teşekkür ederim, size de çok geçmiş olsun. dört aydan sonra mı yaptırdınız kanal tedavisini? benim dişçim ısrarla kanala "hayır" diyor. sadece bir tanesi için belki gerekebilir ama yine de bekleyelim, dedi. ki en sorunlu olan da o aslında. ona rağmen bekleyelim, diyor. şiddetle kanala karşı, anlayamıyorum. diş ölür, diyor. ama böyle de ben ölüyorum, anlatamıyorum, yalvarıyorum, yok diyor. bugün dayanamayıp tekrar gittim ve gerekebilir dediği o bir diş için kanala razı oldu. ama bildiğiniz yalvardım ve bir de yalan söyledim. gece nabız atışı gibi ağrıyla uyandırdı mı hiç diye sorduğunda, evet evet 3 gece önce öyle oldu, dedim. onun üzerine peki tamam, dedi. gerçi evet ağrıyla uyanmıştım ama onun kastettiği gibi değil
çarşamba günü ona kanal yapılacak, gerçi kanal yapım aşaması ve sonrası da beni çok korkutuyor. iyi temizlenmezse ya da ne bileyim başka bir sürü nedenden dolayı çok daha ciddi problemler yaşanabiliyormuş. bunlardan dolayı da çok gerginim yine bugün. iki seans yapılacak, dedi doktor. ilk seans çarşamba, sonraki bir hafta sonra. çok acıyor mu? temizleme kısmı boyunca ve sonrasında siz hiç acı vb. yaşadınız mı? ya cidden delireceğim, nerden niye kalkıştım bu işlere. eksik dişlerimle ne güzel yaşayıp gidiyordum, off offff. porselenlerin diş hekimi tarafından diş temizliği, beyazlatma vb. işlemleri yapılabilir mi, onu hiç bilmiyorum, ama ben doktorun önerdiği ara yüz fırçasını kullanıyorum, her macunlamadan sonra ara yüz fırçasıyla temizliyorum. bir de listerine sensitive gargara kullanmaya başlayacağım. diş macunu olarak da doktor ipana pro-expert veya sensodyne F'yi kullanmamı önerdi. çarşamba günü gittiğimde unutmazsam sorarım doktora. görüşmek üzere, tekrar çok geçmiş olsun...