Kararsızlık

Hayat ne garip

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
5.761
4.814
Slm bayanlar
bu platformda çok başarılı kariyerli eğitimli bayanlar var.sizlerden öneri bekliyorum fikirlerinizi önemsiyorum.
Size sormak istediğim şey şu.
Kızım 9. Sınıf öğrencisi zaman su gibi geçiyor.universite için hangi bölümü seçmeli bir türlü karar veremiyor kizim .kızım sayisalci fen lisesi öğrencisi
Hangi bölümü secse gelecek için iyi bir seçim olur geleceği açık olur.
Herkes her bölüme küp buluyor etraftan duydugunuz gorsugumuz bu çocuklar ne okuyacak ilerde peki

Slm bayanlar
bu platformda çok başarılı kariyerli eğitimli bayanlar var.sizlerden öneri bekliyorum fikirlerinizi önemsiyorum.
Kızım 9. Sınıf öğrencisi zaman su gibi geçiyor.universite için hangi bölümü seçmeli bir türlü karar veremiyor kizim .kızım sayisalci fen lisesi öğrencisi
Herkes her bölüme küp buluyor etraftan duydugunuz gorsugumuz bu çocuklar ne okuyacak ilerde peki
Çocuğunuz ne istiyor? En önemli soru bu.

Slm bayanlar
Üniversiteyi siz değil çocuğunuz okuyacak kendisi seçip istemeli ilgi ve yeteneklerine göre en önemlisi mutlu olduğu bir işi olmalı veliler sanki kendisi okuyacakmis gibi davranıyor çocuklara baskı kuruluyor bir anne olarak isteğiniz şeyi okuyup rahat iş bulması sizi anlıyorum ama günümüzde zaten diplomanın iş garantisi yok. Yeteneği varsa yazılım düşünebilir hemen atansın diyorsanız ebelik hemşirelik olabilir ama dediğim gibi çocuk istemezse olmaz

9 bence daha erken fen liseliyse zaten seçenek pek yok tıp veya muhendislik var😊 bence lisede sınava yoğunlassın alabileceği en yuksek puanı almaya odaklansın. Sonrasında oturur düşünür tıp mı mühendislik mi diye.

Ben derece yaptım, derece yapan bolca fen liseli tanıyorum hepsi de gayet memnun hayatlarından. Fen liseli çocuk basarılı çocuktur, o çocugun hayatini ortalama insanların laflarıyla hazırlayamazsınız. O yüzden başarılı insanlara danışın. Ben tıp, elektronik müh, bilgisayar müh 3lüsünden birini tavsiye ederim. Türkiyede yasamak istiyorsa elektronik, yurtışı istiyorsa bilgisayar, ilgisi varsa tıp. Sınav işleri bitince dilerseniz tekrar konuşuruz

Üniversiteyi siz değil çocuğunuz okuyacak kendisi seçip istemeli ilgi ve yeteneklerine göre en önemlisi mutlu olduğu bir işi olmalı veliler sanki kendisi okuyacakmis gibi davranıyor çocuklara baskı kuruluyor bir anne olarak isteğiniz şeyi okuyup rahat iş bulması sizi anlıyorum ama günümüzde zaten diplomanın iş garantisi yok. Yeteneği varsa yazılım düşünebilir hemen atansın diyorsanız ebelik hemşirelik olabilir ama dediğim gibi çocuk istemezse olmaz

Gelişigüzel ve duruma hic uymayan tavsiye demiştim bu bir ornek mesela, matilda Allah akil fikir versin fen liseli ebe mi olur??? Ebelik hemşirelik gelirim olsun, atanayım diye yazılan bölümler fen liseli birine uygun mu yafffff

Son düzenleme:
Biz kızımla konuştuk seçenekleri değerlendirdik. Önce ne istediğini sordum, tıp ama doktor olmak istemiyorum dedi. Laboratuvar ortamı, genetik, mikrobiyoloji dedikten sonra ilaç geliştirme yani farmakolojide karar kıldı. Pek sosyal değildir, fazla teması sevmez. Arkadaşları var ama mıç mıç olmaz, kendi kişisel alanında takılır. Ezcacı değil de ilaç aşı araştırma geliştirmede çalışacak. Hiç ben şunu bunu isterim demedim, sadece sorularına cevap verdim. Sen ne istersen o mesleği yap demek biraz yetersiz kalıyor. Eksileri artıları göstermek gerek. Şunu seçersen bu var, bunu seçersen şu var deyip kararı yine onlara bırakmak lazım.

Gelişigüzel ve duruma hic uymayan tavsiye demiştim bu bir ornek mesela, matilda Allah akil fikir versin fen liseli ebe mi olur??? Ebelik hemşirelik gelirim olsun, atanayım diye yazılan bölümler fen liseli birine uygun mu yafffff
Ebeyim ve fen lisesi mezunu meslektaşlarım var. Ki şu anda da fen lisesini bitirip hemşirelik ebelik yazanlar var.

Slm bayanlar
Lise 2-3 de kendisi karar versin siz karışmayın derim. Kendisi de okuyorsa bu platformu onun yerinde olsam yazılım üzerine giderdim(bir de muhakkak dil öğrensin.) devir teknoloji devri.

