Kapsul olabilir mi?

primavera27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2014
122
21
Arkadaşlar merhaba,
4,5 ay önce mentor marka 275 ve 295 cc kas altı meme protezim takıldı. Süreclerimi paylastim sizinkileri okudum fakat boyle bir konuda başlık bulamadım. Goguslerim arasinda fark oldugu icin tek gogsumde kucuk protez konuldu ama daha buyuk gorunuyor hala digerinden ama sorunum bu degil. Bu bahsettigim sag göğsümde iki gogus arasi v bolumde 1 hafta önce dalgalanma oldu. Kaburga gibi girinti cikintilar var sadece 1 bolgede. dokundugumda ici su dolu bir balona dokunur gibi oluyor. Tam kaburga gibi gorunuyor sabah uyaninca dokunmadan da belli oluyor.Doktorumu arayip kapsul olabilir mi dedim ama zor bir ihtimal dedi. Sehir dışındayım henüz gidemedim ama acayip korkuyorum. Kapsulse cikarip temizleyecekler veya protezi degistirecekler bu ihtimali dusunmek istemiyorum ama silikonun tek olumsuzu buymus diye okudum. Var mi basina gelen ve duzelen cunku bir anormallik var bu iste... Gögsum gittikce deforme olmasın neollluuur

Canım içinde sıvı gibi bir şey hissediyor musun? Benim de yaklaşık 4.5 aylık, 2. aydan beri protezin orda sıvı hissediyorum, seroma olabilir dedi doktorum. İlerleyen zamanlarda da olabilen bir şeymiş bu, vücudun tepki göstermesiymiş. İlaç tedavisi ile geçmezsa ordaki sıvı enjektör gibi bir şeyle alınıyormuş. Ama sen 2 göğüs arası demişsin, yani tam dekoltede mi?

Hatırlıyorum canm seni 4 gün arayla olduk ameliyat. Evet sivi hissediyorun ama bunu nasil anlayacagiz? Sen gorundun mu? Ve daha da kotusu sekil bozuklugu var mi? Tam gogsumun sutyenden yukardaki bolumu. Yani tek gogsumun ustu.

Hatırlıyorum canm seni 4 gün arayla olduk ameliyat. Evet sivi hissediyorun ama bunu nasil anlayacagiz? Sen gorundun mu? Ve daha da kotusu sekil bozuklugu var mi? Tam gogsumun sutyenden yukardaki bolumu. Yani tek gogsumun ustu.
Canım ben 1.5 az sonra görücem doktora çünkü görev yerim çok uzak.. Şekil bozuklugu yok bende.. Ultrason ile bakılacak bana..

Muhtemelen protezi hissediyorsun kilo verme durumun oldu mu alttan değilde dekolte kısmından hissetmen varsa yağ enfeksiyonu olabilirmiş. Benim de sağ meme bi garip küçük bi şey elime geliyo ve acıyor Dr baktı meme dokusu dedi ma acıması bana normal gelmiyo biraz bekleyelim ultrason ile bakarız dedi olmasa bi cerraha gösterin genel cerrahi bakabilir.. kapsül değildir sanmıyorum

Evet dekoltede ve tek bir yer degil, 4 parmak kadar kaburga gibi girinti cikinti var. Zayif biriyim ama silikonun kabusga gibi girintili cikintili olmamasi gerekiyor diyr biliyorum

Evet dekoltede ve tek bir yer degil, 4 parmak kadar kaburga gibi girinti cikinti var. Zayif biriyim ama silikonun kabusga gibi girintili cikintili olmamasi gerekiyor diyr biliyorum
Muhtemelen o kısımda doku azlığınız var ve protezin dalgalanmasını hissediyorsunuz.. Ancak bir sene sonra duruma bakılarak bir işlem gerekebilir yada gerekmeyebilir.Çünü bir senelik süreçte oluşabilecek yararlı kapsül bu sorunu gizleyebilir.Şu an için hiçbir işlem yapılmaz ve söylenemez!

