Saç Rengi ve Saç Boyama karamel saç rengini nasıl elde ediyorsunuz??

suskun89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008
430
39
123
36
Ankara
kızlar nette baktım biraz herkes farklı farklı şeyler söylemiş ,bende birde sizden fikir almak istiyorum mutlaka deneyenleriniz olmuştır.

benim saçım palette 5 60 sıcak çikolata ama daha çok koyu kahve gibi duruyor bende biraz rengi açılsın istiyorum.buğday tenli ve ela ya yakın göz rengim var.saçımı karamelimsi yapıp önlerine ve tepelerini bi kaç altın sarısı yapmayı dünüyorum böle ince tutamlar halinde 5 6 tane.ama önce karamel bi ton elde etmeliyim.

kafamda bi karışım var mesala palette 10 sarıyla fındık kabugu yada kahve köpüğü karıştırsam nasıl olur.ilk boyamada belki sonuç alamam ama bi kaç denemeden sonra olur mu açıcı kullanmak istemiyorum kuaförde en az 150 tl diyor.bi yardım edin :))

benim saçım şuan koyu karamel. schawzkopf perfect mousse 75 ile boyadım çikolata karamel diye bir renk. kapakta gözüktüğü gibi çok açık bir ton değil. ama karamel. önce ona boyayıp sonra üzerine açıcı bir özeliği olan 10.1 tonlarıyla boyarsan yada direk açıcı kullanıp karıştırırsan renk açılır gibi geliyor.

saçın koyu renk boyalıysa boyalarla 2-3 ton açman imkansız. 10 numara bile 1-1.5 ton açar açıcı şart. açıcıyla aç 1 hafta dinlendir sonra boya hemende boyayabilirsin ama saçın dinlenmesi iyi olur açıcı çok yoruyo saçı

kızlar cevap için tşkler ben açıcı kullanmak istemiyorum canım genelde sonuç hüsran oluyormuş ben öönce şu koyu saçımın rengini biraz kırayım diykorum bunuda en yüksek numara bi sarıyla yapabiilrmiyim diye düşünüyorum sontra bi karamel alıp boyasam diyorum

açıcıyla saçımı yıpratip ve yapamama riskini almaktansa bir kaç ay en açık sarıyla mesala paltin sarısyla 15 1 ay arayla bi kaç kez boyasam rengi baya kırılır o zman da direk bi karamel alıp boyayabilirim daha mantıklı değil mi

açıcı kullanmak istemiyosan loreal 01 ya da loreal 02 var onu öneririm ben 01 i kullanmıştım dediğim gibi 1,5 ton kadar bişey açtı güzel oldu ama bana yetmeyince açıcıyla devam etmiştim 15-20 gün arayla boya bunlardan biriyle 2 boyamaya karamele yaklaşır üstünede istediğin rengi atarsın

tşk ederim canım.kısa zamanda kötü sonuç almaktansan uzun vadede daha iyi bi sonuç alabilirm inş.

çünkü kendim boyayacam açıcıyı ayarlayamam falan hiçç o riski almayayım söyledğin boyalara bakacam

yinede başka fikri olan varsa paylaşsın lütfen

ben garnierin extra açık elmas sarısıyla palettenin altın karamelini karıştırıyordum. çok koyuysa elmas sarısı çok rahat açar gibi o rengi

Merhaba;

Bu rengi rahatlıkla evde elde edebilirsin. Ama 1 ayı bulur. Çokça boya deneyimim var. Ailemin arkadaşlarımın yurttakilerin saçlarını hep boyarım. Bu yüzden güvenebilirsin.

İlk önce Renk açıcı ile açman gerekiyor saçını tabi bunu bilmiyor değilsindir fakat burda dikkat etmen gereken yer; açıcı boya gibi olmadığından saçın uzunluğuna göre alman gerek yani mesela saçın omuzlarındaysa 4 kutu alman gerekir. Bu kadar açıcıyı ben ne yapayım diye düşünebilirsin ama benim dediğimi yapınca ne demek istediğimi anlayacaksın.
Açıcı ile açarken bir diğer dikkat etmen gereken nokta; açıcıyı diplerine en son sürmen gerekir. Yani diyelim ki 30 dk da saçların açılacaksa bunun kalan 10 dk da diplerine sürmen gerekir.

