• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karar vermek zor.

1Mormenekse

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2023
12
6
1
Sevgili ablalarım,

Haftasonu üniversite sınavına girdim. Pazar akşamı üniversite sınav sorularına baktım.50.000 ile 80.000 arası geliyor gibi.(dershane gitmedim,özel ders almadım. kendi çabalarımla bunu yaptım.)

Üniversiteye gitmekle mezun kalmak arasında ikilemdeyim.Mezuna kalırsam dershaneye giderim.

Ama ev ortamı çalışmak için pek müsait değil. Üniversiteye gidersem orada hazırlanabilirmiyim diye düşünüyorum.(Bu durumda obp puanı yarıya düşüyor.)

Hemde üniversite ile Yks çalışmalarını aynı anda götürebilirmiyim bilmiyorum tavsileriniz nedir 🙂🙂🙂?

Sevgili ablalarım,

Haftasonu üniversite sınavına girdim. Pazar akşamı üniversite sınav sorularına baktım.50.000 ile 80.000 arası geliyor gibi.(dershane gitmedim,özel ders almadım. kendi çabalarımla bunu yaptım.)

Üniversiteye gitmekle mezun kalmak arasında ikilemdeyim.Mezuna kalırsam dershaneye giderim.

Ama ev ortamı çalışmak için pek müsait değil. Üniversiteye gidersem orada hazırlanabilirmiyim diye düşünüyorum.(Bu durumda obp puanı yarıya düşüyor.)

Hemde üniversite ile Yks çalışmalarını aynı anda götürebilirmiyim bilmiyorum tavsileriniz nedir 🙂🙂🙂?
Örgün öğretimde okurken diğer yandan da üniversite sınavına iyi çalışmak için okuduğun bölümün derslerine pek zaman ayırmaman gerekebilir. Ev neden müsait değil özel değilse söyleyebilir misin? Yaşadığın yerde kütüphane ya da çalışma salonu banzeri yerler varsa sabah çıkıp akşama eve dönmeli gidebilirsin sanırım

Sevgili ablalarım,

Daha yüksek bi hedefin varsa yeniden denemeni tavsiye ederim. Mezun olarak dersaneye gidip çıkışlarda dersanede kalarak veya varsa bi kütüphaneye giderek çalışmaya devam edebilirsin. Üniversiteye yerlesirsen puanin düşecek, gerek yok bence bu riske girmeye, istedigin bi bölüm olmayacaksa niye gireceksin ki zaten? Denemeye değer.

Eczacılık tutmuyor. Endüstriye az önce baktım tutuyormuş fakat bu alanla ilgili pek bir fikrim yok.Bilgisayar mühendisliğindede tutan üniversiteler var.

Elektrik elektronik mühendisliği çok zor bir bölüm, çalışma alanı evet çok geniş, ama bu bölümden mezunlar genellikle yazılıma yöneliyorlar. Çok yorucu bir okuma süreci var, çok ayrıntılı her şey. Hem iyi bir okul, iyi bir çevre hem iyi stajlara hem kendini çok geliştirerek rakiplerinin önüne geçmen gerekiyor. Ben elektrik elektronik mühendisliği mezunu değilim ama elektrik-elektronik, analog dijital derken 7-8 tane hem lab hem teorik dersi aldım. Canım çıktı okurken bu dersleri. Üstüne birde lab'da kaç kere elektrik çarpmıştı.

Endüstri mühendisliğinin çok geniş çalışma alanı var. Öğrenci topluluklarına katılıp, iyi okullarda okuyanlardan ben pek işsiz görmedim.

Bilgisayar da yazılım açısından avantajlı. Ama tabi okulun öğrenci toplulukları, üniversitenin kalitesi önemli.

Bu arada puanın, yatay geçiş gibi şartları kolay bir üniversiteye yetiyorsa tercih yap. Kazandığın bölüm sonrası gider çap ya da yatay geçiş yapabilirsin.

Gerçekten sevdiğin bir bölüm varsa sıralamanının tuttuğu git ama sevmediğin bir şeye sakın ama sakın gitme. Şöyle bir durum da var üniversite sınavında standart yok bizim ülkede maalesef bir yıl çok kolay olabiliyorken bir yıl çok zor olabiliyor. Kendine güveniyorsan psikolojik olarak kaldırabilirim diyorsan ve konuları halledip yapabileceğine inanıyorsan mezuna kal derdim… Bu konuda biraz tecrübeliyim sevmediğim bir bölümü (bilgisayar mühendisliği) bırakıp tekrar hazırlandım bu yıl yani benim tavsiyem böyle olurdu…

Sevgili ablalarım,

Mesela sana çapla ilgili örnek vereyim, bizim okulda hem öğretmenlik hem mühendislik okuyan vardı ya da hem işletme hem eczacılık okuyanlar.

Mühendislikte yandal yapmak daha avantajlı, puanın iyi üniversitede bilgisayara yeter, sonra elektrik elektronik derslerini yan dal ile alırsın al sana iki ayrı alanda eğitim.

Gerçekten sevdiğin bir bölüm varsa sıralamanının tuttuğu git ama sevmediğin bir şeye sakın ama sakın gitme. Şöyle bir durum da var üniversite sınavında standart yok bizim ülkede maalesef bir yıl çok kolay olabiliyorken bir yıl çok zor olabiliyor. Kendine güveniyorsan psikolojik olarak kaldırabilirim diyorsan ve konuları halledip yapabileceğine inanıyorsan mezuna kal derdim… Bu konuda biraz tecrübeliyim sevmediğim bir bölümü (bilgisayar mühendisliği) bırakıp tekrar hazırlandım bu yıl yani benim tavsiyem böyle olurdu…
İstediğim net aralığına gelemedim diye neredeyse son 1.5 aydır toplasan 1.5 hafta falan çalışmıştırım.Şımdi keşke biraz daha dişimi sıksaymışım diyorum.😒😒

Mesela sana çapla ilgili örnek vereyim, bizim okulda hem öğretmenlik hem mühendislik okuyan vardı ya da hem işletme hem eczacılık okuyanlar.

Mühendislikte yandal yapmak daha avantajlı, puanın iyi üniversitede bilgisayara yeter, sonra elektrik elektronik derslerini yan dal ile alırsın al sana iki ayrı alanda eğitim.
İkisini aynı anda yapmak zor olmuyor mu?(çevremde çift anadal yapan fazla kişi yokda)

Eğitimci olarak dershane yerine kütüphane öneriyorum, eksik konularda video dersleri izle kütüphanede bol soru çöz. Programlı olursan sıkıntı yok.
Bunu 2. Dönem konuları kalktıktan sonra denemeye başladım. Ama o zaman sınavlar için okula durmadan gidip gelmek zorunda kaldığım için pek bir düzene otutturamadım. Birde kütüphane eve uzak gidip gelirken pert oluyordum. Kalırsam tercih döneminden sonra bir daha deneyeyim.Tavsiyeniz için teşekkürler.🙃🙃🙃

Bunu 2. Dönem konuları kalktıktan sonra denemeye başladım. Ama o zaman sınavlar için okula durmadan gidip gelmek zorunda kaldığım için pek bir düzene otutturamadım. Birde kütüphane eve uzak gidip gelirken pert oluyordum. Kalırsam tercih döneminden sonra bir daha deneyeyim.Tavsiyeniz için teşekkürler.🙃🙃🙃
Dershane sürecinde de okula gidip gelmek zorunda kaldığınız bir düzenlr aynı olacak. Dershaneye verilen ücreti sınav kitaplarına vermeyi uygun buluyorum. Program için eğitim koçluğu yeter.

Back