Karaciğer Biyopsisi Olanlar

HayatbAlf

Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2020
112
835
31
Merhabalar ,
Yakın zmanda da aynı konu baslığıyla paylaşımda bulundum. (Kronik Hepatit B)
Akciger biyopsi sonucumu bekliyorum.. içim içimi yiyor.Çok araştırdım. Sanıyorum. Etkilendim. Sonucun iyi çıkmasını ümit ediyorum. Fakat benim gibi karaciger biyopsisi olup sonucunu alan ve ne gibi yollardan geçtiklerini anlatıcak ark. Ihtiyacım var. Arkadaşlar Paylaşımlarınızı bekliyorum.

MErhaba çok geçmiş olsun . Şu an hepatit hastası mısınız biyopsi neden alındı? Ne gibi şikayetleriniz vardı?

Teşekkür ederim. Annemden gecen kronik hepatit b var bende. Kontrol amaclı gittim. Fakat enzim degerlerim yuksekmis. 2018 den beri ve hbv dna sonucum da yuksek cikti. Istr 19600000. Biyopsi yapilmasi onerdi doktorum. Yani sikayetle gitmedim. Ama
Çok cabuk yoruluyordum. Iste vücudumda kasintim oluyordu. Tabi bundan kaynakli oldugunu bilmiyordum. Ama belirtileri icinde varmis.

Kaşıntılar nasıl oluyordu sinek ısırığı gibi kabartılar oluşuyor muydu yoksa normal kaşıntı gibi mi? Peki biyopsiyi neden istedi doktorunuz sonuca göre neye karar verecek?

Biyopsi sonucundan sonra karacigerdeki tahribata gore tedavide izlenmesi gerekicek olan surecini belirlemek icin biyopsi yapildi.

Biyopsi sonucundan sonra karacigerdeki tahribata gore tedavide izlenmesi gerekicek olan surecini belirlemek icin biyopsi yapildi.

Şimdi ben de araştırdım durumunuzu anlamak için. Dediğiniz değer immun tolerans döneminde çok artış gösterirmiş karaciğer biyopsisi temiz çıkarmış. İnşallah sizinki de öyle olur. Başka bir rahatsızlığınız var mı bağışıklık sistemiyle ilgili? Annenizden geçti derken Doğumla birlikte mi oldu? Çok soru sordum kusura bakmayın ama bu yazıları yıllar sonra görenler bile oluyor aynı durumda olan. Belki onların durumunu da aydınlatmış olursunuz.Biyopsi sonucu ne zaman açıklanacak bu arada? Güzel haberler alırsınız inşallah .

Reflüm var. Yani bildiğım bir bağışıklık sistemiyle alakalı sağlık sorunum yok. Ama işte iştahsızlık problemim var. Evet doğumla birlikte olmuş. Aşılanma yapılmamış. Bu arada ne kusuru asıl ben teşekkür ederim. Benim için araştırmışsınız. Bu arada sonucum Pataloji 20 gün sonra çıkıyormuş. Benimde ins. 26sinde cıkıcakmış sonucum. İnşallah..

Reflüm var. Yani bildiğım bir bağışıklık sistemiyle alakalı sağlık sorunum yok. Ama işte iştahsızlık problemim var. Evet doğumla birlikte olmuş. Aşılanma yapılmamış. Bu arada ne kusuru asıl ben teşekkür ederim. Benim için araştırmışsınız. Bu arada sonucum Pataloji 20 gün sonra çıkıyormuş. Benimde ins. 26sinde cıkıcakmış sonucum. İnşallah..

Bilmediğimden soruyorum aşılama yapılsaydı acaba sizde çıkmaz mıydı? Yoksa anneniz hepatit olduğu için sizde de mutlaka hepatit çıkar mıydı zaten? Aslında karaciğer kendini en çok yenileyen organ diyorlar keşke tümden yenilemiş olsa tüm hepatit yada karaciğer hastaları iyileşmiş olurdu. Bu arada alt AST gibi değerleriniz nasıl yüksek mi onlar da? Bir de tahlillerinizde hiç total ve direkt bilirubin bakılmış mı acaba; o değerler nasıl?

Patoloji sonucu çok geç çıkıyormuş 20 gün geçmek bilmez şimdi size. Sonucu aldığınız zaman beni etiketler misiniz merak ederim sizi.

Doğumdan sonra aşı yapılmış olsaydı. Şuan tabiki hepatit b olmazdım. Günümüzde de doğduğu zaman belirli periyotlarla aşı yapılıyor bebeklere hepatit b olmuyor. Aslında sonra yetisikinlerde bağışklık güçlüyse hepatiti gecirip iyilesiyor kendiliginden. Ama en dogrusu hepatit olmayan birinin bundan korunmak icin asi yaptirmasi. Cunku kan yoluyla, cinsel yolla bulasabilen bir hastalik. Oda karacigere zarar vermeye basladiysa iste biyopsi sonrasi karaciger tahribatina gore ilac tedavisi yada interferon kullandiriliyor. Bunlar genis kapsamli tabiki herkese verilmiyor. Dedigin gibi alt. Ast gerekirse hbv dna ve gerekirse biyopsi sonucuna gore tedavi sekli belirleniyor. Virusun tahribati yavaslatilip durdurulabilyor.

Yaşınız kaç peki? Neden aşı yapılmamış size? Üzüldüm şimdi durumunuza çünkü hasta olmama şansınız varmış. Bir haber daha okumuştum orda da kızamık virüsü sanırım beynine yerleşmiş adamın ve şu an ölümcül bir hastalığa dönüşmüş. Ama öldürmeden önce çok çektiren bir hastalıkmış . Sizi bu konunun dışında tutuyorum ama aşı karşıtı birçok aile var. Bu durum çocukların yaşayacağı şeyleri düşününce çok üzücü oluyor. Tabii aşı olanlar da sonuçta farklı bir hastalığa yakalanabilir ama önlem almak her zaman daha iyidir. Bu arada atlamışım reflü otoimmün bir rahatsızlık değil. Benim de bağ doku hastalığım var bir romatizma çeşidi. Total ve direkt bilirubin seviyelerim biraz yükselmişti, normal seviyeden biraz yüksek. Ama alt AST değerlerim normal , bununla ilgili enfeksiyon hastalıkları bölümüne mi gidiyorsunuz gastrolojiye mi?

Bende bag doku hastaligini simdi baktim. Size de cok gevmis olsun. Bende uzuldum simdi. :KK43:
Bircok etkileri var ama böbrek ve karaciğer fonksiyonlarinda bozulmalar oluyormus vs..
Bundan dolayi sormussunuz..
Merak ettim Peki suan siz nasilsiniz?