Karamel rengi istemiştin. Kesinlikle market boyası alma. Onlar karamel yazıyor ama karamel değil. Kuaför malzemeleri satan yere git ve Koleston perfect 8/07 al. Asıl karamel rengi budur.(internet ortamında rahatça ismini yazarak bulabilrsin)

Bir diğer konu karamel tonunun kalıcı olmasını yani uzun sürede akmasını istiyorsan saçına pigmentasyon işlemi yani ön boyama yapılması gereklidir. Pigmentasyon işlemini rahatlıkla saçına ZARAR vermeden evde uygulayabilirsin. Pigmentasyon işemini yapman için; (fazla detaya girmek istemiyorum) saçını 8/07 ile boyayacaksın yani karamele. Bunun için karemelin ana tonu yani 8/0 ile pigmentasyon yapılması gerekir. Bunun için boya alırken hem 8/07 hem de 8/0 alman gerekir(Saçın uzunsa 8/07 den 2 tane almanı tavsiye ederim.)
Saçın açıldıktan sonra boyaların da elindese pigmentasyon işlemine başlayabilisin. ( Bunu yani pigmentasyonu mutlaka yap çünkü boya hem uzun süreli hem de açıldıktan sonraki cansızlığını giderir.) Pigmentasyon için gereken şeyler: 8/0 ve bir çay bardağı su(kesinlikle oksidan değil !!) bu karışı iyice karıştırdıktan sonra açma işleminde olduğu gibi en son diplerine süreceksin. Yalnız bu bir boyama değil ön boyama olduğundan bu işlemi saçında en fazla 15 dk tutman gerekiyor. 15 dk sonra saçını yıka ve iyice kurula.

Evet.. Şimdi istediğin renge yani karameli uygulamaya geçebilirsin. Burdaki püf nokta ise %6 (20 volume)lık değil %9(30 volume) luk oksidan alman gerekir. Karıştırma ölçün ise şu olmalı: 120 ml 30 volume oksidana 60 ml 8/07 katıp öyle saçına uygulaman.

Alıncakları özetlersek, sırasıyla
Açma için;
uzunluğuna göre açıcı boya
pigmentasyon için;
1 tane 8/0 koleton perfect + bir çay bardağı su
İstenilen renk için;
uzunluğuna göre 1 ya da 2 adet 8/07 koleston perfect +120 ml 30 volume oksidan (Bir kutu 8/07 60 ml dır. eğer iki tane 8/07 alacaksan oksidan da 240 ml olmalıdır.)

Sana kolay gelsin :) Takıldığın bir yer olursa mutlaka sor :)

öncelikle cevap için tşk ederim nede güzel uzun ve açıklayacı yazmışsınız emeğinize sağlık:))bu dediklerinizi not alacam mutlaka.
bi sorum olucak ben acıcı kullanmayı istemiyorum saçım omuzlarımdan aşagıda omozla bel arası diyebilirm.çok açık bi sarı alsam önce bunla boyasam rengi biraz kırılsa gerekeirse bi kere daha boyarım bunun üzrine yapsam o dediklerinizi olmaz mı ??

Merhaba;

Teşekkür ederim :) Sanırım şu an saçımın rengini görüyorsun. Ben açıcı kullanmadım. Garnier 110 ile en az 4 defa boyayıp üstüne koleston 11/1 ile boyadım. Lakın ben sana garnier 110 ile devam et desem saçının boyuna da bakarak en az 10 kutu ile 3 ayda anca açılır derim. Bu uzun yoldur ve geç sonuç verir. Merak etme açıcı yıpratmaz saçını bu konuda deneyimliyimdir. Yeter ki açcıyı doğru kullan ve açıldıktan sonra belli bir süre haftada bir maske ve her saç yıkama sonrası nemli iken uçlarına azcık serum kullan.

