karar vermeme yardımcı olur musunuz?

mormyL

birvarmısımbiryokmusum
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2011
106
0
46
Diğer
psikoloji? ya da işletme? turizm isletmeciliği? sonrasında master? ya da bana hayatım boyunca sıkılmayacağım severek çalısacağım meslek önerebilir misiniiiiz? :44:
her meslek grubundan olan sevgili ablalarım deneyimlerinizi yazın lütfen beni aydınlatın geleceğimi yönlendirmeme yardımcı olun

galiba bi nevi yardımcı oldum :90:
aklında turizm varsa kesinlikle denize yakın olan üniversitelerde oku

bence psikoloji insanlarla iç içe güzel meslek

psikoloji :97: turizm ve isletmeyi de o yönden istemistim.ama psikolojiyi de uzun zamandır düsünüyodum tabi psikolojinin biraz daha zor yanları varmıs.tabi her mesleğin bi zorluğu vardır ama psikoloji insan üzerine :/

Ben psikolojiye gidebilecek olsam hiç kaçırmazdım valla Tercihlerimde de içimde kalmasın diye en sona 3 tane yazmıştım Bir daha sınava girip psikoloji okuyabilirm hatta...Bence muhteşem bir meslek

Ama tabi bu bana göre Dediğin bölümler arasında çok fark var.Yani elbette biri baskın olmalı.İyi düşün.Ama hepsi eşit geliyorsa imkanlar da göz önünde tutulduğunda yazmayacağın belli olur en azından:işletme :)

aslında isletme daha sonra turizm isletmeciliği diye düsünmüstüm tam bana göre bi meslek.psikolojiyi de çok seviyorum psikolojiye hep bi ilgim vardı psikologumuz derler hatta bazı arkadaslarım bilmiyorum yaa karmakarısığım.

Turizm işletmeciliği için izmir'i öneririm. Okuyan arkadaşlarım var. Staj değil tatil ama ilerisi ne tabi bilemem.

Psikoloji içinse (gördüğüm kadarıyla) boyum kadar kitaplardan sorumlular. Felsefeye ilginin olması lazım resmen. Ama mezuniyet sonrası tabiki direk iş demek.

İşletmeeeeee bak hangi üniversiteye gidersen git açıköğretimden de ayrıca okuyan bi öğrenciyi görürsen kesin işletme okuyordur gerçekten her meslek yanına gerekli günümüzde. Yani işletmeyi herhangi bi bölüm okurken direk açıköğretimden de kaydolabilirsin.

haha bende isletme okuyp açıköğretimden turizm isletmeciliğini düsünüyodum turizm isletmeciliğinin stajları nasıl peki

Turizm işletmeciliği tabikideee şimdiki aklım olsa kesin turizm işletmeciliği okurdum çünkü her yerde rahaaat rahat yapabileceğin bir meslek

Turizm işletmeciliği tabikideee şimdiki aklım olsa kesin turizm işletmeciliği okurdum çünkü her yerde rahaaat rahat yapabileceğin bir meslek

zaten büyük bi ihtimalle onu okuycam bu gidisle

Son düzenleme:
haha bende isletme okuyp açıköğretimden turizm isletmeciliğini düsünüyodum turizm isletmeciliğinin stajları nasıl peki

tam birbirini tamamlayan meslekler dimi :76:
canım staj konusu gerçekten tatil gibi. Animatörlük yapmıştı bir arkadaşım isteyerek (aynı zamanda sporla ilgleniyordu ondan) diğer arkadaşım da resepsiyondaydı. Ama sonradan otel müdürünün yanında işleri öğrenmeye kadar gitti yani bir de böyle tatil ortamlarında stajer-üst kavramı yok gerçekten.
O konuda için rahat olsun. Ve yükselme konusunda önün çok açık turizm işletmeciliğinde. Bir de ingilizcenin yanında ispanyolca (ingilizceye çok benzediği için kolay da olur) gibi bir dil daha öğrenirsen bu iş tamamdır bence :81:

Turizm okuyanlar evde kalıyormuşşşşşş okuma sakın şaka biyana pskoloji daha güzel bi bölüm kesinlikle:)

bir sürü dil öğrenmek istiyorum zaten ingilizcemi de ilerletmek için amerikaya ya da ingiltereye gitmeyi düsünüyorum 2 sene sonra.mezun olduklarında ne is yapıyolar internette hep genel seyler yazmıslar

bir sürü dil öğrenmek istiyorum zaten ingilizcemi de ilerletmek için amerikaya ya da ingiltereye gitmeyi düsünüyorum 2 sene sonra.mezun olduklarında ne is yapıyolar internette hep genel seyler yazmıslar

canım hava yolu işletmelerine kadar girebiliyorsunuz seyahat acentalarına falan. Ve bildiğim kadarıyla hep yetkili olarak. Yani sadece stajda falan durcaksın resepsiyonda hele bir de ege'de turizm işletmeciliği yok ama seyahat işletmeciliği var çeşme'de okuyosun yani sen düşün gerisini okurken zaten staj yeri hop önüne gelebiliyor yani.
Dil konusunda hevesli olman ise HARİKA.
ayrıca üniversiteye gittiğinde sürekli görceksin zaten "sertifikalı yönetim programları". konferansa falan katılıyosun sertifika alıyosun. Böyle böyle bi bakmışsıın uuufuuu =)

seyahat isletmeciliğini duymustum ama hiç arastırmadım ne farkı var ki turizm isletmeciliğinden.
dil konusunda hevesli olmam evet güzel bisey ama çok zorlancam o dilleri öğrenmek için umarım basarılı olurum stajlarda garson muamelesi görmem umarım

ihih valla hiç duymadım garson muamelesi. Sonuçta belli bir süre staj :80: bide seyahat işletmeciliği daha çok "rehber" falan tur operatörü gibi. Daha kısıtlı yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…