çok faydasını gördüm sevgiler
jelesec bu bildiğimiz karbonat mı? bi arkadaş eczaneden alınan karbonattan bahsetmiş de...
jelesec bu bildiğimiz karbonat mı? bi arkadaş eczaneden alınan karbonattan bahsetmiş de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?