Ekleme yapayım,benimde sağ gögüs üst kısımda öyle dalgalanma sorunu olmuştu ve geçmedi.Yağ dolgusu yapıldı,sorun giderildi Protezin üzeri dolgu ile dolduruldu,beslendi.Protezi sakladı :)

Ekleme yapayım,benimde sağ gögüs üst kısımda öyle dalgalanma sorunu olmuştu ve geçmedi.Yağ dolgusu yapıldı,sorun giderildi Protezin üzeri dolgu ile dolduruldu,beslendi.Protezi sakladı :)
Protez kas altina konulunca yinede bu sekilde hissedebiliyoruz mu o dalgalanmasi meme dokusu azalinca ?
Uzerinde ki kas protezi saklamiyormu

Hayır aynen öyle oluyo girintili çıkıntılı.. yağ eklettirebilirsin

Canım ben de o sıvı hissediyorum dediğim memenin altında protezi elimle hissetmeye başladım, böyle kutu kolanın dışına bastırır çekersin bastırır çekersin ya öyle oluyor aynı.. Açıkçası çok rahatsız olmuyorum o durumdan, dışarıdan da herhangi bir şey belli olmuyor. Benim tek derdimi biliyorsun işte.. İlaçla da geçmedi, birkaç tane daha tablet kaldı, bitince doktora mesaj atıcam.

Protez kas altina konulunca yinede bu sekilde hissedebiliyoruz mu o dalgalanmasi meme dokusu azalinca ?
Uzerinde ki kas protezi saklamiyormu
Kasaltı da olsa kasının kalınlıgıyla alakalı burda kasaltı olan birkaç arkadasımız dalgalanma sorunu yasadı.
primavera27 Rippling deniyor bu dalgalanmaya. internetten görsellerden fotograflara bak rippling silicone gel implants yazarsan görebilirsin onu mu kastediyorsun? Bazen zaman geçtikçe o dalgalanma geçebiliyor 1.yılının dolmasını bekle arzumun dedigi gibi.
(Kapsülü göğsünün sertleşmesi şeklinin bozulması ve protezinin sağa sola yukarı asagı oynamamasından anlayablirsin o da 6 aydan sonra belli olur 4 bucuk ay senin daha)

Açıkcası bi sıvı olduğunu düşünmüyorum ben.. Silikon bu bizim meme azdı biliyorsun pıt pıt geliyor evet.. hep demişimdir dokusu olana daha güzel oluyor diye

Açıkcası bi sıvı olduğunu düşünmüyorum ben.. Silikon bu bizim meme azdı biliyorsun pıt pıt geliyor evet.. hep demişimdir dokusu olana daha güzel oluyor diye

Canım sıvı dediğim şey ayrı, protezi oynattığımda arka tarafında oluyor. Bu arada şu rippling denen şeye baktım seninki öyle mi? Bende öyle bişi yok.

Benimde asagiya egilince asagidan görünüyor bu rippling denilen sey gibi ayni..yani bendede dalgalanma mi var simdi?.ben fesim eklicem yakin zamanda..umarim bilenlerbir fikir verirler

Evet aynı böylee! Çok araştırdım bulamadım. google a yazinca sarısin bayan cikiyor benimki de aynen öyle rippling demekki.. Peki bu durumda nasil tedavi ediyorlar ve neden oluyor bu Son şu ki agrım oluyor o tarafa yatınca

Canım sakin ol telaş yapma. Ağrın olması normal 4 bucuk ayda. masaj yap ağrıyan yere ilk 6 ay masaj cünkü. Dediğim gibi bir yılın olana kadar bekle bazen geçebiliyor o görüntü. Eger gecmezse yag dolgusu yaptırırsın arzum gibi. Kasının ve derinin ince olmasından kaynaklanıyor. Dediğim gibi şimdilik bekle belki olusan yararlı kapsül o görüntüyü kapatır. Arzum tecrübeli bu konuda ona danış

Kızlar merhaba, dun doktora gittim. meltoshun dedigi gibi deri inceliginden kaynaklaniyormus ve aslinda hep varmis sadece odemlerim gittigi icin suan farketmisim. Bi cok kiside var daha da kotu olabiliyor endiselenme seninki hafif dedi. Bizlik bi durum degil bu cok rahatsiz olursan yag enjeksiyonu yapariz dedi ama benim icin rahatlamadi.. Gece bir o gogsumun tarafina yattigimda agrim oluyor. bu agrilar ne zaman gecer acaba diye dusunuyorum.Insallah gececek...

Merhaba tekrar, çok uzun zaman oldu ama benim göğsüm hala geçmedi Doktora gittim o dönemde, zayıf olduğun için böyle azcık kilo alsan kaybolucak dedi ama içerde eğilinde dalga dalga görünen bir parça var Doktor yan enjeksiyonu yapınca bir ücret talep etmiş miydi? Ve ağrılı bir işlem mi? Bir de izlerim hala geçmedi benim 1.5 yıl oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…