Kararsızlık ve kafa karışıklığı

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.268
2.190
133
Merhaba arkadaşlar. Kararsız olduğum konu ikinci üniversite okumakla ilgili.23 yaşındayım. Şu an diyetisyenim.Online şekilde çalışıyorum.KPSS'den iyi bir puan bekliyorum ama bizde atama durumları değişebiliyor malesef. Kararsızlık yaşamamın sebebi biraz da bu aslında.Belki bu yılki puanımla atansam bu kararsızlık bitebilir. Diyetisyenliği seviyorum ama en başından beri diyetisyenlik ve öğretmenlik arasında kararsızdım. Mesela öğretmenlik okusaydım bu sefer de aklımda diyetisyenlik kalacaktı. Şu an öğretmenlik okumak için kayıt yapabileceğim üniversiteler var ama gerçekten isteyip istemediğimi de bilmiyorum.çünkü 4 yıllık yeni bir emek sonrasında formasyon, yeniden KPSS derken süreç uzun olacak gibi duruyor.Ama yine de tekrar üniversite okumak gibi düşüncelerin aklıma gelmesi de beni kararsızlığa sürüklüyor. Bu kararsızlığı çözebilmek için ne tavsiye edersiniz ? Daha önce hiç böyle bir kararsızlık yaşamamıştım.Ileride ikinci üniversite okumadığım için pişman olur muyum diye düsünüyorum biraz.

Yaşın çok genç daha. Bence okuyabilirsin. Ama tavsiyem fen edebiyat değil de eğitim okuman. Böylece süreci kısaltmış olursun.

Eğitim fakültesinde ben çok şey öğrendim şahsen. Yaşım seninki gibi olsa okurdum.

Olmazsa şey de yapabilirsin. Devam zorunluluğu olmayan üniversiteler var. Onlara kayıt yaptırırsın. Gidebildigin derslere gidersin, gidemediklerin başını ağrıtmaz .

Üstten ders alabilirsin mesela bazi üniversitelerde bu imkan var. O şekilde de 4 seneyi olabildiğince kısaltırsin.

Okumamak pismanliktir net. .

Bana darağacında son sözümü sorsalar "oku" derim.

Yolun açık olsun

Akademisyenlik yolunda ilerleseniz, öğretmenlik şevkinize uygun olur mu?
Ben daha çok toplumla iç içe olup insanlarla iletişim kurarak yarar sağlayacağım bir alanda olmak istiyorum.Akademisyenler de topluma yarar sağlıyorlar tabiki ama akademisyenlik biraz daha bilimsel bir yön benim için

Ben daha çok toplumla iç içe olup insanlarla iletişim kurarak yarar sağlayacağım bir alanda olmak istiyorum.Akademisyenler de topluma yarar sağlıyorlar tabiki ama akademisyenlik biraz daha bilimsel bir yön benim için
Bu söyleminizi şuanki mesleğiniz sağlıyor zaten.
Özellikle günümüzde sosyal mecralardan çok büyük kitlelere hitap edip, adeta hayat değiştiriyorlar.
Amma velakin siz çocuk yetiştirmek istiyorsanız, o başka.
Ben nacizane tavsiye etmem, öğretmenlerin halini görüyorum.
Bunca idealist öğretmenin tırnağının hakkını alamadığı bir ülkede, o dipsiz kuyu içine girmek istemem.

Evet o şekilde 4 yıldan kısa sürede de bitebiliyormuş

Bir süre ücretli öğretmenlik yapın. Denemiş olursunuz.

Evet benim okurken çok idealist olan öğretmen arkadaşlarım bile atanınca hayal kırıklığına uğradıklarını anlatıyorlar bana. Dediğiniz gibi aslında mesleğim bana göre en uygun olanı. Öğretmenlik konusu da diyetisyenlikte atanma sürecimden dolayı aklımı kurcalıyor galiba. Atansam büyük ihtimalle kendi mesleğimde ilerlemeyi seçerim

İnternetten baktığım kadarıyla diyetisyen olarak formasyon alarak yiyecek içecek hizmetleri bölümü ya da gastronomi bölümünde öğretmen olabiliyorsunuz biraz daha detaylı araştırırsınız her üniversite bunun formasyonunu vermiyor örneğin Marmara’da göremedim ama gazide var. Bir de kayıt tarihleri geçmiş olabilir araştırırsınız. Meslek lisesinde oluyor bu bölümler. Ama derslerin zevkli geçeceğini düşünüyorum

Onu araştırmıştım ama malesef o branşa 5 bölüm tercih yapabiliyor.Bizim bölüm ise diğer bölümlerden yeterli sayı gelmezse oluyor.Yani diğer 4 bölümde o seneki alımdan yer kalırsa diyetisyen atıyorlar. Bu durum 2017den beri böyle olmuş. İlerleyen süreçte tekrar değiştirirler yönetmeliği belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…