Kararsizim yardim edermisiniz

Cakilculo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
6
1
37
Herkese merhaba yeni uyeyim ve sizlere danismak istedigim bi konu var
27,yasindayim evliyim 2 universite mezunuyum isten yeni ayrildim ve 10 ay sure ile issizlik maasi alicam.
Benim aklimda ilk once yaz boyunca evde olayim eylul ekim gibi is basvurularina baslarim 1 sene calistiktan sonra 2016 sonu gibi bebek icin calismalara baslariz diye dusunuyordum.
Fakat son gunlerde kuzenim aklima girdi kpss icin sinava gir mutlaka diye,bende enine boyuna dusundum sinava girmek icin dersaneye gitmem, gerek hem is hem ev hem dersler beni mahveder ki gecen sene tempom boyleydi .
Acaba diyorum ise girmesem nasjlsa maasim var nisana kadar dersaneye gidip sinava mi hazirlansam? eger sistemli ve duzenli bi sekilde hazirlanirsam 85 -90 falan alirim gecen sene hic hazirlanmadan 70 almistim .
Bu arada adliye icin dusunuyorum ama vergi dairesi de olabilir
İsletme ve maliye mezunuyum
Yol gosterebilirmisiniz
Yazim hatam oldu ise kusura bakmayin

Ben olsam hazırlanırım. Devlet memurlarına annelik daha kolay. Doğum izniniz olacak ve sizi işten çıkaramazlar bir bahane bulup. Bir de devlet memuru maaşı iyidir bakacak kimse olmazsa bakıcı bulursunuz çocuk 2.5-3 yaşına gelince de kreşe verirsiniz, durumunuz hayli hayli yeter. Allah korusun hastalıkta sağlıkta ölümde boşanmada bir kadının en büyük dayanağı ve yapacağı en akıllıca hareket olur devlet memuru olmak :)

Herkese merhaba yeni uyeyim ve sizlere danismak istedigim bi konu var
27,yasindayim evliyim 2 universite mezunuyum isten yeni ayrildim ve 10 ay sure ile issizlik maasi alicam.
Benim aklimda ilk once yaz boyunca evde olayim eylul ekim gibi is basvurularina baslarim 1 sene calistiktan sonra 2016 sonu gibi bebek icin calismalara baslariz diye dusunuyordum.
Fakat son gunlerde kuzenim aklima girdi kpss icin sinava gir mutlaka diye,bende enine boyuna dusundum sinava girmek icin dersaneye gitmem, gerek hem is hem ev hem dersler beni mahveder ki gecen sene tempom boyleydi .
Acaba diyorum ise girmesem nasjlsa maasim var nisana kadar dersaneye gidip sinava mi hazirlansam? eger sistemli ve duzenli bi sekilde hazirlanirsam 85 -90 falan alirim gecen sene hic hazirlanmadan 70 almistim .
Bu arada adliye icin dusunuyorum ama vergi dairesi de olabilir
İsletme ve maliye mezunuyum
Yol gosterebilirmisiniz
Yazim hatam oldu ise kusura bakmayin

Bencede maas varken bu ara firsati.ise baslamadan degerlendirin kendi ayaklarinizin ustunde durabilmeniz güzel bisey .
Dogum izni dogum parasi bakici parasi devletin bu imkanlarindan da yararlanirsiniz hem.
Firsati degerlendirin bidaha elinize gecmeyebilir

Ben olsam hazırlanırım. Devlet memurlarına annelik daha kolay. Doğum izniniz olacak ve sizi işten çıkaramazlar bir bahane bulup. Bir de devlet memuru maaşı iyidir bakacak kimse olmazsa bakıcı bulursunuz çocuk 2.5-3 yaşına gelince de kreşe verirsiniz, durumunuz hayli hayli yeter. Allah korusun hastalıkta sağlıkta ölümde boşanmada bir kadının en büyük dayanağı ve yapacağı en akıllıca hareket olur devlet memuru olmak :)

Benimde aklimda aynen bunlar var yani bosanma degil de kariyerden oncelik saglam bir is ve bebek icin maddi manevj hazirlik

Dershane olmadan da alırsınız. Asıl nokta sistemli çalışmak. Zaten yol, gidip gelmek bile yorar insanı. Bir de evde rahat kıyafetle çalışmak gibisi olmaz sanırım. Disiplinimi bozmam diyorsanız hiç gitmeyin.

Dershane olmadan da alırsınız. Asıl nokta sistemli çalışmak. Zaten yol, gidip gelmek bile yorar insanı. Bir de evde rahat kıyafetle çalışmak gibisi olmaz sanırım. Disiplinimi bozmam diyorsanız hiç gitmeyin.

Kuzenimin ortak oldugu bi dersane var evime 15 dk mesafede en kotu bana kaynak verirler ben alirim netten calisirim

Bence de sınava hazırlanın. İnşallah kazanırsınız.
Bu süre bir fırsat ders çalışmak için.