Fen liseli çocuk basarılı çocuktur, o çocugun hayatini ortalama insanların laflarıyla hazırlayamazsınız. O yüzden başarılı insanlara danışın.
Katılıyorum Cherry. Sen ne istiyorsan o demek yetersiz oluyor çünkü çocuk bütün seçenekleri bilmek istiyor. Bu şu demek değil, mesleğini sen bulamıyorsan ben seçerim. Biraz yola ışık tutmak lazım ki çocuk hangi yolda yürüyeceğini bulsun.

Slm bayanlar
Ben doktoralı bir mühendis olarak hemen yorum yapayım, en iyi meslekler şu anda ve gelecekte kesinlikle yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği veri bilimi, veri madenciliği vs gibi alanlarda uzmanlaşabilir kolayca iş bulabilir her yerden çalışabilir ikinci seçenek elektrik elektronik mühendisliği ya da elektronik ve haberleşme mühendisliği daha garanti bir meslek istiyorsanız tıp okuyabilir ilgisi varsa ve zorlanmayacaksa, ben müh okuduğuma hiç pişman değilim yine olsa yine 40 kere okurdum

Katılıyorum Cherry. Sen ne istiyorsan o demek yetersiz oluyor çünkü çocuk bütün seçenekleri bilmek istiyor. Bu şu demek değil, mesleğini sen bulamıyorsan ben seçerim. Biraz yola ışık tutmak lazım ki çocuk hangi yolda yürüyeceğini bulsun.

Konu sahibesi tabi ki araştırmalı, çabası takdire şayan💝annem babam sağlıkçı, lisedeyken annem babam doktor olmamı istedi çünkü bildikleri güvenli alan oydu. Şimdi internet var, bu platform var, bazen Linkedinden yazıp konuşmak isteyenler oluyor...artık bilgiye ulaşmak çok kolay, ben çok bilmeden tanımadan girdim mühendisliğe ama şimdiki velilerin de çocukların da rehberlige ulaşması daha kolay😊😊

Fen liseli öğrencilere ebelik yazmak yasak da biz mi bilmiyoruz? Karşında ortalık cahili yok aşkım ogretmen var hem de lise öğretmeni:) bu benim yorumum sen kendininkiyle ilgilen

Fen lisesi olduğu için bölümü sayısal alanlardan olması gerek. İlgisi yönelimi neyeyse onu olsun.ebeyim aile hep sağlıkçı doktorundan fizyoterapistine kadar. Sağlık camiası bitik. Çocuklarımın kesinlikle olmasını istemem onları teşvik etmem ama olacam diyorlarsa da önünde engel olamam. İyi bir universitenin mühendislik bölümü yada pilotluk okusun isterdim kendi gönlümden aynı pozisyonda çocuğum olsa .

Ebeyim ve fen lisesi mezunu meslektaşlarım var. Ki şu anda da fen lisesini bitirip hemşirelik ebelik yazanlar var.

Konuyu uzatmak istemiyorum, tüm saglıkçılara da saygım var annem de hemşire ama hemşirelik fen lisesinin ederi degil. Hemşire olmak isteyen çocuk neden fen lisesine gitsin, neden fazla fazla ders yüküyle uğraşsın?? Söylemek istediğim buydu.

Tenezzül edip şaaak diye kapak yaptığınız için teşekkür ederim.

Gerçekten öğretmen misiniz dostum, bu kadar amiyane şekilde, aptalca ve boş yorum yapan biri çocuk okutuyor, üstelik çocuklara kariyer tavsiyesi mi veriyor😑😑😑 egitim sistemi acınacak halde

9 bence daha erken fen liseliyse zaten seçenek pek yok tıp veya muhendislik var😊 bence lisede sınava yoğunlassın alabileceği en yuksek puanı almaya odaklansın. Sonrasında oturur düşünür tıp mı mühendislik mi diye.

Ben derece yaptım, derece yapan bolca fen liseli tanıyorum hepsi de gayet memnun hayatlarından. Fen liseli çocuk basarılı çocuktur, o çocugun hayatini ortalama insanların laflarıyla hazırlayamazsınız. O yüzden başarılı insanlara danışın. Ben tıp, elektronik müh, bilgisayar müh 3lüsünden birini tavsiye ederim. Türkiyede yasamak istiyorsa elektronik, yurtışı istiyorsa bilgisayar, ilgisi varsa tıp. Sınav işleri bitince dilerseniz tekrar konuşuruz
Su tek tip cümleleri sanırım sen de lisede ezberledin. Once sınava çalışsın sonra otursun düşünsün gibi bir saçmalıkla hayatı kayan bir sürü kişi var klasiktir bu cümle önce puana bak puana göre meslek seç . Başarılı çocuk diye bir tanım yok ama olsaydı da fen liseli olması gerekir diye bir ibare yazmazdı çünkü başarılı olmanın sayısalcı olmakla alakası yok .

Gerçekten öğretmen misiniz dostum, bu kadar amiyane şekilde, aptalca ve boş yorum yapan biri çocuk okutuyor, üstelik çocuklara kariyer tavsiyesi mi veriyor😑😑😑 egitim sistemi acınacak halde
Sana uymayan herkes aptal ve boş konuşuyor öyle mi ? H ahahaha senin ebe ve hemşirelere ne gibi bir kinin var acaba da bu kadar yırtındın orda seni gidi başarılı kız seni saygısız insan olma böyle senin gibi kızlara yakışmaz

X