Karaciğer enzimlerinin yüksek çıkması

yenibirisi

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2014
5
0
6
35
Ankara
hamileliğin 6+5 zamanında karaciğer enzimlerinin yüksek çıkması ne anlama geliyor? 3-4 gün arayla iki kere kan verdim ancak karaciğer enzimlerim hala yüksekmiş.Dr.takip edelim haftaya bir daha kan ver dedi.Başına böyle bişi gelen veyahut konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Canım hangi değerlerin ve ne kadar çıktı? Benim ALT ve AST değerlerim 15 gün önce verdiğim kan tahlilinde hafif yüksek çıktı. Kadın doğum doktorumun tavsiyesiyle dahiliyeden gastroentrolojiye sevk istedim. Bugün randevum vardı. Karaciğer ultrasonu ve kan istedi doktor. Yarın tekrar gideceğim.
Ben kendi kendime kullandığım takviye vitaminleri azalttım. Belki onlardan olmuştur diye. Hamileliğimin başından beri her ay düzenli kan veriyorum. İlk defa bu ay yükselmişti. İnşallah normale döner ya da yükselmez. Çok yükselmesinin tehlikeli olduğunu biliyorum.

söylemiyorda kaç çıktığını kendisi sonuçlara ekrandan bakıp yüksekmiş dedi, sonra bir daha verdim kan yine yüksek dedi dün telle görüştük haftaya bir daha gel dedi.Dr dan çıkınca benide bilgilendirsen sevinirim ne dicek sana . İnşAllah düzenen girer

Sonuçlarının çıktısını iste. Alabiliyorsan internetten çıktı al. Ben hamileliğimin başından beri verdiğim tüm kan ve idrar testi sonuçlarımı dosyaladım. Hangi doktora gidersem gideyim hemen önüne koyuyorum.
Doktor ultrason ve kan istedi. Bugün kan verdim ve ultrasona girdim. 15 gün olmuştu kan vereli inşallah normale dönmüştür. Sonuçlar için pazartesi veya salı gideceğim bakalım ne diyecek, yazarım.

Canım, sonuçlarım 70 den 110 a yükselmiş. Salı günü başka doktora gideceğim. Vitamin ilaçlarını biraz daha azaltacağım. Bu arada ultrasonda da safra kesemde polip çıktı. Sende aralıklarla sağlık ocağında alt ve ast değerlerini ölçtür. Çok yükselmesinin tehlikeli olduğunu araştırmıştırsın sanırım. Yine yazarım.

Merhaba, 25 gündür elevit içmiyorum. Omega-3 balıkyağını ve mağnezyumu da haftada 1 e indirmiştim. Hergün, coraspini, guatr için levatironu ve kan ilacını içmeye devem ettim.
Dün kan verdim ve değerlerim normale dönmüş :) Çok mutluyum :) Demek ki elevitten ya da balıkyağından oldu, sen ne yaptın? İstersen sen de benim gibi kullanman gereken zorunlu ilaçlar harici bırak yeni bir ölçüm yaptır.

Canım geçmiş olsun ben de 8 haftalık gebeyim yaptığım testlerde AST; 70 ALT; 148 çıktı değerlerim iki gün içinde daha da yükseldi bebeğime bişey olcak diye çok korkuyorum iki gün sonra tekrar gitcem doktora sizin son durum ne oldu

slm konunuzla alakalı değil ama nereye yazacağımı bilemedim annemin karaciğerinde leke göründü tomografi çekildi sonuç belli değil ama içim içimi yiyiyor yoğun gripbu ara o sebeple gittik dok. zaten bölebişey başına gelen vardır belki die yazdım her leke kötü bişi demek değilmiş inşallah öledir saygılar...

Ben de sadece folidoce isimli folik asit ilacını kullanıyorum ama folik asit normalde karaciğere iyi geliyormuş bunun dışında ilaç kullanmıyorum hiç acaba benim de folik asitten mi yükseldi İnşallah öyledir de ilacı bırakınca düzelirim

Genelde bu durumlarda ilaçlara ara verin derler, 2 aydır değerlerim çok şükür normal gidiyor. Siz de deneyin , yoksa sonrası çok tehlikeli biliyorsunuzdur. İnşallah sizin de normale döner. Bi süre de enginar yedim her gün, karaciğere iyi geliyormuş, ama artık pek yemiyorum.

Çok teşekkür ederim ama ben çok korkuyorum çünkü o kadar doğal besleniyorum ki, her şeyin en doğalını seçerim ilaç asla kullanmam sadece doğum doktorumun verdiği folik asiti kullanıyorum bebek için neden böyle oldu bilmiyorum enzimlerim ger gün kat kat artıyor İnşallah bebeğim de ben de sağlıkla atlatırız

Benim 20. haftalarda yükseldiğini farkettik. Hemen dahiliye, oradan da gastroenterolojiye sevk aldık. Orada karaciğer, böbrek vs. kan tahlilleri yapıldı. Üst batın ultrason istendi. Hastanede yoktu ama özelde safra asitlerine, lupus antikorlarına bakıldı. Hatta tansiyon kontrolü için eve tansiyon aleti de aldık. Çok şükür bişey olmadan atlattık. Sen de sadece kadındoğumcu değil, gastroenterolojiden takibini yaptır.

Zaten doktorum hemen gastroenterolojiye sevk etti orda yapılıyor takibim. İşte normalde gebeliğin 2. Trimasterinden sonra görülüyormuş enzim artışı, bazen bebeği erken alabiliyolarmış ama benim ilginç oldu biraz 8. Haftadayım ve enzim artışı da çok fazla, gerçi konuyu açan arkadaşın da 6. Hafta civarı olmuş acaba naptı doktor ne dedi çok merak ediyorum İnşallah iyi şeyler söylemiştir.

Allah acil şifalar versin. İnşallah sorunsuz bir şekilde atlatır ve bebeğini kucağına alırsın. Gelişmeleri de buraya yaz ki bizim gibi problem yaşayan arkadaşlara ışık olsun.

Allah acil şifalar versin. İnşallah sorunsuz bir şekilde atlatır ve bebeğini kucağına alırsın. Gelişmeleri de buraya yaz ki bizim gibi problem yaşayan arkadaşlara ışık olsun.

İnşallah canım İnşallah.. Bi haftadır araştırıyorum benim durumumda kimse yok nerdeyse gebeliğin ilk döneminde böyle enzim yüksekliği olmuyormuş normalde.. Rabbim kimsenin başına da vermesin stresi bile yetiyo bebeğim için acı çekiyorum

Aradan bayagi zaman gecmis ama ne yaptin arkadasim karaciger enzimlerin nasil cikti hamilelegin nasil gecti.bense 7+5 ikiz hamileyim alt 223 firladi ast 54 ultrasonda safrada tas cikti cok ama cok panik oldum ameliyat olmam gerekebilirmus lutfen yardim

Arkadaslar merhaba bende 6+5 haftalik hamileyim ilk rutinlerde ast 38 alt 129 cikti doktorum takip etti 5 gun sonra tekrar bakildi ast 64 alt 280 cikti acayip yukseldi yani. Gastroentolojiye gittim bir sürü test istedi yarin yaptiracagim. Bu durumu yasayanlar nasil bir surec oldu ve bu nedenle gebeligi sonlandirilan var mi? Lutfen cevap yaziniz

Ben yaşadım.
Gebeliğe bağlı yükseklik olabiliyor, bununla beraber safra çamurlanması denilen şeyi de yaşadım.
Doktorum ambalajlı yiyeceklerden uzak durmamı söyledi, onun dışında her ay düzenli kontrol edildi.
Elimde hamilleikten birkaç ay önce yapılan check up sonucum vardı ve tamamen hamileliğimle alakalı bir yükselme olduğu anlaşıldı.
Çok şükür hiçbir sorun olmadı ne gebeliğimde ne doğumumda.
Umarım sizin de aynı şekilde kolaylıkla geçer.

Cok tesekkur ederim cevabiniz icin . Insallah benimde duzelir hersey ve Rabbim bana da kucagima saglikla almayi nasip eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…