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Bağ doku hastalığı sistemik bir hastalık olduğu için tutacak bir yer arıyor açıkcası. Akciğerleri tutabilip akciğer zarı iltihaplanması , kalbi tutup kalp zarı iltihaplanması , karaciğeri tutup otoimmün hepatit, böbrekleri tutup idrarda protein atımı ve devamında böbrek yetmezliği yapabiliyor. Kısacası saracak bir yer arıyor. Sistemik bir hastalık olduğu için birbirnden bağımsız belirtiler veriyor;göze bile vurup üveit denilen körlüğe kadar gidebilen göz rahatsızlığına yol açıyor. Tabi bunlar hep uç örnekler. Ama bunlar oluyor mu diye sürekli tahlil vermek zorunda kalıyorum , dahası diğer bölümlerden konsültasyon istiyorlar sürekli; mesela lenf nodlarım var onlar için Hematoloji kontrolü altındayım. 4 bölge ultrason verdiler lenf nodları zararsız ve küçük dediler bir daha temiz rapor alırsam kontrolden çıkacağım inşallah.bir dahaki ultrason randevusu eylül ayına. Bunun yanında direkt ve total bilirubin değerlerimde artış olduğu için hepatologla görüşmem söylendi. Zaten lenf nodları acaba enfeksiyonel bir nedenden dolayı mı çıkıyor diye enfeksiyon hastalıkları doktoruna gittim o da tetkik amaçlı beni hastaneye yatırdı. Biyopsi de alabiliriz en büyük parçadan demişti kendimi hazırlamaya çalıştım ama çok korktum açıkcası. Hepatit vs tahliller yapıldı ama vücudumda enfeksiyon görülmedi. Bu lenf nodları 2016 yılından beri var bu arada. Şimdi ayın 25inde tekrar ultrason randevum ve enfeksiyon hastalıklarına da aynı güne randevu aldım doktorumla bilirubin değerlerimi konuşacağım tekrardan. Hematoljinin tekrar bakılması gerek dediğini söyleyeceğim. Tabi en çok eklem ağrısı oluyor her güne ağrıyla uyanıyorum. Değişik eklemlerimde oluyor ağrı. Onlara alıştım yine idare ediyorum. Reyno diye acayip birşey var yıllardır özellikle soğuk havalarda ellerim morarıyor uçları da sararıyor acayip görünüyor. Ve ondan sonra sanki kar tutmuşum da bırakmışım gibi ellerimde yanmayla beraber acayip bir acı oluşuyor. Ama o yanma nasıl desem yanan bir sobaya ellerini yaklaştırmak gibi bir yanma. Saçlarım dökülüyor moralim bozuluyor diye saçlarımı kestirdim şu an kısacık ama hem kısa hem dökülüyor. Ağzımda burnumda aft çıkıyor,bir hafta önce burnumda sol deliğin dış tarafına doğru boydan boya yara oldu hala geçmedi. Birkaç ay önce omzumdaki sorundan dolayı iki kemik arasına kortizon enjekte edildi, dizlerimdeki sorunlar da ara ara yürümemi engelliyor. 32 yaşındayım ben de , siz benden gençmişsiniz. Maalesef artık hastalıkların yaşı yok insanların ömrü uzadı diyorlar ama otizm,hiperaktivite ve adını anmak istemediğim bir sürü kötü hastalıkla boğuşuyor insanlar. Ne kadar ilaç sektörü de gelişti desek de aldığımız ilaçlar böbreklerimize midemize zarar veriyor...
8-9 yıldır rahatsızlık yaşıyorum ama henüz 1 yıl oldu teşhis konulalı. Bu sefer de hangi ilacı kullanacağıma karar veremediler ve o arada bayağı bir ilaç denedim.o sırada da total ve direkt bilirubin değerlerim yükseldi.doktoruma ilaçların karaciğerimi bozma ihtimalinin olup olmadığını bu tahlillerin ondan dolayı mı yükseldiğini sordum ,ondan olmadığını söyledi. Herkese tek tek herşeyi anlatmak o kadar zor oluyor ki. O yüzden doktorlarımı belirledim ortopedi doktorum tek enfeksiyon hastalıkları doktorum tek romatoloji doktorum tek. Kontrollerim daha kolay yapılıyor çünkü doktorlarım da beni tanıyıp biliyor. Artık doktora gide gele doktorların dilinden anlar oldum. Her günümüze şükürler olsun. Biraz bir dokun bin ah işit oldu çok uzun yazmışım her zamanki gibi :KK70:

Bu arada alt AST harici değerleri bilmiyorum ama değerleriniz çok yüksek. Doktorunuz bu değerler için birşey dedi mi biyopsi sonrası mı konuşacak?

Aciklamalariniz yerinde ancak bu sekilde anlatilabilir. Bende ogrenmis oluyorum. Cok tesekkur ederim. Sizde cok gencmissiniz. Umarim sagliginizda hergecen gun daha iyiye gider. Ve tip ta yenilikler oluyor. Umit kaybetmemek lazim. Yeter ki dikkat edelim. Takip edelim. Mesela hepatit c neredeyse tam Nlamiyla yok edilebiliyor. Simdi hepatit b ile ilgili calismalar da umit vaad ediyor. Yani ileride mesela cicek hastaligi insanlari hayattalarindan ederken simdi bir igneyle kornuyoruz. Yani romatolojide de bilmedigimiz arastirmalar devam ediyordur. Benim babamda iltihapli romatizma var. Oda almanyadan gelen ilacla hayatina devam ediyor.

Ve suanda bobrekleri yari yariya calisiyor. Belirle zamanlarda kontrole gidiyor. Cunku bobreklerini ilaclardan dolayi oldu. Bir doktorun verdigi ilaclardan olmus. Yoksa bobreklerle alakali bir problemi yoktu. Iste bazen bu durumlarla da karsilasiyoruz. Ama yinede sağlık çalışanlarına ihtiyacımız var.

Doktorum en başta çok iyi bir insan. Belki cok fazla uzmek istememistir. Yuksek demisti yani cok yuksek demedi. Ama biyopsi uygun gordu.Ona gore tedaviye baslayacagimizi soyledi. Zaten bende arastirdim. Degerlerim bana da cok yuksek geldi.

X