Her yerin iyisi de vardır kötüsü de... Ama Karadeniz insanı biraz daha farklıdır benim gözümde.. Bir şey söyleniyorsa sürekli boşuna söylenmemiştir kulak vermek lazım. Ben Karadenizlilere gelin gittim. Eşimi çok seviyorum ama ailesiyle uyuşmamız çok sorun oldu. Beni bir türlü kabul etmediler, iki de bir köydeki kızlardan bahsederler ki iyi kızlardır hepsini de tanırım ama gelin alınan insanın yanında başka kızları övmek ne kadar etiktir tartışılır.. Benim kayınvalidem Trabzonlu, dediğim gibi eşimi çok seviyorum iyi de anlaşıyoruz ama ailesi bir türlü beni kabul etmediler, onların örfüne adetine ayak uydurmama rağmen hep hor gördüler.. Hiçbir şeyi beğenmediler, ama burada yazan arkadaşların dediği gibi muhtemelen gelin gittiğim için belki arkadaş ortamında tanışsaydık beni severlerdi bilemiyorum çünkü bütün aile gelinlerden nefret ediyor sadece benden değil, hep laf sokma yarışı, egolarını yükseltme yarışı, ama ben aştım tabi ki ilk zamanlar çok ağır geliyordu (erken evlenmemin de etkisi var tabi ki) şuan sadece gizli gizli gülüyorum içimden... İmkanım olsa hiçbiriyle görüşmem, sadece görev icabı gidiyorum ve geliyorum, mümkün mertebe uzak duruyorum. Bunları niye yazdım inanın Karadenizlileri kötülemek için değil, sadece onlar her seferinde biz Trabzonluyuz işine gelirse dedikleri için... Ama bunun yanında 2-3 kişi var o aile aracılığıyla tanıştığım çok ama çok severim, her zaman da görüşürüm.. Ama yine de bir şey çok söyleniyorsa kulak verilmeli, bana çok söylendi ben onların çok iyi insan olduklarını asla değişmeyeceklerini söyledim, daha sonra inanılmaz değiştiler.. Çevrem haklı çıktı, üzülen ben oldum. Şimdiki aklım olsaydı yine evlenirdim, ama kesinlikle sıcak ve samimi davranmazdım, onlar da beni kullanamazdı.. Hepsi böyle değildir elbette ama onlar bana her fırsattta Trabzonluyuz işine gelirse dedikleri için önyargım oluşmuş olabilir, yine de dediğim gibi her yerin iyisi ve kötüsü vardır...