kolay ve leziz bir tat
yumurtaları oda sıcaklığında bekletin ve ununuzu eleyin.
5 yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 pk vanilyalı pasta kreması
1 pk karamelli pasta kreması
öncelikle yumurta ve şekeri iyice mikserle çırpıyoruz
sonra azar azar unu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz
kabartma tozu ve vanilyayıda ilave edip karıştırdıktan sonra pandispanyamız hazır hale geliyor
margarinle heryeri yağladığımız kalıbımıza döküyoruz ve 160 derecelik fırında yakalşık yarım saat pişiriyoruz.
( ama bu sizin fırınınıza göre değişebilir oyüzden ilk yapımda sürekli kontrol etmenizde fayda var ben kendi yaptığım şekliyle anlatıyorum )
pişerken asla fırının kapağını açmayın zaten piştiği zaman mis gibi koku saçmaya başlıyor işte ozaman açın ve temiz bir bıçağı ortasına batırın pişip pişmediğini kontrol edin.
piştikten sonra soğumaya bırakın soğuduktan ikiye bölün önce orta kısma vanilyalı kremayı sonra dışınada karamelli pasta kremasını sürüp dilediğiniz gibi süsleyin
1 gece dolapta dinlenirse süper olur
yumurtaları oda sıcaklığında bekletin ve ununuzu eleyin.
5 yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 pk vanilyalı pasta kreması
1 pk karamelli pasta kreması
öncelikle yumurta ve şekeri iyice mikserle çırpıyoruz
sonra azar azar unu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz
kabartma tozu ve vanilyayıda ilave edip karıştırdıktan sonra pandispanyamız hazır hale geliyor
margarinle heryeri yağladığımız kalıbımıza döküyoruz ve 160 derecelik fırında yakalşık yarım saat pişiriyoruz.
( ama bu sizin fırınınıza göre değişebilir oyüzden ilk yapımda sürekli kontrol etmenizde fayda var ben kendi yaptığım şekliyle anlatıyorum )
pişerken asla fırının kapağını açmayın zaten piştiği zaman mis gibi koku saçmaya başlıyor işte ozaman açın ve temiz bir bıçağı ortasına batırın pişip pişmediğini kontrol edin.
piştikten sonra soğumaya bırakın soğuduktan ikiye bölün önce orta kısma vanilyalı kremayı sonra dışınada karamelli pasta kremasını sürüp dilediğiniz gibi süsleyin
1 gece dolapta dinlenirse süper olur
Son düzenleme: