Karar veremiyorum, internet ve TV paketi hakkında.

GelenKutusu

Mutlu ve 2 çocuklu bir bekar...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2014
8.452
29.980
Hepinize merhaba,

Büyük bir sorun değil belki ama beni kararsız bırakan bir konu.

1 hafta sonra 24 aylığına abonesi olduğum ttnet internet servisim bitiyor. Aylık 77 TL ödüyordum, Yalın Ffibernet Limitsiz (24 Mbps'e kadar) için. Şimdi yeni bir internet hizmeti almam lazım.

Evde telefon yok, o nedenle yalın hizmet. Ayrıca çok fazla TV izlemediğim için apartmana takılı olan uydudan çok temel kanalları izliyorum. Haberler (çok nadir) ve hafta sonları kahvaltı sonrası çay keyfi yaparken magazin programları gibi.

Hafta içi TV izlemiyorum, takip ettiğim bir dizi de yok.

Şimdi sorun şu ki, eve yeni TV almak, salona koymak, kızlarımla Cuma akşamları sinema gecesi keyfi yapmak istiyorum. Tabi bunun için de yeterli film arşivimin olması lazım.

Smart TV alsam, internete bağlanıp oradan izleyebilir miyim? Her film izlenmiyor, sitelere giriş kolay değil, abonelik istiyor, telif hakkı nedeniyle siteler kapanıp yeniden başka isimle açılıyor vs vs.

Ya da Turkcell Superonline, Digiturk, D Smart veya Tivibu hizmeti mi alsam? Onların internet paketleri de var, hazır internet paketim bitiyorken. Geçenlerde Superonline ile görüştüm, şu an ödediğim fiyatın az fazlasına sinema paketli TV hizmeti ve internet veriyor. Ancak bu firmalara da elini verip kolunu kaptırma ile ilgili çok şikayet okudum. Bir de kumandadan tepki verme hızı yavaş diye duydum bir yerde. Bir de bu hizmetlerden birini alırsam elektrik prizi dışında başka şeye ihtiyacım olur mu? Bir TV için, bir de onların kutusu için sanırım.

Kullanan var mı? Ne kadar zamandır kullanıyorsunuz? Arıza çıkınca servis olarak hangisi daha iyidir? Satıştan sonra arazi olanlar hangileridir? İptal işlemi için anamı ağlatacak olan hangisidir?

Yoksa şu ana dek yaptığımız gibi mısırımızı patlatıp bilgisayardan film izlemeye devam edip sadece internet hizmeti mi satın alsam? (Şu anki hayalim kocaman ve eğri ekranlı bir TV)

TV'ye vereceğim parayla safariye mi gitsem?

Kafamda deli sorular...

Yardımcı olursanız çok sevineceğim.

Son düzenleme:
Sikayetleri bende ttnet subesinde beklerken kulak misafiri oldum bayan smart kullaniyormus surekli yuksek fatura internetide hic iyi degilmis.

Bence ttnet den sasmayin.

Safariye gidin :KK59:

Tvye verilen paralara acıyorum ben biraz. Çünkü hepsi üç ay sonra eski teknoloji oluyor.

Superonline fiber internet ve dsmart kullaniyorum. Bütün film dizi ve belgesel kanalları açık 44 lira. Internette 49 lira. Toplamda 100 liranın altı yani. Ikisinden de memnunum.
Prensip olarak internet üzerinden korsan film izlemiyoruz.

Digiturk ü iptal ettirdim zor oldu ama. Katarlılara para vermek istemedim. D smart aldım eskaza 24 ay taahhütlü almış bulunduk. 20 lira normal kanallar. Film kanallarını ekleyince 40 lira oluyor. Film kanallarında da düzgün film yok. Bir de ben filmi kanaldan izlemek istemiyorum. Bebeğim var. İstediğim an açıp kapamam durdurmam lazım. Ayar oldum dsmarta da. Ben hiçbirini önermiyorum.

Bizim tv samsung smart, dsmart var ayrıca televizyonun kendi uydusu var dedilerdi ama anlayamadık tam ne olduğunu :KK70:
Internetimiz de var direk televizyondan internete bağlanıp filmleri o şekilde izliyoruz. Kumanda ile kontrol biraz yavaş yani klavyede teker teker yazıyorsunuz ana ekranda. Ancak televizyona mouse falan bağlıyoruz onun için. Eğer smart tv+internet alacaksanız ki bizimki öyle, internet hızınızı konuşup ona gore alım yapın derim.
Bu arada bizim tv o eğik olanlardan değil ancak bir çılgınlık yapıp biz de ondan alabiliriz :KK70: Internetimiz ttnet ancak çok yavaş, nedenini henüz anlayamadık..

Merhabalar, geçen hafta dsmart paketimi yeniledim.

Şehrimde fiber olmadığı için 8mpbs sınırsız yalın internet+ sinema, dizi, belgesel vs tüm kanallar dahil 12 aylık sözleşme için ayda 56 tl ödeyeceğim.

Ben geçtiğimiz 24 ay içinde hiçbir problem yaşamadım kendileriyle.

Bu arada TV mi, safari mi derseniz hiç düşünmez safari derim.

Daha bugün eve internet bağlattırmak için abone oldum.
Ttnet önerdiler.Evimin çok yakınından fiber hizmeti geçtiği için cazip geldi açıkcası.
50 mb + sınırsız ,24 mphs hız kurulum+modem= 66 lira
Tv de film seyretmiyoruz.
İşimizi görür diye düşünüyorum.
Tv de uydu kullanıyoruz.