İnsallah tesekkur ederim.benim aklimda ise girip bi kac calisip krei cekip araba almak vardi 1 sene borclanarak sonrasinda da bebek icin birikim yapmak ama kuzenim aklimi celdi sinav icin

küçük bi yerde mi yaşıyorsunuz
kaç yaşında mezun oldunuz ve ne kadar süre iş aradınız
ayrıca işsizlik maaşı nasıl oluyor kaç paraki o ? işsizlik maaşı almak yerine niçin çalışmayı tercih etmiyorsunuz belki yeni bir iş bulursunuz kpss çok zor
niçin iki tane iibf bölümü okudunuz sorabilir miyim yani biri işletme olsa ikinci olarak neden farklı bi alana yönelmediniz meraktan soruyorum
ingilizce seviyeniz ne alemde
benim bağlantılarım çok türkiyenin her bir yerinde isterseniz sizin için bişeyler araştırabilirim belki bi faydam dokunur tabi siz bilirsiniz

küçük bi yerde mi yaşıyorsunuz
kaç yaşında mezun oldunuz ve ne kadar süre iş aradınız
ayrıca işsizlik maaşı nasıl oluyor kaç paraki o ? işsizlik maaşı almak yerine niçin çalışmayı tercih etmiyorsunuz belki yeni bir iş bulursunuz kpss çok zor
niçin iki tane iibf bölümü okudunuz sorabilir miyim yani biri işletme olsa ikinci olarak neden farklı bi alana yönelmediniz meraktan soruyorum
ingilizce seviyeniz ne alemde
benim bağlantılarım çok türkiyenin her bir yerinde isterseniz sizin için bişeyler araştırabilirim belki bi faydam dokunur tabi siz bilirsiniz
İzmir de yasiyorum issizlik maasi icin isverenin isciyi cikarmasi gerek ayrica bu maas benim hakkim isletme orgun maliye acikogretim okudum neden ikiside derseniz ikiside sevdigim bolumler oldugu icin aciklamam da yazmistim oncelikli hedefim zaten is bulup calismakti ama kuzenim ile gorustukten sonra sinav icin aklim karisti ve danjsmak istedim bu arasa ingilizce seviyem iyidir

İzmir de yasiyorum issizlik maasi icin isverenin isciyi cikarmasi gerek ayrica bu maas benim hakkim isletme orgun maliye acikogretim okudum neden ikiside derseniz ikiside sevdigim bolumler oldugu icin aciklamam da yazmistim oncelikli hedefim zaten is bulup calismakti ama kuzenim ile gorustukten sonra sinav icin aklim karisti ve danjsmak istedim bu arasa ingilizce seviyem iyidir
hmmm yoksa maddi sıkıntınız eşinizin maaşıyla ve aldığınız işsizlik maaşıyla geçinebilecekseniz uğraşın kpss ile yalnız kpss a mı kpss b'mi düşünüyosunuz orası da önemli. kpss a'da mülakatta elenen çok oluyor öteki türlüsü de düz memurluk atanma olayı felan var atanırsanız düzen değiştirmeniz gerekebilir sanıyorum izmire düz memurluktan atanabilmeniz için 90 üzeri garanti almanız lazım çok sıkı çalışmanız lazım yani

benim iktisat mezunu bi arkadaşım 3 4 kere falan uğraştı kpss ile yaşı 30'a yaklaştı en sonunda artık pes etti yılmıştı yani gitti özelde mis gibi iş buldu maaşı da 2000 civarı ama kpss ile uğraşıcağına özelde iş deneyimi olsaydı en az 3000 maaşla başlayacaktı artık terfi alırsa yükselecek maaşı

hmmm yoksa maddi sıkıntınız eşinizin maaşıyla ve aldığınız işsizlik maaşıyla geçinebilecekseniz uğraşın kpss ile yalnız kpss a mı kpss b'mi düşünüyosunuz orası da önemli. kpss a'da mülakatta elenen çok oluyor öteki türlüsü de düz memurluk atanma olayı felan var atanırsanız düzen değiştirmeniz gerekebilir sanıyorum izmire düz memurluktan atanabilmeniz için 90 üzeri garanti almanız lazım çok sıkı çalışmanız lazım yani

benim iktisat mezunu bi arkadaşım 3 kere falan uğraştı kpss ile yaşı 30'a yaklaştı en sonunda artık pes etti gitti özelde mis gibi iş buldu maaşı da 2000 civarı ama kpss ile uğraşıcağına özelde iş deneyimi olsaydı en az 3000 maaşla başlayacaktı artık terfi alırsa yükselecek maaşı

Bunlarin hepsini dusunuyorum zaten kafami da karistiran bunlar borcumuz var ama esimin maasi ile hallediyoruz benim issizlik maasim beni idare ediyor birde evde biseyler yapip satiyorum netten
Ozelde dogum sonrasi icin sikinti cok arkadasim dogumdan sinra issiz kaldi aklim cok kqrisik

Bence bu zamanı iyi değerlendirmenizde fayda var.
Sizin yerinizde olsam kpss ye hazırlanırdım.

Estağfurullah ne kusuru
Biz TDK değiliz ama en azından noktan satır araların var
Dümdüz yazmamışsın gayet anlaşılıyor yani

Bence işsizlik maaşı alıyorken çok zorlamazsa işe girmeden dershaneye yazıl, kpss ye hazırlan
Çocuk için çok önemli memur olmak -ben geç anladım-
Çıkış saatin erken olur, hafta sonların tatil, doğum iznin daha uzun vs.
Bi de adliye de mülakatla alınan bölümler olduğundan torpil çok dönüyo
Puanla atanan yerleri düşünmeni tavsiye ederim

Canim kesinlikle sinava hazirlanmalisin. Ben 8yil aradan sonra dershaneye gittim ve 85 aldim. 5 yasinda oğlum var ev isleri falan derken çok Yoruldum ama değdi. Gerçi ben eğitime girdim eğitim puanim 88 kadro acilirsa atanicam inşallah. Diyeceksinki niye bu kadar ara verdin çünkü dogudaydik evde hazirlanmayi beceremedim disiplin olusturamadim, çocuk hep tepemdeydi , gidebileceğini dershane yoktu vb. Simdi diyorum ki bunca yilim çöpe gitmeseydi keşke şuan 8yillik öğretmen olabilirdim ama ev hanimiyim

X