Turşular Karadeniz Turşu Kavurma

E

EU1

Ziyaretçi
Hm Hm da hmm hmm .
Benim canım memleketime özgü bir yiyecek daha isterseniz domates turşusuda koyabilirsiniz.

Fasulye turşusu bir gün önceden suya konur, tuzu çıkartılır Hiç su kalmayacak şekilde elle sıkılır

Bir kilo fasülye turşusu, üç baş soğan veya buna denk prasa yaprağı, beş diş sarmısak, iki kaşık tereyağı veya buna denk zeytinyağı

Soğanlar, ay şeklinde bir tavaya doğranırlar ve zeytinyağı ile penbeleşinceye kadar kavrulurlar Daha sonra hazırlanan turşu, tavaya ilave edilir, ezilmiş sarmısak ve az bir miktar biber konarak 10-15 dakika kavrulur Sıcak veya soğuk olarak yenebilir Eskiden ilk yemek olarak ve mısır ekmeği ile birlikte yeniyordu Bir lokma ekmek tavaya uzanıyor ve parmaklar yardımıyla bir tutam turşu alınıp ağıza getiriliyordu Günümüzde ise turşu kavurma, salata gibi sofraya konulmakta ve iştah açıcı olarak alınmaktadır

4149e6e986d80.jpg

Resim alıntıdır..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerune sağluk süper görünüyo da

Bende karadenizliyum Rizeli ama soradan

Gelun oldum karadenizlilere ama keşke o toprakların evladı olsaydım diyorum yinde şanslıyım karadenizlilere gelun oldum diye

ha uşak haaaa

Allahım, allahım revamı bu şimdi. Açlıktan kıvrakırkene, oldumu bu şimdi. 3 öğün ysem bıkmam. Hamileyken Ankarayı talan ettim fasülye turşusu bulayım öyle anneminki gibi olsun diye. Yok bulamadım. Ama gebericem valla turşu kavurması nasıl istiyor canım. Anama haber saldım deee Artvinden gönderdi sağolsun. Yedimde rahatladım-tatlicadiarzu-

bizde buna tavali derler rizede ama içine yaprak sarmısak koymayız sogan ve tereyeg ıle kavururuz mukemmel olur

ayıptır sölemesi 1 kaç saat önce annem yaptı bu yemeği...ve herkes gömüldü.genelde seviliyor.babam trabzonlu annem bulgaristna göçmeni eşim erzincanlı farklı yerler ama çok beğeniliyor.

Offfffffffffffffffffffffffffffffff:çok üzgünüm:
ne zamandir canim istiyor yaaaaaaaaa
ofssss
nerden bulamda yapam simdisenağlama
sagol cnm paylasim icin

Ya bide galdirik die bir ot var onu kavuruyolar mısır unu ile çok nefis oluyo Samsunlu bir komşumda yemiştim tadı damağımda kaldı.Bilirmisiniz????

Ya bide galdirik die bir ot var onu kavuruyolar mısır unu ile çok nefis oluyo Samsunlu bir komşumda yemiştim tadı damağımda kaldı.Bilirmisiniz????

O ne ki beCADIARZU, hiç yemedim. Hatta duymadım.

Bu harika bir şey oluyor yaaaa -tatlicadiarzu-ağzım sulandı şimdicokacimcoook

o ot madımak olmasın..? pancar derler ufak bi ottur... yada sirken..?

kaldirik değil nan kaldırayak... :mymeka: Kastamonuda da ıspıt derler...
sümbüle benzer mor çiçekleri vardır ama dalından yapılır...
dalları haşlanır istenilen kıvamda haşlandıktan sonra ıspanak gibi biraz irice doğranır...
kıyılmış soğan bir tavada kavrulur , doğranmış olan otlar da tavaya dökülür ve tuz istenirse karabiber ve pul biberle kavrulur...
kavrulduktan sonra yemeğe yumurta kırılır ve iyice karıştırılarak bir iki kez çevirilir ve tamam.... afiyet olsun...

bende karadenizliyim olsada yesek valla babamların evınde kavurma turşu olmadan sofraya oturulmaz valla kahvaltıda bıle yruk yane annem koyar turşuları şimdi bende gıder gıder yerım artık
benım eşım hayret edıyo azına bıle surmuyo kendılerı macır olur:):)):

aa cok guzel
bı karadenızlı olarak tursu kavurmamız meshurdur

kaldirik değil nan kaldırayak... :mymeka: Kastamonuda da ıspıt derler...
sümbüle benzer mor çiçekleri vardır ama dalından yapılır...
dalları haşlanır istenilen kıvamda haşlandıktan sonra ıspanak gibi biraz irice doğranır...
kıyılmış soğan bir tavada kavrulur , doğranmış olan otlar da tavaya dökülür ve tuz istenirse karabiber ve pul biberle kavrulur...
kavrulduktan sonra yemeğe yumurta kırılır ve iyice karıştırılarak bir iki kez çevirilir ve tamam.... afiyet olsun...

Tam adını bilmiyorum ama öle bişi di işte.Ama öle olmuyo senin anlattığın gibi börülce gibi uzun bi otun sapları gibi onunda turşusu kuruluyo ve sonra tavada her iki yüzü mısır unu ile kızartılıyo offf bi yollayan olsada yesek yaw....................

uzun bi otun sapları gibi onunda turşusu kuruluyo ve sonra tavada her iki yüzü mısır unu ile kızartılıyo offf bi yollayan olsada yesek yaw....................
anladım neen bahsettiğini... biz yapmayız onu ama bahsettiğin ot İstanbulda pazarlarda zaman zaman satılıyor... görüyorum ben..
ama şu an yok sanırım yani ne zamnalar çıktığını haturlamıyorum ama bahar olabilir...
Söz bak görürsem yollarım sana....

Kurban bayramında Ordu'ya gittiğimde hala yapmıştı sabahları yeniyormuş özellikle
Önce :1shok::1shok: böle oldum sabah sabah turşu mu* die:1closedeyes:
Neyse zorla azcuk ferdiler:mymeka:
Ama sonra bütün tabakları sildim süpürdümşakkıdı:smiley-cool:

anladım neen bahsettiğini... biz yapmayız onu ama bahsettiğin ot İstanbulda pazarlarda zaman zaman satılıyor... görüyorum ben..
ama şu an yok sanırım yani ne zamnalar çıktığını haturlamıyorum ama bahar olabilir...
Söz bak görürsem yollarım sana....

bızde ona hem kaldirik hem kabalak derler gercekten mukemmel olur
kavurmadan çiğ bıle yerız nefıs tadı var

X