Bence tabi ki safari :KK66:

Digiturk ü iptal ettirdim zor oldu ama. Katarlılara para vermek istemedim. D smart aldım eskaza 24 ay taahhütlü almış bulunduk. 20 lira normal kanallar. Film kanallarını ekleyince 40 lira oluyor. Film kanallarında da düzgün film yok. Bir de ben filmi kanaldan izlemek istemiyorum. Bebeğim var. İstediğim an açıp kapamam durdurmam lazım. Ayar oldum dsmarta da. Ben hiçbirini önermiyorum.

D smartin film kanallarindan ben çok memnunum. Her akşam en az bir film buluyoruz izleyecek. Özellikle imdb puanı yüksek filmleri veriyor sanıyorum. Durdurma ve kaydetme özelliği plus aboneliklerde var sanıyorum.

Ben de bir ara eve hepsi birarada olan dsmart paketi almayi dusunup arastirmistim ve internet hizmetiyle ilgili cok sorun yasandigina dair yorumlar okuyunca vazgectim.

evdeki bilgisayarı tvye bağlar öyle izlersiniz :) biz tivibu kullanıyoruz seç izle tekrar izle özellikleri mevcut canlı yayını dondurma başa alma geri sarma özelliği var gün içinde rehberdeki yayını seçip izleyebiliyorsunuz biz de tv izlemiyoruz sürekli kapalı ama seç izle de ki eski Türk filmleri çok hoşumuza gidiyor tek eksiği daha çok film eklenmeli ayda internet faturasına ek 15 tl daha öncesinde digitürk kullanıyorduk o kadar memnun değildim

D smartin film kanallarindan ben çok memnunum. Her akşam en az bir film buluyoruz izleyecek. Özellikle imdb puanı yüksek filmleri veriyor sanıyorum. Durdurma ve kaydetme özelliği plus aboneliklerde var sanıyorum.
Kaydetme özelliği istedim ama ek bir bağlantı gerek dediler. Çatıya çıkıp bir kablo daha bağlamalıydı site yönetimi pek hoşlanmıyor çatıya çıkılmasından. Baştan bilgi vermediler bana ek bağlantıdan. Bir de kayıt için dsmartta o kanalın açık olması lazımdı. Digiturkü kapatıp 2 yayın bile kaydedebiliyordum ben. O yüzden bozuldum dsmarta. Filmler de tam benim kızı yatırma saatlerimde başlıyor. O yüzden pek seyredemiyorum prime time da...

Kaydetme özelliği istedim ama ek bir bağlantı gerek dediler. Çatıya çıkıp bir kablo daha bağlamalıydı site yönetimi pek hoşlanmıyor çatıya çıkılmasından. Baştan bilgi vermediler bana ek bağlantıdan. Bir de kayıt için dsmartta o kanalın açık olması lazımdı. Digiturkü kapatıp 2 yayın bile kaydedebiliyordum ben. O yüzden bozuldum dsmarta. Filmler de tam benim kızı yatırma saatlerimde başlıyor. O yüzden pek seyredemiyorum prime time da...

Bizi bağlayan bişey olmadığı için kaydetme gereği pek duymuyoruz. Film dokuzda başlıyorsa dokuzda geçip oturuyoruz tv karşısına. Bebe olunca bu tip şeylerin önemi oluyor demek ki. Digiturkten dmarta geçince ben de bi afallamıştım ama alıştım sonradan. Tek eksik müzik kanalları bence vh1'ı özlüyorum.

Bizi bağlayan bişey olmadığı için kaydetme gereği pek duymuyoruz. Film dokuzda başlıyorsa dokuzda geçip oturuyoruz tv karşısına. Bebe olunca bu tip şeylerin önemi oluyor demek ki. Digiturkten dmarta geçince ben de bi afallamıştım ama alıştım sonradan. Tek eksik müzik kanalları bence vh1'ı özlüyorum.
Digiturkte de türkçe müzik kanalı kalmadı son. Bir de kim milyoner olmak ister geç saatte benim için. Onu kaydediyordum iyi oluyordu. Ertesi gün seyrediyordum reklamsız...

netflix al dizi film için, ayda 16 lira, beğenmezsen iptal ettirirsin bi ara filbox aldık, baktık belgesel kanallarında bile pastacılar kralı var iptal ettik:confused::confused::confused:
internet konusunda bilgim yok

Digiturkte de türkçe müzik kanalı kalmadı son. Bir de kim milyoner olmak ister geç saatte benim için. Onu kaydediyordum iyi oluyordu. Ertesi gün seyrediyordum reklamsız...

Dsmartta da türkçe müzik kanalı var bir sürü. Hiç dinlemem ben.
Aslında keşke kanal seçip istediklerimize abone olma gibi bişey olsa.

Kablo tv hizmeti varsa düşünün derim, hem yağmurdan kardan etkilenmiyor hem de hd belgesel kanalları çok iyi, büyük de bir tv niz varsa wild hd kanalında hayvanları en detayına kadar inceleyebilirsiniz, bende varken hep bu kanal açık olurdu. Sinema kanalları sizi cezbeder mi bilemedim, biz takip ederdik yeni film akşamlarını.

X