- 8 Nisan 2009
- 5.603
- 4.209
Şİmdilik otoimmün hastalık olduğu için hani şeker hastalığı gibi kronik bir hastalık maalesef geçme ihtimali yok.ilaçlar da tahribatı önlemek için ve Hastalığı kontrol altına almak için veriliyor. Zaten piyasada bir grup ilaç var doktorlar da nihayetinde onlardan birini yazıyor . İşe yaramazsa diğer ilaçları deniyorlar. İlaçların yan etkileri olıyor ama herkeste görülmüyor. Doktorlar da kimde hangi yan etki görüleceğini bilmediği için yan etkiler oluşursa kesiyorlar ilaçları. Sanırım babanızda da öyle olmuş. Babanıza da çok geçmiş olsun inşallah ilerlemez böbreklerindeki sorun. Anneannem diyalize giriyor 1 yıl filan oldu ama haftada 3 gün giriyor çok zor oluyor zor alıştı gitmek istemiyordu başlarda. Hepatit cnin tedavi edildiğini bilmiyordum çok sevindim. Sizin hastalığınızın da geçme şansı var mı acaba? Kronik olduğu için geçmez mi? Ben çocukken babam hepatit b olmuş diye söylenmişti gittik aşı filan vurdurduk sonradan meğerse hepatit değilmiş. Halam acındırmak için öyle söylemiş. Tövbe yarabbim.. şimdi ne zaman hepatit duysam onlar aklıma geliyor...
Ben de doktorlarımı seviyorum. Sizin de böyle iyi bir doktora denk gelmeniz çok iyi olmuş. Ben değerleri bilmiyorum açıkcası sayı olarak yüksek göründüğü için çok yüksek dedim;belki hepatit hastalarında bu değer o kadar da yüksek değildir yani bu değerlerde olabiliyordur belki de. Konu ile ilgili çok bilgim yok açıkcası. Benim hastalığım da pek bilinmiyor söyleyince genelde o ne yaa diye bana soruyorlar. Benim de bağ doku hastalığı için forumda bir başlığım var oraya sadece bir kişi yazdı o da bağ doku hastası değilmiş. İnsan birilerinden destek almak istiyor psikolojik olarak da. Bir de bu romatixmal hastalıkların teşhisi biraz zor konuluyor ilk başlarda kanda da kemiklerde ve eklemlerde de sıkıntı görülmüyor ama ağrılar filan devam ediyor. Bir adamın teşhisi alması yanlış hatırlamıyorsam 10 yılı bulmuş ve bu konuda dernek açmış birbirimizi yalnız hissetmeyelim diye. Tirajikomik bir olay ama maalesef böyle ...
Ben de doktorlarımı seviyorum. Sizin de böyle iyi bir doktora denk gelmeniz çok iyi olmuş. Ben değerleri bilmiyorum açıkcası sayı olarak yüksek göründüğü için çok yüksek dedim;belki hepatit hastalarında bu değer o kadar da yüksek değildir yani bu değerlerde olabiliyordur belki de. Konu ile ilgili çok bilgim yok açıkcası. Benim hastalığım da pek bilinmiyor söyleyince genelde o ne yaa diye bana soruyorlar. Benim de bağ doku hastalığı için forumda bir başlığım var oraya sadece bir kişi yazdı o da bağ doku hastası değilmiş. İnsan birilerinden destek almak istiyor psikolojik olarak da. Bir de bu romatixmal hastalıkların teşhisi biraz zor konuluyor ilk başlarda kanda da kemiklerde ve eklemlerde de sıkıntı görülmüyor ama ağrılar filan devam ediyor. Bir adamın teşhisi alması yanlış hatırlamıyorsam 10 yılı bulmuş ve bu konuda dernek açmış birbirimizi yalnız hissetmeyelim diye. Tirajikomik bir olay ama maalesef böyle ...