Karabasan durumunu yaşayan var mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gulmira0

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2022
210
106
23
21
Nerdeyse 5 yıldır geceleri kitleniyorum gözüm açık ama konuşamıyor ve hareket edemiyorum çok yöntem denedim piskoloja gitmeyi düşündüm hocalara da gittim ama bir türlü kurtulamadım

Son düzenleme:
1 kere yaşadım. tek sefer olduğu için onun için doktora gitmemişdim.geçmiş olsun

Vitamin ve mineral değerleriniz ne durumda? Mesela magnesium ve vitamin B ler kas fonksiyonu ve sinir sistemi için çok önemli. Psikologdan önce bir Nöroloji uzmanına giderseniz iyi olur..

5 yıldır bir nöroloğa görünmediniz mi?
Nörologa görünecek bir durum değil ama bana yardımcı olmak için öyle bir fikir sunmuş biri bende saygıyla cevapladım zaten vitaminlerimde eksik değil kaslarla ilgili bir problem değil bu olay çok farklı

Nerdeyse 5 yıldır geceleri kitleniyorum gözüm açık ama konuşamıyor ve hareket edemiyorum çok yöntem denedim piskoloja gitmeyi düşündüm hocalara da gittim ama bir türlü kurtulamadım
Bana da oluyor arada. Çok yorgun olunca ve sırtüstü yatınca oluyor

Babam öldükten sonra başladı ve yedi yıldır sürüyor benimki.
Haftada iki kez en az oluyor. Çoğu karabasanda babamı görüyorum.
Psikoloğa da gittim, psikiyatriste de, ilaç da kullandım, beslenmeme de dikkat ettim, pozitif düşünce, olumlama, enerji, Reiki ne varsa denedim ama bitmedi.
Artık onla yaşamaya alıştım. Hatta artık karabasan esnasında bunun karabasan olduğunu biliyorum ve rüyadan kendimi uyandırabilmek için kendimi çok zorluyorum. Bazen ses çıkarabiliyorum. Eşimi de tembihledim. Uyurken benden ses duyarsan, bir anormallik sezersen mutlaka uyandır dedim. Çünkü uyanmaya çalışmak çok yorucu oluyor.
Allah yardımcınız olsun sizi çok iyi anlıyorum ama ben çözemedim. Sadece azaldı.
Tok yatmamaya çalışıyorum. Korkulu şeyler izlememeye, gündemden uzak durmaya çalışıyorum. Ne kadar mümkün malum ama işte suni çözümler. Belki çözen varsa bana da ilham olur.

Son düzenleme:
Nörologa görünecek bir durum değil ama bana yardımcı olmak için öyle bir fikir sunmuş biri bende saygıyla cevapladım zaten vitaminlerimde eksik değil kaslarla ilgili bir problem değil bu olay çok farklı
Beyinle alakalı olduğu için tam da nöroloğa görünecek bir durum aslında ama nys

Ayetel kürsü oku Allah'ın izniyle hiç bı şeyin kalmaz

Abimde oluyordu ama o bağırıyor. Doktor uyku felci olduğunu söylemiş. Sizde bir gidin isterseniz ilaç kullanıyor şu sıralar, olmadığıni söylemişti.

Abimde oluyordu ama o bağırıyor. Doktor uyku felci olduğunu söylemiş. Sizde bir gidin isterseniz ilaç kullanıyor şu sıralar, olmadığıni söylemişti.

Bendede aynı şekilde oluyor gözümü açıyorum olacağını hissediyorum sonra oluyor kendime sıkıyorum bazen inilti gibi azıcık ses çıkarabiliyorum bazen de onu bile yapamıyorum ve benimki bir kere oluyor ya uyuyorum uykuya dalar dalmaz tekrar oluyor geldimi iki kere oluyor bende çogu kişiye danıştım çok şey denedim ama geçmedi belki geçen olmusmudur diye sormak istedim Allah şifa versin inşallah şişede en kısa zamanda

Vitamin değerlerinizi kontrol ettirin, uyku apnesi yaşayıp yaşamadığınızdan emin olmak için uyku testi yaptırın, nöroloji uzmanı ile görüşün. Hiçbiri işe yaramazsa elbette psikolojik bir destek alın

Bende çok olurdu. O an onun gerçek olmadığı düşünün ve serçe parmağınızı hareket ettirmeye çalışın. Serçe parmak hareket edince geçiyor.tabi bunu yapabilir misiniz bilmem. Bende de o kadar çok oluyordu ki kendi kendimi uyandiriyordum.
Bı de bende bı olaydan çok etkilenip korkarsam o dönem her uyudumgumda oluyor. Ortaokul zamanlarımda her uyudugumda kâbus görüyordum.ve genelde bu tip şeyler. Bı hocaya su okutup bana icirmislerdi, geçmişti. Umarım banlanmam çünkü ben hiç inanmamıştım ama geçmişti ve bu durum 2 kez tekrarlandı.
Su an hiç görmüyorum çünkü uyku sorunum var o zamanlar çok güzel uydurdum. Şimdi aklıma geldi acaba rem uykusuyla bı ilgisi olabilir mi

Karabasan diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bana hurafe gibi geliyor. Hiç başıma da gelmedi, Bilimsel olarak da yaşanan bu şeyin uyku felci olduğu kanıtlanmış durumda. Korku ve psikolojik nedenlerin tetiklediği de biliniyor. Bu da bana kendi korkularımızla yarattığımızı düşündürüyor

Bundan yıllar önce sık sık oluyordu bende. Biraz da beynine yine olacak sinyali vermekle ilgili bence. Zamanla bitti şükür. Düşünmemeye ve bunu onemsememeye calisin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…