Kararsızlık:(((

Tbty1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2015
100
26
18
Sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz kaynanamla oturcam bir süre ve sevgilimin askerligi var daha evliyken gitmeyi dusunuyo eltimle ayni yapabilirmiyim biraz aklim karisik ve cok kararsizim niye bu kadar acele ediyoruz bilmiyorum ama evlenmeyi istiyorum.s sizin fikirleriniz ne acabaa .s

Öncelikle yaşınız kaç acaba?
Herkesin kendi fikri kendi kararı ama hem sevgilin askere gitmeden evlenmen yanlış bence. Hemde emin misin kaynananla birlikte oturabileceğine?
Ben yapma biraz daha düşün derim.. Yaparım diyip giden ve dayanamayıp boşanan çok insan gördüm duydum.
Bir derdim var başlığı bu konularla dolu, insanlar üstüne basa basa yapmayın etmeyin diyolar.
Karar sana kalmış ama biraz düşün ve mantıklı karar ver derim.
Hakkında hayırlısı olsun

Eşin askere gidicek, sense kendi annenin yanı dururken kayınvalidenin yanında duracaksın öylemi ?
ne gerek var Allah aşkına ya.. hadi evlendin eşin hep dibinde olsun istiyorsun ondan acele ediyorsun desem oda değil..

Sonra çok üzülürsün..nişanlın gitsin askerliğini yapsın sonra evlenirsiniz derim ben ama yinede sen bilirsin.

Ama bide söyle bi durum var akrabayız biz cok yakın olmasada akrabalık baglarimiz var aramizda o yüzden pek yabancilik cekmem diyorum kendi kendime ama yinede acaba erken mi daha deyip kendi kendime konusmuslugumda cok.s

Tam eşine alışmış olucaksın sonra haydi sen askere git ben hem senin özlemini çekerim hemde kayın validemin dizlerinin dibinde otururum diyorsun. Kendi annenin yanında olursan hiç yoksa onun yokluğunu fazla hissetmezsin. Eşin varken bile her nekadar akraba da olsam kayınların evinde kalmak zor eşin olmasa kat kat zor aklı selim olan yapmaz :))

Akraba evliligimi yapicaksiniz?

Bence evlenin, liseliymişiniz, kariyerinize katkıda bulunur, 22 yaşında hayat üniversitesi masteri yapmış olursunuz. Ayrıca akrabanın baldan tatlı olduğunu farkederek , baldan bile uzak durursunuz. Sonra sizinle içli dışlı oluruz, hergün değilse bile ; ayda 3 kez konu açarsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun. Çünkü sizin çevrenizi tanımıyorum, belki yanılıyorumdur. Şahsen ben yazdığım gibi olurdum.

Bi sen ciktin evlen diyenn☺☺☺☺

daha adam askere gitmeden gidip kaynananın çayını pişirmeye, evini süpürmeye bu kadar meraklıysan evlen tabi...
o değil de çalışıyor musun? kayınbaban hem askerdeki oğlana hem evdeki geline mi bakacak? canına okurlar bu durumda.
sevgilinin daha askere gitmeden doğru düzgün bir işi var mı birikimi var mı? düğünü yapacak güçte mi? sana bakacak mı?
muhtemelen bunlar da yok olsa zaten ayrı ev açar herhalde. bi de ne mezunu lise deme düşer bayılırım 15 ay asker mi bekleyeceksin kaynananın evinde, deli misin? otur babanın evinde bekle, sonra evlenirsiniz.

ama akraba evliligi
Akraba evliliği olması o kadının sizin kayınvalideniz olacağı ve eşiniz askerdeyken onlarla bir yaşayacağınız gerçeğini değiştirmiyor.
Her iki taraf mühtiş iyi insanlar olsa dahi, ne gerek var böyle bir şeye?
Ayda 2-3 kere yemeğe kayınvalidemlere yemeğe gidiyoruz.
Dimdik oturmaktan, yayılamamaktan belim ağrıyor.
Onların öyle bir beklentesi olmasa bile, bu durum değişmiyor.
Her ne kadar geç yat kızım dinlen yorgunsun gibi sözcükler de duysam, ayıp yani çünkü onlar büyük ve eşinizin ailesi.
Hele de aynı evde yaşarken nasıl bir insan rahat edebilir?
Yeni evli olacağınızdan, eşinizin yanınızda bile olmayacağından bahsetmiyorum bile.
Tuvalete giderken haber vermek hatta neredeyse izin istemek durumunu yaşamak mı lazım illa ki bu işlere kalkmamak için?

Ayri ev acsa bile o askerdeyken tek basima evde oturmam mantıksız. Korkarim.
Bunlarin bende farkindayim üstüme bu kadar gelmenize gerek yok ben diyorum ki kararsizim bunlari emin ol cok iyi biliyorum ve cok cokta hevesli sayilmam bunlari bile bile. Askerligi olmasa neyse trafik kazasi gecirdigi icin askerligini yapamadi önümüzdeki sene gidicek insallah. 20 yasindayiz. Akraba olsak bile rahat olmucami bende biliyorum bi yerde saygi söz konusu. Ama ben bunu karsi tarafa anlatamiyoruum benim en büyük derdim bu üstüme azarlayarak geleceginizi bilseydim buraya yazmazdim zaten. Ben bunu söylesem sevgilime beni yarı yolda birakcagini biliyodum diyicek eminim bundan.