Başka sorun varsa sorabilirsin :)

ewt resmini gördümçok güzel sanada çok yakışmış canım. ama ben bu kadar açık istemiyorum tahminimce 2 boyama sonuç alırım diye ümit ediyorum.saçım 5 60 sıcak çikolata ama daha koyu kahve gibi duruyor .kahve de değil siyah gibi sinirlerim bozuldu .açıcı hiç kullanmadım nasıl yapılcağını falan okudum videolar falan izledim ama kendim yapamam yapcak kişide yok etrafımda o yüzdende hiç açıcıya yanaşmıyorum.

o yüzden garnier in 110 nu bi boyayım .bakalım inş olur ..turuncu falan bişi çıkmaz demi canım korkuyorum birazda

110 un için bakırlık yansıma yoktur. Bakır yansıma olan renkler. Noktadan sonra 4 ile başlar mesela 8.43 gibi :)

Turunculuk yani bakırlık olmaz ama diyelim ki oldu (olmaz ya) o zaman da istediğin tona kadar açıp mesela senin renk şu an 5 ile başlıyor. 7 tonuna ulaştın ve sana göre saçında tutrunculuk var. O zaman da küllü bir renk al(7.1 al bence) ve son rengini oturttur. Küllü renkler noktadan sonra 1 ile başlar mesela 6.1 gibi

Öncelikle şunu sorayım istediğin renk hangisi ? O zaman sana daha yardımcı olabilirim :)

Özür dilerim bugün çok soru cevapladım. İstediğin renk karameldi. 2 kutuda kesinlikle elde edemezsin.Saçın çok koyu çünkü ve 110 açıcı değil

Bu arada başka soru sandığım için kafam karıştı ölçüyü vermemişim bir kutu ganier 110 boyaya %9(30 volume) luk oksidan eklemen gerekir.(kutunun içindeki oksidan hariç). %9luk oksidanı marketlerde tekli olarak bulablirsin koleston ya da vital markalarda vardır. başaka sorun varsa sorabilirsin :)

kuaföre gidip kumral istiyorum diyin, müthiş yeteneği ile karamel yapar saçınızı zaten

kuaföre gidip kumral istiyorum diyin, müthiş yeteneği ile karamel yapar saçınızı zaten

:)) hayırdır canım

valla burdaki tpo topu 4 5 kuaför var toplsan hepsini bi tanede kuaför etmez :)) bide istedikleri fiyat 150 den aşağı demiyolar. o yüzden kendim yapacam saolsun arkdaş çok ilgilendi dediklerini uygulayacam:))

benim saç rengim kumral, tam kumralDI. bir gün koyu sarı olsun dedim (iyi halt ettim) koyu sarı ya da açık kumral olsun dedim, sonuç? cillop gibi karamelim olmuştu kurtulması nasıl zor yarabbi nasıl zor...

bunu okudum ama ben akos karemel ile boyuyorum sacım daha önceden kumral olucagı için acıldı sonra kumrala devam ettik ama kuaförüm her boyada saçma sapan renk cıkarınca ben kendim evde actım sac rengimi sonrasında akos karemel ile boyuyorum fakat kendi sac rengim kahverengi oldugu için uckarla fark var arasında acaba renk karışımı yapsam olurmu arakadasım yardımcı olursanız sevinirim

Renk karışımı diye bir şey yok. Çünkü ne renk karıştırırsan karıştır koyu olan renk tutar. Böyle bir şey kuaför dilinde olmadığından size yardım edemem. Başka bir şey varsa sorun.

Ben palettenin küllü karameline boyadım.küllü olduğundan çok doğal durmuştu bende tenim çok donuk bir beyazdı o zmanlar.sen buğdaysan küllü senle büytünleşebilir küllü olmayan bir karamel yakışır diye düşünüyorum.
benim saçım koyu kızıla boyalıydı akmıştı boyasıniraz onun üzerine boyadığımda tam tutmuştu.bence kendin bir dene palette güzel tutuyor çünkü eğer istediğin tona yaklaşırsan 1 ay sonra yine boyar istediğini yakalarsın gibi geliyor.son çare kuaför olsun en ünlüleri bile tutturamıyor bazen rengi ya da saçı yakıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…