kararmış gümüşlerden kurtulmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi celibon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
C

celibon

Ziyaretçi
arkadaşlar pek çok yöntem duyup denedim diş macunu ile ovmak sigara külüyle ovmak, karbonat ile ovmak... ama hiç biri işe yaramadı istediğim sonucu alamadım.senağlama acaba özel parlatıcı kimyasallardan mı alsam diye düşünerek bir gümüşçüye gittim. amacım marka sormaktı. dükkana girdim tezgahtaki bayan elinde bir silgi gümüşleri siliyor. şaşırdım. kafamçokkarıştıhatta ne yapıyor diye düşündüm. dayanamayıp sordum. meğerse kararmış gümüşleri parlatmanın en kolay ve ucuz yolu bildiğimiz kurşun kalem silmek için kullanılan silgiyle gümüşleri silmekmiş. denedim sonucu harika :lepi:bence sizde deneyin:teytey::dance:

canım çok teşekürler bende nasıl yapacam diye düşünüp duruyordum dışardan parlatıcı alacaktım gerçekten denedim sonuç mükemmel çok teşekürler

ay süpersin canım yaa.s benimde var vede kararmış hemen şimdi deneyeceğim
paylaşımın için sağol

sevgili arkadaşlar bence silgiyle ugraşmaya gerek yok tuzlu suya koyun yada tuzla ovuun farkı göreceksiniz

canım ya iyiki gümüşleri nasıl parlatacağımızı bizimle paylaştın...
çok teşekkürler...

bende denedim gerçektende parlatıyomuş biraz yorucu ama olsun deydi valla

tuzlu su gümüşü daha çabuk karartır :1closedeyes:

ben iki gün önce bi güzel cifledim,çok kararmıştı iyi oldu.silgiyide denerim

canım çok tskler hemen denicem

canım çok teşekürler bende nasıl yapacam diye düşünüp duruyordum dışardan parlatıcı alacaktım gerçekten denedim sonuç mükemmel çok teşekürler

biraz yorucu ooluyor ama sonuç güzel oluyor beğenmene sevindim

kafamçokkarıştı canım benim 15 dakikadır siliyorum ama hıc bısey olmadı galiba benım yuzuk sımsıyah olmus ondan hıc cıkmıyo şakkıdı

mutfakta ve lavobolar için kullandıgımız sıvı kremlerde (cif) çok güzel parlatıyor.

goddard's diye bir gümüş temizleme sıvısı var mig* marketlerde.lacivert renkte. çok güzel oluyor deneyin tuzla külle uğraşmayın . uzun süre de parlak kalıyor. 1 ay önce sildim hala lekesiz.

ben hep karbonat kullanırım ıyıce ovarım..
pırıl pırıl olurlar :icecream:

tuzla cifle bence silmeyın ikiside gümüşe zarar verir renkleri açılır ama cizik olurlar. parlaklıkları gidebilir matlaşırlar..
en iyisi gümüşün oksidi kolaylıkla cıkaran temizleyiciler almak.
benım arkadaşımın gümüş magazası vardı.cife benzeyen daha koyu renkli bir sıvısı var ondan beze azcık damlatıp siliyorduk sonuc harika.. bana bi şişe hediye etmişti hala gümüşlerimi silerim onunla.marketten baksanız ii olur. silgi olayı ilgincmiş denemek lazım ama benım dedigim sıvı kap kara zifir olmus gümüşü bem beyaz yapıyor:1closedeyes:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…