Ama bide söyle bi durum var akrabayız biz cok yakın olmasada akrabalık baglarimiz var aramizda o yüzden pek yabancilik cekmem diyorum kendi kendime ama yinede acaba erken mi daha deyip kendi kendime konusmuslugumda cok.s
Sana şöyle söylim
Tamamen kendi fikrim..
Hani akrabayız diyorsun ya, emin ol onların söyleyeceği en ufak bir söz yabancının sözünden daha ağır gelecektir.
Yaşın geçmiş değil sonuçta ben olsam sevgilimin askerden gelmesini beklerdim.
Çünkü en güzel günlerinizi yaşamanız gerekirken sen hasretlik çekeceksin hemde evliyken!
Zaten o yokken ailesiyle yaşamak (akraba bile olsa) normalden daha zor gelecektir.
Niye askere gitmeden evlenmek istediğinizi de anlamadım gerçi. Beklemeyeceğinden falan mı korkuyor?
Bu arada burda kimsenin amacı üstüne gelmek değil. Neler okuyoruz biz burda? İnsanlar neler çekiyor ders olsun diye bizimle paylaşıyorlar. Sana da bu vereceğin kararın yanlış olduğunu söylüyoruz.
Daha yaşın çok küçük bende sevgilimi 7 yıldır bekliyorum ve biz seneye evlenicez yani ben 1 yıl daha bekleyeceğim çünkü beklememiz gerekiyor bunun bilincindeyim.
Senden yalnızca 3 yaş büyüğüm, akıl vermek haddime değil ama bence tatlı bir dille sevgilinle konuşup bu kararın yanlış olacağını ve çıkacak sorunları onunla paylaşmanı tavsiye ederim sana.
Hakkında herşeyin hayırlısı olsun, pişman olacağın kararlar vermemeni dilerim.
Kararın ne olursa olsun umarım mutlu olursun..

Aynen beklemeyecegimden korkuyor..
Teşekkür ederim, hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallah..
Sanada şimdiden mutluluklarr

üstüne gelmiyoruz, olacağını öngürdüğümüz şeyleri söylüyoruz.

ayrı ev açsa düğün yapıp, ev eşyası alıp üstüne askerdeyken 15 ay ev kirası ödeyip o evin faturalarını ödemek...20 yaşında bir adam bunların hepsini nasıl yapacak acaba ? ben çok merak ediyorum...sevgilin milyoner filan mı? değilse kayınbaban yapacaksa kusura bakma da her masrafı çeken kayınbaba seni de her türlü hizmetçi gibi görür. görse hakkı yani.

o iş olmaz sen kaynananla kalırsın, 20 yaşında yaşıtların daha üniversite sıralarında lay lay lay gezerken sen kaynananın camını silip perdesini yıkayacaksın, misafirini ağırlayacak, kendi annenin evine izin alıp gideceksin, bir de hamile kalırsan babası askerde çocuk doğuracaksın, tek başına, niye ki? daha çoook gençsin tüm bunlara ne gerek var?
yok nişanlısı beklemezsin diye korkuyormuş da yok yarı yolda bırakıyorsun diyormuş da..hiç kusura bakmayacak o beyefendi şu devirde askere gitmemiş adamla kim evleniyormuş? 20 yaşındasınız arkanızdan atlı mı kovalıyor? beklemeyecek olan kaynanasının evinde de beklemez. ayrıca ayrı ev açıp geçindiremeyecek adam evlenmesin sonra bi sürü sıkıntı çıkıyor, aç bi buradaki konuları oku istersen.

Cevaplarınızdan anladığım kadarıyla.. gönlünüz evlenmekten yana.. Ama bazen gönül sesi insanı üzer.. Sabredebilirseniz daha güzel sonuçlar karşınıza çıkacaktır bence.. Hakkınızda hayırlısı olması dileğiyle..

Merhabalar. Benim tavsiyem biraz daha beklemeniz. Ama tek sebebi eşinizle yeni evliyken ona özlem duyacak olmanız. Benim gözümde eş annesi diğer kızlarda olduğu gibi bir kabus değil. Belki de bu düşüncem benim, erkek arkadaşımın ailesiyle çok iyi anlaşmamdan kaynaklanıyor. Ben sizin yerinizde olsam tek problemim eşime duyacağım özlem olurdu sanırım. Yine de karar size kalmış. Okumayı düşünüyorsanız evlenmeden önce okuyun bence sonradan okumadığınız için pişmanlık duyabilirsiniz...

RABBİM hakkınızda hayırlısını nasip etsin

Bi sen ciktin evlen diyenn☺☺☺☺
Evlen demiyor ki tariz yapmış. Buradaki kimse üstünüze gelmek için birşey söylemiyor ama evlen diye kimse demiyor. Akraba olduğu için daha kolay gelir demişsiniz alakası yok. Akraba olmanız daha kötü. Siz onların onlar sizin türlü türlü huylarınızı öğreneceksiniz. En ufak hareketleriniz batmaya başlıcak. Bence ASLA ASLA ASLA yapmayın. Hevesinizi anlıyorum ama sabredin. Çok gereksiz şuan evlilik. Hem askerden dönünce işi hazır mı bu adamın? Sizin yaşınızda insanlar okuyor geziyor. Sakın yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…