• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kararsızım

ays83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2010
490
6
96
Diğer
arkadaşlar ben şu anda 3250 brüt maaş alıyorum. görüşmeler sonucunda bugün istanbul avrupa yakasında bir iş teklifi aldım çok iyi tanınan bir firmadan. 4000 brüt x 16 maaş diyorlar. sizce nasıl. taşınmaya değer mi. istanbul çok pahalı mı. ben karar vermeliyim ki daha eşimi ikna etmeye çalışacağım :31:

maaştan önce yeni işinde mutlu olup olamayacağına bakmalısın ve bu işini değiştirme sebebin sadece para olmamalı diye düşünüyorum. Eğer mutlu olacağın ve zevkle yapmaya devam edeceğin bir iş olacaksa hiç düşünme kabul et yok eğer çok ta zevk almadan yapacağın bir iş olacaksa sırf maaşı için kabul etme derim ben.

işte mutlu olacağıma inanıyorum da istanbulda zorluk çeker miyiz onu düşünüyorum ben. kimseinin fikri yok mu?

işte mutlu olacağıma inanıyorum da istanbulda zorluk çeker miyiz onu düşünüyorum ben. kimseinin fikri yok mu?

istanbulda yaşayamam ben mesela..o kalabalık o kargaşa beni benden alır hayattan soğurum.gezmek dolaşmak ya da zorunlu sebepler dışında asla düşünmedim orada yaşamayı..eğer ki yapabileceğine inanıyorsan (sadece maaşın yükselecek diye kabul etme her tarafından değerlendir olayı) dene derim.ancak yapamazsan eski işini de kaybetmiş olursun risk almak demek oluyor bu da..kaldı ki pahalı bir şehir,5ooo de kazansan uzun ömürlü olcağını düşünmüyorum :19:

uyum problemi yaşamayız da geçim sıkıntısı çeker miyiz ben onu düşünüyorum.

siz hangi şehirde yaşıyosuniz ki? eşinizde kazanıyosa geçinirsiniz, istanbuldaki herkes de trilyoner değil, biz yaşayıp gidiyoruz, siz de gelin

herseyi ölçüp tartman lazım artı sonuçta özel sektör pat diye işe aldıkları gibi pat diyede çıkartabiliyolar... şuanda oturduğun ev kiramı? hangi şehirdesin bilmiyorum ama ist. gdeceğin zamn en az 2 katı kira ödeyeceğin garanti...

bnde iş için şehir değiştirdim ama bnmki garantiydi çalıştığım firma şehir dışındada merkez ofis kurunca istanbuldan taşındım hemde düğünüme 1 ay kala hatta eşim kendi işini yapıyodu bnm terfi olyım olunca dükkanı kapattı oda bzm şirkete grdi hatta onun yöneticisiyim:)) ama arabam var ist. buraya 1saat 15 dk yani haftasonları çok rahat gdiyorum he bmm gelişime değdi kendi ofisim oldu gibi bişey 30 elemanım var burdaki tek yönetici bnm başımda patron yok ama senn işin gtmene değcekmi bilmiyorum cnm...çok iyi düşünmen lazım yaşın gençse eşin onaylarsa peşinden sürüklemek zorunda olduğun bi çocuğun yoksa risk almaya değer derm sonuçta kariyerin bu senin...

brc88 teşekkür ederim yorumların için.

29 yaşındayım. 10 aylık evliyiz. çocuğumuz yok. kayınvalidemlerin evinde onların üst katında oturuyoruz. kira vermiyoruz ama kendi evimiz değil sonuçta. arabamız var. eşimin şu anki çalıştığı yerde istanbula nakil yaptırması mümkün. iş problemi yok yani. bursada yaşıyoruz haftasonları gelip gitmemiz zor olmaz saat başı feribot her zaman otobüs var. ayrıca istanbulda doktora yapıyorum şu anda her hafta cuma gidip geliyorum zaten.

eşim biraz risk almaktan korkuyor. aynı bölümde çalışamazsa diye. kimseyi tanımıyorum diyor ama bu da normal tabi kimseyi tanımayacak.

aslında küçük bir evde kirada oturabiliriz yada yüksek bir kiradansa ev alıp kredisini ödesek daha mantıklı bence. sonuçta dönsek bile satarız zarar etmeyiz gibime geliyor. eşim yüksekokul mezunu aslında birazcık hırsı olsa istanbulda okulunu tamamlasa 4 yıllığı bitirse tam onun için de fırsat aslında. ikna etmeye çalışıyorum şu anda.

bir de yaşım ilerledikçe ve çocuk olduktan sonra risk almak daha zor olacak. ne yaparsam şimdi yapmam lazım gibi geliyor. desteğe ihtiyacım var yalnızca.

aynen öyle şimdi yapmazsan ilerde önünde engeller olabilir istesende yapamayabilirsin bn istanbulda doğup büyüdüm şartları evet zor ama herkes bi şekilde yaşıyo en zoruda kira tabi ... bnce imkanınız varsa ev alın onun kredisini ödersinz kira gbi en azından hiç bişey yolunda gtmeyip dnsenz bile istanbulda ev sahibi olmuş olursunuz bnde dediğim gbi iş sebebiyle ist. taşındım sadece haftasonları gdiyorum ama bnm avantajım kiramdan benzinime evimin yakıt parasına kadar şirket ödüyo ve çok çok iyi maaş alıyorum 23 yaşında yönetici oldum otuz çalışanım var ofisimde bnden başka işveren yok ben risk aldım başardım iyiki almışım istanbul aşığı bi insan olarak söylüyorum iyiki taşınmışım.. hani doğduğun yer diil doyduğun yer öenmlidir derler ya çok dğru ... şimdiki şarlarında istanbulda yaşayacağın şartları düşün hesap et gtmeye az bile olsa değerse fırsatı değerlendr derim cnm..sonradan gtseydim nasıl olurdu,keşke gtseydim dememek için denemeye değer diye düşünüyorum...

arkadaşlar benden işe ne zaman başlayacağımı soruyorlar. eşim hiç gönüllü değil ben kabul edersem mecburiyetten kabul ediyor. Çevremdeki iş arkadaşlarım vs. kabul etmemin mantıklı olacağını söylüyorlar. müdürmle konuştum o da şu anki işimde gelecek görmüyor.mantığım kabul diyor ama içimden bir ses ya hasrete dayanamazsam ya çok mutsuz olursak diye konuşuyor. çok korkuyorum ve çok kararsızım.

gitmezsem bir sürü emeğim ziyan olacak, gidersem bir ömür ailemden ayrı kalabilecek miyim. hiç bilmiyorum. doğru olan ne acaba?

hayatımda ilk kez bu kadar kararsız kalıyorum.

Back