galiba bi nevi yardımcı oldum :90:
aklında turizm varsa kesinlikle denize yakın olan üniversitelerde oku
bence psikoloji insanlarla iç içe güzel meslek
Ben psikolojiye gidebilecek olsam hiç kaçırmazdım vallaTercihlerimde de içimde kalmasın diye en sona 3 tane yazmıştım Bir daha sınava girip psikoloji okuyabilirm hatta...Bence muhteşem bir meslek
Ama tabi bu bana göreDediğin bölümler arasında çok fark var.Yani elbette biri baskın olmalı.İyi düşün.Ama hepsi eşit geliyorsa imkanlar da göz önünde tutulduğunda yazmayacağın belli olur en azından:işletme :)
Turizm işletmeciliği için izmir'i öneririm. Okuyan arkadaşlarım var. Staj değil tatilama ilerisi ne tabi bilemem.
Psikoloji içinse (gördüğüm kadarıyla) boyum kadar kitaplardan sorumlular. Felsefeye ilginin olması lazım resmen. Ama mezuniyet sonrası tabiki direk iş demek.
İşletmeeeeeebak hangi üniversiteye gidersen git açıköğretimden de ayrıca okuyan bi öğrenciyi görürsen kesin işletme okuyordur gerçekten her meslek yanına gerekli günümüzde. Yani işletmeyi herhangi bi bölüm okurken direk açıköğretimden de kaydolabilirsin.
Turizm işletmeciliği tabikideee şimdiki aklım olsa kesin turizm işletmeciliği okurdum çünkü her yerde rahaaat rahat yapabileceğin bir meslek
haha bende isletme okuyp açıköğretimden turizm isletmeciliğini düsünüyodumturizm isletmeciliğinin stajları nasıl peki
psikoloji? ya da işletme? turizm isletmeciliği? sonrasında master? ya da bana hayatım boyunca sıkılmayacağım severek çalısacağım meslek önerebilir misiniiiiz? :44:
her meslek grubundan olan sevgili ablalarım deneyimlerinizi yazın lütfen beni aydınlatın geleceğimi yönlendirmeme yardımcı olun
tam birbirini tamamlayan meslekler dimi :76:
canım staj konusu gerçekten tatil gibi. Animatörlük yapmıştı bir arkadaşım isteyerek (aynı zamanda sporla ilgleniyordu ondan) diğer arkadaşım da resepsiyondaydı. Ama sonradan otel müdürünün yanında işleri öğrenmeye kadar gitti yanibir de böyle tatil ortamlarında stajer-üst kavramı yok gerçekten.
O konuda için rahat olsun. Ve yükselme konusunda önün çok açık turizm işletmeciliğinde. Bir de ingilizcenin yanında ispanyolca (ingilizceye çok benzediği için kolay da olur) gibi bir dil daha öğrenirsen bu iş tamamdır bence :81:
Turizm okuyanlar evde kalıyormuşşşşşş okuma sakınşaka biyana pskoloji daha güzel bi bölüm kesinlikle:)
bir sürü dil öğrenmek istiyorum zaten ingilizcemi de ilerletmek için amerikaya ya da ingiltereye gitmeyi düsünüyorum 2 sene sonra.mezun olduklarında ne is yapıyolar internette hep genel seyler yazmıslar
ama yaaaaa benim hep aklım karısıyoooo ikiside en istediğim meslekleraaa neden evde kalıyolarmıs kii
canım hava yolu işletmelerine kadar girebiliyorsunuzseyahat acentalarına falan. Ve bildiğim kadarıyla hep yetkili olarak. Yani sadece stajda falan durcaksın resepsiyonda hele bir de ege'de turizm işletmeciliği yok ama seyahat işletmeciliği var çeşme'de okuyosun yani sen düşün gerisini okurken zaten staj yeri hop önüne gelebiliyor yani.
Dil konusunda hevesli olman ise HARİKA.
ayrıca üniversiteye gittiğinde sürekli görceksin zaten "sertifikalı yönetim programları". konferansa falan katılıyosun sertifika alıyosun. Böyle böyle bi bakmışsıın uuufuuu =)
ikisini birden okursun bence azimlisin şekerim:) şaka kız ne kalıcaz evde huh :82:
seyahat isletmeciliğini duymustum ama hiç arastırmadım ne farkı var ki turizm isletmeciliğinden.
dil konusunda hevesli olmam evet güzel bisey ama çok zorlancam o dilleri öğrenmek için umarım basarılı olurumstajlarda garson muamelesi görmem umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?