Turşular Karadeniz Turşu Kavurma

o dediginiz mor sümbülleye benzeyen otu biliyorum karabaş otuna benziyor bizim orda hayvanlarda yer onu :roflol:
tarlalar dolusu vardır rüzgar vurdumu bütünn mor cicekler bir yöne savrulur mosmor bir tarla olur. o kadar güzel dururki saatlerce bakmak gelir içinizden.
Şimdilerde sadece onları enişteciğimin cizdigi tabloda görebiliyorum..
insanın içini huzur dolduruyor valla..
Keşke memleketimde olsam senağlama

offffffffff bayılırım yaaa birde mısır ekmeği olcakkk oooo ellerine sağlıkk

kaldirik evet..biz tomara deriz. dere kenarlarında yetişir. mısır unuyla tavasını yaparız. harika olur. ben çatalcada tesadüf gördüm topladım.. evede bi güzel pişirip yedimm..

arkadaşlar ben haşlanıpta yapılan kırmızı biber turşusu arıyorum .:sm_confused: . aranıza yeni katıl dığım için detaylı arama yapemıyorum.ama en kısa zaman da çözücem işlhCADIARZU

GALDİRİK (Trachystemon orientalis

30–40 cm yükseklikte, rizomlu, çok yıllık otsu bir bitkidir. Nemli yerleri sever. Yaprakları sert tüylü, çiçekleri mavi renklidir. Kuzey Anadolu Bölgesinde nemli ortamlarda yetişir. Tanen, uçucu yağ, nitrat tuzları, müsilaj, saponin ve rezin taşımaktadır. İdrar arttırıcı, kan temizleyici, yumuşatıcı ve ateş düşürücü etkilere sahiptir. Dâhilen infüsyon halinde kullanıldığı gibi ilkbaharda çiçek tomurcuklu ve yapraklı gövdeleri sebze olarak da tüketilmektedir. Ülkemizde halk arasında Balıkotu, Hodan, Ispıt, Kaldırık, Acı hodan, Doğu hodanı adlarıyla bilinmektedir.

Özellikle Karadeniz bölgesinde Yemekleri ve turşusu yapılarak değerlendirilir. İlkbahar aylarında yerel pazarlarda bulmak mümkündür.

hodan1.jpg

Malzeme :
2 soğan
1 kg kaldirik
3 yumurta
1 çorba k. salça
tuz,karabiber,
sıvıyağ
Üzeri için:
1/2 litre organik süt

Hazırlanışı :
Kaldirik veya diğer adıyla hodanları yıkayıp haşlayın. Sudan çıkartıp süzüp doğrayın. Tencerenize sıvıyağı ve soğanları alın. Sotelendikten sonra salçayı ekleyin. Daha sonra doğradığınız hodanları da ekleyin. Bir iki dakika çevirip yumurtaları üzerine kırın. Tuz ve baharatları ekleyin. Pişince altını kapatıp sıcak sütü üzerine dökerek kapağını kapatın.

Yarım saat dinlenip sütünü çektikten sonra ikram edin. Mevsimi kısa olan bu sebzeyi yemenizi tavsiye ediyoruz..

benim esim tursu kavurmayi acayip guzel yapar...ay canim cekti oruclu oruclu ,soyliyimde iftara yapsincokacimcoook

GALDİRİK (Trachystemon orientalis

30–40 cm yükseklikte, rizomlu, çok yıllık otsu bir bitkidir. Nemli yerleri sever. Yaprakları sert tüylü, çiçekleri mavi renklidir. Kuzey Anadolu Bölgesinde nemli ortamlarda yetişir. Tanen, uçucu yağ, nitrat tuzları, müsilaj, saponin ve rezin taşımaktadır. İdrar arttırıcı, kan temizleyici, yumuşatıcı ve ateş düşürücü etkilere sahiptir. Dâhilen infüsyon halinde kullanıldığı gibi ilkbaharda çiçek tomurcuklu ve yapraklı gövdeleri sebze olarak da tüketilmektedir. Ülkemizde halk arasında Balıkotu, Hodan, Ispıt, Kaldırık, Acı hodan, Doğu hodanı adlarıyla bilinmektedir.

Özellikle Karadeniz bölgesinde Yemekleri ve turşusu yapılarak değerlendirilir. İlkbahar aylarında yerel pazarlarda bulmak mümkündür.

hodan1.jpg

Malzeme :
2 soğan
1 kg kaldirik
3 yumurta
1 çorba k. salça
tuz,karabiber,
sıvıyağ
Üzeri için:
1/2 litre organik s

Hazırlanışı :
Kaldirik veya diğer adıyla hodanları yıkayıp haşlayın. Sudan çıkartıp süzüp doğrayın. Tencerenize sıvıyağı ve soğanları alın. Sotelendikten sonra salçayı ekleyin. Daha sonra doğradığınız hodanları da ekleyin. Bir iki dakika çevirip yumurtaları üzerine kırın. Tuz ve baharatları ekleyin. Pişince altını kapatıp sıcak sütü üzerine dökerek kapağını kapatın.

Yarım saat dinlenip sütünü çektikten sonra ikram edin. Mevsimi kısa olan bu sebzeyi yemenizi tavsiye ediyoruz..

ben bu yemegi cok severim,rahmetli anneannem cok guzel yapardi...ben bulamamki onu buralarda,,Turkiyemin gozunu seveyim ne ararsan bulursun...a.s.

Bir arkadaşım lahana turşusunu saçla ve soğanla kavurmuştu, hayatımda yediğim en güzel şeylerden biriydi gerçekten. Fasulye de deneyeceğim.

Üzerinize afiyet bu yaz tatilinde annemdeydim. Turşu kavurmasını yedimde yedim, dibine vurdum Allahıma.cokacimcoook, olsada yesek la şimdibenneyaptımki

yaaaaaaaaa hayyyyyyyyyyyyyyyıııııııııııııııııııııııırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
bayılıyorum ben buna
Ama soğanlar ince ince olacak
Ellerine sağlık canımcokacimcoook

Offf ya nerden bulabiliriz bunu acaba????

Offf ya nerden bulabiliriz bunu acaba????

Valla şekerim, sırf burdaki turşu kavurması başlığını gördüm diye akşam turşu kurdum yiyimi. Sanırsam 10 güne kadar olur, bize gel yapiyim ben sana kavurmasınıcokacimcoook

ayyy çok güzel görünüyor,ama ben bunu salçayla kavurupyapıyorum çokta güzel oluyor
denemenizi tavsiye ederim

X